Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
digibetic

Geef hennep het eerherstel dat het verdient!

Recommended Posts

Zo’n 80 jaar geleden slaagde de chemiereus Dupont erin, om samen met mediatycoon William Randolhp Hearst, een barrière op te werpen om het verbouwen en het gebruik van hennep te criminaliseren. Nou, we weten allemaal waar dit toe heeft geleid.. Hennep is één van de meest krachtige, multi-toepasbare producten en is in de ban gedaan en voorzien van een misdaadlabel. Medicinale gebruikers, bijvoorbeeld kankerpatiënten, maar ook industriële gebruikers -bijvoorbeeld de kledingindustrie- krijgen hennep alléén als ze aan strenge vergunningen voldoen en strenge controles dienen het ‘misbruik’ ervan in te dammen. Ook in Europa hangt het sfeertje van weedrokers en krakers nog steeds om dit uiterst waardevolle natuurproduct, en volledig onterecht.

 

Daar waar overheden driftig het misbruik van alcohol, voor de héle bevolking toestaan, daar is een medicinaal product als hennep één groot taboe. Terwijl overigens John Rockefeller zijn olie-imperium opbouwde, door de anti-alcohollobby nieuw leven in te blazen. Alcohol dreigde namelijk de (uiterst schone!) brandstof te worden voor auto’s, waarvan de industriële productie, begin 1900, volop in ontwikkeling was. (lees ons speciale artikel over olie-imperium van Rockefeller HIER)

 

De werkelijke waarde van hennep wordt steeds vaker onderkend! (klik op de afbeelding voor link naar Jack Herer, hennepfanaat van origine..!)

 

De vuile trucs en propaganda die Dupont en Hearst voor hun campagne inzetten, om hennep te verbieden, bleken ‘succesvol’ te zijn. Kennelijk was het Hearst, de krantenmagnaat, die geld opstreek voor deze trouwe diensten aan de kunstvezelindustrie. Maar het was natuurlijk de firma Dupont, die door het blokkeren van het gebruik van hennep als industriële toepassing, het toepassen van kunststofvezels zag ‘boomen’. En natuurlijk was het Dupont, dat toen de leverancier werd van de ‘beste en meest krachtige vezels’, namelijk de kunststofvezels. Wat kon een mens zich nóg meer wensen…

 

Maar hennep is gewoon een van de meest nuttige planten die we in de historie van de menselijke ontwikkeling zijn tegengekomen. En de krankzinnige ironie is ook nog eens dat industriële hennep niet eens gebruikt kán worden voor het doel, waarvoor de hennep uiteindelijk werd verboden, namelijk het ‘high’ worden.

 

De groene industrieel Henry Ford, was een van de eerste industriëlen in het nieuwe tijdperk, dat zich begin 1900 en verder aandiende, die de ongelooflijke kracht van hennep onderkende. Hier zie je hem in 1941 bij een auto staan, waarvan de carrosserie is gemaakt van hennep, jawel, van hennep. Dit was zijn uitvinding, waar hij zelfs patent op verwierf! En wist je dat deze carrosserie maar liefst 10x sterker is dan staal, om nog maar niet over de levensduur te spreken.. Weleens roestend hennep gezien?

 

Henry Ford staat trots bij zijn eerste auto, waarvan de carrosserie volledig is gemaakt van hennep.

 

En kennelijk hadden de Rockefellers met hun staalindustrie achter de schermen ook een zegje in het verbieden van hennep, want ondanks het toegekende patent op deze toepassing van hennep, is Ford nooit verder gegaan met zijn hennepcarrosserie..!

 

2009: Er ZAT verandering in de lucht.

Maar in deze verbanning van hennep kon 2 jaar geleden verandering komen, toen 2 Amerikaanse congresleden, Barney Frank en Ron Paul, het initiatief namen om ‘industriële hennep’ als uitzondering toe te passen, op de marihuana-strafwetgeving. Zij hadden een wetsvoorstel ingediend, dat deze prachtige naam meegekregen heeft: the Industrial Hemp Farming Act.

