Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
ENCOD

Trekt uw plant

Recommended Posts

http://www.cannabis-social-clubs.be/csc/DE...-OOGST-VAN-2011

 

2 april 2011

 

ANTWERPEN - Vandaag heeft de eerste Cannabis Social Club van Belgie, vzw Trekt Uw Plant in Antwerpen, haar eerste oogst van 2011 binnengehaald. Tijdens een bijeenkomst van de vzw in Antwerpen kregen 30 leden hun eerste plantje van het jaar uitgereikt, met aan elk plantje 25 gram cannabis. Sinds februari 2010 kweekt de vzw cannabis voor het persoonlijk gebruik van haar leden, op basis van het principe 1 plant per lid. Wij baseren ons hierbij op de ministeriële richtlijn van januari 2005, ondertekend door de Minister van Justitie en alle 5 Procureurs-Generaal van België. Volgens deze richtlijn wordt het bezit van max. 3 gram cannabis en 1 cannabisplant door volwassenen niet meer vervolgd.

 

Cannabis telen voor persoonlijk gebruik is een verstandig en gezond alternatief voor de illegale markt en voor het toerisme naar Nederlandse coffeeshops. De kwekers van Trekt Uw Plant hanteren ecologische kweekmethodes, waarbij geen risico bestaat op vervuiling of verzwaring van het middel, zoals op de zwarte markt het geval kan zijn. In tegenstelling tot de illegale markt is de vereniging niet toegankelijk voor minderjarigen. En omdat leden van Trekt Uw Plant niet meer naar Nederland hoeven rijden om cannabis aan te schaffen, wordt tevens een bijdrage geleverd aan het verminderen van overlast en fijnstof.

 

De ministeriële richtlijn die het telen van cannabis voor persoonlijk gebruik in België de facto legaliseert kwam er na 8 jaar van politieke discussies en maatschappelijk debat. Ook Trekt Uw Plant moest twee rechtszaken voeren omdat enkele procureurs de richtlijn nog niet duidelijk genoeg vonden en vervolging instelden tegen de vzw, de eerste keer wegens bezit van cannabis, de tweede keer wegens ’aanzetten tot druggebruik’. Beide keren werd de vzw uiteindelijk vrijgesproken, op 26 juni 2008 en 25 februari 2010.

 

Sindsdien organiseert Trekt Uw Plant de teelt van cannabis voor het persoonlijk gebruik van haar leden, via een gesloten circuit. Wij roepen alle mensen die ons voorbeeld willen volgen op om dit op een serieuze, respectvolle en verantwoorde manier te doen. Het oprichten van een vzw is een manier om de zaken goed te regelen. Onze statuten zijn toegankelijk via onze website www.trektuwplant.be, en wij zijn altijd bereid om advies te geven.

 

 

 

Bovendien wil Trekt Uw Plant graag in overleg treden met plaatselijke overheden, met het doel de werkwijze van de vzw met hen te coördineren en misverstanden te voorkomen. Zo zijn wij bijvoorbeeld vragende partij voor een controle van onze cannabis door autoriteiten op het gebied van de volksgezondheid, maar door de onduidelijkheid over de legale status is dit nog niet mogelijk. We roepen de landelijke politici dan ook op om een definitieve regeling uit te werken.

 

 

 

Ook professor Tom De Corte van het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek van de Universiteit van Gent is voorstander van zo’n regeling: “Het reguleren van verkooppunten en van de productie en aanvoer is de meest aangewezen beleidsstrategie om de criminele organisaties uit de branche te bannen, de kwaliteit van het product te bevorderen en de sterkte van het product enigszins te kunnen beïnvloeden. De illegale status van het product en zijn producenten en de onbespreekbaarheid van de afschaffing van een internationaal georganiseerd verbod drijven de economische motor van de cannabisteelt almaar meer. Ze stimuleren het bijzonder lucratieve (en dus criminele) karakter naar ongekende hoogten. Tegelijkertijd vormen zij belangrijke hinderpalen voor het voeren van een beleid gericht op de bevordering van de volksgezondheid.”

 

 

Trekt Uw Plant

 

 

 

Trekt Uw Plant is een vzw, opgericht in 2006, met als doel om in alle openheid en op simpele doch overtuigende wijze aan te tonen dat het zeer goed mogelijk is in België de cannabisteelt voor persoonlijk gebruik door volwassenen te reguleren.

