Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

whazzup

TEST: Topshield Pro

Recommended Posts

ik had nog een paar vragen openstaan maar ik heb er inmiddels een paar bij :tu

 

Ik zie dat je de opstelling hebt gewijzigd:

post-5211-1303936373.jpg

nu kom je met de twee extra lampen uit op 511 watt per meter?

 

In je eigen topic zeg je:

Mijn ervaring zegt dat het voldoende is om 1200w Topshield pro boven 3.24 m2 te hangen. :huh:

(da's 370W per m2)

 

In de nieuwe opstelling zie je het vlindervormige lichtbeeld ook niet meer. Ik was dus benieuwd of er iets was gewijzigd aan het lichtbeeld en ging dus vol verwachting kijken op jullie warmtestralingspagina. Maar daar zag ik plots iets heel anders: Je demonstreert nou de topshield niet meer onder je eigen kap maar onder een andere spiegelkap? Terwijl je je XL1 kap wel op dezelfde pagina als illustratie toont? Dat vlindervormige lichtbeeld, dat jullie zo keurig op deze pagina hadden gepubliceerd is nu vervangen ten gunste (mag ik aannemen, anders verander je het niet) van een willekeurige spiegelkap omdat die een beter lichtbeeld heeft?

post-5211-1303936529_thumb.jpg

;)

 

Ik zie overigens dat je je ook nog steeds op het gebied van kweekadvies begeeft, wel met wat opgestoken verbeteringen :wub:

post-5211-1303937228_thumb.jpg

Maar daar valt me onderin ook nog weer op dat je waarschuwt voor de verkleuring van de topshield. Dus nogmaals, in hoeverre beïnvloed deze de reflectie van het materiaal?

Het oude type topshield verkleurde na twee oogsten.

Het nieuwe type verkleurd veel minder en met de ventilator er op bijna niet meer.

De verkleuring treed op aan de bovenkant van de topshield.

Het onderste deel van de topshield verkleurd nooit een laat altijd voldoende licht door.

Bedoel je dan waarmee de topshield aan de lamp vast zit of de kant van de topshield die het licht reflecteert?

Share this post


Link to post
Share on other sites

weetjewat?

 

veel succes met je kap gun het je echt maar deze laat ik aan me voorbij gaan, nog een adjust+spreaer &fan liggen :huh:

 

zou wel wat zijn voor een test zeg een DIY Topshield tov een echte ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whazzup

 

Ik zie het net ook, mijn grafische ontwerper heeft veranderingen aangebracht!

Heeft daar duidelijk een eigen aanvulling aan gegeven!

 

Ik zal al je vragen zo spoedig mogelijk uitwerken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dit soort topics met een heleboel claims zegt mij één ding,een Lumatek/Gavita/adjust a wing is the way,sorry topschield maar dat is mijn mening.

 

Jongens vergeten jullie de B.a.l. niet ik hoor hier niemand over terwijl dit ook een goed product is.

@Topshield ben benieuwd wat het boven je eigen veldje brengt ziet er al veel belovend uit,Hoop dat je het hiermee bewijst dat het zeker een goede kap is ;)

Greetzzz,M :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja zeker! en jij gaat een verslag maken van test met 40 lampen.

Dan ben ik de kappen zeker kwijt, niet handig.

 

Als jij nu een voorstel doet voor een serieus verslag van bijv. 4 tegen 4 kappen dan is dat toch meer geschikt voor het forum.

Jij moet mijn beweringen waarmaken, ik weet dat ik geen lulverhalen vertel.

Ik houd niet van plaatjes makers.

 

-knip-

 

Ik niet! Amnees stelde het voor, en hij heeft al een Mammoth-kweek hier verslagen (tent van 3x3 meter), dus een amateurtje of kappen-dief is het echt niet.

En ik moet jouw beweringen waarmaken? Hoort een producent niet zelf te bewijzen dat zijn product werkt zoals gezegd wordt dat het werkt?

Maar ik deel de andere mensen hun mening ook, de TSP is een mooi product, maar met al dit gezeur zonder dat er duidelijke eigen resultaten zijn...

