Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Lovely_Lady

werkstuk medicinale planten

Recommended Posts

Hey daar,

 

Ik moet voor school een groot werkstuk maken over het medicinale gebruik van planten, en ik wil natuurlijk deze plant niet negeren.

Ik wilde dus vragen of jullie jullie persoonlijke ervaringen wilden vertellen. Dit hoeft niet via mail of van die dingen, je mag gewoon hieronder posten.

Het blijft anoniem, je gebruikersnaam komt er zelfs niet in te staan, ik wil gewoon een paar ervaringen er tussen kunnen zetten.

 

En in plaats van iedereen die medisch gebruikt een pb te sturen dacht ik gewoon een topic te openen waarin alle ervaringen in verzameld kunnen worden.

 

Ik wilde ook vragen of mensen die er gewoon iets meer over weten ook wat info wilde posten. Dat is ook altijd interessant!

 

Ik wil jullie alvast bedanken voor de medewerking!! :shutup:

 

groetjes

 

LL

Share this post


Link to post
Share on other sites

deze had ik pas in de nieuws sectie gepost best interesant :shutup:

 

Medical Marijuana as Miracle Drug

 

Meanwhile, medical marijuana has come to be seen as something of a wonder drug. Researchers have declared it one of the most successful palliatives in the medicine chest—beneficial in the treatment of pain, nausea, vomiting, premenstrual syndrome (PMS), lack of appetite, migraines, fibromyalgia, cancer, depression, attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), Parkinson's disease, Huntington's disease, Lyme disease, obsessive–compulsive disorder (OCD), Tourette's syndrome and many more. "There's nothing in our current pharmacopoeia that comes close," says Michael Backes, owner of the Cornerstone Research Collective, a Los Angeles-based medical marijuana dispensary and research organization.

 

All this pro-pot sentiment is not new. One of the earliest laws passed in the New World—a 1619 Jamestown colony law—required all settlers to grow cannabis (some of this was for domestic use, but much was at the "request" of our colonial masters who used the plant for everything from rope to medicines). Two hundred years later there were more than 8,000 hemp plantations in the colonies—with nothing less than 2,000 acres counting as a plantation.

 

So how did we get from hemp being as American as apple pie to U.S. prisons overflowing with marijuana offenders?

 

 

http://www.opposingviews.com/i/the-great-a...uana-conspiracy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je, ik was ook net het filmpje aan het bekijken dat je had gepost over marijuana voor kinderen.

Ook heel interessant :shutup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

bekijk dan ook gelijk run from the cure van rick simpson ook eens, staat op youtube

 

zelf ben ik recreatief gebruiker, maar een poos geleden ontdekte ik dat het ook een medicinaal effect op me heeft

ik ben namelijk scheel(geen lui oog, maar vanaf m'n derde kijk ik gewoon nooit met beide ogen tegelijk, maar wissel ik wel af en toe ik zie dus geen diepte, alhoewel, dat is wat anderen mij zeggen, ik zie gewoon een 3d wereld maar het komt alleen tot iting in dingen als drinken inschenken, vlam bij een pijp houden etc)

nou kan ik normaal gesproken wel voor korte tijd met beide ogen kijken, maar alleen als ik me er nadrukkelijk op concentreer

en op een dag was ik stoned en zat ik wat te spelen met een flessendop, die ik voor 1 van m'n ogen hield.... en ik keek er dwars doorheen, terwijl ik tegelijk de flessendop nog zag, oftewel ik keek met beide opgen zonder dat ik me erop concentreerde

 

sinds die keer ben ik er wat op gaan letten, en inderdaad bijna elke keer dat ik stoned ben kijk ik zonder me erop te concentreren met beide ogen, nuchter niet

sativa werkt het best, want van indica word ik moe en slaperig, daardoor voel ik me vaak niet eens stoned van indica, en als ik moe/slaperig ben ga ik juist meer scheel kijken(dronken ga ik ook meer scheel kijken volgens mij, maar dat weet ik niet zeker aangezien ik maar zelden, 1 keer per jaar ongeveer, dronken wordt, maar er zijn wel keren dat ik dronken was en dat anderen opmerkten dat ik 1 oog bijna dicht had of dat ik dat zelf in de spiegel zag)

 

dit medicinale effect van wiet heb ik alleen in nog geen enkele documentatie kunnen vinden.... dus mischien ben ik uniek in dit geval

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn persoonlijke ervaring is dat ik 3 verschillende medicijnen tegen mijn rugklachten heb getest en die totaal niet werken.

