Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Indicaan

250W HPS Sannie's Shackzilla in SCROG, part deux "Revange"

Recommended Posts

Hoi Elmo, Die 120 had ik juist vorige ronde moeten doen, toen had het makkelijk gekunt.

 

Zoals het er nu naar uitziet gaan ze dat deze ronde niet halen, klaar is klaar en wil ze gewoon op het allerbeste moment omhalen.

 

Maar als het moet, dan moet het, die 120 dagen. Vorige keer was ik te vroeg, het is niet de bedoeling dat ik nu voor te laat ga. Precies goed is wat ik zoek. Ik wil me niet helemaal blindstaren op die bloeidagen maar de plant het aan laten geven, deze keer wil ik vooral een mooie herfst, en de planten het allemaal zelf aan laten geven. Ik ben slechts het mannetje met de gieter en verder moeten ze het zelf doen ;)

 

Groet Indicaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ligt aan het seizoen Indicaan maar zeker over de 100 dagen moet je wel kunnen gaan. Anyway, '' let the trichomes do the talking '' ;)

 

Gr,

 

Donnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep dat lijkt mij ook een meer realistisch aantal bloeidagen Donnie, daar ga ik ook ongeveer van uit.

 

Thnx voor de input, die is altyd welkom.

 

Indicaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

wou dat mijn veldje er ook zo uitzag ;) als ik het goed begrijp gebruik je nu geen voorgroei lamp en gewoon direct de bloei lamp?

keep em green

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben benieuwd naar een update Indicaan. ;)

 

Gr

 

Donnie :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

yep,yep,ik ook :D

waar is dat veldje ;)

 

greets aghori

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ odk015: Jep, deze keer ook de groeiperiode 18/6 onder HPS gedaan.

 

@Donnie & @aghori: Nou komt ie dan!

 

 

Bloei Dag 54 (12/12) / Bloei Dag 45 (zichtbare bloei)

 

Halverwege week 8, we zijn zo'n beetje op de helft.

 

Inmiddels is er wel het een en ander veranderd, door de wetswijziging van 1 juli j.l. is dit schattige eigengebruik gedoogkweekje plotsklaps veranderd in een professionele criminele kwekerij. WTF

 

Terwijl er in het hokje veder niets is veranderd, is er bij mij in het koppie toen wel iets veranderd. Sinds 1 juli bestempel ik onze regering ook als crimineel, voor het veroordelen van onschuldige plantjes - dus we staan weer quitte.

 

 

gallery_22913_8408_79221.jpg

Ze gaan nog steeds lekker en gezond

 

gallery_22913_8408_71854.jpg

De planten onderling gaan dit keer iets meer gelijk op, vorige keer iets meer verschil in pheno's denk ik

 

gallery_22913_8408_166205.jpg

Het lichtgroene aan de voorkant van het scrog is platgedrukte wiet en blad, de deur komt hiertegenaan gedrukt. Het scrognet zit deze keer voller gevuld langs de zijkanten dan de vorige ronde. Ik moet alleen weer even wat blad wegdieven of naar beneden duwen.

 

gallery_22913_8408_120058.jpg

Alles gaat weer op rolletjes, ik heb met de regen van afgelopen dagen alleen weer last van een hoge lv (soms tegen de 70%).

 

Een paar weken terug met de regen had ik ook LV problemen, en heb toen de afzuiger wat harder gezet en lamp hoger om die lv weg te krijgen. Dat vonden de plantjes niet zo leuk, de kartelrandjes gingen omhoog, dus ik laat ze nu maar even gaan met afzuiger gewoon op een zacht standje. Ze lijken het alleen maar lekker te vinden die hoge lv - maar ik knijp m voor toprot. De planten gaan het mooist wanneer ik de luchtstroom zo langzaam mogelijk laat gaan, dus ik hoop dat de regen snel weg is.

 

Voeding opgeschroefd naar 2ml/L, ze drinken nog steeds 3L per dag, tensio tussen 120 en 180, temp 22-28C.

 

Groet Indicaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ziet er mooi uit.. hoe doe je het toch ?? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk uit naar een update van je Indicaan. Zullen inmiddels wel dikke golfballen zijn al.

 

Gr,

 

Donnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je flikt het wel elke keer weer om zo'n mooi scrog-veldje te krijgen, echt goed bezig! :D

Ik heb toevallig een kledingkast met volgensmij bijna precies dezelfde afmetingen, dus nu begin ik te twijfelen of ik wel zoveel kleren nodig heb... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@odk015: Hehe, ik doe niet veel bijzonders, veel lezen en de goede adviezen van het forum/sannie opvolgen :D Hier een link met de verslagen waar ik de meest waardevolle informatie uit gehaald heb.

