Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Pieter45

jobs (baantjes, inkomsten)

Recommended Posts

Hallo forumleden,

 

3 weken geleden ben ik ontslagen en het uitzendbureau vertelde dat ik over 3 maanden weer terug mag komen want ze zijn tevreden over mij (hun geld is belangrijker want ze moesten mij anders voor vast aannemen :P )

Kortom daar blijf ik dus weg, daar hebben ze nul , nul procent respect voor mij want ik heb 4 jaar lang goed mijn werk uitgevoerd.

 

Ik heb vele baantjes gehad, produktie werkzaamheden zoals laden lossen, philips scheerapparaten afdeling, dhl laden lossen, kaasfabriek, aldi distributie, timmerfabriek, intertoys magazijnwerk etc etc. Diploma's heb ik mbo 2 beveiliger en mavo diploma.

 

 

het grootste gedeelte van mijn favoriete volk hangt rond op dit forum, dus laat eens jullie gedachten horen over baantjes, en inkomsten etc.

 

 

Groeten

 

 

Piet

Share this post


Link to post
Share on other sites

balen van je baan en inderdaad draait het allemaal om geld...

Maar of dit nu de bedoeling is op het forum.. :P

Mvg stikkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

de relatie met wiet zou kunnen zijn dat je een aantal jaren goed geld maakt in deze branche, en daarna gewoon lekker je eigen bedrijfje start zonder geldzorgen. heb ook al 20 verschillende baantjes gehad, allemaal leuk werk, ik heb alleen een gezagsprobleem dus ik kan er niet tegen dat ik iemand boven me heb die zegt wat ik moet doen. dusja.. dan moet je voor jezelf beginnen he :P

 

en ik weet niet hoe ondernemend je zelf bent maar hier zeggen we: of je hebt 100 man onder je, of je bent 1 van die 100 man.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jammer voor je... een uitzendbureau ben je niets mee op praktisch alle werkaanbiedingen staat er bij 'kans op vast contract' tot puntje bij paaltje komt... tuurlijk want als jij een vast contract krijgt kan het uitzendbureau geen geld meer aan je verdienen, dus lappen ze je dr zo bij :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

een uitzendbureau verdient ook nog geld aan de vaste uitzendkrachten (fase c) kosten zijn net zo veel als de fase b, dus dat is onzin wat je zegt

 

ze willen je geen vast contract geven omdat er waarschijnlijk niet genoeg werkaanbod is, en waarschijnlijk hebben ze er al genoeg in dienst

 

3 mnd er uit

dan kan je weer 2 jaar mee.

ja zo gaat dat nou eenmaal in uitzendland

 

een goede opdrachtgever neemt de uitzendkracht ook nog wel eens over na zoveel uur of maanden, helaas voor jou is dat dus niet gebeurd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Medekwekers,

topic is weer geopend.

Sorry, het was een foutje! :P

 

Groetjes

Torsten

 

Ontopic:

Het bedrijf, waar ik werk, krijgt de meeste nieuwe medewerkers via een gespecialiseerd uitzendbureau.

En ik moet zeggen, dat werkt goed.

Na een half jaar krijgen de meeste uitzendkrachten dan ook een vast contract.

 

Groetjes

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Torsten, bij ons bedrijf werkt dat precies hetzelfde.

 

Echter ze zijn zo groot dat ze nergens naar kijken. Ik werk zelf op afdelng Finance, mijn baan gaat naar India, lage loonlanden. Dag Blowsterke, Houdoe en bedankt ole ole.

 

Tja wat moet ik ermee, ik werk al heel mijn leven, vanaf mijn vijftien, heb een toekomstdroom, naar Spanje of Italie :P

Misschien nu eerder als was geplant. Life goes on. Werk al heel mijn leven, als slaaf van deze maatschappij, moet ik nu treuren :) of blij zijn :)

Ik verga dagelijks van de pijn. Gelukkig kweek ik mijn eigen medicijn. Hoe lang mag dit nog duren...