Cannabis haalt de pijn weg en ik kan mn ding doen zonder veel last van mn rug de eerste 24 uur na dat ik een joint heb gerookt.

Cannabis heeft mijn lever bespaard na 10 jaar dagelijks een redelijke hoeveelheid bier drinken.

Zonder Cannabis was mijn lever nu hoogstwaarschijnlijk zwaar beschadigd,cannabis zuiverde mijn bloed en mijn organen.

Mijn dokter kon de uitslag van de bloedtest niet geloven en ik kon hem niet geloven.

(omgerekend 2% schade aan mijn lever(wat te verwaarlozen is na een hoeveelheid bier met 5 cijfers in liters)

 

Daarnaast gebruik ik het tegen stress na bv een drukke dag,

na een joint voel ik letterlijk de stress weg lopen alsof er een warme deken van rust over me heen valt.

 

Ik heb dan dus geen chemische medicijnen meer nodig die niet goed voor mijn gezondheid zijn,

en wat het kalmeren van stress betrefd hoef ik niet verslaafd te raken aan downer pillen zoals valium.

 

Puur natuur,iets waar ik erg blij mee ben,enkel de farma is niet zo blij met medicinale cannabis gebruikers.

Zij verdienen minder en zien ons liever hun medicijnen die niet werken kopen.

Medicinale gebruikers als ik worden in een hoek geduwd die soms zelfs strafbaar kan worden door bepaalde omstandigheden.

 

De farma heeft het helemaal niet zo goed voor met zieke mensen,

zieke mensen zijn hun inkomsten bron.

waarom zijn de meest dodelijkste en verslavendste drugs legaal zoals alcohol waar 85% van de inkomsten recht naar de staat toe gaat?

Waarom is het legaal als er zoveel zieken en doden door vallen?

Omdat de farma dan ook weer geld verdiend aan de zieken,en de farma ook alweer belasting aan de staat moet betalen.

Zo blijft de cirkel rond,iets wat vele mensen niet eens beseffen omdat ze het niet kunnen begrijpen.

 

Geld is belangrijker dan de mensheid voor onze overheden,dit is al in vele zaken bewezen.

 

Dit is mijn ervaring,ik gebruik het nu al 21 jaar.

Nu stukken minder dan de 5 tot 8 gram per dag die ik vroeger rookte,

ik gebruik het nu merendeels medicinaal(tegen stress en rugklachten)en sweekends recreationeel.

Ik ben blij dat ik er een dokters verklaring voor heb,het geeft me meer rust en een betere kijk op de toekomst.

Dit is mijn medicijn en ik zou niet meer zonder kunnen,het houd me gezond.

 

Nw

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey LL,

 

Zelf gebruik ik cannabis naast recreationeel ook medisch en wel om volgende redenen:

 

1. Pijnstillend: Vanaf ongeveer mijn 12de moet ik volgens de geraadpleegde dokters/specialisten dagelijks ontstekingsremmers en pijnstillers nemen. Deze pijnstillers zijn steeds op morfine-basis, dus buiten slecht voor mijn lichaam ook nog eens verslavend. Na deze verslavende eigenschap enkele keren zelf te hebben meegemaakt (en de verschrikkelijke afkick), ben ik hier volledig met gestopt. Tevens werkten deze ook maar beperkt, pijn verdween niet maar was iets draaglijker.

Daar de ontstekingsremmers een grote aanslag op mijn lever en nieren waren en ook deze amper werkten, worden deze ook niet langer gebruikt.