Edit: Dan moet ik er uiteraard wel bij zeggen dat ik dat van Dos-XX ook jammer vind, misschien dat als hij nog een verslag maakt met positief resultaat dat de sceptici hier ook iets bijdraaien :huh:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahahaha lol, ik zou het zo doen en er een verslag van bijhouden, start over 3 weken met 2x19x600 watt, zou een alleszeggende/vernietigende test worden. complete hok is hetzelfde. zelfde plantje, zelfde dagdeel dat het draait, zelfde voeding, etc etc. heb er al spiegelkapjes van 10 euro hangen, maar kan ze nog omwisselen, al is een opbrengstvermindering (PH zegt immers dat het z'n opbrengst naar beneden haalt met 10%) dus dat kost mij een kilo'tje. maargoed ik geef jou de mogelijkheid om het te bewijzen. ik kan uiteindelijk pas concluderen of het iets is voor grotere hokken als het getest is. waarom ik ze niet gewoon koop? te duur TENZIJ de meerprijs er de eerste ronde al uit is. half kilo'tje meer zou er vanaf moeten komen dus om de kosten te dekken.

 

plaatjes makers... :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whazzup,

Reactie op de eerder gestelde vragen.

 

Ik denk dat de aanbevelingen op de topshield pro site niet geheel met de juiste woorden zijn vermeld. Dit kan verwarring en onduidelijkheid veroorzaken.

Dit is ook de reden dat de vermeldingen op de site zijn aangepast. ( Nog niet volledig, word aan gewerkt )

 

Afgezien daarvan vind ik persoonlijk dat de wijze waarop whazzup de handleiding van de site blijft bekritiseren en dit via het forum aanhaalt zich behoorlijk negatief begint te ontwikkelen.

 

Aan passingen:

De begin afstand tussen topshield en de planten kan beter een bereik hebben van 60 -25 cm. Dan kan iedereen naar eigen inzicht deze afstand inpassen.

Bij de voordelen van de ventilator op de XL1 reflectie kap stond bij punt 3 ( overbodig ). Dit is niet de juiste woord keuze. Ook hier geld dat er niet op voorhand te bepaald kan worden of dat zo is. Niet noodzakelijk past hier beter.

 

Het plaatsingsschema heeft niet als doel de wattage per vier kante meter weer te geven maar meer de verspringing van de hartlijnen van een gemiddelde plaatsing.

Door de fittingplaat ontstaat er een minder goed belicht bereik. Daarom is het zinvol om de hartlijnen te laten verspringen.

Om dan terug te komen op de berekening die je maakt van watt per vierkant meter in het plaatsingschema.

Als je de wattage per vierkante meter verhoogd, is het mogelijk om meer opbrengst per vierkante meter te genereren.

De bedoeling van het topshield concept is om een relatief laag aantal hps lampen in een ruimte te hangen. Ja in het schema hangen nu meer lampen.

 

Minder warmte in de ruimte maar toch met dit concept een redelijke belichting gezien dat de kappen heel dicht op de planten kunnen hangen.

In een vierkante meter tent met 1 hps lamp heeft de XL1 reflectiekap een betere belichting zonder de ventilator.

 

Tenslotte:

Al zou ik een super site hebben waar iedereen tevreden mee is, alles buiten gewoon professioneel is aangepakt met bijv. een isodiagram. De kap alleen maar voordelen zou hebben wat helaas niet mogelijk is lees ik dat je het kunt voorstellen dat het concept werkt, maar omdat ik de vraagstukken niet onder bouw, jij niet kunt geloven dat er ten opzichte van een nieuwe reflector geen minimaal 10% voordeel valt te behalen.

 

Welke redelijkheid in geloofwaardigheid moet ik hebben als de test van Tim waar 20% meer opbrengst is behaald niet erkend word.

Ik heb jou hier nooit over horen spreken. Hoe zit het met de geloofwaardigheid van deze volledig afgeronde test van Tim. ( Waarom!)

20 % is toch meer dan 10 - 15 %

We kunnen wel theoretische onderbouwingen gaan uitpluizen en de punten blijven aanhalen. De praktijk ervaring zegt meer dan een leuk stukje theorie dat is gevuld met mooie plaatjes.

 

De bedoeling is geweest om het product na twee jaar achter de schermen te hebben getest via het forum in de praktijk te testen.

Dit door drie personen met twee verschillende nieuwe type kappen naast elkaar in hun eigen opstelling te beproeven.

Dit is zoals ik heb voorgesteld door 1 persoon afgerond.

Dit is geen goede start voor een product introductie.

Ik heb jou daar over geïnformeerd en gevraagd wat daar verder mee te doen.

Daar heb ik nog steeds niets over vernomen.

Als je de theoretische kant op de voorgrond blijft houden lijkt mij het een redelijk vraag om de praktische kant niet te verdrukken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vraag iedere keer hetzelfde Topshield en iedere keer draai je er omheen. Ik vind dat een fabrikant best mag weten hoe zijn product werkt, en dat goed omschrijven, zeker na twee jaar ontwikkeling. Je vraagt om opmerkingen, commentaar en tips. Wel, die krijg je ook. Een isodiagram is helemaal geen vereiste om een goede site te hebben, je had tenslotte ook al een warmte / lichbeeld weergave goed op je site staan, die kwam netjes overeen met de 3D die ik van je testgegevens heb gemaakt.

