Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
ENCOD

Trekt uw plant

Recommended Posts

hilarisch hoe ++++ een van z'n waakhonden stuurt om mij in diskrediet te brengen :lol:

ook hilarich hoe je toch met persoons gegevens blijft strooien, reportje geen dank

Share this post


Link to post
Share on other sites

kijk, ik heb m'n geld terug dus voor de rest kan het mij allemaal niet teveel meer schelen, zo komen we nergens

het blijft een goed concept, alleen wordt het verkeerd ingevuld en ik ben opgelucht dat ik niet de enige ben met deze mening

Share this post


Link to post
Share on other sites
hilarisch hoe ++++ een van z'n waakhonden stuurt om mij in diskrediet te brengen :)

ook hilarich hoe je toch met persoons gegevens blijft strooien, reportje geen dank

 

Zo geheim is dat allemaal niet. Hun namen staan allemaal op de site van TUP :lol: +hoeveel kinderen dus ik denk niet dat ze zich echt verschuilen. Alleen misschien wil chakra niet dat zijn nick wordt verraden aangezien hij hier ook kweekjes heeft staan. Maar ik dacht dat eerder in dit topic Joep zelf ook heeft gesproken.

Edited by Monti

Share this post


Link to post
Share on other sites
hilarisch hoe ++++ een van z'n waakhonden stuurt om mij in diskrediet te brengen :)

ook hilarich hoe je toch met persoons gegevens blijft strooien, reportje geen dank

 

Zo geheim is dat allemaal niet. Hun namen staan allemaal op de site van TUP :lol: +hoeveel kinderen dus ik denk niet dat ze zich echt verschuilen. Alleen misschien wil chakra niet dat zijn nick wordt verraden aangezien hij hier ook kweekjes heeft staan. Maar ik dacht dat eerder in dit topic Joep zelf ook heeft gesproken.

ja en daar zij **** dat hij zich niet ging verlagen om persoon gegevens vrij te geven,

Edited by Grow Weed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja snap ik, maar joep noemt zichzelf al hier in het topic ;) encod is zijn nick vandaar

Maar goed, boeit niet echt en is ook niet echt relevant.

Edited by Monti

Share this post


Link to post
Share on other sites

High iedereen,

 

Tijdje geleden dat ik nog op WF heb gepost... Zit op Opengrow nu :)

 

Ben zelf lid van TUP en wou toch nog even proberen een blik te geven qua kwaliteit van het product.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de laatste twee 'oogsten' zelf ook wat vond tegen vallen. Hiervan volgen foto's.

 

Dan moet ik wel even vermelden, dat ik wel al het geluk heb mogen hebben om uitstekende Powerplant en twee maal Amnesia Haze te kopen via TUP.

Dit was eersteklas voor mij ! ( en vind mezelf toch al een redelijke wiet-snob ;) )

 

Nu heb ik nog steeds liggen van de Mish Mash (LA confidential x NYCD) en Monster Kush ( K.O Kush x El Monstre ). Dit is van 2 'oogsten'

Opzich is het wel een goed afgeleverd product maar ik stoorde me ook vooral aan het knipwerk.

Qua smaak kon het voor mij persoonlijk dan ook wel wat voller en 'vettiger' , maar qua effect zit het dan wel weer goed.

 

Mish Mash ( outdoor )

gallery_22720_15148_798137.jpg

 

Monster Kush ( indoor )

gallery_22720_15148_661151.jpg

 

 

SnoaziHaze heeft ergens gelijk (heb zelf de uitspatting niet gezien :D jammer lol)

Maar jullie zijn wat te hard voor die hippies :lol: :D

 

Het is en blijft een uitstekend initiatief!!! Ik blijf steunen!

 

Greetings!

 

 

Ohja BTW: Koop alvast wat betere knipscharen voor de plantverzorgers TUP ;) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

De enige manier waarop je de prijs naar beneden kunt krijgen is opschaling of andere kweekmethodes. Zolang je beperkt word door het aantal kwekers dat je hebt (en terecht dat ze daar heel streng op zijn!), het wattage dat die kunnen ophangen en het grote aantal planten dat je moet kweken zul je nooit planten van een paar ons per stuk kunnen leveren aan je klanten. Dat lijkt me heel erg logisch, je moet even verder doordenken om de problemen te zien die deze methode met zich meebrengt.

 

Het was wellicht goedkoper om het uit te besteden aan Bedrocan zelfs, maar ik denk niet dat dit juridisch haalbaar is.

 

Verder is er altijd een verhaal van twee kanten en vind ik ook wel dat de wiet erg slordig is geknipt. Dat kan, zelfs met buitenwiet, natuurlijk wel wat beter.

 

dus hoewel ik wel wat kantekeningen heb over de uitvoering begrijp ik de problemen ook heel erg goed. Daar moet je ook wat begrip voor hebben. Zodra een boer in België zijn kas beschikbaar gaat stellen voor deze kweek wordt het allemaal een stuk aantrekkelijker, zowel in de zomer als in de winter periode!

 

Maar wat ik gezien heb van de kweekmethoden is hier ook nog wel het een en ander te optimaliseren, zeker door centrale inkoop en het gebruik van een goed standaard kweek protocol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx Wazzup dat je de situatie kunt begrijpen.

 

Ik ga eventjes een aantal foto's van verschillende geknipte buitenwiet van TUP uploaden, dan kunnen jullie zien hoe we ze normaal knippen. De mishmash, ortega indica en white jones komen van een andere plantenverzorger die best veel blad er aan had gelaten en vormt dus geen vergelijking voor de rest van de serreplanten.

 

Zal er ook een fototje van onze amnees bij uploaden en dan kan je het verschil zien. Er is een uiterlijk verschil, dat is normaal. Maar de kwaliteit (geur/smaak en effect) zijn wel altijd heel erg goed.

 

Trouwens zo'n kweekprotocol heeft TUP wel hoor: 7 pagina's volledig uitgeschreven tekst met alles wat je maar kunt indenken.

 

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Volgorde:

 

Serre: Beso / Beso / HappyMedicine / MishMash / SweetPinkGrapefruit

Indoor: Azucar/ Amnesia

 

 

 

 

Beso (LovePotion#2 x C99 -MoscaNegraSeeds)

gallery_24012_15154_740457.jpg

gallery_24012_15154_294284.jpg

 

Happy Medicine (HappyBrother x Manitoba Medicine)

 

gallery_24012_15154_2533988.jpg

 

MishMash (o.a. L.A. confidential x NY diesel)

 

gallery_24012_15154_1036477.jpg

 

Sweet Pink Grapefruit (Breeder Steve's Cut)

 

gallery_24012_15154_61917.jpg

 

Azucar (Bubblegum x C99 -MoscaNegraSeeds)

 

gallery_24012_15154_2597436.jpg

 

Amnesia

gallery_24012_15154_5052.jpg

gallery_24012_15154_46850.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
@ Chak-Ra

 

Mijn hele tekst ging over planten buiten in een kas. Dit was immers wat snoazihaze kreeg, en waar het kweekverslag in de link over ging.

Dit is ook wat je in filmpjes over TUP ziet.

 

Ik vind het dan ook een rare keuze om het nu alleen over binnen gekweekte wiet te hebben, En nog steeds word er telkens gepraat over een plantje (ik begrijp dat dit lekkerder klinkt), maar dit klopt dus gewoon niet! je krijgt 20 of 30 gram wiet NIET 1 plant.