Het leven wordt er niet gemakkelijker op

Share this post


Link to post
Share on other sites

Werken bij een tuincentra een idee >? Hele dag wat met planten om sjouwen. Ik persoonlijk zou graag boswachter worden helaas niet veel werk in.

 

Groeten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ken het, 3 x 6 maanden contract, en dan geen verlenging omdat het zogenaamd slecht gaat en dan kom je in de krant een advertentie tegen onder het adres van het bedrijf maar een andere bedrijfsnaam. ipv de zoon, die het bedrijf runde had de dochter het overgenomen. maar intussen was er niets veranderd aan de inrichting.

 

Ze moesten alleen het personeel kwijt, die ze anders een fallisementsuitkering moetsen uitbetalen. ben er gelukkig weg, en kom er nooit weer.

 

 

En bij een ander bedrijf was ik bedreigd met klappen krijgen omdat ik niet mee wilde staken. heb ze toen even goed duidelijk gemaakt dat ze dat bij mij niet moeten proberen, en heb toen express bij het voverleg gezegd dat ik wel genoeg verdiende. (alleen maar om die colegas te trollen) het liep uit op een scheldpartij waarbij de politie moest komen. de 6 collega's die de staking wilden waren meteen ontslagen, en hebben dan binnen een maand alweer een andere baan( dus waarom moeilijk doen als het makelijk kan)

 

Als ik niet genoeg verdien, ga ik solliciteren, en als ik een nieuwe baan is toegezegd dan vertel ik de baas dat ik meer wil verdienen of ik heb een andere baan. (maar dan wel op een nette manier)

-dit kan je alleen bij de grote bedrijven doen met meer dan 40 personeelsleden- De baas zei "jij komt toch niet aan het werk! ha je gaat maar lekker door hier, je nieuwe contract ligt al klaar, die moet je morgen getekend inleveren"( nee ik had nog 3 maanden) toen de baas boos werd dat ik het contract pas wilde tekenen op de dag voordat mijn oude verliep, werd ie hels....

 

 

Ik heb altijd van die baantjes gehad, dat ik de teringzooi van de vorige moest opruimen, en na een half jaar als het nog steeds rommel is word ik er uitgeknikkerd en dan word ik aangekeken voor de rommel die nog over is. (zie maar eens een keuken schoon te maken als je in je eentje elke dag voor 35 man moet koken en de afwas erbij hebt, en geen ander personeel in diens)t. En als ik een keer een uur eerder was waren er andere klussen, als dranken magazijn sorteren(50 kratten en 20 fusten) terras schoonmaken neerzetten, en na de dag weer binnenzetten.

 

de een na laatste dag voordat het werd overgenomen werd het nog even erg tering druk, 40 man allemaal iets anders eten, en de afvoer verstopt, zodat ik met emmertjes het spoelwater moest weghalen uit de afwaskeuken naar de wc brengen. dan de afwas, en ze hadden natuurlijk nooit genoeg schaaltjes, die moesten na elke 5 tafels weer worden afgewassen en afgedroogd voordat ik er weer nieuwe salade en groente in kon scheppen voor de volgende tafel.

 

En intussen de tempratuurlijsten invullen, de werkbladen schoonvegen, en de vuilniszakken twee keer naar achteren brengen. vloer aanvegen, aardappels snijden, frituur schoonmaken, stickertjes schrijven met datum erop en naam en houdbaarheidsdatum, de pruducten in de koeling tempratuur meten, en noteren. sla wassen en snijden. 3 soorten groentes verwarmen in pannetje, 4 soorten vlees en 5 soorten vis met 3 verschillende sausjes, en twee soorten aardappellen in pannen of het fornuis, 3 bakjes koude saus en champignon garnituur voor het lavasteengril vlees. bestellingen doorgeven voor de volgende dag (4 leveranciers die niet meteen opnemen en voor 20:00 gebeld moeten worden) Maar mensen aan de andere tafel eten soepje , garnalencoctail, salade, stokbrood met knoflook uit de oven. En een vorige tafel wil ijs met warme chocolade saus en vers fruit met slagroom en huisgemaakte bavarois, met chocoladeroom, en een huisgemaakte warme witte chocolade muffin met karamelsaus.