 

Je vindt dat mijn vragen kritiek zijn, maar wees nou eens eerlijk, zijn het geen logische vragen? Leer je daar niet van? Wees liever blij ermee en doe er je voordeel mee! Volgens mij heb je al heel erg veel input over je product gekregen via Wietforum en heel erg veel tips over productverbeteringen, die je al dan niet toepast. Als je dit als negatief ervaart spijt me dat, ik ben echt niet het slimste jongetje van de klas en ik vraag alleen naar zaken die ik niet begrijp. Ik vind het jammer dat je die vragen niet beantwoord of er omheen draait. Je doet nou net of ik je product aan het kraken ben. Als je product solide is, dan is het bestand tegen kritische vragen.

 

Welke redelijkheid in geloofwaardigheid moet ik hebben als de test van Tim waar 20% meer opbrengst is behaald niet erkend word.

Ik heb nergens beweerd dat ik dat niet erken. Maar je moet PH Donner zijn resultaten dan ook niet vergeten.

 

De bedoeling is geweest om het product na twee jaar achter de schermen te hebben getest via het forum in de praktijk te testen.

Dit door drie personen met twee verschillende nieuwe type kappen naast elkaar in hun eigen opstelling te beproeven.

Dit is zoals ik heb voorgesteld door 1 persoon afgerond.

Dit is geen goede start voor een product introductie.

Ik heb jou daar over geïnformeerd en gevraagd wat daar verder mee te doen.

Daar heb ik nog steeds niets over vernomen.

Ik heb je daarop geantwoord dat ze rustig nog een ronde kunnen doen. PH heeft de test toch ook afgerond trouwens?

 

Als je de theoretische kant op de voorgrond blijft houden lijkt mij het een redelijk vraag om de praktische kant niet te verdrukken.

Ik hou die praktijk er juist expres uit. Anders is het resultaat niet positief en niet negatief (gezien de negatieve respons van PH). Dat lijkt me niet meer dan fair gezien het aantal testen. Maar test dan ook een NIEUWE adjustawing t.o.v. een NIEUWE topshield als je het helemaal eerlijk wilt doen voor een goede vergelijking.

 

Wat betreft de 10% meer opbrengst: Laten we dan eerst eens praten over hoe je die 10% bepaalt. Is dat met hetzelfde vermogen per vierkante meter, is dat met dezelfde voorgroeiperiode? Veel kwekers gaan na een paar dagen al direct naar 12/12. Je bent zo aan het slingeren met je advies en installatieadvies dat ik dat even kwijt raak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top shield,

 

Ik ben de laatste tijd erg lullig geweest, mede vanwege je eigen koppigheid.

 

Ik geef je 1 laatste advies, laat amnees die test doen.

 

predatorsssssssssssssssssssssss

Share this post


Link to post
Share on other sites
test dan ook een NIEUWE adjustawing t.o.v. een NIEUWE topshield als je het helemaal eerlijk wilt doen

 

of je test hem zoals de gavita kappen getest worden en daar spreekt men ook niet van een gegarandeerde meeropbrengst zoals men bij topshield wel pleegt te doen

 

Ik vind dat je een goede verkoper bent maar vd rest aardig wat steekjes laat vallen:

 

je webdesigner de schuld geven vd info bijvoorbeeld... als je echt zo'n eikel hebt die zelf wat gaat doen is het geen designer, dan werk je in opdracht plaats je alleen (na geodkeruing van je opdrachtgever) het AANGELEVERDE materiaal en ga je niet zelf wat zitten kloten want die uren krijg je niet vergoedt (zeg ik als ex multi media man).

 

whazzup stelt heel normale vragen (en heeft er ook nog eens veel verstand van verlichting) dus draai er niet omheen en beantwoord ze zonder voortdurend te ontwijken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

als ik de goede antwoorden zie ben ik van plan er 5 aan te schaffen.

 

Dus ik wacht op PH Donner en alle beantwooring op Whazzup...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou daar ligt toch een kans Topshield :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@topshield

 

 

ik wil de proef wel op de som nemen

ik draai al een aantal rondes op dezelfde genetica en met dezelfde voeding en setup

ik haal de 0,7 gr/watt NET niet

als ik de 0,7 gram/watt over ga met jouw kappen is wat mij betrefd de test geslaagd

ga ik niet over de 0,7 dan krijg je de kappen terug

ga ik er met jouw kappen wel over dan koop ik ze van je

 

greetZZZZZzzzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien nog een keer een topic starten waar men zich kan aanmelden om de proef op de som te nemen.