 

Ik begrijp best dat TUP 35% van de inkomsten nodig heeft voor juridische kosten en andere bedrijfskosten. Dit is ook niet wat ik raar vind. (2.5/7*100~ 35%)

Wat ik wel raar vind is dat iemand 7 euro de gram moet betalen voor kas gekweekte wiet. Je gaat me echt niet vertellen dat je 4.50 de gram kwijt bent voor een wietplant in een kas.

In Nederland is er een instituut dat bijhoud hoeveel wiet op straat kost per kilo (dus eigenlijk voor welke prijs coffeeshops hun wiet inkoppen). Ik kan de link hiernaar effe niet zo snel vinden. Maar weet dat voor 2011 op 2000-3000 euro de kilo lag.

Dit betekend dus dat er zat wietkweekers zijn die voor 3 euro de gram hun wiet verkopen en hier zelf nog genoeg winst op maken om door te gaan met deze iligale activiteiten (uit de 3 euro bouwen de meeste dus ook een juridische buffer onder andere op)

 

Ook snap ik je statement tegenover boefje niet. Het ene moment hebben jullie VEEEEEEEL meer leden dan planten. En het andere moment zijn jullie beperkt op hoeveel planten je mag zetten?????

 

Ik weet niet of in België het net als in Nederland is (lamp is direct professioneel, kas kan er nog net mee door). Maar aangezien Julie in de media telkens kassen laten zien ga ik hier stilletjes wel vanuit.

 

Kortom de voordelen van een kas

1) vanuit een politiek oogpunt meer aanvaard (in Nederland en blijkbaar ook in België)

2) goedkoper (geen stroom rekening)

3) grootere capaciteit

4) vrijwel ieder binnen soort kan je ook kweken in een verduisterde kas

5) grotere aarde buffer wat biologisch kwekken makkelijker maakt (s'winters biologische organische mest door je grond mengen is zat)

6) geen mogelijke brandgevaarlijke situaties die je in de binnenkweek kan aantreffen.

 

 

Als er 1 plantje van 20g Amnesia is, en vervolgens vragen 20 mensen een plantje van 30g amnesia, dan is het dus vele honden die vechten om dat ene been.

 

Waarom zetten Julie voor 20 leden die allemaal willen dat hun plantje amnesia word maar 1 plantje neer dan???????

 

Hi Exp

 

Voor de prijsvergelijking kan je niet de Belgische markt en de NL-markt gaan vergelijken. Dat jullie nederlandse instituut maar eens over de grens kijkt naar de prijzen in de grote steden zoals Antwerpen en Bxl. Daarnaast is de wietverkoop aan de coffeeshop (het inkopen/achterdeur) heel anders dan de achterdeur van een Social Club. Ik neem het niemand kwalijk die dat niet direct doorheeft... immers mensen hebben moeite soms om een ander systeem dan een coffeeshop voorzich te zien. Hoe denk je dat een coffeeshop zijn waar zou inkopen wanneer het bijvoorbeeld 1 plant per persoon is? Dan wordt het echt een zooitje ongeregeld... want de ene krijgt 20g aan zijn plantje, en de andere 66g en nog een andere 300g ... En de ene kweker is de andere niet, en vermits de leden zien van bij welke kweker het komt zullen er al snel voorkeuren ontstaan. En dan vecht iedereen om zijn plantje bij die plantenverzorger te mogen hebben staan. Leuker wordt het dan niet.

 

Die 7 euro per gram betaal je voor alle wiet (omdat het allemaal dezelfde kwaliteit is). Het verschil zit er em in dat de buitenkweker geen 4,5 euro krijgt, maar 4 euro (in 2012 het eerste jaar met serre kwekers werd de standaardprijs overgenomen). In 2013 (juni) zal die prijs veranderen voor de kaskweker.

 

Ze hebben niet op 1 moment veel leden en dan weer niet.

Mensen worden voor een jaar lid, niet voor een kweek.

Zij mogen dus nu voor 300 leden een plantje zetten. Echter ze hebben maar capaciteit om voor 150 leden een plantje te zetten. Aangezien ze iedere 2 maanden een plantuitreikingsmoment (of 'ruilbeurs') willen organiseren en 15 plantenverzorgers hebt, dan moet je dat goed in elkaar steken. En dan heb je zeker iedere 2 maanden 5 plantenverzorgers nodig die klaar zijn zodat je (indien ze 1g/W scoren) iedere 2 maanden 3 kg hebt (= plantjes van 20g voor 150 leden). De grotere plantjes worden dus opgedeeld : (stap 1(2010-2012): 20g, stap2 (2013): 40g, stap3 (2014): 60g).

Het is inderdaad beter om een kas te vinden waarin gewoon voor iedereen een grote plant gezet wordt die de eigenaar zelf kan kiezen. Je loopt dan het wel risico om enorm veel soorten te gaan zetten. Dit zou hoe dan ook een pak praktischer zijn.

Maar (en dit is de reden waarom TUP dit nog niet doet), dat betekent ook dat ALS de grow door politie of derden geript wordt, dat de Social Club stil ligt en hun leden niks krijgen. (en er wel betaald moet blijven worden zoals lonen, onkosten, juridische kosten, etc... maar geen inkomsten zijn (25 euro uit jaarlijks lidmaatschap alleen is bijlange niet genoeg).

 

Heb je echter meerdere kleine plantenverzorgers, dan is bij een inval of een mislukte oogst veel minder verloren. Dan blijft de Social Club gewoon draaien, en kan de plantenverzorger in dien nodig alle juridische steun krijgen die nodig is. En de leden moeten niet wachten tot volgend jaar. (Dan maak je de Media wild als je toch nog plantjes kunt uitdelen terwijl er een proces gaande is.)

Dit is overigens ook de reden waarom dat een aantal Spaanse clubs makkelijk werden opgerold (zij werken ginder met grotere kwekers maar minder in aantal).

 

We hebben de media daarnaast maar 1 kas laten zien, de andere reportages waren in 2 indoorruimtes. (je moet die andere filmpies ook kijken)

Grappig, want er valt 1x het woordje kaswiet en iedereen denkt meteen dat TUP enkel kaswiet kweekt? Neen, fout, TUP heeft dit jaar voor de aller eerste maal kaswiet gekweekt. De rest was en is nog altijd indoor.

De voordelen van een goede kas zijn zeer duidelijk. Maar er moeten zich betrouwbare mensen aandienen die zulke kas ter beschikking hebben, want TUP kan dat niet kopen, dat is te duur. En dan moeten ze nog de knowhow hebben van een Cannabiskweker anders moeten ze opgeleid worden. Dat kost ook allemaal tijd en inspanning. Laten we hopen dat TUP in 2013 over een prime-lokatie kan beschikken. Dan zal ik voor jullie een kweekverslag bijhouden om van te kwijlen, beloofd!

 

Oja, en in België hebben ze geen rede om materialen in beslag te nemen als je je houdt aan 1 plant per persoon. Ze mogen zelfs niks in beslag nemen volgens de wet. De politie zelf schrijft in hun handboekje dat ze altijd zullen proberen over te gaan tot in beslagname. Maar goed, 1 plant onder 1000W met DWC en alles er op en er aan bv. mag dus... onder voorwaarden uiteraard. Maar de mate van professionaliteit wordt hier in BE niet zo gedefineerd als in NL tegenwoordig. Die waardeloze criteria zijn echt dé pornau voor Opstelten en co.