 

(Soms zie je wel eens van die keukens met 5 koks erin, en ja dan heb je tijd om schoon te maken)

 

Loopt meneer de collega de keuken in en begint meteen te zeiken: zou je niet eens die afwas gaan doen? ik kom lepeltjes te kort, en staat daar achter de bar te kleppen met zijn vrienden. (ja toen werrd ik hels, en heb m naar de afwas gestuurd), en zijn vrienden gingen toen maar meteen weg, die werden ook nog een boos dat ik vroeg of ze die 5 biertjes per persoon nog even wilden afrekenen.

 

 

De laatste werkdag daar bleven mensen binnenlopen, de afwas stapelde zich op, en toen alle borden vies waren en de laatste mensen rekenden af, deed mijn collega de laatste euro in de fooienpot, zijn schort af, en zei "he kerel sucses nog maar ik heb een verjaardag, laters. ik ben er morgen om 08:00 om de bar nog een beetje schoon te maken voor de overname"

 

De baas moest ook weg, en ze gaven mij de sleutel. ik heb 5 minuten gewacht. tot beide autos weg reden, bordje gesloten op de deur gezet.

 

. 6,50 uit de fooienpot gepakt, nog in kokskleding naar de overkant gelopen vooreen hele gram jack herrer die in een vloeitje gerold, weer naar "t werk" bob marley in de radio volume op 10 . op het bord neergezet dat we gesloten zijn, en morgen een andere eigenaar is licht in zaaltje voor uit. relaxed op het bankje gaan zitten, en een toeter opgerookt. daarna de Nooddeuren open, de grote vuilcontainer naar binnen gereden. en alles wat in de keuken stond en vies wass erin gepleurd. inclusief het gebruikte servies van die avond de inhoud van alle koelkasten en vriezers met bakjes en al ( want alle etenswaar moest weg) de frituur buiten neer gezet. toen 5 liter afwasmiddel en 7 liter ontvetter in de keuken leeggespoten, een 2liter bleek erachteraan, wat een schuimfestijn veroorzaakte. (politie kwam ook even kijken wat er aan de hand was vanwege de enorme herrie "ja grote schoonmaak, zin in koffie?" toen dropen die gasten ook ineens af)

 

Even gewacht tot het schuim een beetje weg was. laarzen aan en met de schrobber alles schongemaakt. ook plafond, muren nog een npaar emmers water door de koelkast heen gegooid. en gewoon alle zooi naar buiten geveegd.

 

Je heb geen idee wat een vreselijk lekker gevoel het kan zijn, om gewoon even flink "de kast opruimen" alle oude zooi wegsmijten, elke herinnering aan die 3 jaar aankloten uit de keuken weg, oude "rob van de smaakpolitie" lijsten weg, alles weg.

 

Er bleef om een uur of 4 een lege schone keuken over met een emmertje bestek.

 

Op het krijtbord in de zaal mijn huidige nummer gezet, en mocht er nog iets zijn konden ze me bellen. Maar heb nog nooit iets gehoord van ze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@loadrunner, wat een mensen zeg. Dat je daarmee 3 jaar heb kunnen samenwerken. Zal wel veel wiet hebben gekost :-)

 

@Tjapadoo, half jaar terug kreeg ik nog een opleiding aangeboden voor een tuincentrum in Friesland. Had ik afgewezen omdat ik liever alleen werk.

 

@blowsterke, gelukkig kweek jij je eigen medicijn dat scheelt al heel wat. Pijn is een mindfu^ker, ooit eens gedacht aan andere alternatieve genezingswijzen ? mijn pa heeft artrites en het was zo erg dat hij met pijn en moeite van de bank af kon, Sinds hij bij z'n natuurman is geweest heeft hij bijna nergens geen last meer van.