 

In feite dus een wet die het mogelijk moet maken dat hennep op grote schaal als industrieel-agrarisch ‘product’ weer verbouwd mag worden. 8 Andere congresleden, van zowel Republikeinse als Democratische kant, hadden toegezegd dit wetsvoorstel te zullen steunen. Maar helaas, dit wetsvoorstel strandde (al dan niet opzettelijk getorpedeerd!) in de diepe modder van de Amerikaanse Congresbureaucratie..!

Het voorstel haalde dus nooit de status van wet. Het voorstel werd telkens in stemming gebracht maar haalde geen meerderheid en werd van tafel geveegd. Het is Ron Paul die het voorstel telkens naar voren haalde en het opnieuw in stemming bracht, maar vergeefs. Het lijkt erop dat de ‘krachten achter de schermen’, krachten die hun belangen hebben in industriële takken, die ‘geschaadt kunnen worden’ door de enorme potentiële kracht van hennep, hun werk weer voor elkaar hadden.. Industriële hennep werd niet gelegaliseerd.

 

Congreslid Barney Frank voerde in 2008 het woord, tijdens de presentatie van het henneplegalisatie-wetsvoorstel, dat hij samen met Ron Paul (r.a.) indiende.

 

Katoen als chemische afvalbak

Hennep kan een schitterend alternatief worden voor de ongelooflijk vervuilende katoenindustrie, die ook in de VS floreert. Wist je bijvoorbeeld, over katoen gesproken. dat 25% van de pesticiden in de wereld wordt gebruikt om katoen ‘veilig’ te laten groeien..? Want deze plant is dermate kwetsbaar, omdat hij veelal in gebieden wordt verbouwd, waar hij niet thuishoort, dat vliegtuigladingen pesticiden nodig zijn, om de katoenoogst ‘veilig’ te stellen.

En als katoen dan ook 25% van de landbouwopbrengst uitmaakte, was het wellicht nog een logisch verhaal, maar katoen zorgt voor slechts 4% van de totale landbouwopbrengst!

 

En al die pesticiden verdwijnen ‘natuurlijk’ dan ook weer in de grond en in het grondwater. Reden temeer overigens, waardoor jij ook katoen van biologische afkomst zou kunnen gaan gebruiken. Even terzijde dus: maar zoek eens op internet, heel simpel. Er zijn Nederlandse bedrijven te over, die zich bezig houden met de productie van kleding van SCHONE BIOLOGISCHE KATOEN!

 

Deze video toont je de ondersteuners van de Industriële hennepwet en tevens een paar van de ruim 50.000 toepassingen van hennep..!

(bekijk de video via de orginele link)

 

 

Terug naar Hennep

Wist je overigens dat 99% van de marihuana die door de ‘heroïsche’ inspanningen van de drugspeurhond in de VS, de DEA (Drug Enforcement Agency), wordt vernietigd, bestaat uit onderdelen van de hennepplant die absoluut geen enkele drug kunnen voortbrengen? Maar nog wel hun waarde hebben. Want bij hennep voor SOFTdrugs gaat het slechts, zoals veel Nederlanders weten.., om de zaadtoppen van planten. Net als bij brandnetels, komen deze zaadtoppen bovenin de plant te zitten. Dus haal deze top eruit en je hebt een -voor softdrugs- nutteloze plant!

 

“Waarom zouden we de oerbossen opgebruiken, of kolen uit de mijnen, die er eeuwen over gedaan hebben om te groeien, als we het equivalent van bossen en minerale producten kunnen halen uit onze jaarlijks oogst aan hennepproducten.”