Sinds ik hiervoor cannabis gebruik heb ik minder moeite met de dagelijkse pijn, de pijn verdwijnt nog steeds niet volledig (wel meer dan voorheen), maar ik kan er mentaal beter met overweg... Ook lukt het me beter om er niet aan te denken, met de normale medicatie bleef de zeurende pijn vaak vooraan in mijn gedachten zitten, nu verdwijnt deze meestal naar de achtergrond. Ook heeft deze nu zo een plaats in mijn leven gekregen dat het niet meer al de rest overheerst.

De soortjes die hiervoor het beste werken zijn vooral indica's of kruisingen met overwegend indica-genen. Northern Lights, Cheese, Afghan werken hiervoor voor mij vrij goed. Enige nadeel hieraan is het bankgevoel dat hierbij vaak voorkomt en het soms lastig maakt de rest van de dag goed te functioneren. Gelukkig helpt afghaanse hasj (met gouden label blijkbaar) en amnesia mij ook hiervoor, wat dit probleem deels verhelpt. Andere sativa-dominante soorten hebben dit effect pas bij grotere hoeveelheden wat dan weer andere problemen opleverd.

 

2. Tegen migraine: Ook hier werkte de normale medicatie niet bij, wat 5 à 6 aanvallen van 2à 3 dagen per jaar tot gevolg had. Licht was amper te verdragen en van geluid enkel muziek op een heel zacht volume.

Sinds ik dagelijks gebruik, is dit verminderd tot 1 à 2 aanvallen per jaar die meestal niet langer dan een dag duren, soms 2. Ook zijn de aanvallen minder overtuigend. Wel is het zo dat ik tijdens een aanval enkel sativa's (of kruisingen met overwegend sativa) verdraag, van indica's(-kruisingen) wordt een aanval enkel erger.

 

3. Concentratie(-problemen): Ben steeds met vele dingen bezig waarvan het meeste halverwege blijft liggen. Ook tuimelen er steeds verschillende gedachten door mijn hoofd waardoor het moeilijk is om me op 1 gedachte te concentreren. Cannabis helpt me om een bepaalde gedachte/handeling te blijven doen zonder dat er andere tussenkomen. Indica's helpen me over het algemeen het beste hiervoor, al zou ik de sativa's niet kunnen missen om geconcentreerd bezig te zijn op artistiek gebied.

 

4. Sociale vaardigheden: Ik ben (op zijn zachts gezegd) geen sociaal persoon. Ik hou niet van drukte, ben vaak graag alleen en ben in groep meestal niet een spraakwaterval. Als ik cannabis heb gebruikt, veranderd dit niet, maar zet ik me er sneller over. Ik ga sneller uit, zal sneller gezelschap zoeken en zeg meer in een groep (als zal ik nooit een spraakwaterval worden). Wel is het zo dat dit vooral met sativa-dominante soorten is, indica's maken me vaak introverter.

 

5. Slapeloosheid: Op de meeste dagen voel ik me niet moe (lijkt wel of ik geen vermoeidheidsgevoel ken), dus gaan slapen is meestal een bewuste beslissing, cannabis helpt me tot hiertoe niet bij. Wel is het zo dat ik als ik deze beslissing heb genomen, cannabis gebruik om mijn hoofd leeg te maken (mijn gedachtegang zoveel mogelijk te stoppen) aangezien slapen er anders meestal niet inzit of zeer onrustig. Hiervoor werken vooral soortjes die een stevig couch-lock effect hebben het beste.

 

Andere kruiden:

Valeriaan: helpt mij voor een korte tijd (mag ook maar een korte periode gebruikt worden) bij slapeloosheid. Ik voel me er werkelijk moe door worden en voel me bijna verplicht te gaan slapen. Ook helpt het me om langer te slapen, met valeriaan slaap ik vaak 7-8u en voel ik me uitgeslapen. Zonder valeriaan wordt ik vaak na ongeveer 4u wakker, meestal is dit nog midden in de nacht dus ga ik terug slapen waardoor ik moe wakker wordt (als ik wakker blijf, voel ik me meestal vrij fris maar niet uitgeslapen).