 

En we gaan ook terug meer amnesia zetten in de toekomst hoor. De leden werden onlangs via een grote enquête ondervraagd (daarvoor maar 1 x gebeurd in 2011 bij 50 leden, en dus niet meer representatief). Daarbij heeft ruim 60% (van de 300) de enquête ingevuld.

Je komt er maar enkel achter wanneer je dus ook de feedback van de leden vraagt en je daar naar aanpast. Er zijn nu ook al nieuwe schaartjes gekocht voor de plantenverzorgers ;).

 

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

die wiet van lexn ziet er heel wat minder uit als die foto's van chakra...

 

Persoonlijk zou ik voor zoiets ook mijn geld terugvragen aangezien je er 7eur de gram voor hebt betaald. Die foto's van die amnesia van chakra daarintegen zou ik wel 7 eur/G voor opdoeken.

 

Maar voor buitenwiet vraag je toch geen 7eur/g??? De inkoopprijs van buitenwiet bedraagt 1.5-2.3/G max,dat is toch wat de growshop er voor geeft. En jullie geven dus 4eu/g aan de kweker die er zo goed als niks van kosten aan heeft? Dan wil ik voor jullie ook wel buitenkweken...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat kweken zie ik zo wel zitten, maar op mijn eentje zoveel planten knippen ;)

 

Daar kruipt eneorm veel tijd en geduld in...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor het knippen van grotere hoeveelheden kan er gebruik worden gemaakt van helpende handen uit de vzw.

 

@get in the ganjabus: Als je nalees wat voor kosten er zijn aan de organisatie en het grootbrengen van een plantje piep je wel anders. Voor eigen gebruik kweken en dan 2-3 euro vragen aan derden voor buitenwiet is heel iets anders dan in een social club systeem wietkweken. Je kunt dat niet vergelijken, dus het heeft ook geen enkele zin om dat te gaan doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey chak-ra ik ben zelf woonachtig in Antwerpen.....als je mensen wilt voor het helpen van knippen of met iets anders.......put me on the list....

 

 

Wij krijgen de kans om iets serieus te starten in Belgie mbt het legalizeren.....dus eigenlijk zouden alle belgische rokers of kwekers een handje bij moeten steken...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Verder is er altijd een verhaal van twee kanten en vind ik ook wel dat de wiet erg slordig is geknipt. Dat kan, zelfs met buitenwiet, natuurlijk wel wat beter.

 

ik denk dat dat heel sterk afhangd van wat je met die wiet wil gaan doen, als je er medice olie van besluit te maken ben je heel blij met die extra blaadjes die nog aan de top zitten, warom hoef ik niet uit te gaan legen toch?

 

@ chakra, dat is niet wat we vragen dat is iets wat iemand als carpe met 500 buiten planten na zijn oogst per gram krijgt,

Edited by Grow Weed

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Chak-Ra

 

Het is niet zo zeer dat ik kritiek heb op hoe het nu loopt (al kan er een hoop beter), als meer de enorme kloof tussen wat er verteld word in de media/website/aan leden en wat er in het echt gebeurd!

 

 

Voor de prijsvergelijking kan je niet de Belgische markt en de NL-markt gaan vergelijken

Grtz

Daarnaast zeg je dat de Nederlandse en Belgische prijzen niet te vergelijken zijn????

 

optie 1 (Nederland)

1) Illegaal met kans om betrapt te woorden en zelf voor juridische kosten op te draaien.

2) bij ontdekking inbeslagnamen van elke investering (lampen enzovoorts)

3) beperking in aantal (wetgeving)

4) beperking in materialen (hoe meer materialen hoe "professioneler"

5) illegale afzetmarkt (onzeker over prijs/veiligheid van verkoop product)

 

optie 2 (België bij TUP)

1) legaal. Mocht je toch aangeklaagd worden krijg je gratis advocaat van TUP. (goedkoper dan in NL want hoeft niet zelf juridische buffer op te bouwen)

2) bij ontdekking behoud van investering. (goedkoper dan in NL want je raakt je apparatuur niet kwijt)

3) beperking in aantal (waar je lang niet per lid aan zit ??? dus wat is het probleem?? ) (zelfde als in Nederland)

4) geen beperking in materiaal (legaal hetzelfde als in Nederland illegaal)

5) "legale" afzetmarkt (zekerheid in prijs enzovoorts) (goedkoper dan in Nederland voor de kweker en consument)

 

zo kan je nog effe doorgaan. Maar ik ben geen enkel punt tegengekomen waarom het in België duurder zou moeten zijn om een plant te verzorgen dan in Nederland? (zou juist goedkoper zijn in belgie schat ik)

Ook heb je het regelmatig over de kosten van kweek apparatuur stroom enzovoorts. En deze zijn in Nederland en België toch redelijk gelijk???

 

En de ene kweker is de andere niet, en vermits de leden zien van bij welke kweker het komt zullen er al snel voorkeuren ontstaan. En dan vecht iedereen om zijn plantje bij die plantenverzorger te mogen hebben staan. Leuker wordt het dan niet.

 

En tuurlijk laat je leden niet bepalen waar zijn plantje komt (dit maakt het hele systeem alleen maar gevoeliger voor rippers)

 

Maar hier dan nog een keer wat ik bedoel.

 

Je hebt 150 leden die een plant mogen.

Vraagt aan ieder lid welke plant zij willen (uit de keuzemogelijkheden die Julie geven)

Plant voor ieder lid DIE PLANT DIE ZIJ WILLEN.

Tell de oogst van die 150 planten op (vb 9000 gram (60 gram gemiddeld)

Geef ieder lid die 60 gram van

1) zijn plantje

2) mocht zijn plantje klein gebleven zijn (maar 20 gram opgeleverd) dan krijg hij 20 gram van zijn plantje en 40 gram van andere plantjes (de planten die groter dan 60 gram zijn geworden)

 

voordelen

1) eerlijk

2) iedereen krijg in ieder geval wat van de soort die zij willen)

3) op deze manier heb je echt 1 plant per lid

 

Nadelen/voordelen

1) als de oogst slecht gaat krijg iedereen wat minder.

1) als de oogst goed gaat krijgt iedereen wat meer.

2) "winst" word uit het systeem gehaald (want plant verzorgers krijgen immers per plantje betaald (met bonus als ze het erg goed doen bijvoorbeeld)

Waardoor er niet meer de noodzaak (financieel gewin) is om wiet slecht te knippen en zo meer gewicht te kunnen leveren.

 

Die 7 euro per gram betaal je voor alle wiet (omdat het allemaal dezelfde kwaliteit is). Het verschil zit er em in dat de buitenkweker geen 4,5 euro krijgt, maar 4 euro (in 2012 het eerste jaar met serre kwekers werd de standaardprijs overgenomen)

 

stop met liegen over de kwaliteit die hetzelfde is! Ik denk dat jij ook best het verschil kon zien tussen die slecht geknipte buitenwiet en de mooi geknipte binnenwiet.

In Nederland is buitenwiet ook altijd goedkoper dan binnenwiet. Als ze echt van dezelfde kwaliteit zouden zijn zou binnewiet dus niet meer verkocht worden!