 

 

 

Gegevens contactpersonen:

 

 

 

Martin Veltjen - martin.veltjen@pandora.be – Tel. +32 493 - 195477

 

Joep Oomen – info@encod.org – Tel +32 495 – 122644

 

Kris Verdonck - kverdonck@skynet.be – Tel. +32 486 - 357595 begin_of_the_skype_highlighting +32 486 - 357595

Edited by zODd
Caps uit titel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mag ik alle deelnemers feliciteren met hun behaalde winst op het systeem;

 

Wij roken hierop een 'Joint voor de vrijheid'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook via deze weg wenst de VDNB jullie een geweldig oogstfeestje toe,

de inspanningen zijn er naar geweest,

nu de bloemen!!!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gefeliciteerd met het behaalde resultaat

 

Wat ik me wel afvroeg is die 25 gr per plant , wat gebeurt er met het overschot , wordt dat eraf geknipt ?

Hoe bepalen ze het droog gewicht want het lijkt mij dat ze een plant compleet krijgen met stelen ?

 

Buble

Share this post


Link to post
Share on other sites

nog even... en den ollanders gaan naar Belgie voor goede wiet :D

 

sjonge.. jongen... die clubs zullen wel als paddestoelen uit de grond schieten nu...en terecht...kunnen jullie OPSTELTEN NIET EVEN UITNODIGEN?...

 

hou die lokaties maar goed geheim...mja :) ... hoe kan de gemeente dan controleren daar :tu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het bestaat nu al een aantal jaar en is bij mijn weten ook de enigste in Belgie. Ja en 25g per plant want gebeurt er dan inderdaad met de rest? Leuk extraje mss voor de mensen uit belgie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mja, en zo blijft die kennis verborgen voor nederlandse mensen. Heb er weinig aan als ik me ga aanmelden bij een belgishe cannabisclub om er achter te komen hoe je presies 25gr aan een plant kweekt....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Gefeliciteerd :D , maar hoeveel soorten wordt door de vereniging nu geteeld????

 

Namaste :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gefeliciteerd :D , maar hoeveel soorten wordt door de vereniging nu geteeld????

 

Namaste :)

 

Voorlopig een stuk of 5, dat kunnen er meer worden, wij zijn op zoek naar betrouwbare Belgische kwekers die lid willen worden en voor TUP kweken..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey gefeliciteerd met de oogst!

en vooral zo blijven verder doen :D

 

grtzzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

goed zo!!

 

exact 25 gram per plant is vreemd, maar ach....we gaan er geen grappen over maken...zou wel heel lullig zijn, want PETJE AF voor onze buren!!!

 

big uppppppppppp!

 

veel rookplezier.

 

ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

vraag me wel nog een paar dingen af:

Als je lid bent, krijg je dan ook wiet? of betaal je die 25 euro gewoon om lid te zijn...

 

 

PS (veel respect dat je dit in België mogelijk maakt)

 

 

grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

En toe las ik dit bericht :D

 

Cannabis Social Club moet vervolgd worden

 

Bron

 

5/4/11

De vzw Trekt Uw Plant! moet vervolgd worden voor haar Cannabis Social Club. Dat zei staatssecretaris voor Justitie Carl Devlies (CD&V) in de Kamer aan Bert Schoofs (VB).

 

In de Cannabis Social Club kunnen leden individueel een cannabisplant laten kweken voor eigen gebruik. Iedere plant zou herkenaar zijn aan een naamplaatje. Dat zou volgens Bert Schoofs op drie plaatsen in Antwerpen gebeuren. De vereniging beweert dat ze hierdoor niet strafbaar is, aldus Schoofs.

 

Mis, zo zei Devlies. "De vzw beroept zich op een richtlijn van 2005. Die geldt echter alleen maar voor personen die zelf cannabis bezitten voor eigen gebruik, niet voor personen die andermans planten bezitten of voor een vereniging die een gezamenlijke teelt voor haar eigen leden ontwikkelt. Bovendien is ook het vergemakkelijken van andermans drugsgebruik strafbaar. Deze feiten moeten vervolgd worden", zo luidde het.

 

"Maar tot op heden is nog geen enkele plantage van de Cannabis Social Club ontdekt", zo voegde Devlies er nog aan toe. In 2010 werden in totaal 950 cannabisplantages ontdekt.

 

JDW

 

:)

Not such a Nice Day

Nesta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trekt Uw Plant is al twee keer vervolgd. En twee keer vrijgesproken.

