Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
nederwierie

De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is

Recommended Posts

bron:

http://www.argusoog.org/2010/09/de-marihua...ep-illegaal-is/

 

Men zegt dat marihuana gevaarlijk is. Wiet is niet schadelijk voor het menselijk lichaam en geest. Marihuana is geen bedreiging voor de samenleving. Marihuana is wel een bedreiging voor oliemaatschappijen, alcohol, tabaksindustrie en een groot aantal chemische bedrijven. Grote maatschappijen, met genoeg dollars en invloed, hebben de waarheid van de mensen weg gehouden. De waarheid is dat wanneer marihuana gebruikt zou worden waar het allemaal geschikt voor is, dit een industriële kernbom zou creëren! De allerrijksten hebben een samenzwering gevormd om desinformatie te verspreiden over een plant die, als deze juist gebruikt wordt, hun bedrijven zou ruïneren.

 

Waar komt het woord “marihuana” vandaan? Het “m-woord” is midden jaren 1930 verzonnen om het goede imago en de bijzondere geschiedenis van de hennep plant stuk te maken, zoals je hier kunt lezen. De hier opgesomde feiten zijn te verifiëren in de Encyclopedia Britannica, welke op papier gemaakt uit hennep gedrukt is 150 jaar geleden:

 

1) Tot de jaren 1880 zijn alle schoolboeken gedrukt op hennep- of vlaspapier. (Jack Frazier, Henneppapier opnieuw bekeken, 1974)

2) Van 1631 tot vroeg in 1800 was het legaal om belasting te betalen in Amerika met hennep. (LA Times, 12 augustus 1981)

3) Het was wettelijk verboden om te weigeren hennep te telen in de 17e en 18e eeuw! Van 1763 tot 1769 stond hier een gevangenisstraf op in de staat Virginia. (G.M. Herdon, Hennep in koloniaal Virginia)

4) George Washington, Thomas Jefferson en andere grondleggers teelde hennep. (Dagboeken van Washington en Jefferson. Jefferson smokkelde hennepzaden van China naar Frankrijk en vervolgens naar Amerika)

5) Benjamin Franklin was eigenaar van een van de eerste papierbedrijven in Amerika en die verwerkte hennep. De oorlog in 1812 ging over hennep. Napoleon wilde de export van Moskow naar Engeland afsnijden. (Jack Herer, Emperor Wears No Clothes)

6) 90% van alle scheepszeilen en –touwen zijn duizenden jaren van hennep gemaakt. Het Nederlandse woord “canvas” betekent cannabis. (Webster’s New World Dictionary)

7) Tot de introductie van katoen in de jaren 1820, was 80% van alle textiel, stoffen, kleding, linnen, lakens en dergelijke gemaakt van hennep.

8) De eerste bijbels, kaarten, de vlag van Betsy Ross (heeft de eerste vlag van de Verenigde Staten genaaid), de eerste schetsen van de Verklaring van Onafhankelijkheid en de Constitutie waren gemaakt van hennep. (Archieven van de U.S. Government)

9) In veel staten was hennep het eerste geteelde gewas. 1850 was een topjaar voor Kentucky met een productie van 40.000 ton. Hennep was het grootste gewas tot de 20e eeuw. (Staatsarchieven)

10) De oudste bekende verslagen van hennepteelt gaan 5000 jaar terug in China, hoewel de industrialisatie waarschijnlijk terugvoert naar het oude Egypte.

11) De schilderijen van Rembrandt, Van Gogh, Gainsborough en andere schilderijen op canvas, zijn in principe geschilderd op henneplinnen.

12) In 1916 voorspelde de U.S. regering dat in de jaren 1940 al het papier van hennep gemaakt zou zijn en er geen bomen meer om zouden gezaagd hoeven. Studies van de regering wijzen uit dat 1 “acre” (4046,8 m2) hennep evenveel is als 4,1 “acres” bomen. Er waren plannen gemaakt om zulke programma’s op te starten. (U.S. ministerie van Agrarische archieven)

13) Tot 1937 werden kwaliteitsverf en –vernissen gemaakt van hennepzaadolie. In 1935 werd 58.000 ton aan hennepzaad gebruikt voor verfproducten. (Verklaring van Sherman Williams Paint Company tegenover het congres van de VS tegen de marihuana belasting uitvoering in 1937)

14) Het eerste model Ford-T van Henry Ford was gemaakt om op hennepbrandstof te rijden en de carrosserie was van hennep geconstrueerd. Ford zelf is op zijn grote landgoed gefotografeerd tussen zijn hennepvelden. De auto, “gegroeid uit de aarde”, had panelen van hennepplastic, welke 10 keer sterker zijn dan staal. (Populair Mechanics, 1941)

15) In 1938 werd hennep “het gewas van een miljard” genoemd. Het was het eerste gewas dat zakelijke potentie had om meer dan een miljard dollar op te brengen. (Populair Mechanics, februari 1938)

16) Mechanical Engeneering Magazine (februari 1938) publiceerde een artikel genaamd “Het meest winstgevende en geliefde gewas dat men kan telen”. Er werd gesteld dat wanneer hennep zou worden geteeld met de kennis van de technologie van de 20e eeuw, dit het grootste gewas in de VS en de rest van de wereld zou zijn.