 

Het verschil zit er em in dat de buitenkweker geen 4,5 euro krijgt, maar 4 euro (in 2012 het eerste jaar met serre kwekers werd de standaardprijs overgenomen)

Nog steeds is 4 euro per gram belachelijk veel voor iemand die als enige (substantiële) kosten een kas heeft.

Net als dat die 4.50 bijna het dubbelen is als er voor in Nederland word gekweekt. (terwijl de kosten in België echt niet hoger zijn)

 

dan weer mijn oude rekensom met de prijs zoals Julie het nu doen.

1 kass 10 planten a 500 gram (de link op ICMAG zegt 500-600 per plant)

4 euro * 10 planten *500 gram per plant =20.000 euro voor de plantverzorger???? om 10 plantjes groot te brengen?????

Met zo'n bedrag kan ik na 1 oogst een mooie kas afbetalen! (je kan natuurlijk ook een goedkopere plastic zeil kas nemen)

 

Het is inderdaad beter om een kas te vinden waarin gewoon voor iedereen een grote plant gezet wordt die de eigenaar zelf kan kiezen. Je loopt dan het wel risico om enorm veel soorten te gaan zetten. Dit zou hoe dan ook een pak praktischer zijn.

Maar (en dit is de reden waarom TUP dit nog niet doet), dat betekent ook dat ALS de grow door politie of derden geript wordt, dat de Social Club stil ligt en hun leden niks krijgen. (en er wel betaald moet blijven worden zoals lonen, onkosten, juridische kosten, etc... maar geen inkomsten zijn (25 euro uit jaarlijks lidmaatschap alleen is bijlange niet genoeg).

 

natuurlijk kweek je niet alles op 1 locatie.Maar zet je meerdere kleinere kassen neer.

 

En een binnen grow geripped word heb je toch hetzelfde argument........

 

ook als je bovengenoemde systeem (van middelen over aantal planten) gebruikt krijgt ieder lid gemiddeld wat minder maar well ieder lid iets, als er geripped word dan.

 

We hebben de media daarnaast maar 1 kas laten zien, de andere reportages waren in 2 indoorruimtes. (je moet die andere filmpies ook kijken)

Grappig, want er valt 1x het woordje kaswiet en iedereen denkt meteen dat TUP enkel kaswiet kweekt? Neen, fout, TUP heeft dit jaar voor de aller eerste maal kaswiet gekweekt. De rest was en is nog altijd indoor.

 

Ik heb nooit beweert dat er alleen kaswiet werd gegrowed. Maar de klacht over TUP over dit forum ging over die kas wiet...... dus natuurlijk hebben we het dan over kaswiet!

En misschien is het eens tijd oom ook outdoor en kas te gaan growen?

 

De leden werden onlangs via een grote enquête ondervraagd (daarvoor maar 1 x gebeurd in 2011 bij 50 leden, en dus niet meer representatief). Daarbij heeft ruim 60% (van de 300) de enquête ingevuld.

Je komt er maar enkel achter wanneer je dus ook de feedback van de leden vraagt en je daar naar aanpast. Er zijn nu ook al nieuwe schaartjes gekocht voor de plantenverzorgers ;).

 

Ik zie de relevantie van zo'n enquete niet in (als maar 60 % antwoord) als leden toch word gevraagd welke plant zij willen?? (de 5 voorkeuren die moeten opgegeven worden)

Nog steeds, als je echt 1 plant per lid hebt (per lid die wat krijgt dan he) kan je toch voor dat lid DIE plant neerzetten?

 

Ook verander je steeds van onderwerp als het jouw uitkomt. Hebben we het over de slecht geknipte buitenwiet. Begin jij vrolijk te praten over compleet andere binnenwiet. Hebben we het over de gang van zaken nu. Maak jij dat goed door te praten over hoe het in de mogelijk gaat toekomst gebeuren.

 

voor de rest is dit ook mijn laatste reactie hierover, ik ben hier gelukkig verder niet bij betrokken. Maar had hoge hoop voor dit initiatief en legalisering, dan toch jammer om te zien hoe de uitvoering zo ver ligt van het zo mooie idee.

 

nog een laatste keer de verbeter punten.

 

1) ga meer in kassen kwekken is goedkoper en beter voor het milieu!

2) ga van het coffeeshop systeem van afrekenen per gram af. En ga echt 1 plant per persoon kweken en betaal ook per plant. (middel dan well opbrengst over alle planten om het eerlijk te houden.)

3) stop met liegen (makkelijkste voorbeeld is dat alles van dezelfde kwaliteit is......)

4) maak een prijs verschil tussen buitenplanten kasplanten en planten onder lampen. (kosten zijn hier namelijk erg verschillend) (en organiseer ook verschillende "ruilbeurzen"(eigenlijk gewoon verkoopdagen))

5) dreig nooit meer met privacy gevoelige informatie!

6) wees niet bang toe te geven als iets slecht ging. Maar blijven volhouden dat iets perfect is terwijl iedereen ziet dat het dat echt niet is gaat je echt niet helpen.

7) stay on topic. Als commentaar word gegeven op 1 punt ga er dan geen andere punten bijhalen om je gelijk te halen. (makkelijkste voorbeeld, iemand klaagde over de knipkwaliteit. En als antwoord hierop ga jij het gedrag van deze persoon erbij halen. Leuk voor jouw als je je zo wilt verantwoorden. Maar betekend dit dat aardigere mensen mooiere wiet krijgen?? zo niet, dan is dit totaal irrelevant op de knipkwaliteit.)

8) als je een leuke term voor iets vind hou je dan ook aan waar de term voor staat. (voorbeelden zat. je hebt het telkens over een plantje maar dit is eigenlijk gewoon 20 gram wiet aangezien iemand echt een plantje krijgt. Ook heb je het over plantenverzorgers, een planteverzorger is iemand die je inhuurt om planten te verzorgen (krijgt dus betaald voor het verzorgen van planten (vast loon dus)). Julie huren kweker is (kweker heeft een ruimte verzorgd planten daarin en verkoopt per gram)

 

groeten

experimentje

Share this post


Link to post
Share on other sites
stop met liegen over de kwaliteit die hetzelfde is! Ik denk dat jij ook best het verschil kon zien tussen die slecht geknipte buitenwiet en de mooi geknipte binnenwiet.

In Nederland is buitenwiet ook altijd goedkoper dan binnenwiet. Als ze echt van dezelfde kwaliteit zouden zijn zou binnewiet dus niet meer verkocht worden!

 

blaren eraan is geen indicatie voor kwaliteit. In nl knippen ze meestal vers en dan wordt de smaak oppervlakkiger ook al zien ze dan mooi uit.

 

Goed gekweekte kaswiet is vaak zelfs beter als binnenwiet zowel smaak als effect. Ik vind wel dat het knipwerk idd wat slordig is, maar is geen indicatie van kwaliteit, dat heb ik me al jaren terug afgeleerd, dat is zo een typische shopmentaliteit, uitgaan van het uitzicht.

 

Zelfs buitenwiet is vaak stukken beter als "shopwiet" alles hangt af van hoe je het droogt en cured/bewaard

 

De reden is dat shopwiet vaak gekweekt en snel gedroogd wordt en hoppa onmiddelijk verkocht, ook al ziet zo een wietje vaak mooi uit, smaakt het meestal niet vol en is het effect ook niet om over naar huis te schrijven. Ik ga al jaaaaren niet meer naar de shop om deze reden.