 

De staatssecretaris zou best eerst eens een duik kunnen nemen in de archieven van het parket. Daar zou hij de vrijspraken kunnen vinden die eerder zijn uitgesproken door het Antwerpse Hof van Beroep. Op 26 juni 2008 (http://www.cannabis-social-clubs.be/csc/VRIJSPRAAK-VOOR-TREKT-UW-PLANT ) en 25 februari 2010 (http://www.cannabis-social-clubs.be/csc/WEDEROM-VRIJSPRAAK-VOOR-TREKT-UW ).

Edited by Torsti
onnodig quoten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grtz ENCOD;

 

Heb toch wel enkele vraagjes ...

Hoe ben ik als lid zeker van het ecologische principe waarop jullie kweken ? hoe weet ik hoeveel voeding

er gebruikt wordt , wie controleert dit ?Kan ik als lid mijn plantje bezoeken en voor mezelf verifieren of dit naar behoren gekweekt wordt ...

Hoe selecteer je de growers in dit verhaal ? Zijn deze als productie eenheid voor TUP geselecteerd op ervaring en kunde ?

In hoeverre wordt je dan beschermd als produktie eenheid bij een inval ? Krijg je dan rechtskundige hulp bij eventuele rechtzaken ? Zijn dit gekeurde installaties ... ? Ben je verzekerd dat je als grower ingevolg van een brand (voorbeeld)

niet in de kou blijft staan tegenover de kosten aan aanpalende woningen ..?

Neem ik ben lid van TUP, hoe kan ik mijn verkregen oogst naar huis brengen ...? Krijg je als lid een vrijgeleide voor transport

naar huis toe ? Er zal maar net een vodca aktie aan de gang zijn daar in antwerpen .

In welke mate kun jijzelf bepalen welke soort er voor je gekweekt wordt , veel soorten door elkaar kweken is nu eenmaal niet handig . Kunnen leden zelf genetica aanbrengen ?

Kunnen jullie garanderen dat leden niet gescreend worden door staatsveiligheid en zo op een of ander lijstje terechtkomen ?

Heb ook het idee dat door deze opzet , het thuis kweken van je eigen plantjes een beetje onmogelijk gemaakt wordt in de toekomst ... als je wiet wil moet je maar je wiet laten kweken door een ander via de vereniging waardoor de voor mij zo

gesmaakte beleving van het growen verdwijnt ...

Dit zijn maar de eerste vragen die me te binnen schieten , kan nog wel ff doorgaan

Ik ben blij voor TUP met wat ze gerealiseerd hebben de laatste jaren , maar ook dat er nog een lange weg te gaan is voor

alles ideaal is voor iedereen ( indien dit al mogelijk zou zijn )

Voor de rest kan ik enkel maar respect tonen voor hen die ondanks alle problemen toch hun nek hebben uitgestoken en tot dit

resultaat gekomen zijn ...

 

Sorry voor de vele vragen , wil niet lastig doen

Vriendelijke groeten Poppa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

cdnv/nva is gewoon de grootste partij van belgie en zit vol gedaantes die wiet echt wel willen verbieden in echt illegaal willen maken

 

 

 

 

.......

 

 

 

 

 

 

 

als ze hier eens wat meer op GROEN of spa/ vld (links) zou een hele vooruitgang zijn voor het cannabisgebeuren in belgie. :tu

 

maarja de vergrijzing hé :D rechts en centrum al hier toch lang aan de macht blijven met de nodige gevolgen op het cannabisbeleid (als dat er nu wel is)

:) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grtz ENCOD;

 

 

Sorry voor de vele vragen , wil niet lastig doen

Vriendelijke groeten Poppa :rolleyes:

 

 

Hai Poppa

 

Ben je een Belg, kom dan eens langs zou ik zeggen dan kunnen we je het volledig uitleggen.. dit zijn teveel vragen om op dit forum te bespreken, ik hoop op je begrip.

 

www.trektuwplant.be

 

Vzw Trekt Uw Plant verbijsterd over uitlatingen van Staatssecretaris Devlies

 

http://www.vandaag.be/binnenland/64259_can...lgd-worden.html

 

Beste mensen

 

Er begint nu een kat en muisspel dat nog maanden kan duren: ook als een van onze plantages wordt opgerold, zullen wij blijven doorgaan - wij zijn immers zeker dat we ons volledig houden aan de ministeriele richtlijn en niet strafbaar zijn..