 

Tijm: thee van zetten, een goede schep honing bijdoen en 2/3 keer per dag een kopje drinken. Helpt mij bij een geïrriteerde keel. De smaak is minder, maar zo hoef ik tenminste geen keeltabletjes te gebruiken.

 

Psyclobine (Paddo's):

Helpt in kleine hoeveelheden (te weinig vr een trip) pijnstillend en werkt migraine tegen.

Bij een gebrek aan cannabis of te veel pijn, kan een kleine hoeveelheid mij hier ook bij helpen. In die mate zelfs dat de pijn bijna volledig verdwijnt. Bij een grote hoeveelheid (genoeg vr een trip) is het vaak zo dat de pijn zelfs volledig verdwijnt. Het grote nadeel hiervan is dat tegen het einde van een trip de pijn wel terugkomt en vaak zo dat ik het in elke vezel terug voel insluipen en dit soms verschrikkelijk pijnlijk kan zijn.

(Misschien het vermelden waard ook al is het niet natuurlijk: LSD heeft dezelfde pijnstillende werking bij mij (in kleine en grote hoeveelheid), dus misschien zijn het niet zozeer de werkzame bestanddelen die deze werking hebben, maar wel de verandering in de hersenen die deze bestanddelen tot gevolg hebben.)

In het geval van migraine is het zo dat een aanval (bijna) volledig verdwijnt bij een kleine hoeveelheid en ik dus verder kan functioneren zoals ik wil. Dacht ergens gelezen te hebben dat dit komt doordat de bloedvaten verwijden door psyclobine, bij migraine verdunnen de bloedvaten immers (bron vindt ik niet direct meer).

 

Gember:

Helpt tegen opkomend maagzuur en om een hongergevoel te onderdrukken. Hiervoor eet ik 2 à 3 stukjes gekonfijte gember.

 

Maté

Als vervanging van koffie. Heeft ook dezelfde werking als koffie maar is gezonder en heeft minder nadelige effecten (overmatig zweten, verslavend,...). Werkt perfect als vervanging voor mij en helpt me van de koffie afblijven wat anders moeilijk is :shutup:

Alleen werkt een tas straffe koffie 's ochtend iets sneller, deels door de geur die me al een deel wakker maakt :spliff:

 

Veel succes met je werkstuk,

Teiwaz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey daar,

 

Ik moet voor school een groot werkstuk maken over het medicinale gebruik van planten,

 

Leuk projectje... ga je je werkstuk hier op het forum plaatsen als het klaar is? :shutup:

Welke studierichting doe je dan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je allemaal :spliff: Ik ga morgen eens zoeken naar de boeken, ze lijken me heel interessant.

 

@Lion: Als er genoeg vraag is kan ik dat wel doen, maar dat zal al makkelijk een werkstuk van over de 50 pagina's zijn, dus ik zal dan misschien gewoon een stuk posten.

Ik volg zedenleer, dit is een vrijzinnige humanistische levensbeschouwing, en het vak is niet bekend in Nederland of ergens anders buiten Vlaanderen :shutup:

 

Jullie mogen trouwens ook ervaringen posten met het gebruik van gewone kruiden als medicijn.

 

groetjes

 

LL

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik volg zedenleer

 

Dan ben je nog geen 18 dus? :shutup:

 

Van mij mag je gerust heel je stuk hier posten, vind het zelf heel interessant!

Gewoon in een bijlage bijv! :spliff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

jawel, ik volg het op de hogeschool om het te kunnen geven :shutup:

 

En ok, als het af is zal ik het proberen in een bijlage te posten :spliff:

 

groetjes

 

LL

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
Jullie mogen trouwens ook ervaringen posten met het gebruik van gewone kruiden als medicijn.