 

Als je nu echt een goede binnenkweker bent en fatsoenlijk droog / cured , ja dan kan je wel een topproduct afleveren, maar daar hebben commerciele jongens meestal geen tijd voor het moet snel snel gaan.

Edited by tetrahydrocannabinol

Share this post


Link to post
Share on other sites

in bladeren zit nog veel chlorofyl hierdoor gaat de smaak (en dus kwaliteit) achteruit.

Maar los daarvan zal er altijd een kwaliteit verschil tussen verschillende soorten/kweekwijzen liggen dit is nou eenmaal de natuur.

 

Ook dacht ik dat je zelf de knip meekreeg. Dus goed geknipte wiet van 20 gram + veel knip is gewoonweg meer dan slecht geknipte wiet met weinig knip.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan haal je de blaren toch eraf.

 

Kijk en hiermee ben ik het met je eens, als je betaald voor iets, mag het zeker beter/deftig geknipt zijn.

 

Maar ik vind meestal toppen waar veel blaren aanzitten lekkerder als strak geknipte(als ik natuurlijk net voor het roken de blaren eraf haal). De terpenen blijven zo beter behouden, de smaak is voller en zachter, meer "geursmaak"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind tup een heel goed initiatief, en als ik in Belgie had gewoond had ik tup geholpen om een kweek te draaien.

Stel je voor als kweker, je begint met een basic hok en probeert daar na een paar jaar, mede door de vergoeding, een hok van te maken, van hoge kwaliteit.

Dat is een gunstige wisselwerking.

Buiten het feit om, dat het fijn is om niet tegen de wetten in te kweken.

Dus roep ik alle kundige en betrokken Belgische cannabisten op om deze stichting hulp te bieden, dan zal de kwaliteit en service verbeteren en dan zijn er ook geen klachten meer. ;)

 

Dat het nu, tijdens de ontwikkelingen naar een goede georganiseerde stichting soms een beetje mis kan gaan zou je gewoon moeten vergeven, je kan soms die pech hebben (ik wil niet zeggen dat tup nu slecht bezig is, au contraire.)

2 kanten van het verhaal, tup doet zijn best om een goede indruk achter te laten en anderen laten misschien juist het slechst zien.

 

Dat contact was jammer en het zou voor de "klanten" wel fijn zijn om te weten dat ze niet krijgen wat ze belooft is.

 

Veel succes gewenst tup incl. kwekers moge de kweekgoden met jullie zijn.

 

 

 

Groeten BoboJonko ;)

Edited by BoboJonko

Share this post


Link to post
Share on other sites
@ Chak-Ra

 

Het is niet zo zeer dat ik kritiek heb op hoe het nu loopt (al kan er een hoop beter), als meer de enorme kloof tussen wat er verteld word in de media/website/aan leden en wat er in het echt gebeurd!

 

 

Voor de prijsvergelijking kan je niet de Belgische markt en de NL-markt gaan vergelijken

Grtz

Daarnaast zeg je dat de Nederlandse en Belgische prijzen niet te vergelijken zijn????

 

optie 1 (Nederland)

1) Illegaal met kans om betrapt te woorden en zelf voor juridische kosten op te draaien.

2) bij ontdekking inbeslagnamen van elke investering (lampen enzovoorts)

3) beperking in aantal (wetgeving)

4) beperking in materialen (hoe meer materialen hoe "professioneler"

5) illegale afzetmarkt (onzeker over prijs/veiligheid van verkoop product)

 

optie 2 (België bij TUP)

1) legaal. Mocht je toch aangeklaagd worden krijg je gratis advocaat van TUP. (goedkoper dan in NL want hoeft niet zelf juridische buffer op te bouwen)

2) bij ontdekking behoud van investering. (goedkoper dan in NL want je raakt je apparatuur niet kwijt)

3) beperking in aantal (waar je lang niet per lid aan zit ??? dus wat is het probleem?? ) (zelfde als in Nederland)

4) geen beperking in materiaal (legaal hetzelfde als in Nederland illegaal)

5) "legale" afzetmarkt (zekerheid in prijs enzovoorts) (goedkoper dan in Nederland voor de kweker en consument)

 

zo kan je nog effe doorgaan. Maar ik ben geen enkel punt tegengekomen waarom het in België duurder zou moeten zijn om een plant te verzorgen dan in Nederland? (zou juist goedkoper zijn in belgie schat ik)

Ook heb je het regelmatig over de kosten van kweek apparatuur stroom enzovoorts. En deze zijn in Nederland en België toch redelijk gelijk???

 

En de ene kweker is de andere niet, en vermits de leden zien van bij welke kweker het komt zullen er al snel voorkeuren ontstaan. En dan vecht iedereen om zijn plantje bij die plantenverzorger te mogen hebben staan. Leuker wordt het dan niet.

 

En tuurlijk laat je leden niet bepalen waar zijn plantje komt (dit maakt het hele systeem alleen maar gevoeliger voor rippers)

 

Maar hier dan nog een keer wat ik bedoel.

 

Je hebt 150 leden die een plant mogen.

Vraagt aan ieder lid welke plant zij willen (uit de keuzemogelijkheden die Julie geven)

Plant voor ieder lid DIE PLANT DIE ZIJ WILLEN.

Tell de oogst van die 150 planten op (vb 9000 gram (60 gram gemiddeld)

Geef ieder lid die 60 gram van

1) zijn plantje

2) mocht zijn plantje klein gebleven zijn (maar 20 gram opgeleverd) dan krijg hij 20 gram van zijn plantje en 40 gram van andere plantjes (de planten die groter dan 60 gram zijn geworden)

 

voordelen

1) eerlijk

2) iedereen krijg in ieder geval wat van de soort die zij willen)

3) op deze manier heb je echt 1 plant per lid

 

Nadelen/voordelen

1) als de oogst slecht gaat krijg iedereen wat minder.

1) als de oogst goed gaat krijgt iedereen wat meer.

2) "winst" word uit het systeem gehaald (want plant verzorgers krijgen immers per plantje betaald (met bonus als ze het erg goed doen bijvoorbeeld)

Waardoor er niet meer de noodzaak (financieel gewin) is om wiet slecht te knippen en zo meer gewicht te kunnen leveren.

 

Die 7 euro per gram betaal je voor alle wiet (omdat het allemaal dezelfde kwaliteit is). Het verschil zit er em in dat de buitenkweker geen 4,5 euro krijgt, maar 4 euro (in 2012 het eerste jaar met serre kwekers werd de standaardprijs overgenomen)

 

stop met liegen over de kwaliteit die hetzelfde is! Ik denk dat jij ook best het verschil kon zien tussen die slecht geknipte buitenwiet en de mooi geknipte binnenwiet.

In Nederland is buitenwiet ook altijd goedkoper dan binnenwiet. Als ze echt van dezelfde kwaliteit zouden zijn zou binnewiet dus niet meer verkocht worden!

 

Het verschil zit er em in dat de buitenkweker geen 4,5 euro krijgt, maar 4 euro (in 2012 het eerste jaar met serre kwekers werd de standaardprijs overgenomen)

Nog steeds is 4 euro per gram belachelijk veel voor iemand die als enige (substantiële) kosten een kas heeft.