 

 

Antwerpen, 7 april 2011. De vzw Trekt Uw Plant is verbijsterd over de uitlatingen van Staatsecretaris van Justitie Carl Devlies (CD&V) in de Kamer van dinsdag 5 april. In antwoord op kamervragen van Bert Schoofs (VB) verklaarde Devlies dat de vzw vervolgd zou moeten worden vanwege het feit dat zij cannabisplanten teelt voor het persoonlijk gebruik van haar (meerderjarige) leden, op basis van het principe 1 plant per lid. De vzw baseert zich op een ministeriële richtlijn van januari 2005 die het bezit van max. 3 gram cannabis of 1 cannabisplant door een meerderjarige buiten vervolging stelt.

 

Trekt Uw Plant werd in 2006 opgericht met het doel om in alle openbaarheid aan te tonen dat het zeer goed mogelijk is om in België de cannabisteelt voor persoonlijk gebruik door volwassenen te reguleren. Cannabis telen voor persoonlijk gebruik is een verstandig en gezond alternatief voor de illegale markt en voor het toerisme naar Nederlandse coffeeshops. De kwekers van Trekt Uw Plant hanteren ecologische kweekmethodes, waarbij geen risico bestaat op vervuiling of verzwaring van het middel, zoals op de zwarte markt het geval kan zijn. In tegenstelling tot de illegale markt is de vereniging niet toegankelijk voor minderjarigen. En omdat leden van Trekt Uw Plant niet meer naar Nederland hoeven rijden om cannabis aan te schaffen, wordt tevens een bijdrage geleverd aan het verminderen van overlast en fijnstof.

 

In de afgelopen 5 jaar trad het Antwerps parket twee keer op tegen de vzw, waarbij de statuten, de doelstellingen en de werking van de vzw onder de loep werden genomen. Beide keren werd de vzw in beroep vrijgesproken van de aanklachten 'bezit van cannabis' en 'aanzet tot gebruik'. Geen enkele rechtbank heeft het doel van de vzw op zich, het kweken van cannabis voor het persoonlijk gebruik van de leden, veroordeeld.

 

Dat Carl Devlies het op dit moment nodig acht om een derde keer de gerechtelijke diensten op pad te sturen om Trekt Uw Plant te stoppen is onbegrijpelijk. Men zou denken dat er in de Wetstraat wel andere prioriteiten zijn dan het opjagen van burgers die een bijdrage leveren aan een praktische oplossing voor een groot maatschappelijk probleem.

 

Devlies erkent weliswaar dat het in België toegestaan is om voor eigen gebruik te telen. Hij voegt daar alleen aan toe dat men dit niet gezamenlijk mag doen. Devlies zou er goed aan doen zich op de hoogte te stellen van de realiteit, die uitwijst dat veel mensen niet kunnen telen, omdat ze er de ruimte of de kennis niet voor hebben, of omdat ze niet te koop willen lopen met hun cannabisgebruik. Zij willen echter ook niet in aanraking komen met de illegale markt, waar cannabis vaak van erbarmelijke kwaliteit is. Als Devlies zijn zin krijgt zullen de ruim 70 leden van Trekt Uw Plant wederom zijn aangewezen op deze illegale markt, met alle gevolgen van dien. Wie bewijst de staatsecretaris nu eigenlijk een dienst met zijn uitspraken?

 

Voorlopig gaat Trekt Uw Plant gewoon door met haar activiteiten, in alle openheid. De organisatie heeft niets te verbergen en is ervan overtuigd dat, mocht men er toe besluiten ons te vervolgen, in een eventuele rechtszaak het gezond verstand uiteindelijk zal zegevieren en Trekt Uw Plant voor de derde keer zal worden vrijgesproken.

 

vraag me wel nog een paar dingen af:

Als je lid bent, krijg je dan ook wiet? of betaal je die 25 euro gewoon om lid te zijn...

 

 

PS (veel respect dat je dit in België mogelijk maakt)

 

 

grtz

 

 

25 euro betaal je voor het lidmaatschap

 

Daarnaast betaal je voor de kweekkosten die nu zijn vastgelegd op 4 euro per gram, deze prijs wordt op een Algemene Ledenvergadering vastgesteld, ieder lid kan er zijn mening over geven, het besluit wordt gezamenlijk genomen.