X

Henry Ford

 

Maar wel een nuttige plant voor de vezelindustrie. Kleding, draad, papier, industriële natuurlijke smeermiddelen en zelfs voedsel kunnen worden geproduceerd van deze 99% van de rest van de plant. Voedsel dat zo voedzaam is als melk, is te extraheren uit de zaadjes van de hennep.

 

Misschien dat het gezond verstand alsnog gaat zegevieren, want wereldwijd gaan steeds meer stemmen op, om hennepbouw te legaliseren. Daarbij zijn we natuurlijk niet afhankelijk van de ‘wijsheid’ van de VS. Want hierover sprekend.. laten we bizarre moraal van de Amerikanen maar weer eens te illustreren. Hier de Google-video over hennep.

 

Met Hennep naar de overwinning

De film heet ‘Hemp for Victory’ (Met Hennep naar de overwinning). Het is een 14 minuten durend zwart-wit filmpje, dat in 1942 werd geproduceerd door het USDA, het Amerikaanse Departement voor Landbouw (Agricultuur) om hun plan te ondersteunen, dat het doel had om in 1943 maar liefst 350.000 hectare met hennepplanten te oogsten. Kun je het je voorstellen…?!

Daartoe werd maar liefst ruim 300.000 kg hennepzaad ter beschikking gesteld door de USDA. En dat alles met het doel de oorlogsmachine, die toen natuurlijk volop draaide, te ondersteunen. Dit ministerie ging zelfs zover dat het de grootste jeugdorganisatie van het land, 4H genaamd, de opdracht zou geven om per club tenminste een halve hectare te verbouwen met cannabis.

 

Alle Amerikaanse boeren dienden deze film te gaan bekijken, vervolgens een verklaring te ondertekenen dat ze de film hadden gezien, en kregen een informatief boekje mee over de technische aspecten van het verbouwen van cannabis. En boeren die meededen aan het cannabisprogramma, kregen zelfs vrijstelling van dienst in het leger, evenals hun direct familieleden, zoals zonen en broers. Zij kregen korting op landbouwgereedschap dat nodig is om cannabis te verbouwen en soms kregen ze dit zelfs gratis!

 

Maar hennep werd vlak vóór en direct ná de oorlog opnieuw beschouwd als een ‘duivels gewas’ en de bedreiging voor dezelfde kinderen, die in de oorlog werden gemobiliseerd om hennep te verbouwen, was weer volop aanwezig… En of dat niet genoeg was, ontkende de USDA en de Congresbibliotheek het bestaan van deze film, totdat er 2 kopieën opdoken van deze zwart-wit film en naar deze bibliotheek werden gestuurd..

 

 

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelf vind ik het zeer belangrijk dat je als wietliefhebber over genoeg informatie beschikt over de plant en zijn geschiedenis, bedankt voor je post daarover. :)

 

Een tijdje geleden tekende ik een petitie om de oorlog tegen drugs te stoppen en om de decriminalisering van drugs te helpen. Over harddrugs spreek ik me niet uit omdat ik er geen enkele ervaring mee heb maar in het geval van wiet kan ik er zeker mee akkoord gaan dat vele gebruikers onterecht het label van crimineel krijgen opgeplakt, het is een ware schande (vooral hier in België). Maar zoals aangekondigd zou de petitie voorgelegd worden aan enkele hoge mannen bij de VN en blijkbaar is dat gebeurd las ik net. Dit is alvast een stap in de goede richting.

 

Lees lekker mee:

 

http://www.hln.be/hln/nl/962/Gezondheid/ar...s-mislukt.dhtml

 

Ik weet dat we niet kunnen hopen op een plotse verandering van het beleid, maar dit is een teken dat de druk die uitgevoerd word door mensen zoals wij op de maatschappij groter wordt en dat is al iets.

 

" The War on Drugs has been an utter failure. We need to rethink and decriminalize our marijuana laws"- Barrack Obama

 

A new era will come... eventually

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuke info, ik vond vooral het volgende filmpje mooi om te zien:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...