 

De volgende informatie komt rechtstreeks uit een 14 minuten durend filmpje uit 1942 van het ministerie van agrarische zaken van de VS, waarin vaderlandslievende Amerikaanse boeren worden aangemoedigd om 350.000 acre hennep per jaar te telen voor gebruik in de oorlog:

 

“…[Toen] Griekse tempels nieuw waren, werd hennep al sinds tijden gebruikt om de mens te dienen. Toen werd deze plant al duizenden jaren in China en elders in het oosten geteeld voor touwen en stoffen. Al eeuwenlang tot in 1850 waren alle schepen in de westerse zeeën uitgerust met touwen en zeilen van hennep. Voor de zeeman net als de beul was hennep onmisbaar… Nu met Filippijnse en Oost-Indische hennep in de handen van de Japanners… Moet Amerikaanse hennep aan de vraag vanuit ons leger en onze marine en onze industrieën voldoen… De snel reducerende reserves van de marine. Als die op zijn, zal Amerikaanse hennep weer in het beeld komen om schepen aan te leggen; hennep voor lijnen; hennep voor de uitrusting; hennep voor ontelbaar nautisch gebruik zowel aan boord als op de kant. Net als in vervlogen tijden toen de Oude Ironsides de zeeën zegerijk bevoeren met de sluiers en zeilen van hennep. Hennep voor de zege!”

 

Onderzoeker Jack Herer heeft bewijs gevonden in de Bibliotheek van het Congres, van weerlegbare claims van andere overheidsvertegenwoordigingen dat het filmpje van 1942 niet bestaat.

 

De teelt van hennep en de productie ervan schaden het milieu niet. Het USDA-Bulletin #404, concludeerd dat hennep vier keer zoveel pulp produceert met minimaal vier tot zeven keer minder vervuiling.

 

Uit Populair Mechanics, februari 1938:

 

“Het was een kort groeiseizoen… Het kan in elke staat geteeld worden… De lange wortels schieten in de grond en laten het in een perfecte staat achter voor het volgende gewas. De dichtheid van de bladeren, 8-12 voet boven de grond, verstikt onkruid. … Hennep, dit nieuwe gewas kan de Amerikaanse agricultuur ontzettend verhogen.” De ontwikkelingen van de agrarische machines in de jaren 1930 zouden een industriële revolutie ontketend hebben als ze bij de hennepteelt gebruikt zouden worden. Alleen al dit hulpmiddel zou miljoenen nieuwe banen gecreëerd hebben en duizenden kwaliteitsproducten. Als hennep niet illegaal gemaakt zou zijn, zou dit Amerika uit de Grote Depressie geholpen hebben.

 

De samenzwering

 

William Randolph Hearst (Citizen Kane) en de Hearst Paper Manufacturing Divisie van Kimberly Clark bezaten enorme productiebossen. De Hearst Company leverde de meeste papierproducten. De grootvader van Patty Hearst, een vernieler van de natuur voor zijn eigen gewin, zou miljoenen verliezen vanwege hennep.

 

In 1937 patenteerde DuPont het proces om van olie en kolen plastic te maken. Het jaarrapport van DuPont riep aandeelhouders op om te investeren in hun nieuwe petrochemische divisie. Synthetisch materiaal zoals plastic, cellofaan, celloluide, methanol, nylon, kunstzijde, Dacron enz., kon nu van olie gemaakt worden. De industrialisatie van natuurlijke hennep zou 80% van DuPonts bedrijven geruïneerd hebben.

 

Andrew Mellon werd Hoovers secretaris van financiële zaken en de grootste investeerder van DuPont. Hij stelde zijn aangetrouwde neef, Harry J. Ansliger aan als hoofd van het federale bureau van narcotica en gevaarlijke drugs.

 

Deze financiële grootheden hielden geheime vergaderingen. Hennep werd als gevaarlijk verklaard en een dreiging voor hun miljardenondernemingen. Om hun dynasties velig te stellen, moest hennep verdwijnen. Deze mannen namen een obscuur, Mexicaans straatwoord voor hennep, “Marihuana” en drukten dit door in het bewustzijn van de Amerikanen.

