Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

tuinman

Kief, Op de Afghaanse manier!

Recommended Posts

Hallo allen!

 

Vandaag uit verveling maar weer eens wat Kief gaan maken.

 

Ik had nog wat fluffie topjes van een Big Bang plant.

Deze is vanuit zaad gekweekt onder 110W Tneon.

Het zaadje kwam van de Greenhouse.

 

De linkerhelft was de Big Bang.

 

med_gallery_5972_6831_665529.jpg

 

Het waren hele slechte kleine fluffy topjes :lol:

Deze topjes heb ik laten drogen en daarna een maand lang in een kartonnen doosje ergens weggelegd.

Natuurlijk is het spul dan kurkdroog.

Zelfs als je er alleen maar in knijpt dan zie je een stofwolkje ervan afkomen ;)

 

med_gallery_5972_6831_120631.jpg

 

De zeven die ik ga gebruiken zijn 200 en 120 mesh.

Ze komen van de onlineshop Pyro-Stuff.

 

med_gallery_5972_6831_2153843.jpg

 

200 Mesh:

 

med_gallery_5972_6831_3311516.jpg

 

120 Mesh:

 

med_gallery_5972_6831_3471581.jpg

 

 

Ik begin maar gewoon om de wiet in de grove zeef te doen.

Terwijl ik de wiet vast pak knijp ik er licht in zodat het wat verpulvert.

 

med_gallery_5972_6831_2060964.jpg

 

Over de zeef leg ik een laag plastic.

Ik heb hier een dichte afval zak gebruikt die ik aan de onderkant heb los geknipt.

Hierdoor zit er een dubbele laag plastic over de zeef voor de extra stevigheid.

Om het plastic vast te zetten heb ik er een elastiek omheen gedaan.

 

TROMMELEN MAAR!! ;)

 

med_gallery_5972_6831_2368361.jpg

 

Na 10 minuutjes zachtjes trommelen kon ik door middel van een oud pasje dit hoopje poeder verzamelen:

 

med_gallery_5972_6831_3846599.jpg

 

Het hoopje gooi ik over in de fijnere zeef om het nog fijner te zeven.

Ik gebruik het pasje om het poeder lichtjes te vershuiven zodat de kristallen door de zeef vallen.

 

med_gallery_5972_6831_2144870.jpg

 

Naar mate je met het pasje bezig bent zie je de kleur van het poeder steeds donkerder kleuren.

 

med_gallery_5972_6831_392446.jpg

 

Met als resultaat:

 

med_gallery_5972_6831_211226.jpg

 

Een hele mooi lichte poeder blijft er over.

Kief, op de afghaanse manier gemaakt. :verrygood

 

med_gallery_5972_6831_1382654.jpg

 

med_gallery_5972_6831_1048396.jpg

 

med_gallery_5972_6831_1932201.jpg

 

Toch een mooie 2,8 gram potente Big Bang Kief. :verrygood

Nog een maandje of 2 donker bewaren en dan ga ik het warm persen op een graad of 40.

 

Groeten!

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooie manier om die zooi nog een 2e leven te geven!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thnxz, het is later precies 3,5 gram geworden.

Had nog een keer 5 minuten getrommeld :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

:verrygood

Gebruik jij ook nog af en toe de strijkijzer om warm te persen

doet mij denken aan de oude tijd met een panty lolzzzzzz

wel gaaf die safe ringen al lange tijd naar op zoek maar 1 adres online gevonden jammer genoeg.

:verrygood en tof van de link is deze shop goed kwa betrouwbaarheid?( wegens niet onder rembours kunt bestellen zag ik net )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Altijd goed gegaan dus zal er in het vervolg nog wel iets kopen :verrygood

zeven zijn ook een hele goed kwaliteit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die zeven komen me bekend voor :verrygood Maar wel intressant, ik heb precies t zelfde gedaan als jij. Mooi goud/geelkleurig poeder overgehouden. Echter met persen toch een hele lichtgele hasj overgehouden. Niet wat ik hoopte te krijgen zegmaar :verrygood Ben benieuwd of jou het wel lukt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

De kief heb ik vorige week met mijn handen geperst.

Het is een mooi donker bruin balletje geworden van 3,5 gram.