Net als dat die 4.50 bijna het dubbelen is als er voor in Nederland word gekweekt. (terwijl de kosten in België echt niet hoger zijn)

 

dan weer mijn oude rekensom met de prijs zoals Julie het nu doen.

1 kass 10 planten a 500 gram (de link op ICMAG zegt 500-600 per plant)

4 euro * 10 planten *500 gram per plant =20.000 euro voor de plantverzorger???? om 10 plantjes groot te brengen?????

Met zo'n bedrag kan ik na 1 oogst een mooie kas afbetalen! (je kan natuurlijk ook een goedkopere plastic zeil kas nemen)

 

Het is inderdaad beter om een kas te vinden waarin gewoon voor iedereen een grote plant gezet wordt die de eigenaar zelf kan kiezen. Je loopt dan het wel risico om enorm veel soorten te gaan zetten. Dit zou hoe dan ook een pak praktischer zijn.

Maar (en dit is de reden waarom TUP dit nog niet doet), dat betekent ook dat ALS de grow door politie of derden geript wordt, dat de Social Club stil ligt en hun leden niks krijgen. (en er wel betaald moet blijven worden zoals lonen, onkosten, juridische kosten, etc... maar geen inkomsten zijn (25 euro uit jaarlijks lidmaatschap alleen is bijlange niet genoeg).

 

natuurlijk kweek je niet alles op 1 locatie.Maar zet je meerdere kleinere kassen neer.

 

En een binnen grow geripped word heb je toch hetzelfde argument........

 

ook als je bovengenoemde systeem (van middelen over aantal planten) gebruikt krijgt ieder lid gemiddeld wat minder maar well ieder lid iets, als er geripped word dan.

 

We hebben de media daarnaast maar 1 kas laten zien, de andere reportages waren in 2 indoorruimtes. (je moet die andere filmpies ook kijken)

Grappig, want er valt 1x het woordje kaswiet en iedereen denkt meteen dat TUP enkel kaswiet kweekt? Neen, fout, TUP heeft dit jaar voor de aller eerste maal kaswiet gekweekt. De rest was en is nog altijd indoor.

 

Ik heb nooit beweert dat er alleen kaswiet werd gegrowed. Maar de klacht over TUP over dit forum ging over die kas wiet...... dus natuurlijk hebben we het dan over kaswiet!

En misschien is het eens tijd oom ook outdoor en kas te gaan growen?

 

De leden werden onlangs via een grote enquête ondervraagd (daarvoor maar 1 x gebeurd in 2011 bij 50 leden, en dus niet meer representatief). Daarbij heeft ruim 60% (van de 300) de enquête ingevuld.

Je komt er maar enkel achter wanneer je dus ook de feedback van de leden vraagt en je daar naar aanpast. Er zijn nu ook al nieuwe schaartjes gekocht voor de plantenverzorgers ;).

 

Ik zie de relevantie van zo'n enquete niet in (als maar 60 % antwoord) als leden toch word gevraagd welke plant zij willen?? (de 5 voorkeuren die moeten opgegeven worden)

Nog steeds, als je echt 1 plant per lid hebt (per lid die wat krijgt dan he) kan je toch voor dat lid DIE plant neerzetten?

 

Ook verander je steeds van onderwerp als het jouw uitkomt. Hebben we het over de slecht geknipte buitenwiet. Begin jij vrolijk te praten over compleet andere binnenwiet. Hebben we het over de gang van zaken nu. Maak jij dat goed door te praten over hoe het in de mogelijk gaat toekomst gebeuren.

 

voor de rest is dit ook mijn laatste reactie hierover, ik ben hier gelukkig verder niet bij betrokken. Maar had hoge hoop voor dit initiatief en legalisering, dan toch jammer om te zien hoe de uitvoering zo ver ligt van het zo mooie idee.

 

nog een laatste keer de verbeter punten.

 

1) ga meer in kassen kwekken is goedkoper en beter voor het milieu!

2) ga van het coffeeshop systeem van afrekenen per gram af. En ga echt 1 plant per persoon kweken en betaal ook per plant. (middel dan well opbrengst over alle planten om het eerlijk te houden.)

3) stop met liegen (makkelijkste voorbeeld is dat alles van dezelfde kwaliteit is......)

4) maak een prijs verschil tussen buitenplanten kasplanten en planten onder lampen. (kosten zijn hier namelijk erg verschillend) (en organiseer ook verschillende "ruilbeurzen"(eigenlijk gewoon verkoopdagen))

5) dreig nooit meer met privacy gevoelige informatie!

6) wees niet bang toe te geven als iets slecht ging. Maar blijven volhouden dat iets perfect is terwijl iedereen ziet dat het dat echt niet is gaat je echt niet helpen.

7) stay on topic. Als commentaar word gegeven op 1 punt ga er dan geen andere punten bijhalen om je gelijk te halen. (makkelijkste voorbeeld, iemand klaagde over de knipkwaliteit. En als antwoord hierop ga jij het gedrag van deze persoon erbij halen. Leuk voor jouw als je je zo wilt verantwoorden. Maar betekend dit dat aardigere mensen mooiere wiet krijgen?? zo niet, dan is dit totaal irrelevant op de knipkwaliteit.)

8) als je een leuke term voor iets vind hou je dan ook aan waar de term voor staat. (voorbeelden zat. je hebt het telkens over een plantje maar dit is eigenlijk gewoon 20 gram wiet aangezien iemand echt een plantje krijgt. Ook heb je het over plantenverzorgers, een planteverzorger is iemand die je inhuurt om planten te verzorgen (krijgt dus betaald voor het verzorgen van planten (vast loon dus)). Julie huren kweker is (kweker heeft een ruimte verzorgd planten daarin en verkoopt per gram)

 

groeten

experimentje

 

1) Ik heb nooit beweerd dat het systeem van TUP perfect is!

De leden beslissen niet zelf welk zaadje voor hun de grond in gaat. Wel geeft TUP hun de mogelijkheid om 2 weken voor aanvang van de ruilbeurs te kiezen welke soort ze willen hebben. Simpelweg omdat er altijd iets kan gebeuren of een oogst tegenvallen of mislukken etc. Daarom wacht TUP totdat duidelijk is hoeveel plantjes er zijn van een bepaalde soort. Daarnaast moeten de meeste leden de verschillende soorten nog leren kennen. Want dankzij de uitermate goed geregelde achterdeur werden de coffeeshops overspoelt met JH, PP, WW, NL etc. Leuk he, al die misopgevoedde consumenten...

 

2) Ik lieg absoluut niet over de kwaliteit. Jij oordeelt over iets waar je absoluut niks over weet. Jij hebt blijkbaar een oppervlakkige shopmentaliteit. Enkel uiterlijk telt voor jou blijkbaar?

 

3) Je kan de leden niet verplichten om een enquête in te vullen he? En de relevantie is er wel degelijk! Hoe kan het nu niet relevant zijn om te weten hoeveel de leden gebruiken en naar welke soorten hun voorkeuren uitgaan?

 

4) Nogmaals, mij een leugenaar noemen is enorm laag, vooral als je niet weet waar je over spreekt.