 

Manipulatie van de media

 

Een golf van gekleurde journalistiek kwam in de media eind jaren 1920 en de jaren 1930. De kranten van Hearst plaatsten horrorverhalen over marihuana. De dreiging van marihuana werd hoofdnieuws. Lezers kregen voor ogen dat het verantwoordelijk was voor alles; van auto-ongelukken tot lage moraal.

 

Films als Reefer Madness (1936), Marijuana: Assassin of Youth (1935) en Marijuana: The Devil’s Weed (1936) waren propaganda van deze industriëlen om zo een vijand te creëren. Het doel was om steun vanuit de samenleving te krijgen zodat anti-marihuana wetten aangenomen zouden worden.

 

Bekijk de volgende quotes uit “The Burning Question”, ook bekend als “Reefer Madness”:

 

- een gewelddadige drug

 

- schokkend, geweldadig gedrag

 

- ongeneeslijke krankzinnigheid

 

- geestvernietigende effecten

 

- onder invloed van deze drug heeft hij zijn hele gezin omgebracht met een bijl

 

- nog wreder en nog dodelijker dan deze geestvernietigende drugs (heroïne, cocaïne) is de dreiging van marihuana

 

De film “Reefer Madness” eindigde niet met het gebruikelijke “Einde” maar met deze woorden gebrand op het scherm: “Vertel het uw kinderen”.

 

In de jaren 1930 waren mensen erg naïef, op het onwetende af. De massa stond als schapen te wachten tot ze geleid werden door de enkele machthebbers. Autoriteit werd niet betwist. Als het nieuws gedrukt was of op de radio, dan ging men er vanuit dat het de waarheid moest zijn. Zij vertelden dit hun kinderen en hun kinderen werden de ouders van de babyboomers.

 

Op 14 april 1937 werd de verbiedende Marihuana Belastingwet, of de wet die hennep illegaal heeft gemaakt rechtstreeks naar het comité van het Huis van bemiddeling en doorgang gebracht. Dit comité is het enige dat een wet kan introduceren aan een Huis, zonder dat andere comités erover kunnen debatteren. De voorzitter van de senaat van de VS, van het comité van bemiddeling en doorgang was destijds Robert Doughton, een aanhanger van DuPont. Hij verzekerde dat de wet aangenomen zou worden door het Congres.

 

Dokter James Woodward, arts en advocaat, getuigde te laat voor de Amerikaanse Medische Associatie. Hij vertelde het comité dat de reden dat de AMA niet eerder gereageerd heeft was omdat ze er net pas achter waren gekomen dat marihuana hennep was.

 

Slechts enkelen toen, realiseerden dat de dodelijke dreiging die ze gelezen hadden op de voorpagina’s van de kranten van Hearst, in feite over hennep ging. Volgens de AMA was hennep een medicijn, die in vele geneesmiddelen zat en al honderd jaar zo verkocht werden.

 

In september 1937 werd hennep illegaal. Het meest nuttige gewas bekend werd een drug en onze planeet leeft sindsdien in lijden.

 

Het Congres heeft hennep verbannen omdat er gesteld werd dat dit de meest gewelddadige drug ooit was. Harry Anslinger, 31 jaar het hoofd van de Drugs Commissie ventileerde het idee dat gebruikers extreem gewelddadig werden van marihuana. In de jaren 1950 zei Anslinger, onder de communistische bedreiging vam het McCarthyisme het exacte tegenovergestelde; marihuana maakt een mens zo vredelievend dat soldaten niet willen vechten.

 

Tegenwoordig is onze planeet in grote problemen. De aarde verstikt omdat grote gebieden regenwoud verdwijnen. Vervuiling, gif en chemicaliën vermoorden mensen. Deze grote problemen zouden opgelost kunnen worden als we hennep industrialiseren. Natuurlijke biomassa’s zouden in alle benodigde energie van de aarde kunnen voorzien in plaats van fossiele brandstoffen. We hebben 80% van onze olie- en gasreserves opgebruikt. We hebben een vernieuwde bron nodig. Hennep zou de oplossing kunnen zijn van stijgende gasprijzen.

 

De wonderlijke plant

 

Hennepvezel is van hogere kwaliteit dan houtvezel. Er zijn minder bijtende chemicaliën nodig om papier te maken van hennep dan van bomen. Henneppapier wordt niet geel en is erg duurzaam. De plant wordt snel volwassen in een seizoen, waar bomen een levenlang voor nodig hebben.

 

Alle producten van plastic zouden van hennepzaadolie gemaakt moeten worden. Hennepplastic is biologisch afbreekbaar! Het breekt mettertijd af en schaadt het milieu niet. Plastic op oliebasis, die we erg goed kennen, verpest het milieu. Het breekt niet af en doet veel kwaad in de toekomst. Het proces om grote hoeveelheden natuurlijk (hennep) plastic te produceren zal de rivieren niet vervuilen zoals DuPont en andere petrochemische bedrijven gedaan hebben. Ecologie past niet in de plannen die de olie-industrie en de politieke machine gemaakt hebben. Producten van hennep zijn veilig en natuurlijk.

