loadrunner 4 Posted May 18, 2011 Neem de 3 kleuren pasta, van die wokkelvormige maccaroni is wel leuk. Bereid deze volgens verpakking. maar gooi in een vergiet na de kooktijd en spoel af met koud water, en laat niet in water staan besprenkelen met een paar druppels olijfolie. tegen het plakken ingredienten knoflook kruidenkaas ketchup 2 kleine uien gesneden room hasj doe in een beker een pakje room (0,2) verwarm deze in de magnetron zodat je net je vinger er nog in kan doen, en kruimel hier de hasj in Doe in een pan een bakje gesneden gerookte spek(150 gram), geen boter. is al vet genoeg. Bak deze met een gesneden ui aan. zodat t net niet begint te kleuren. voeg dan een flinke eetlepel kruidenkaas toe. een teentje vers geperste knoflook, en dan 1 dl water, laat dit een beetje borrellen, tot de uien helemaal zacht zijn. voeg dan 2 eetlepels ketchup toe. voeg dan de room en de pasta toe. en laat op en zacht vuurtje de pasta warm worden. mag eigenlijk niet meer koken, anders gaan de aromaten van de kruiden verloren. Beetje extra room toevoegen als de saus te dik is. Tip. doe ipv de spek, er gerookte zalm in, maar dan de zalm op het laatste moment toevoegen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Candamile 0 Posted May 20, 2011 Pasta - Nooit met koud water afspoelen (Spätzle dan wel weer natuurlijk, dan wordt het minder papperig) - Nooit met olie besprenkelen, dan blijft de saus niet plakken Bij het pastawater moet je, voordat je begint te koken, een eetlepel zout (1 eetlepel per +/- 5 liter water) toevoegen. Als je het dan net niet gaar kookt (dus een heel, heel klein beetje minder gaar dan beetgaar), moet je het vuur uitzetten en afgieten. Gooi het dan weer terug de pan in. De pasta gaart nog een beetje na, is niet plakkerig, is exact beetgaar en heeft smaak. Het meeste zout blijft in het water zitten, dus je krijgt echt geen zoute pasta. Pasta bevat geen zout, dus als je het zonder zout kookt zal het net zo proeven als brood zonder zout: ranzig. De pastasaus kan je hierdoor wel veel minder zout maken. Ik maak heel vaak verse pasta super lekker gewoon. Lekker Aglio et Olio pepperoncino sausje erbij. omnomnomnomnomnom. Wijntje erbij.... Shiiit, hier heb ik zin in. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Groen Gif 3 Posted May 21, 2011 Als je voordat je de pasta afgiet een kopje koud water toevoegt aan het kokende water in de pan breng je de temperatuur terug van 100 naar ca. 90 graden, de pasta blijft heet maar gaart dan ca. 10 keer minder snel na. Lekker recept hoor, behalve die ketchup dan, jakkie. In mijn pasta gaan altijd verse tomaten, de mini trostomaat van Lidl is tegenwoordig (bijna) het hele jaar echt lekker en betaalbaar, alleen 's winters moeten ze nog wel eens een weekje narijpen. Een makkelijke variant op rastapasta maak je met de al in de juiste kleuren voorverpakte paprikamix. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nlx27 0 Posted May 24, 2011 idd candamile , aglio e olio all the way Quote Share this post Link to post Share on other sites