 

Ik zal je nog een link geven + filmpje

 

Sloan-Kettering

 

 

Ervaring van Diane vanaf 1min35

 

 

 

Namaste :shutup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wel hier is mijn verhaal!

 

Mijn eerste keer wiet is 11 jaar geleden. Vroeg in de ochtend voordat ik naar school moest, op een woensdag.

Ik werd er doodziek en paranoia van.

Enkele jaren later toen ik zo'n 16 was, af en toe geblowd met vrienden maar ik durfde er niet veel van te paffen.

 

Vorig jaar zat ik in een enorme depressie en ben ik voor de eerste keer in mijn leven gaan experimenteren met verschillende drug.

Dit leidde tot een ziekenhuisopname omdat ik bewusteloos was gedurende 3 uren.

 

Toen heb ik iemand leren kennen die ook aan de wiet zat en er rustig en positief van werd. Met die persoon dus enkele keren geblowd en ik werd er lekker rustig van en mijn gedachten sloegen op hol. Ik zat plots vol leuke ideeën en ik wou aan mijn toekomst gaan werken. Ik had mega-veel inspiratie.

Sinds die tijd, september 2010 blow ik elke avond zo'n 1 tot 4 stickies en ben ik een eigen kweekje opgestart.

Sinds ik blow ben ik veel positiever ingesteld. Ik krijg groene vingers en kweek nu wiet en vele andere tropische planten (uiteraard niet voor concumptie). Ik heb er dus een hobby bij. Ik heb zin voor organisatie en ben véél meer gemotiveerd om het huishouden te doen en te gaan werken, zaken in orde maken die ik veel vroeger had moeten doen, het lukt me méér om afstand te maken van negativiteit en aan mezelf te denken. Dit is dan ook wat ik nodig had.

 

Wel merk ik dat ik er soms een beetje dommer van word. Bv niet meer weten hoe je een simpel woord schrijft enzo. Maar dit is enkel wanneer ik geblowd heb. Misschien normaal dus ook.. :shutup:

 

Voila voila..

 

PS: Ik slikte toen ik begon te blowen al zo'n 1 jaar lang antidepressiva en nu nog steeds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey beste topic maker.

 

Ik ben Botanicus in opleiding... Als je meer info wilt hebben over specifieke medicinale plantjes dan verwacht ik een pm-etje in m'n inbox.

 

Groetjes,

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dank je allemaal :shutup: Ik ga morgen eens zoeken naar de boeken, ze lijken me heel interessant.

...

Natural_Compounds_in_Cancer_Therapy.rar

 

Als iemand een link naar het boek 'Marihuana, De Verboden Medicijn' van Lester Grinspoon heeft hoor ik het graag.

 

Aquar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iedereen al hartelijk bedankt, het is heel fijn om zo geholpen te worden :)

Dank je voor de link van het boek, het andere boek heb ik gewoon in de bib kunnen vinden :D

 

Kent iemand toevallig een goede site of een boek over de geschiedenis van het medicinale gebruik. Of een site of boek over de verschillende culturen.

Ik heb wel een paar sites en boeken maar die spreken mekaar nogal vaak tegen... :rofl

 

groetjes

 

LL :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je allemaal, ik heb de boeken gelezen en de film gezien. Verschrikkelijk interessant!! Ik heb zelf veel bijgeleerd en ben er enorm blij mee :P

 

Nu de info samenvatten tot een mooie tekst <_<

 

groetjes

 

LL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk ook eens naar de Leonotis familie, deze bevatten stoffen waaronder Leonurine, wat in veel opzichten lijkt op THC, saillant detail dat dit molecuul wél een alkaloïd is daar het stikstof bevat wat THC specifiek niet doet als één van de weinige psychoactieve stoffen. Anyhows, er is een overlap in de toepassingen van deze plant en heeft een - hoewel minder bekende, vanwege mindere verspreiding, waarschijnlijk door klimaatfactoren - oude historie van gebruik in Zuid-Afrika, ik citeer;

 

The smoke is reported to have an unpleasant taste and to be an irritant to the lungs and throat. It has also been reported to cause mild euphoria, visual changes, diziness, nausea, sweating, sedation and lightheadedness. Higher doses may cause heavy sedative effects. [3] The picked and dried leaves are also commonly brewed as a minty tea. Research shows that it can be used to help benefit people with anxiety and depression due to its calming affects. It helps regulate the dopamine section of the brain for people who may have irregular dopamine release.