 

Medicijnen zouden van hennep gemaakt moeten worden. We zouden terug moeten gaan naar de tijd dat de AMA onderbouwde dat cannabis genezend is. Medische marihuana wordt legaal uitgedeeld aan een handvol mensen, terwijl de rest gedwongen is om op een systeem terug te vallen dat vertrouwt op chemicaliën. Weed is alleen maar gezond voor het menselijk lichaam.

 

De honger in de wereld zou opgelost kunnen worden. Een grote variëteit aan voedsel kan gemaakt worden van hennep. De zaden bevatten een van de hoogste concentraties eiwitten in de natuur. Ook bevatten ze twee belangrijke vetzuren om het lichaam te reinigen van cholesterol. Deze essentiële vetzuren zijn nergens anders in de natuur te vinden! Het eten van weedzaad is het beste dat je voor je lichaam kunt doen. Eet rauwe hennepzaden.

 

Kleding zou van hennep gemaakt moeten worden. Henneptextiel is oersterk en duurzaam. Je kan kleding gemaakt van hennep aan je kleinkinderen overdragen. Tegenwoordig zijn er Amerikaanse bedrijven die kleding maken van hennep; meestal 50% hennep. Hennepfabrieken zouden overal moeten zijn. In plaats daarvan zijn de meeste zowat ondergronds. Superieure hennepproducten mogen geen reclame maken op de fascistische televisie.

 

In Kentucky, eens de top van hennepproducerende staten, is het illegaal om hennepkleding te dragen! Stel je voor, dat je in de gevangenis gegooid wordt omdat je een kwaliteitsspijkerbroek draagt.

 

De wereld is gek. Maar dat betekent niet dat je de krankzinnigheid hoeft te volgen. Kom samen. Verspreid het nieuws. Vertel mensen en dus ook je kinderen de waarheid. Gebruik hennepproducten. Vlak het woord “marihuana” uit. Besef dat de geschiedenis dit gecreëerd heeft. Maak het politiek incorrect om het M-woord te zeggen of te drukken. Vecht tegen de propaganda (die de agenda van de superrijken dient) en de nonsens. Hennep moet gebruikt worden in de toekomst. We hebben een schone energie nodig om onze planeet te redden. Industrialiseer hennep!

 

De alcohol-, tabaks- en oliebedrijven dragen meer dan een miljoen dollar per dag bij aan “Partnership for a Drug-Free America” en soortgelijke organisaties. We hebben allemaal hun spotjes gezien. Hun motto is: “Het is gevaarlijker dan we dachten”. De leugens van de machtige corporaties, waar Hearst mee begonnen is, zijn tegenwoordig nog altijd levend.

 

Het hersenspoelen gaat door. Nu zijn er spotjes met: Als je een joint koopt, onderhoud je moorden en bendeoorlogen. Het laatste antiweed spotje is: Als je een joint koopt, onderhoud je terrorisme! De nieuwe vijand (terrorisme) heeft het pad vrijgemaakt om je te hersenspoelen hoe ze willen.

 

Er is maar één vijand: de vriendelijke mensen waar je je belasting aan betaalt, de oorlogvoerders en de natuurvernietigers. Met jouw geld vermoorden ze de wereld voor je neus.

 

Elk jaar overlijdt een half miljoen mensen aan tabak. Elk jaar overlijdt een half miljoen mensen aan alcohol. Niemand is ooit doodgegaan aan het roken van weed!!

 

In de gehele geschiedenis van de mensheid kan geen enkele dood toegeschreven worden aan cannabis. Onze samenleving heeft het illegaal gemaakt maar moedigt het gebruik van moordenaars aan: tabak en alcohol.

 

Hennep zou opnieuw bekeken moeten worden en bij de drogisten verkrijgbaar moeten zijn als antistress middel. Vernauwing en verkalking van de bloedvaten is slecht maar het gebruik van hennep verwijdt de bloedvaten, wat een gezonde conditie is. We hebben geleerd dat roken slecht is. Dat is niet het geval bij passieve weed.

 

THC (de actieve stof van hennep) opnemen heeft een positief effect: het verlicht astma en glaucoom. Een joint gaat de misselijkheid na een chemokuur tegen. Je kunt op hennep kauwen. Dit is een gezonde staat.

 

[ een persoonlijke noot van de schrijver. Tijdens de zwangerschap van mijn vrouw had ze wat problemen met aankomen. We waren in het ziekenhuis. Een verpleegkundige nam ons apart en zei: “tussen ons gezegd, als je weed rookt… krijg je een zogenaamde vreetkick en kom je wat aan.” Ik zweer dat dit een waar gebeurd verhaal is.]

