Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Ras Ganja Don

Wiet spelletjes!

Recommended Posts

Voorwoord

Zit jij ook wel eens lekker te blowen in de zon met wat vrienden en je hebt zin om ontiegelijk stoned te worden dan heb ik hier wat leuke spelletjes voor ouderwets en gezellig vermaak. En vergeet niet samen spelen samen delen

 

1. Mexen (ook bekent als mexicaanen)

 

Voor dit spelletje moet je minimaal met twee mensen zijn. Maar een oud gezegde luid hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ga met je vrienden in een kring staan en neem een voor een een goede hijs van de joint. En geef de joint door aan de persoon die naast je staat. Zorg ervoor dat de joint aan iedereen word doorgegeven. Je mag de hijs pas uitblazen als de joint een heel rondje heeft gemaakt en weer bij jou is aangekomen. Kon je de hijs niet meer inhouden? dan moet je een beurt overslaan. Tip! probeer dit spelletje ook eens met meer dan 1 joint.

 

 

2. Mexen met.... dieren, steden of misschien wel landen

 

(in deze uitleg word als voorbeeld mexen met dieren gebruikt)

Dit spelletje is een leukere variant op het "normalen" Mexen. Dit spelletje werkt als volgt ga met een aantal mensen bij elkaar zitten een paas de joint steeds in de zelfde volgorde aan de gene naast je door zodat iedereen de joint krijgt. Elke keer dat je de joint krijgt neem je een goede hijs en zeg je terwijl je de hijs uitblaast een dieren naam. Je mag de hijs pas uitblazen als je een dieren naam weet. De gene die naast je zit, staat, ligt of wat dan ook moet een dier zeggen met de laatste letter van het dier die de gene voor je heeft gezegd. Kan je de hijs niet langer meer inhouden en je hebt nog steeds geen dier gezegd dan moet je de joint door geven en een beurt overslaan. Hoe vaker je dit spelletje speelt hoe meer dieren je naar een tijdje weet. Tip! probeer dit spelletje ook met steden of supermarkt producten.

 

 

3. Jammin

 

Dit is een leuk spelletje wat je ook alleen kunt uitvoeren. Dit spelletje is tevens een manier oom respect te tonen voor bob marley. Het spelletje gaat als volgt: Zet het liedje Jammin van Bob Marley op en steek een joint op. Neem bij elke keer dat je in het liedje het woord Jammin hoort een hijs van de joint. Terwijl je het spelletje speelt merk je waarom Jammin van bob marley zo'n geschikt liedje is. Leuk om te weten Jammin betekent in het de Jamaicaanse rastafari taal: Een goede tijd hebben.

 

 

 

Trick attack

 

Dit spelletje gaat er hard aan toe. Het spelletje werkt zo: Een iemand neemt op een speciaale manier een hijs van een joint dit heet een trick de gene die aan het spelletje deel nemen doen de hijs na en pasen de joint weer door dit valt met veel tricks te doen.

 

 

Ras Ganja Don

Irie I Selassie I Jah Rastafari Jah bless In the name of the most high jah ganja rastafari SEEN!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het leukste spelletje is nog wel de dwaze 1-en (gewoon net ff terplekke bedacht)

 

je begint de eerste ronde.

 

meneer 1 gooit 5 dobbelstenen

 

dan gooit meneer 2. en meneer 3 ... ... ...

 

---Vanaf de eerste worp worden de "enen" geteld en onthouden

 

Dus als de eerste worp 5 "enen" telt en de tweede persoon gooit worp 3 "enen" dan heeft de tweede persoon 7 "enen" gegooid, en als de derde persoon er 1 bij gooit dan heeft deze persoon 8 "enen" gegooid

dit gaat door tot de maximum van -41- bij 3 personen of -81- bij 6 personen.

 

 

 

De persoon de de 7e "een" gooit maakt een tipje en legt deze in de "pot"

 

De persoon die de 14e "een" gooit. legt wiet, tabak en in de "pot".

 

De persoon die de 21e "een" gooit doet een vloeitje in de "pot".

 

De persoon de de 31e "een"gooit draait de nieuwe joint.

 

De persoon die de 41e "een" gooit die steekt hem aan, deze persoon begint dan opnieuw te gooien. en telt de "enen" weer vanaf -1-

 

Na het gooien van de dobbelstenen pak je de joint en neem je er een hijs van. en telt de enen. (het gebruik is de dobbelbeker op de kop gooien, een hijs nemen en de beker optillen, dobbelstenen terug en jointje in de asbak leggen voor de volgende, dan de dobbelbeker doorgeven)

 

Oh. en als iemand 5 "zessen" gooit en je speelt met meer dan 5 of 6 personen, dan ligt deze eruit, gaat blikje fris halen voor de rest en rookt de joint helemaal zelf op.

 

Bij 6 tot 8 personen pas je het aantal gegooide "enen" een beetje aan.

 

 

 

Voor dit spel niet al teveel wiet in de joint stoppen... of je moet gewoon zin hebben na 3 rondjes dobbellen ineens torentjes gaat bouwen met de dobbelstenen enzo... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grappig al die spelletjes. Ik ga ze binnenkort effe allemaal doen met een paar vrienden.

 

Thanks!!

 

gr. jerry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb pas nog een nieuw spelletje met mijn broer bedacht. We hebben het uitgetest met vrienden en we doen het nu regelmatig. We noemen het Woorden en het gaat als volgt: De gene die begint zegt 2 woorden bijv: deurpost de volgende moet dan met het laatste woord een nieuw woord maken bijv: postbode. Voordat je een nieuw woord bedenkt moet je een hijs van een joint nemen, en die hijs mag je pas uitblazen als je op een nieuw woord komt. De joint paas je rond naar de speler die aan de beurt is. Als je geen woord weet en je kan je adem niet meer inhouden dan moet je een beurt overslaan.

 

Ik weet niet of je uit de uitlegt komt maar ik wens jullie veel plezier. :)

 

Blessings

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...