 

One experimental animal study suggests that "the aqueous leaf extract of L. leonurus possesses antinociceptive, antiinflammatory, and hypoglycemic properties; thus lending pharmacological credence to folk usage of the herb in the management and/or control of painful, arthritic, and other inflammatory conditions, as well as for adult-onset, type-2 diabetes mellitus in some communities of South Africa."[4]

(wiki)

 

Hierbij wil ik nog even plaatsen dat het effect inderdaad gelijkend is aan cannabis, de smaak is niet persé narig mits een fatsoenlijke joint gebouwd wordt, maar lekker is anders.

 

Ik heb zelf enkele van deze planten, en wil hier wat meer onderzoek mee gaan doen. Als er mensen zijn die denken dat ze baat hebben bij deze planten, ik kan van de zomer vast wel wat stekjes maken, het is verder behoorlijk onkruid, maar houd niet zo van de kou!

 

Bronnen;

http://en.wikipedia.org/wiki/Leonotis_leonurus

http://en.wikipedia.org/wiki/Leonurine

 

Groetjes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey lovely lady,

hoe gaat t met je werkstuk?

we willen natuurlijk wel weten wat de leerkracht er van vind.

groet trotse papa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het gaat wel goed. Alleen wat de leerkracht ervan vind zal ik nog even niet weten. Die is nu bezig met de examens opstellen :huh:

Ik ben ook wel eens benieuwd ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi

Na vele jaren ben ik er ook achter gekomen dat wiet zeer medicinaal kan zijn.

Al van kleins af aan hadt ik hart problemen,maar ik werd nooit begrepen.

Dit sluimerde ,later in pubertijd tot me 25 ste werdt het erger tot 2008 kreeg ik bij stress aanvallen en sleog het op hol,gevolg soort hyperventilatie.

in 2008 toch knoop doorgehakt en onderzoek laten instellen.

Resulteerde in W.P.W heb,officiele benaming is .

wolf parkinson white syndroom .

Aangeboren hart afwijking wegens te vroeg geboren.

Na veel lezen en vragen kwam ik erachter de meesten al jong sterven met name jonge sporters.

Dit hadt bij mij ook zo kunne zijn heb ook tot me 16 gesport.

in 2008 moest ik voor onderzoek naar ziekenhuis was die dag op racefiets gegaan,maar wilde ook effe pauzeren dus hop effe de shop in om te relaxen.

Daarna onderzoek laten doen en warempel me hartslag was heel laag niet te maar wel laag.

uitgelegd op de racefiets was gekomen en dat vrouwtje snapte er niks van.

normaal zou iemand hogere hartslag moeten hebben.

na vele gesprekken later en eigen huisarts en me eigen dossier nakijken bleek ik altijd laag hart ritme te hebben,in ieder geval vanaf de periode cannabis gebruikte.

Dit was voor mij het grote bewijs dat wiet zeer goed is,jammer genoeg wil ziekenhuis er nog niet in mee gaan.

hadt al veel jonger kunne sterven als ik geen wiet hadt gerookt.

Daarnaast gebruik ik het ook voor me rug,Hernia .

het is een lang verhaal maar zegt ook genoeg!

Misch ben je hier al eens geweest,maar ik raadpleeg ook altijd wikapidi kijk de geschiedenis maar eens na hoe echt oud dit plantje is.

denk je daarmee wel indruk maakt bij je leraar.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Medicinale_cannabis

Laat ze het maar voelen hoe belangrijk dit plantje.

:verrygood groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...