 

Het stereotype voor blower is zoals een alcoholist, een warhoofd. De waarheid is dat iemands creatieve eigenschappen kunnen groeien onder de invloed ervan. Het besef van tijd neemt langzaam af en men kan gevoeliger worden. Je kunt allerlei kunst meer waarderen, je dichter bij de natuur voelen en over het algemeen meer voelen onder invloed van cannabis. Het is in wezen een absolute tegenovergestelde staat van geest en lichaam dan wanneer je dronken bent. Je kunt opmerkzamer zijn met weed.

 

Hennep is een zonderlinge plant. Er is natuurkundig bewijs dat cannabis niet lijkt op welke plant op aarde dan ook. Men zou kunnen concluderen dat de plant hier gekomen is om de mensheid te dienen. Hennep is de enige plant waar de mannelijke en vrouwelijke plant zeer verschillend zijn, uiterlijk gezien!

 

Niemand spreekt ooit over mannelijke of vrouwelijke planten in de flora, omdat planten hun geslacht niet tonen. Behalve cannabis. Om normaal gesproken het geslacht van een (aardse)plant te bepalen, moet men intern kijken, naar de DNA. Een mannelijke grasspriet ziet er uiterlijk precies hetzelfde uit als een vrouwelijke grasspriet. De hennep heeft een intense seksualiteit. Kwekers vernietigen de mannelijke planten voordat ze de vrouwelijke kunnen bevruchten. Jawel, beste mensen, de beste weed komt van “hitsige vrouwen”.

 

De reden dat deze verwonderlijke, hoog ontwikkelde, buitenaardse plant uit de toekomst illegaal is heeft niets te doen met hoe deze ons lichamelijk beïnvloed.

 

Weed is illegaal omdat de rijken rijk willen blijven!

 

“En ik zal een plant laten groeien voor hen die vermaard is en er zal geen honger meer in het land zijn.” –Ezechiël 34:29.

 

PS Ik denk dat het woord “drugs” zou gebruikt moeten worden als een woord voor alle chemische stoffen. Drugs heeft een slechte naam gekregen. Weet je wel dat er legale drugwinkels zijn?! (Noot van redactie: in het Engels is een “drugstore” een drogisterij, net een ander verschil dan in het Nederlands, drogist komt van hetzelfde woord. J.A.) In elke plaats zijn ze. Ongelooflijk. Elke zogenaamde drug (medicijn) zou apart bekeken moeten worden. Cannabis is een medicijn en geen drug. We zouden de waarheid moeten durven spreken, wat de wetgeving ook zegt.

 

Auteur: Doug Yurchey (The Dot Connector) (Vrij vertaald door Jessica Alkemade)

 

Bron Afbeelding(en): r0bz @ Flickr.com

Bron(nen):http://www.activistpost.com/2010/07/marijuana-conspiracy-reason-hemp-is.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja allemaal leuk en aardig allemaal maar dit maakt het dan toch een lol stukkie.

 

Hennep is een zonderlinge plant. Er is natuurkundig bewijs dat cannabis niet lijkt op welke plant op aarde dan ook. Men zou kunnen concluderen dat de plant hier gekomen is om de mensheid te dienen. Hennep is de enige plant waar de mannelijke en vrouwelijke plant zeer verschillend zijn, uiterlijk gezien!

 

volkomen doorsjeest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

beetje zweverig ja , maar t is wel waar... :verrygood

 

vertel maar welke andere plant op wiet lijkt............

qua uiterlijk en

met wat je ermee kan doen ?

 

de cannabisplantenfamilie . is een unieke familie binnen het plantenrijk....

geen andere plant op aarde heeft dezelfde eigenschappen. uit

Share this post


Link to post
Share on other sites

:verrygood Onze mooie lieve plant toch ook!

 

 

HET IS ONS MEDICIJN!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

...... en de enige echte familie van de hop!

 

proost! :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aardig om zo die dingen allemaal bijeen genomen te zien, maar er mist wel wat. Dit gaat slechts over Hennep in de niet medicinale zin des woords. Papier en touw en zulke dingen meer worden immers niet van echt potente planten gemaakt. In het begin van de 20e eeuw was wiet niet ongebruikelijk als medicijn, in die hoedanigheid was het dan ook al bekend sinds de Chinese beschaving (staat ook tussen de stukjes in de eerste post), men kende het ook in de VS destijds. Er wordt wel beweert (ik ben nu te stoned, ik zal morgen eens aangaan achter de bronnen) dat wiet in de loop van de jaren30 steeds populairder werd als genotmiddel, meegenomen door vooral Zuid-Amerikanen etcetera, destijds drong het al door in de muzikale sferen (zoek maar eens op Muggles en dan niet de Harry Potter-figuur!).