 

@Donnie: veldje golfballen met hier en daar een tennisbal ertussen!

 

@Markz: Niet langer over nadenken, doen! Het mooiste is nog dat inmiddels vele mensen hier op het kamertje geweest zijn, en nooit iemand heeft gevraagd wat er zich in die kledingkast afspeelt. De verborgen kracht van deze kast wordt pas zichtbaar zodra de deur opengaat en je verblind wordt door het hemelse licht wat over mijn schatjes schijnt.

 

 

Weekie 10

 

De herfst zit er al een beetje in, iets eerder dan de vorige keer. Voeding zit op max 2ml/L bac, af en toe wat biologische stimulator erbij op basis van algen.

 

Belangrijkste verschil is nu toch wel de geur. NIet dat ze anders ruiken dan de vorige keer, wel veel sterker/penetranter. Een maatje van mij die ook kweekt kwam even kijken en was ook verbaasd over de sterke geur, als je dicht bij de toppen zit dan prikkelt het op je ogen, zo erg was dat vorige keer niet.

 

Ik zit wel nog steeds met hoge lv door alle regen van afgelopen tijd, van mij mag het snel droog weer worden. Voor de zekerheid staat de lamp op 25 cm ipv 20 cm.

 

Beetje donkere foto's :

 

gallery_22913_8408_56609.jpg

 

gallery_22913_8408_95239.jpg

 

gallery_22913_8408_118823.jpg

 

gallery_22913_8408_46685.jpg

 

Groet Indicaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou nu langzaam wat gaan minderen met voeding,afbouwen,wil je de kans op toprot verkleinen.

Zelf ga ik niet veel hoger dan 1ml/ltr maar ik geef het wel elke dag dan,het bac schema bv gaat uit van om de dag(dag water,dag voeding),en dan kom je ook op 2ml/ltr in twee dagen :D

 

Lekkere toppen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, het probleem is dat dat stuk van de kledingkast voor opgehangen blousjes en dergelijk is, dus zo makkelijk gaat het niet ;)

Ik ben in ieder geval weer bezig in mijn SJ Dark Propagator met 150W TNeon (2e 150W-set kan nog niet ivm temperatuur), als ik daarin de hoogteproblemen een beetje kan verminderen is dat ook wel een leuk kweektentje.

Ik ga denk ik toch voor een 600W-tent in de toekomst, maar elke keer als ik die foto's hier zie word ik toch even jaloers :D

Het zal me benieuwen of je dit keer wel helemaal tevreden bent over de Shackzilla, ik hoop het voor je!

Share this post


Link to post
Share on other sites

erg fraai hokje! Toppie!

 

Zo zie je maar, eenvoud en consistentie ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Art: Bedankt voor de tip, voeding is al sinds vorige post drastisch verminderd (inmiddels 0,5ml 2 a 3 x per week) en ook heb ik ze sindsdien even gemiddeld droger laten staan (tensio 200-300), had al beetje het idee dat ik eerder dan de vorige keer zou moeten afbouwen, jouw tip bevestigd dat gelukkig, zo weet ik dat ik goed zit.

 

@Markz: Ja het is natuurlijk niet met een 600watter te vergelijken, maar ook mij lijkt dat mooie toekomstplannen zo'n groter pitje. Ik merk toch ook wel dat je automatisch meer gaat roken als er een volle weckpot op tafel staat, met een groter lampie kun je tenminste een leuk voorraadje aanleggen, en dan mag/kan er ook eens iets misgaan. Ik moet nu telkens met de oogst tot de volgende oogst zien te redden en dat gaat maar net-an.

 

@Whazzup: Dank u, maar het is ook dit forum wat het tot zo'n leuk hokje heeft weten te krijgen, zonder alle info van hier was het beslist een drama geworden.

 

 

 

*MINI UPDATE*

 

De planten gaan hard achteruit, vooral de middelste zit al in een stevige herfst. De toppen daarentegen blijven doorbouwen met alsmaar nieuwe haren. Zoals vorige keer al vermeld beginnen de planten al eerder tegen het einde te lopen dan de vorige keer, daar ben ik blij mee want dat zegt iets over de huidige manier van voeden tov de vorige keer.