 

5) Ik verander niet constant van onderwerp, het gaat hier over iets wat blijkbaar door enkelen onder jullie niet te begrijpen valt. Het gaat niet over winst maken. Denk je soms dat als je nog nooit gekweekt hebt, dat het dan makkelijk is om 10 grote planten te onderhouden? Die moet je iedere dag checken op vanalles en nog wat (omdat ze zo groot zijn). Dat is al snel een half uur per plant als ze groot zijn, dus 3u per dag dat je er mee bezig bent vanaf dan. Dan heb je 21u per week die je daar aan besteedt. Dan heb je het aantal weken dat de plant effectief in de bloei staat --> 210u onderhoud voor bloeiperiode, 100u onderhoud voor groeiperiode, 20u knippen, 4u verpakken. Dan kom je aan zo'n 334u werk voor een periode van 1 juli tot 1 november. Dit zijn 5 maanden huur van de serre die betaald moeten worden aan de plantenverzorger.

5 maanden huur van de serre + 330 arbeidsuren + materiaalonkosten (potten + grond/water/elektrische verwarming de laatste weken van oktober)

Deze kosten zullen naar alle waarschijnlijkheid lager uitvallen als 4 euro per geproduceerde gram. MAAR vermits er bij aanvang in juli nog geen ervaring was met serrekweek en het niet zeker was dat de kweek een succes zou worden is er beslist (door alle leden!!) om die prijs in juni 2013 te herbekijken en aan te passen, gebaseerd op realistische berekeningen van de kostprijs van de eerste maal dat deze methode werd toegepast (nu pas afgelopen.) . Dus even rustig aan vooralleer je begint te flippen over kostprijsberekening van serrewiet.

Daarnaast mag ik je wel vertellen dat de beste Cannabis die ik tot nu toe heb gezien (niet bij TUP maar in het algemeen) van buitenkweek is en niet van binnenkweek.

Heel die binnenkweekcultuur is gefundeerd op angst (om gepakt te worden) en dat is een slechte raadgever. Daarnaast heeft het enkele kwalitatieve nadelen. Zeker wanneer bvb alle planten van een Social Club binnen moeten worden gekweekt... dan kan je helemaal niet veel aan de prijs doen.

 

Nogmaals, de vergelijking tussen BE en NL kun je niet maken qua prijs. Je zou denken dat het hetzelfde is maar dat is absoluut niet waar. De straatprijs in de grote steden schommelt tussen de 10 en 12 euro. Je wordt zowiezo geript qua kwaliteit. Om zelf te kweken kost een degelijke opstelling je al snel 900euro voor 1 tentje met 1 lampje. Als belg moet je dan nog de grens over om het te gaan halen.

 

 

 

Voor de enkelingen die het nog altijd niet snappen:

De mensen die lid worden van TUP doen dat omdat ze :

 

-Niet zelf kunnen kweken (geen kennis/plaats/mogelijkheid/geld)

- Niet meer verzwaarde wiet willen of risico willen lopen op de straatmarkt

- Hun gezondheid op de eerste plaats willen zetten

- Niet meer naar NL willen rijden voor maar 5 grammetjes te kopen of te coffeeshop-hoppen (grens+controles)

- Op die manier INSPRAAK! hebben op de gang van zaken en op de manier hoe ze aan hun Cannabis komen, alsook de prijs.

 

 

Oja, een social club heeft werknemers die 38u per week werken. Hoe zou een club die moeten betalen? Ik kan je garanderen dat de werking van een Cannabis Social Club niet louter op vrijwilligers kan draaien.

 

Verder zeg je:

ga meer in kassen kwekken is goedkoper en beter voor het milieu!

--> volledig met je eens. Het enige probleem is ze vinden!

 

ga van het coffeeshop systeem van afrekenen per gram af. En ga echt 1 plant per persoon kweken en betaal ook per plant. (middel dan well opbrengst over alle planten om het eerlijk te houden.)

--> ook hier ben ik het met je eens om van dat coffeeshopsysteem af te gaan. Echter dat gaat niet in 1-2-3. Mensen zijn gewoonte dieren en die kennen niks anders dan te betalen per gram. Daarnaast is het moeilijk om plantenverzorgers te vinden die gratis wiet produceren voor een Social Club. Om een eerlijke prijs per plant te maken en dus per persoon dienen er een aantal zaken gekend te zijn. Zo moet je dan weten hoe rendabel een ruimte is (dus tijd/productiekosten/arbeidskosten/huurkosten), hoe ervaren een plantenverzorger en uiteraard hoe groot de planten gemiddeld worden in die ruimte. Dán pas kan je een degelijke berekening uitvoeren. Met 3 plantenverzorgers is dat makkelijk rekenen. Maar als je er 15 hebt, dan moet je een meer gestandaardiseerd systeem opzetten (allemaal met dezelfde balasten werken, allemaal zelfde afmetingen van ruimte voor een bepaald wattage aan licht dat er boven hangt, en ook het aantal planten er op afstemmen). Anders kost de plant voor het ene lid 200 euro en voor de andere 300 euro, terwijl er bij allebei 60g aan hangt. Dat is nog oneerlijker. Maar een ander systeem dan de coffeeshop is noodzakelijk. Het is alleen niet makkelijk om dat op te zetten aangezien je met een hele hoop zaken rekening moet houden en van een hoop factoren afhankelijk bent.

 

3) stop met liegen (makkelijkste voorbeeld is dat alles van dezelfde kwaliteit is......)

--> Ik lieg hier niet over. Er is een kwaliteitslimiet (een grens voor minimale kwaliteit). Daarbij is het grotendeels de ervaring van het lid die bepaalt of het kwaliteit is of niet. Die ervaring komt door de Cannabis te consumeren (roken,eten,dampen). Als ze dat gedaan hebben en ze komen dan klagen over de kwaliteit, dan nemen we dat graag aan. Het is evenwel iets anders dan te kijken naar een bud en ze louter op uitzicht te beoordelen. Als je in een coffeeshop een soortje koopt en je rookt er ene van en je vind em niet goed? Dan krijg je gewoon een andere soort, zonder dat je er voor moet betalen. Zo werkt dat. Bij TUP werkt dat precies hetzelfde. Jij krijgt een plantje, je vindt dat niet lekker of niks voor jou? Geen probleem, dan krijg je (indien voorradig) een vervangend plantje. Echter als je al opvoorhand klaagt (en je je plantje nog niet hebt gekregen) en je komt dan een klein beetje interessant doen voor mensen terwijl je de wiet nauwelijks bekeken hebt en al zeker niet geprobeerd, dan ben je misschien niet op de juiste plek.

 

4) maak een prijs verschil tussen buitenplanten kasplanten en planten onder lampen. (kosten zijn hier namelijk erg verschillend) (en organiseer ook verschillende "ruilbeurzen"(eigenlijk gewoon verkoopdagen))

--> kosten zijn voor zelfs 2 binnenruimtes nooit hetzelfde wat zulke zaken enorm bemoeilijkt. Hier heeft TUP uiteraard al over nagedacht. Dit is iets voor de toekomst wanneer de capaciteit op punt staat. Verschillende ruilbeurzen organiseren lijkt makkelijk, maar ook daar komt enorm veel bij kijken en er gaat minimaal 2 weken in de voorbereiding. Daarnaast kan dat gedaan worden in groepen (bvb 1 groep 75 leden en andere groep 75 leden). Maar dat wilt zeggen dat er iedere maand zulke ruilbeurs georganiseerd moet worden. Daar heeft TUP het personeel niet voor omdat rond te werken. Het is al een hele vooruitgang van 1 ruilbeurs per jaar, naar 3 en afgelopen jaar 5. Wat wil je nog meer?