 

Uit rascistische, destijds nog redelijk geaccepteerde opvattingen, is het idee opgekomen om wiet te verbieden. Dat er pressie kan zijn geweest vanuit bedrijven en dergelijke, lijkt me niet per se onwaarschijnlijk. Wat alleen vreemd is aan het verhaal is dat DuPont die hennep helemaal niet uit de markt hoefde te drukken op die manier. De voordelen van nylons enzo boven hennepproducten zijn er namelijk ook. Daarbij, als hennepproductie zoveel geld opleverde, leverde het ook macht, dus ook lobbypraktijken op.

 

Ik hoor beide verhalen over het verbod in 1937 soms verweven en soms los, regelmatig op internet voorbij komen, ikzelf neig meer naar de nadruk op de rascistische overwegingen, aangezien een paar hennepmiljardairs zich niet zondermeer laten wegdrukken door een bedrijf dat pas enkele jaren bezig was met het verfijnen van de technologie ter productie van kunststoffen (nylon werd in 1935 ontdekt, dat was toen nog niet meteen op de markt te brengen). Tenminste, ik vraag me af of er naar deze verhalen ooit historisch onderzoek gedaan is, specifiek zoekend naar het proces van het verbod. Maar dan dus niet vanuit de opzet om aan te tonen dat er gerommeld is. Dat geloof ik namelijk best, als er veel geld gemoeid is met bepaalde zaken, dan wordt er gerommeld. Het is alleen vreemd dat hennep/wiet enerzijds als medicijn verkocht werd, anderzijds als genotmiddel door minderheden werd gebruikt en in opmars kwam in de jaren20 en 30, en ook nog eens vezelhennep (genetisch andere planten dan echte wiet...) werd geteeld waaraan veel geld verdiend werd, en dat er temidden van al die dingen dan een verbod komt dat slechts en alleen door industrieeen is opgezet.

 

Zo, wat een verhaal. Het blijft interessant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://partyflock.nl/topic/1104835:Hoe_zit...p_cannabis.html

 

Cannabis is al ruim een halve eeuw verboden, maar ondanks het verbod wordt het wereldwijd nog steeds volop gebruikt. In de media wordt het gepresenteerd als drugs. De toon in 1936 gezet met de film "Tell Your Children" werd het in 1937 in de Verenigde Staten van Amerika verboden, gevolgd door een groot deel van de wereld na WOII.

 

De aanklacht tegen cannabis is inmiddels ruimschoots weerlegd. Nog nooit is er iemand door een overdosis cannabis om het leven gekomen en de plant bevat van nature anti psychotica. Dat er niets veranderd heeft dan ook niets te maken met de narcotische werking die cannabis kan hebben en alles met de mogelijke industriële toepassingen van deze plant.

 

 

Cannabis laat zich eenvoudig over de gehele wereld kweken en even gemakkelijk verwerken tot brandstof, plastics, voedsel, medicijnen, enz. Door het verbod op cannabis om de zogenaamde narcotische werking is het mogelijk deze zeer nuttige plant ook industriëel te belemmeren.

 

De behoefte aan allerlei producten blijft bestaan en in deze wordt voorzien met olie, hout, katoen en dergelijke. Hét goedkope en milieuvriendelijke alternatief voor de vervuilende en oorlog voerende olie-industrie, de ontbossende papier-industrie, de modieus bespoten katoen- en nylon- kleding- industrie, de stijf van de bijwerkingen staande farmaceutische industrie is cannabis.

 

 

Het grootste deel van de industrie zoals die nu de wereld beheerst met oorlog en crisis bestaat door het verbod op cannabis. Het feit dat de vele duurzame toepassingen bekend zijn bij de industrie maar in de mainstream media niet of nauwelijks aandacht aan besteed maakt het tot een samenzwering, een misdaad tegen de mensheid.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dit een industriële kernbom zou creëren!

wat een prachtige benaming die 100 % correct is

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weet iemand trouwens of de zaadolie en de vezels van wiet (dus niet hennepplanten, maar planten die je teelt om wiet van te oogsten) van een even goede kwaliteit is als die van de hennepplanten? Hennepzaden zijn bijvoorbeeld wel drie keer zo groot als wiet-wietzaadjes, de vezeligheid merk je goed bij het oogsten, maar ik heb nooit een hennepplant geknipt, dus kan uit eigen ervaring geen vergelijking maken.