 

Bij de middelste plant zitten een paar toppen met plekjes waarvan ik vermoed dat er wel eens toprot in zou kunnen ontstaan; van die in de top gekronkelde gele blaadjes. Ik wilde het eigenlijk nog even aankijken, maar na een nachtje dromen over allerlei doomscenario's met een kast vol toprot, heb ik besloten de top die er het ergst aan toe is te oogsten om onder een bureaulamp een nadere inspectie te geven. Dat bleek mee te vallen, nog geen rot in de top of aan de steel aangetroffen, wel zijn dit natuurlijk nu dagelijkse aandachtspuntjes, die blaadjes kunnen wel de bron voor rot gaan vormen. Mocht ik het weer niet vertrouwen bij een top dan oogst ik ze gewoon, om erger te voorkomen. De rotte blaadjes laat ik wel zitten zodat ik juist die plekjes in de gaten kan houden, als ik de blaadjes wegknip kan ik niet zien wat er binnenin die top gebeurd. Ik trek nu elke dag even aan die blaadjes en zolang ze niet loslaten, laat ik het nog even gaan.

 

Ik ben echt razend benieuwd wat het eindresultaat gaat zijn, de lucht die eraf komt is echt veel sterker dan de vorige keer. Ook heb ik duidelijk minder torentjes op de toppen dan de vorige keer. Nog een maandje te gaan ongeveer,

 

Ik zal deze week weer even een nieuwe foto update schieten,

 

 

 

Groet Indicaan :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Indicaan,

 

Lekker bezig man :P Lijkt er idd op dat de bloei er al vroeg uit is en dat verwacht je niet van een plant die er

echt tyfus lang over doet om af te bloeien. Bij mij 3 van de 10 20 weken van zaadje tot the final cut.(600 W)

Misschien schiet de bloei er toch weer erin :o

 

Hoe kom je eigenlijk aan torentjes ik heb ze op een paar gehad.

 

Suc6 met je kweek het ziet er top uit :(

Greetz Greennice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow indicaan!

 

Dat ziet er weer mooi uit man, pff...

Hoe lekker ruikt dat wel niet! :(

 

En idd, als er een gevulde weckpot is jaag je er meer door heen haha.

Het ziet er alleen al mooi uit om het in de weckpot te zien zitten.

 

Vooral als je toppen hebt die jij daar hebt.

 

Succes man! Gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er weer top uit :(

die rot toch :o beter voorkomen dan genezen :P

ben benieuwd naar de foto's,tennisballen :P

 

greets aghori

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zit net een maand voor je qua tijd, gister de klok 12/12

Dat belooft wat met die shackzilla`s als ik jouw kweken zo zie.

 

Ziet er Super uit, lekkere vette toppe :(

 

Keep on flowering :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Greennice: Pfew 20 weken onder 600W, ik denk dan dat je te ruim voedt, die krengen blijven maar doorgaan als ze plenty voorgeschoteld krijgen. Daar krijg je dus ook je torentjes van, "vervetting" :(

 

@Skafz: Jep de weckpotjes staan al (leeg) klaar hoor!

 

@Aghori: Het is niet anders met deze hoge LV, de schade lijkt erg mee te vallen.

 

@StoneTwisted: Even blijven opletten, je loopt geen maand voor op mij, maar drie maanden achter :P

 

 

 

HERSFT

 

We naderen bloeidag 80, de herfst is begonnen. Als ik op pure bloeidagen reken dan had ik mijn vorige kweekje nu zo ongeveer geoogst (91 dagen 12/12, na 16 dagen zichtbare bloei=75 pure bloeidagen) en rond dat aantal bloeidagen zitten we nu gek genoeg met deze kweek ook.

 

Ik heb nog 2 toppen geoogst omdat ik daar toprot vermoedde, maar was er weer op tijd bij en de schade viel erg mee. De topjes liggen te drogen en zo heb ik mischien ook een graadmeter om het juiste moment van oogsten te gaan bepalen. De topjes die geoogst zijn zagen er overigens ook het rijpste uit. Op de foto's hieronder zie je ze er nog tussenzitten. Op die paar topjes na lijkt de rest in goede conditie en kan best nog even door. Het leegtrekken van de bladeren is nu wl in gang gezet, elke dag kleurt het wat geler.

 

De wormen die er bijna een jaar geleden in zijn gegaan leven nog steeds, bij een waterbeurt langs de onderkant kwam er opeens een hele familie van schrik de opvangbak in. Door de gaten van de aardebak aan de onderkant werken de wormen hun poep naar buiten, rondom elk gat ligt een hele hoop/laag met pure zwarte wormenpoep korreltjes. Begin me wel dan meteen af te vragen of ik op deze manier met de levende aarde mischien niet teveel stikstof (N) in mijn aarde heb zitten - maar de planten trekken nu wel geel weg dus het zal nog wel meevallen.