 

@vrouw van Bl0wer, ik hoopte er stiekem een beetje op dat de werkgever mij zou overnemen want dat hadden ze bij de vorige batch werknemers gedaan maar nu bij niemand, toen was het ook een nieuw bedrijf (ik kwam een paar maandjes te laat aan huppelen). Ik werkte in de nachtelijke uurtjes waardoor ik weinig hoefde te werken om makkelijk van te kunnen leven. Nu zit ik ook goed want de uitkering is van start gegaan en ik heb een goedkope huurwoning dus dat zit voorlopig wel goed. Ik ben met weinig tevreden.

 

@Torsti, heerlijk fouten maken, als je het forum maar heel houdt :-)

 

@wietland, kans op vast contract, ik lees het tegenwoordig zo vaak dat ik denk dat het een lokkertje is geworden

 

@Tjapado, boswachter, prima plan. Als ik die vacature ooit eens zie langskomen dan grijp ik em.

 

@pierr000, inderdaad meestal is werken kut maar ik weet dat er wel iets aangenaams voor mij tussen zit waar ik tevreden over kan zijn al moet ik een eigen zaakje oprichten.

 

@stikkie, ik twijfelde zelf al of dit topic door de mods zou worden geaccepteerd. Tot nu toe leeft het topic nog, Thanks, en anders stuur je em maar naar de prullenbak, even goede vrienden.

 

 

 

 

 

 

 

Groeten

 

 

Piet

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja nu zit je nog goed, (als je dat goed noemt) maar voor hoe lang,

als je na die 3 mnd nog niks anders hebt gevonden, kan je beter terug gaan denk ik

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vrouw van Bl0wer, ik blijf daar heel ver van weg, dat kost knieschijven en mijn rug, Zat baantjes, en anders gewoon weer een opleiding volgen. Werken en leren.

 

 

Groetjes

 

 

Pieter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Pieter,

mijn ervaringen zijn: Probeer je "waardevol" te maken voor het bedrijf.

Volg externe en bedrijfsinterne opleidingen, met zulke opleidingen en nevenfunctie´s heb je al een positief verschil

ten opzichte van jouw collega's.

Vaak zijn het maar hele kleine dingetjes, welke toch kunnen helpen, bij voorbeeld "BHV´er".

De bedrijven zijn verplicht om "BHV´er" in dienst te hebben, de opleiding duurt een paar dagen en wordt ook nog door het bedrijf betaald.

Hierdoor stijgt je "waarde" voor het bedrijf. Als er dan personeel ontslagen moet worden,

kijkt man niet meteen naar jouw.

 

Groetjes

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks Torsti, daar heb je helemaal gelijk in, bij elk bedrijf zijn het de bhv'ers die het langst in een bedrijf meedraaien. Eigenlijk nooit zo bij stil gestaan dat die kleine dingetjes zo belangrijk zijn.

 

Heftruck certificaatje, bhv'er, ehbo, evntueele andere aanvullende cursussen, top tip Torsti :P

 

 

Groet

 

 

Pieter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit onnodig quoten zie hier : hoe te quoten

 

stop met naar het uitzendburaea gaan en ga wietkweken, verdien daar je geld mee!

beter..

Share this post


Link to post
Share on other sites
stop met naar het uitzendburaea gaan en ga wietkweken, verdien daar je geld mee!

beter..

 

Kan, maar als je geen werk hebt en evengoed veel geld verdient staat de belastingdienst zo bij je...

 

Zoals Torsti zegt: probeer jezelf onmisbaar te maken voor het bedrijf, zet je zelf in en laat dat zien.

Maar helaas werkt het de laatste tijd bij veeeel bedrijven zo, ze geven diverse bepaalde tijd contracten en knikkeren ze je eruit en nemen ze je later weer aan met een bepaalde tijd contract :verrygood

Zelf heb ik er nooit problemen me gehad, heb altijd wel vaste contracten gehad (misschien ook wel geluk gehad en de juiste tijd...) maar hoor het inderdaad veel om me heen, helaas...

Zoals berry stevens altijd zegt: doorgaan vooral doorgaan :verrygood

Veel succes met vinden van een andere job,

groetjes SmokeyB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...