tuinman 0 Posted May 4, 2011 Hallo allen! Vandaag uit verveling maar weer eens wat Kief gaan maken. Ik had nog wat fluffie topjes van een Big Bang plant. Deze is vanuit zaad gekweekt onder 110W Tneon. Het zaadje kwam van de Greenhouse. De linkerhelft was de Big Bang. Het waren hele slechte kleine fluffy topjes Deze topjes heb ik laten drogen en daarna een maand lang in een kartonnen doosje ergens weggelegd. Natuurlijk is het spul dan kurkdroog. Zelfs als je er alleen maar in knijpt dan zie je een stofwolkje ervan afkomen De zeven die ik ga gebruiken zijn 200 en 120 mesh. Ze komen van de onlineshop Pyro-Stuff. 200 Mesh: 120 Mesh: Ik begin maar gewoon om de wiet in de grove zeef te doen. Terwijl ik de wiet vast pak knijp ik er licht in zodat het wat verpulvert. Over de zeef leg ik een laag plastic. Ik heb hier een dichte afval zak gebruikt die ik aan de onderkant heb los geknipt. Hierdoor zit er een dubbele laag plastic over de zeef voor de extra stevigheid. Om het plastic vast te zetten heb ik er een elastiek omheen gedaan. TROMMELEN MAAR!! Na 10 minuutjes zachtjes trommelen kon ik door middel van een oud pasje dit hoopje poeder verzamelen: Het hoopje gooi ik over in de fijnere zeef om het nog fijner te zeven. Ik gebruik het pasje om het poeder lichtjes te vershuiven zodat de kristallen door de zeef vallen. Naar mate je met het pasje bezig bent zie je de kleur van het poeder steeds donkerder kleuren. Met als resultaat: Een hele mooi lichte poeder blijft er over. Kief, op de afghaanse manier gemaakt. Toch een mooie 2,8 gram potente Big Bang Kief. Nog een maandje of 2 donker bewaren en dan ga ik het warm persen op een graad of 40. Groeten! Quote Share this post Link to post Share on other sites
amnees 287 Posted May 4, 2011 mooie manier om die zooi nog een 2e leven te geven! Quote Share this post Link to post Share on other sites
tuinman 0 Posted May 6, 2011 Thnxz, het is later precies 3,5 gram geworden. Had nog een keer 5 minuten getrommeld Quote Share this post Link to post Share on other sites
sjamaan 0 Posted May 6, 2011 Gebruik jij ook nog af en toe de strijkijzer om warm te persen doet mij denken aan de oude tijd met een panty lolzzzzzz wel gaaf die safe ringen al lange tijd naar op zoek maar 1 adres online gevonden jammer genoeg. en tof van de link is deze shop goed kwa betrouwbaarheid?( wegens niet onder rembours kunt bestellen zag ik net ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
tuinman 0 Posted May 6, 2011 Altijd goed gegaan dus zal er in het vervolg nog wel iets kopen zeven zijn ook een hele goed kwaliteit! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dom Pachino 6 Posted May 8, 2011 Die zeven komen me bekend voor Maar wel intressant, ik heb precies t zelfde gedaan als jij. Mooi goud/geelkleurig poeder overgehouden. Echter met persen toch een hele lichtgele hasj overgehouden. Niet wat ik hoopte te krijgen zegmaar Ben benieuwd of jou het wel lukt! Quote Share this post Link to post Share on other sites
tuinman 0 Posted May 28, 2011 De kief heb ik vorige week met mijn handen geperst. Het is een mooi donker bruin balletje geworden van 3,5 gram. Ik heb er wel al flink van gesnoept De smaak is erg goed.. De lekkerste hasj die ik tot nu toe heb gemaakt. Wel nog iets met een bijsmaakje.. Dus blijf ik steeds andere pers manieren proberen.. hopend dat ik ooit die echte hasj smaak krijg Mocht iemand nog een tip hebben om de trochomen goed kapot te maken dan spits ik me oren! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stikkie 2.0 4 Posted May 28, 2011 ziet er lekker uit maar voor beter resultaat kan je het beter van te voren invriezen... En minimaal zeven..! Mvg stikkie Quote Share this post Link to post Share on other sites