 

Dit lijkt me wel van enige importantie, als de industrieele toepassingen namelijk even goed kunnen met wietplanten ipv hennep, dan kan je inderdaad wel spreken van een dubbel snijdende hetze (dus niet louter vanuit de farmaceutische industrie en vanuit drugsbeleid). Ik geloof wel dat je hele lappen landbouwgrond in Nederland, waarop nu gesubsidieerde gewassen worden verbouwd, dan een stuk beter aan zou kunnen wenden door er goede buitensoorten op te zetten, de wiet te oogsten en eventueel tot olie te maken, plus zaden gedeeltelijk voor herbeplanting (maar overschot: dus zaadolie), en de planten voor textiel, papier en zulke dingen meer. Dan blijven verdomd louter de wortels over (kan je die toevallig ook nog eten? :verrygood dan zijn wel helemaal mooi rond). Natuurlijk blijven kunststoffen voor bepaald gebruik beter, polymeren zijn bijvoorbeeld per dikte stukken sterker dan plantvezelmateriaal. enfin! Levert mogelijkerwijs wel extra argumenten op voor taboedoorbrekend denken bij de samenleving.

Share this post


Link to post
Share on other sites

van de wortels kun je een pijnstillende balsem maken(werkend bestanddeel is nog wat onduidelijk, geen cannabinoide, waarschijnlijk een alkaloïde)

planten gekweekt voor wiet zijn waarschijnlijk wel wat minder geschikt voor vezels omdat er minder ruimte zit tussen de internodes, vezelplanten strekken enorm om mooie lange vezels te krijgen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laat ik er nog een puntje bij leggen.

In de VS heeft de drooglegging de basis voor de mafia gelegd. Al Capone enzo. Daar is zeer grof geld mee verdiend. Dat het zoveel was dat er aan verdiend werd kwam doordat het illegaal was, en in ieder wat afgelegen boerderij te maken was. Met het einde van de drooglegging (5 december 1933) viel deze enorme inkomstenbron voor de Mafia weg. De cosa nostra moest op zoek naar iets nieuws.

Ik denk dat de Mafia met haar grote portemonnee het wietverbod gesponsord heeft. Ze hadden al heel veel congresleden en ambtenaren in hun zak. Hoe moeilijk is het om daar een verband te zien?

Voor mij rust op iedere tegenstander in de politiek of ambtenarij van het legaliseren van wiet een verdenking dat hij / zij corrupt is. Na het uitfilteren van de naïevelingen en hen die een persoonlijke carrière nastreven in "the war on drugs" blijven er lijkt mij nog genoeg over diegewoon betaakld worden door de grote illegale handelaren.

 

Veel plezier bij het corruptelingen spotten,

 

Chassie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Betere vernieuwde versie

http://boinnk.nl/blog/?p=11389

 

De marihuana samenzwering: De reden waarom hennep illegaal is

 

Men zegt dat marihuana gevaarlijk is. Wiet is niet schadelijk voor het menselijk lichaam en geest. Marihuana is geen bedreiging voor de samenleving. Marihuana is wel een bedreiging voor oliemaatschappijen, alcohol, tabaksindustrie en een groot aantal chemische bedrijven. Grote maatschappijen, met genoeg dollars en invloed, hebben de waarheid van de mensen weg gehouden. De waarheid is dat wanneer marihuana gebruikt zou worden waar het allemaal geschikt voor is, dit een industriële kernbom zou creëren! De allerrijksten hebben een samenzwering gevormd om desinformatie te verspreiden over een plant die, als deze juist gebruikt wordt, hun bedrijven zou ruïneren.

 

Waar komt het woord “marihuana” vandaan? Het “m-woord” is midden jaren 1930 verzonnen om het goede imago en de bijzondere geschiedenis van de hennep plant stuk te maken, zoals je hier kunt lezen. De hier opgesomde feiten zijn te verifiëren in de Encyclopedia Britannica, welke op papier gemaakt uit hennep gedrukt is 150 jaar geleden:

 

1) Tot de jaren 1880 zijn alle schoolboeken gedrukt op hennep- of vlaspapier. (Jack Frazier, Henneppapier opnieuw bekeken, 1974)

2) Van 1631 tot vroeg in 1800 was het legaal om belasting te betalen in Amerika met hennep. (LA Times, 12 augustus 1981)

3) Het was wettelijk verboden om te weigeren hennep te telen in de 17e en 18e eeuw! Van 1763 tot 1769 stond hier een gevangenisstraf op in de staat Virginia. (G.M. Herdon, Hennep in koloniaal Virginia)

4) George Washington, Thomas Jefferson en andere grondleggers teelde hennep. (Dagboeken van Washington en Jefferson. Jefferson smokkelde hennepzaden van China naar Frankrijk en vervolgens naar Amerika)

5) Benjamin Franklin was eigenaar van een van de eerste papierbedrijven in Amerika en die verwerkte hennep. De oorlog in 1812 ging over hennep. Napoleon wilde de export van Moskow naar Engeland afsnijden. (Jack Herer, Emperor Wears No Clothes)

6) 90% van alle scheepszeilen en –touwen zijn duizenden jaren van hennep gemaakt. Het Nederlandse woord “canvas” betekent cannabis. (Webster’s New World Dictionary)

7) Tot de introductie van katoen in de jaren 1820, was 80% van alle textiel, stoffen, kleding, linnen, lakens en dergelijke gemaakt van hennep.