Wat vind je er van om je daar aan te melden? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maar je moet PH Donner zijn resultaten dan ook niet vergeten.

 

En dat terwijl de start van de run ongekend was door de wormeman was ik overtuigd dat ik een mooie draai ging maken en het eigelijk oneerlijk vond tov de draai daarvoor :huh:

 

 

@Winbonussie waarwachtjeop?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou ook wel willen testen :huh:

 

ik draai standaard 0,67 per watt. Ik heb 5 lampen van 600 watt staan met een standaard lampekap.

 

Ik zou 2 keer topshield draaien en 2 keer normaal en dit heel goed vergelijken! ( de andere lamp hangt naast de 4 rijen en heeft geen invloed)

 

Uiteraard zal dit ook met een mooi verslag gepaard gaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is.iedereen nu.opeens uit op gratis kappen ofzo ?

 

Ik merk wel dat de kudde schapen zich hier bevindt.....

 

Ja de topshield gaf mij een fijne opbrengst,

Maar het feit dat je lkkr dicht op de plant kan kweken geeft veel meer winst.

Want probeer maar eens met een standaard kappie of adjust 15cm van de top af te belichten :huh:

Tevens is het wel de beste breedstraler op de markt "die ik ervaren heb"

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik kweek vaak genoeg 25 cm van de toppen af zonder problemen met een adjust a wing (temp bijft goed)

En denk je dan als je het verlies mee telt van de topshield dat je dan meer licht op je dames krijgt en dus een betere opbrengst..?

Ik vind het een mooie kap maar die 10 cm verschil zal in mijn ogen echt niet zo veel meer opleveren...(met het topshield ''verlies'' meegenomen uiteraard)

 

Mvg stikkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meer dieptestraling :huh:

 

Dus lkkre topjes onderin, die meerwaarde gaan geven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kun je me toelichten wat je onder dieptestraling verstaat? Een wing is juist bij uitstek een breedstraler.

Share this post


Link to post
Share on other sites
@topshield

 

 

ik wil de proef wel op de som nemen

ik draai al een aantal rondes op dezelfde genetica en met dezelfde voeding en setup

ik haal de 0,7 gr/watt NET niet

als ik de 0,7 gram/watt over ga met jouw kappen is wat mij betrefd de test geslaagd

ga ik niet over de 0,7 dan krijg je de kappen terug

ga ik er met jouw kappen wel over dan koop ik ze van je

Nou dat gaan we dus niet doen in de testsectie maarreh.. gebruik je deze nog steeds?

gallery_22566_9144_73186.jpg

Me dunkt dat je dan wel eens aan een goed kappie toe bent inmiddels :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

tja misschien dat er een paar uit zijn op kappen, ik vraag het niet, ik bied aan om mijn ruimte ter beschikking te stellen voor een test. hoe meer kappen er hangen, hoe beter je beeld is van het verschil. elke ronde is toch altijd anders, de ene keer wat minder, dan wat meer, tja als je dan toevallig dit of dat kappie hebt hangen kun je het wel daar aan toewijden, maar eigenlijk houd je jezelf dan alleen maar voor de gek. mare 't hoeft al nie meer, ze hangen al te glimmen die cheap ass spiegelkapjes die me toch wel een opbrengst geven waar een hoop mensen MET dure kap (geldt ook voor evsa en al die dure apparaten):huh: niet eens in de buurt komen. conclusie: als het werkt, dan heb je er toch alleen maar iets aan als je al super draaide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De tsp xl1 is zeker een breedstraler, doordat je de mogelijkheid de lamp kort op je gewas te zetten,

Lijkt het me zo dat je meer de diepte in kan gaan, uitteraard verlies je zo de optimale breedte straling.

Maar dan nog verlicht je genoeg in de breedte.

 

In mijn opstelling in de testsectie had ik 2 nieuwe adjust 4 nieuwe lampen etc.

Toch haalde ik meer onder de tsp vandaan :huh:

 

ik zal zien dat ik misschien een topic open met 2 int400 tenten.

1 met de tsp en 1 met hortilux reflectors ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed idee Tim,

 

Ik vermeld zondag hier bij wietforum test en reviews een inschrijving voor

enthousiasten die de reflectiekap vergelijkingstest graag willen uitvoeren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...