tuinman 0 Posted May 28, 2011 Invriezen voor dat je het gaat kneden? of voordat je gaat zeven? Dat laatste heeft geen invloed op de smaak zover ik weet. Invriezen voordat je gaat persen haalt de groene smaak ook niet weg. Misschien had ik het poeder nog langer moeten laten rijpen? Volgende keer gebruik ik volgende plantjes om hasj te maken: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stikkie 2.0 4 Posted May 28, 2011 voor dat je gaat zeven invriezen verhoogt je opbrengst en kort zeven zorgt dat er minder groen afval mee komt... En curen voor een maand ofzo is altijd goed voor de smaak. Mvg stikkie Quote Share this post Link to post Share on other sites
tuinman 0 Posted May 31, 2011 Okee thxnz stikkie ik zal er zeker rekening mee houden volgende zeef sessies. er komt dan weer een verslagje van. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackjerry 20 Posted August 17, 2011 De afghaanse manier ? kdacht dat afghaan werd gemaakt met natte wiet , en met de hand Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted August 17, 2011 De afghaanse manier ? kdacht dat afghaan werd gemaakt met natte wiet , en met de hand klopt precies, daar rennen ze met leren schorten door de plantenvelden heen Quote Share this post Link to post Share on other sites
bioloog 0 Posted August 17, 2011 De afghaanse manier ? kdacht dat afghaan werd gemaakt met natte wiet , en met de hand klopt precies, daar rennen ze met leren schorten door de plantenvelden heen En ze hebben een indianentooi op de kop en zingen sinterklaas liedjes erbij. wordt dat verhaal nog steeds geloofd? Leren schorten, en dan rennen door de velden! Met de handen. De toppen worden door de handen gewreven. De donkere kleur komt mede door vuil van de handen. Afghaan is vers en daarom zo zacht van aard. De trichomen zijn nog niet gekristalliseerd zoals bij maroc wel het geval is. greetz sijp Quote Share this post Link to post Share on other sites
tuinman 0 Posted September 10, 2011 Niet overal in afghanistan word de hasj met de handen gemaakt. Ligt er maar net aan uit welke streek het komt. In india doen ze het ook met de handen. Kijk maar naar . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Amateurkweker 0 Posted September 23, 2011 Hoi Tuinman, Super dat je hier een topic van hebt gemaakt! Ik vind het overigens een netjes resultaat, 3,5 gram van 35 gram fluffy toppen. Kwam via via op pyro stuff terecht, maar twijfelde aan die zeven. Nu niet meer! Bedankt! Gr. Amateurkweker Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dom Pachino 6 Posted December 11, 2011 He deze manier van hasj maken komt me bekend voor Mijn resultaat was precies hetzelfde. Mooi goudgeel poeder, maar als ik het daarna perste werd het groengele hasj:( en jouwes is mooi bruin. Dus waar ligt het verschil? In het curen? wtf, ik lees net mn post van 11 mei:P Ik denk dus ng steeds precies hetzelfde. Kijk en vergelijk:P Quote Share this post Link to post Share on other sites
tuinman 0 Posted December 26, 2011 @ Dom Pachino: Wanneer je de poeder door de fijne zeef haalt is het belangrijk dat je het niet forceert. rustig trommelen, zeker niet te hard met een pasje oid drukken. Doe je dat wel dan druk je ook bladafval door de zeef. De Thai en Haze hebben het niet overleeft, 250w in 40x60 met 110m³ afzuiging is niet slim. Na 2 dagen alles uitgedroogt.. incl plantjes Dit topic gaat zeker verder wanneer ik weer genoeg fluffy afval heb van een heerlijke Sativa. Ook ga ik het proberen met mijn eigen WW x Amn. Haze kruising.. nog 4 a 5 weekjes Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted December 26, 2011 Zo zuiver is het balletje op de eerste foto niet..... Quote Share this post Link to post Share on other sites