En voor de duizendste keer, het zijn geen verkoopdagen. Er is geen financiële transactie voor de Cannabis, enkel voor de onderhoudskosten (kweker+vzw). Dat is een service die je betaalt, geen product. Er is dus geen koop/verkoop. Want dan zou TUP niet meer bestaan. Je kan het zo bekijken, maar zo werkt het niet.

 

5) dreig nooit meer met privacy gevoelige informatie!

-->Ik heb nooit gedreigd met privacy gevoelige informatie. Ik heb Snoazihaze enkel gezegd dat ik zijn naam NIET zal noemen uit beleefdheid. Dat is niet hetzelfde als 'pas op of ik verklap je identiteit'. Dat kunnen we van hem niet zeggen want hij heeft namelijk wel namen genoemd. Dus piss off met deze steek.

 

6) wees niet bang toe te geven als iets slecht ging. Maar blijven volhouden dat iets perfect is terwijl iedereen ziet dat het dat echt niet is gaat je echt niet helpen.

--> Nogmaals, ik zeg niet dat TUP's systeem perfect is. Ik snap niet waar je dat van haalt. Stoken helpt niemand vooruit. Als er iets slecht gaat, dan zal TUP altijd de eerste zijn om toe te geven dat iets niet volgens normale doen is verlopen. Echter, bij Snoazihaze is er helemaal niks misgegaan (behalve hijzelf dan) en de tevredenheid over de kwaliteit houdt TUP goed in de gaten door de feedbackformulieren die bij de planten zitten.

Weet je wanneer er iets slecht gaat? Als je 28 verschillende soorten moet uitgeven in 2 verschillende maten aan 120+ personen die elk 5 voorkeuren opgeven (behalve snoazi want die gaf er maar 3). Daarnaast staat in de mails naar de leden (die persoonlijk worden verstuurd) dat 'er zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met de persoonlijke voorkeuren' en dat er dus 'niks gegarandeerd' kan worden en dat TUP daarvoor uiterst haar best doet. Als er dan nog iemand is die wilt dwarsliggen en het werk van mensen niet kan apprecieren of respecteren, DAN is er iets misgegaan.

 

7) stay on topic. Als commentaar word gegeven op 1 punt ga er dan geen andere punten bijhalen om je gelijk te halen. (makkelijkste voorbeeld, iemand klaagde over de knipkwaliteit. En als antwoord hierop ga jij het gedrag van deze persoon erbij halen. Leuk voor jouw als je je zo wilt verantwoorden. Maar betekend dit dat aardigere mensen mooiere wiet krijgen?? zo niet, dan is dit totaal irrelevant op de knipkwaliteit.)

--> Ik blijf ook on topic. Het gedrag van deze persoon is ook on topic, want dat is de belachelijkheid zelve. Ik hoef mij nergens voor te verantwoorden en betekent in geen geval dat aardigere mensen mooiere wiet krijgen. Als je niet tevreden bent, vul dan een feedbackformulier in, en doe je zegje op een beleefde manier. Indien dat niet gaat? Dan is een Social Club misschien niks voor jou (gezien het woordje Social). Ik heb trouwens ook toegegeven dat er 1 plantenverzorger is die de wiet minder goed heeft geknipt. Of heb je daar soms over gelezen (neem ik je overigens niet kwalijk hoor).

 

8) als je een leuke term voor iets vind hou je dan ook aan waar de term voor staat. (voorbeelden zat. je hebt het telkens over een plantje maar dit is eigenlijk gewoon 20 gram wiet aangezien iemand echt een plantje krijgt. Ook heb je het over plantenverzorgers, een planteverzorger is iemand die je inhuurt om planten te verzorgen (krijgt dus betaald voor het verzorgen van planten (vast loon dus)). Julie huren kweker in (kweker heeft een ruimte verzorgd planten daarin en verkoopt per gram)

 

Een plantenverzorger is onze term voor kweker, dus die kunnen gewoon door elkaar gebruikt worden. We zitten hier immers op een kwekersforum en geen 'plantenverzorgersforum'. Dus what do you care??

Een plantje is bij TUP momenteel 20g Cannabis , mét een zakje knipafval (steeltjes, blaadjes en worteltjes). Samen vormt dat 1 plant. Afgelopen Ruilbeurs waren er ook plantjes van 30g Cannabis (dus kan je logica niet volgen). Moeten we volgens jou dan de plant volledig omhaken van onder, onderste boven aan 1 stuk laten drogen en dan ongeknipt overhandigen? jaja... not.

 

 

 

Doe eens chill en denk eens wat beter na over het systeem. Als je interessante aanvullingen hebt, dan hoor ik het graag. Als je enkel wilt zeiken in het ijle doe je maar, ik ga er geen energie meer aan verspillen om antwoorden te formuleren want die begrijp je blijkbaar toch niet.

 

 

@ THC: de geursmaak! Belangrijk element van echte kwaliteit! Jij begrijpt het.

Edited by Chak-Ra

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik vind tup een heel goed initiatief, en als ik in Belgie had gewoond had ik tup geholpen om een kweek te draaien.

Stel je voor als kweker, je begint met een basic hok en probeert daar na een paar jaar, mede door de vergoeding, een hok van te maken, van hoge kwaliteit.

Dat is een gunstige wisselwerking.

Buiten het feit om, dat het fijn is om niet tegen de wetten in te kweken.

Dus roep ik alle kundige en betrokken Belgische cannabisten op om deze stichting hulp te bieden, dan zal de kwaliteit en service verbeteren en dan zijn er ook geen klachten meer. ;)

 

Dat het nu, tijdens de ontwikkelingen naar een goede georganiseerde stichting soms een beetje mis kan gaan zou je gewoon moeten vergeven, je kan soms die pech hebben (ik wil niet zeggen dat tup nu slecht bezig, au contraire.)

2 kanten van het verhaal, tup doet zijn best om een goede indruk achter te laten en anderen laten misschien juist het slechst zien.

 

Dat contact was jammer en het zou voor de "klanten" wel fijn zijn om te weten dat ze niet krijgen wat ze belooft is.

 

Veel succes gewenst tup incl. kwekers moge de kweekgoden met jullie zijn.

 

 

 

Groeten BoboJonko ;)

 

 

Dank u wel Bobo!

TUP informeert haar leden weldegelijk. Maar dit was een geval appart en wilt dus niks zeggen over TUP's contact of communicatie naar de leden toe. Die altijd in 2 richtingen enorm respectvol verloopt. bvb: 1 lid geeft in december te kennen dat hij liever niet wilt dat er tabak wordt gerookt tijdens algemene vergaderingen, de zelfde dag nog stuurt TUP een mail naar alle leden om de nieuwe regel (geen tabak meer bij AV) te melden. Vervolgens houden de leden zich daar aan (wederzijdse respectvolle communicatie).

 

Dank je voor de oproep. Het is inderdaad fijn om met een gerust hart te kunnen werken, wetende dat je geen wetten overtreedt.

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

al met al blijft het een flinke KOSTprijs..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...