 

Grts

 

Joep

Share this post


Link to post
Share on other sites

is dit alleen voor belgen zoja hoe controleren jullie dit??

moet je je dus identificeren bij zo'n club?

of is het de bedoeling dat de blower bij jullie in een archief komt, en dus bij een politie bust deze gevoelige info bij de vijand verdwijnt :nerd

Share this post


Link to post
Share on other sites

allereerst wil ik zeggen dat ik jullie al een paar jaar met veel interesse volg. Elk initiatief dat erop gericht is cannabisgebruik uit de illegaliteit te halen heeft mijn steun. TUP is een creatief plan, waar ik geen sterke argumenten tegen kan bedenken, dus ook de tegenstanders niet.

 

Wel wil ik opmerken dat sommige zaken een beetje geheimzinnig zijn. Wanneer u zegt dat TUP niets te verbergen heeft, waarom moeten mensen dan eerst lid worden voordat bijvoorbeeld die 25 gram per plant uitgelegd wordt. Dat zou gewoon open en eerlijk besproken moeten kunnen worden. Voor mijn part zeg je dat je de rest weggooit. Zonde natuurlijk, maar wel een offer dat het waard is om het te laten werken. Geheimzinnigheid werkt wantrouwen in de hand, en verzwakt jullie positie. Het zorgt ervoor dat mensen zouden kunnen denken dat de rest het illegale circuit ingaat. Om sterk te kunnen staan moet je dat voorkomen.

 

Dat is mijn kanttekening, verder blijf ik jullie met veel interesse volgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cannabiznizz en white tooth:

 

We kunnen niet de hele werking van de vzw openlijk op het forum zetten, dat heeft niets met geheimzinnigheid te maken, maar er zijn gewoon zaken die gemakkelijker uit te leggen in een gesprek. Die informatie is ook alleen voor de leden bedoeld, anderen hebben daar niets aan.

 

De vzw staat open voor meerderjarigen die in Belgie woonachtig zijn, alleen je naam en emailadres is voldoende. De ledenlijst is niet beschikbaar voor het publiek. Als je je plantje wilt zetten moet je een kopie van je ID-kaart achterlaten, deze wordt aan de verklaring gehecht waarin je bevestigt dat je eigenaar bent van de plant, en deze verklaring blijft bij de plant totdat je de oogst ontvangt.

 

Als de politie echt wil kunnen zij natuurlijk wel aan deze informatie komen en dan kunnen zij alle leden van TUP dagvaarden. Maar ja, dan zitten we wel met ruim 80 mensen in de rechtszaal, allemaal vanwege het bezit van een plantje, en dan is het nog maar te bezien of de rechter ons gaat veroordelen..

 

Grts

 

Joep

Share this post


Link to post
Share on other sites

bedankt voor je duidelijke info, helaas woon ik niet in belgie :P

anders leek het me zeer mooi, om met wat clubmembers wiet te kweken (geheel voor eigengebruik) natuurlijk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste ENCOD,

 

Ik ben het niet met U eens dat alleen leden iets aan de informatie hebben. Dit vanwege de juridische aspecten. Wanneer U hier op het forum verslag doet van de ontwikkelingen, dan kunt U verwachten dat mensen dezelfde vragen zullen stellen die een rechter zou stellen. Dat sommige dingen beter zijn uit te leggen in een gesprek verandert daar niets aan.

 

Om mijn punt wat duidelijker te maken zal ik U zeggen wat ik op dit moment uit mijn fantasie moet halen, omdat U niet alle vragen hier wilt beantwoorden:

 

Ik denk dat U meer dan 25 gram per plantje oogst. indien dit niet het geval is, dan denk ik dat U overschotten van het ene plantje toevoegt aan plantjes die minder opbrachten. Dit zou een juridisch probleem kunnen zijn, en daarom wilt u dat niet in het openbaar zeggen.

 

Ik neem aan dat U eventuele overschotten niet op de (illegale) markt brengt. Zonder antwoord op die vraag kan die verdenking wel ontstaan, en dat zou jammer zijn, en in uw nadeel.

 

Ik denk dat het in Uw belang is om zo helder en doorzichtig mogelijk te zijn. Daarvoor hoeft U echt niet de hele werking van de vzw op het forum te zetten, maar wel de delen waar de legaliteit van het gebeuren door in twijfel getrokken kunnen worden. Indien dit niet gebeurt, dan heb ik mijn twijfels bij die legaliteit. Waarom heeft U anders wat te verbergen?

 

Ik ben overtuigd van uw goede bedoelingen, maar ik kom niet van het gevoel af dat er iets verborgen gehouden wordt, en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat te maken heeft met het feit dat de werkwijze niet helemaal waterdicht is. In dat geval voorspel ik dat die lekkages het hele einddoel in gevaar zullen brengen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...