Ik heb er wel al flink van gesnoept :)

 

De smaak is erg goed.. De lekkerste hasj die ik tot nu toe heb gemaakt. Wel nog iets met een bijsmaakje..

Dus blijf ik steeds andere pers manieren proberen.. hopend dat ik ooit die echte hasj smaak krijg :P

 

med_gallery_5972_6890_1940283.jpg

 

med_gallery_5972_6890_2590873.jpg

 

Mocht iemand nog een tip hebben om de trochomen goed kapot te maken dan spits ik me oren! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ziet er lekker uit maar voor beter resultaat kan je het beter van te voren invriezen...

En minimaal zeven..!

 

Mvg stikkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Invriezen voor dat je het gaat kneden?

of voordat je gaat zeven?

 

Dat laatste heeft geen invloed op de smaak zover ik weet.

Invriezen voordat je gaat persen haalt de groene smaak ook niet weg.

 

Misschien had ik het poeder nog langer moeten laten rijpen?

 

Volgende keer gebruik ik volgende plantjes om hasj te maken:

 

med_gallery_5972_6890_4328666.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

voor dat je gaat zeven invriezen verhoogt je opbrengst en kort zeven zorgt dat er minder groen afval mee komt...

En curen voor een maand ofzo is altijd goed voor de smaak.

 

Mvg stikkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okee thxnz stikkie ik zal er zeker rekening mee houden volgende zeef sessies.

er komt dan weer een verslagje van.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De afghaanse manier ?

 

kdacht dat afghaan werd gemaakt met natte wiet , en met de hand

Share this post


Link to post
Share on other sites
De afghaanse manier ?

 

kdacht dat afghaan werd gemaakt met natte wiet , en met de hand

klopt precies, daar rennen ze met leren schorten door de plantenvelden heen

Share this post


Link to post
Share on other sites
De afghaanse manier ?

 

kdacht dat afghaan werd gemaakt met natte wiet , en met de hand

klopt precies, daar rennen ze met leren schorten door de plantenvelden heen

En ze hebben een indianentooi op de kop en zingen sinterklaas liedjes erbij.

 

wordt dat verhaal nog steeds geloofd? Leren schorten, en dan rennen door de velden! :head_hurts_kr:

 

Met de handen. De toppen worden door de handen gewreven. De donkere kleur komt mede door vuil van de handen.

Afghaan is vers en daarom zo zacht van aard. De trichomen zijn nog niet gekristalliseerd zoals bij maroc wel het geval is.

 

greetz sijp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet overal in afghanistan word de hasj met de handen gemaakt.

Ligt er maar net aan uit welke streek het komt.

 

In india doen ze het ook met de handen.

Kijk maar naar

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Tuinman,

 

Super dat je hier een topic van hebt gemaakt! Ik vind het overigens een netjes resultaat, 3,5 gram van 35 gram fluffy toppen.

Kwam via via op pyro stuff terecht, maar twijfelde aan die zeven. Nu niet meer!

Bedankt!

 

Gr. Amateurkweker

Share this post


Link to post
Share on other sites

He deze manier van hasj maken komt me bekend voor :spliff: Mijn resultaat was precies hetzelfde. Mooi goudgeel poeder, maar als ik het daarna perste werd het groengele hasj:( en jouwes is mooi bruin. Dus waar ligt het verschil? In het curen?

 

wtf, ik lees net mn post van 11 mei:P Ik denk dus ng steeds precies hetzelfde. Kijk en vergelijk:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Dom Pachino: Wanneer je de poeder door de fijne zeef haalt is het belangrijk dat je het niet forceert. rustig trommelen, zeker niet te hard met een pasje oid drukken. Doe je dat wel dan druk je ook bladafval door de zeef.

 

 

De Thai en Haze hebben het niet overleeft, 250w in 40x60 met 110m³ afzuiging is niet slim. Na 2 dagen alles uitgedroogt.. incl plantjes ;)

Dit topic gaat zeker verder wanneer ik weer genoeg fluffy afval heb van een heerlijke Sativa.

 

Ook ga ik het proberen met mijn eigen WW x Amn. Haze kruising.. nog 4 a 5 weekjes :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo zuiver is het balletje op de eerste foto niet.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...