 

 

gallery_22913_8408_138171.jpg

close-up

 

gallery_22913_8408_32677.jpg

boven

 

gallery_22913_8408_118850.jpg

links

 

gallery_22913_8408_143573.jpg

midden

 

gallery_22913_8408_79355.jpg

rechts

 

gallery_22913_8408_47068.jpg

scrog

 

gallery_22913_8408_2732.jpg

close up

 

gallery_22913_8408_61499.jpg

close up

 

 

So far, so good.

 

Met knijpende billetjes de laatste loodjes, ofzoiets.

 

Indicaan :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geen reacties? Jammer, potdikke hele kweek naar die herfst toe zitten werken en op moment supreme geven jullie niet thuis! :wacko: B)

 

Bloei Dag 82 12/12

 

Herfst zit er nu echt goed in. Lamp hangt 35cm boven de planten, om ze nog mooi af te laten rijpen zonder het zonnetje te dicht op de nu brakke koppies te zetten :head_hurts_kr: De toprot lijkt zich niet verder te hebben uitgebreid, ik onderzoek dagelijks maar kan nu geen verdachte plekjes meer vinden, de lv is nu ook beter onder controle dus hopelijk kunnen we dat nog even houden zo. Wat een ontiegelijke natte kut zomer, eigenlijk is het natte weer tot nu toe het enigste geweest wat een klein beetje roet in dit kweekje heeft gegooid, verder verloopt deze kweek van begin tot nu helemaal naar wens.

 

Ik denk zelf dat ze vrij binnenkort al om kunnen, door het minimale voeden zijn ze veel eerder klaar dan de vorige ronde. Ik vrees zelfs dat die 92 dagen van de vorige ronde niet eens zo slecht was, behalve dan dat mijn planten toen door ruime voeding er nog makkelijk een tijdje tegenaan hadden gekund - en dat deze ronde met alle voeding gehele kweek op super minimaal, ze nu wel rond dat aantal bloeidagen netjes afgebloeid zullen zijn. Kan iemand deze gedachte bevestigen?

 

 

Ze hebben vorige week nog een scheut bactowater gehad en laatste druppie BAC, sindsdien enkel nog maar water. De toppen lijken al aardig te rijpen, bladeren aan onderkant scrog vergelen en laten los, aan bovenkant begint de vergeling nu ook in te treden. De buitenste planten zijn nog het meest groen, maar veel verschil zit er niet in. Ik vermoed dat het qua gewicht iets minder zal zijn dan de vorige keer, maar zo te zien gaat ook dit een hele leuke opbrengst worden, het zal niet heel veel schelen zo op het oog te zien. De geur die eraf komt is in elk geval zoveel scherper/penetranter dan vorige keer, dat ik echt begin te geloven dat er dit keer iets beters uit komt.

 

 

De planten zijn deze ronde veel meer uniform dan de vorige keer. Vorige ronde had ik echt 3 pheno's in de kast, deze ronde 2 phenos die veel meer gelijk op gaan. Dat is wel een voordeel met scroggen, maar die keuze heb je niet vooraf met zaadjes dus dat is kwestie van geluk deze ronde ze alledrie mooi gelijk op zijn gegaan.

 

gallery_22913_8408_66409.jpg

 

gallery_22913_8408_5621.jpg

 

 

Wat denken jullie?

 

 

Groet, Indicaan <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Indicaan,

Dat heb je weer mooi gedaan,prachtig die herfst kleurtjes :head_hurts_kr:

Ik kan je redenering wel volgen hoor,lijkt me logisch,ja die krengen kunnen soms blijven gaan :D

wordt zeker een toprokertje B)

 

Het aftellen is begonne :wacko: <_<

 

greets aghori

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zou ze ook niet meer al te lang laten staan.. behalve als je echt een bankzitter wilt kweken :head_hurts_kr:

ziet er verdomd lekker uit!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aghori & odk015: Thnx voor de reacties en helemaal mooi dat jullie er ook zo over denken, dat neemt weer wat twijfels weg!

 

Groet Indicaan :head_hurts_kr:

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooie knoppen man ziet er erg lekker uit

 

gaat weer een hele hoop op de weegschaal voor je brengen

succes met oproken :head_hurts_kr:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...