8) De eerste bijbels, kaarten, de vlag van Betsy Ross (heeft de eerste vlag van de Verenigde Staten genaaid), de eerste schetsen van de Verklaring van Onafhankelijkheid en de Constitutie waren gemaakt van hennep. (Archieven van de U.S. Government)

9) In veel staten was hennep het eerste geteelde gewas. 1850 was een topjaar voor Kentucky met een productie van 40.000 ton. Hennep was het grootste gewas tot de 20e eeuw. (Staatsarchieven)

10) De oudste bekende verslagen van hennepteelt gaan 5000 jaar terug in China, hoewel de industrialisatie waarschijnlijk terugvoert naar het oude Egypte.

11) De schilderijen van Rembrandt, Van Gogh, Gainsborough en andere schilderijen op canvas, zijn in principe geschilderd op henneplinnen.

12) In 1916 voorspelde de U.S. regering dat in de jaren 1940 al het papier van hennep gemaakt zou zijn en er geen bomen meer om zouden gezaagd hoeven. Studies van de regering wijzen uit dat 1 “acre” (4046,8 m2) hennep evenveel is als 4,1 “acres” bomen. Er waren plannen gemaakt om zulke programma’s op te starten. (U.S. ministerie van Agrarische archieven)

13) Tot 1937 werden kwaliteitsverf en –vernissen gemaakt van hennepzaadolie. In 1935 werd 58.000 ton aan hennepzaad gebruikt voor verfproducten. (Verklaring van Sherman Williams Paint Company tegenover het congres van de VS tegen de marihuana belasting uitvoering in 1937)

14) Het eerste model Ford-T van Henry Ford was gemaakt om op hennepbrandstof te rijden en de carrosserie was van hennep geconstrueerd. Ford zelf is op zijn grote landgoed gefotografeerd tussen zijn hennepvelden. De auto, “gegroeid uit de aarde”, had panelen van hennepplastic, welke 10 keer sterker zijn dan staal. (Populair Mechanics, 1941)

15) In 1938 werd hennep “het gewas van een miljard” genoemd. Het was het eerste gewas dat zakelijke potentie had om meer dan een miljard dollar op te brengen. (Populair Mechanics, februari 1938)

16) Mechanical Engeneering Magazine (februari 1938) publiceerde een artikel genaamd “Het meest winstgevende en geliefde gewas dat men kan telen”. Er werd gesteld dat wanneer hennep zou worden geteeld met de kennis van de technologie van de 20e eeuw, dit het grootste gewas in de VS en de rest van de wereld zou zijn.

 

De volgende informatie komt rechtstreeks uit een 14 minuten durend filmpje uit 1942 van het ministerie van agrarische zaken van de VS, waarin vaderlandslievende Amerikaanse boeren worden aangemoedigd om 350.000 acre hennep per jaar te telen voor gebruik in de oorlog:

 

“…[Toen] Griekse tempels nieuw waren, werd hennep al sinds tijden gebruikt om de mens te dienen. Toen werd deze plant al duizenden jaren in China en elders in het oosten geteeld voor touwen en stoffen. Al eeuwenlang tot in 1850 waren alle schepen in de westerse zeeën uitgerust met touwen en zeilen van hennep. Voor de zeeman net als de beul was hennep onmisbaar… Nu met Filippijnse en Oost-Indische hennep in de handen van de Japanners… Moet Amerikaanse hennep aan de vraag vanuit ons leger en onze marine en onze industrieën voldoen… De snel reducerende reserves van de marine. Als die op zijn, zal Amerikaanse hennep weer in het beeld komen om schepen aan te leggen; hennep voor lijnen; hennep voor de uitrusting; hennep voor ontelbaar nautisch gebruik zowel aan boord als op de kant. Net als in vervlogen tijden toen de Oude Ironsides de zeeën zegerijk bevoeren met de sluiers en zeilen van hennep. Hennep voor de zege!”

 

Onderzoeker Jack Herer heeft bewijs gevonden in de Bibliotheek van het Congres, van weerlegbare claims van andere overheidsvertegenwoordigingen dat het filmpje van 1942 niet bestaat.

 

De teelt van hennep en de productie ervan schaden het milieu niet. Het USDA-Bulletin #404, concludeerd dat hennep vier keer zoveel pulp produceert met minimaal vier tot zeven keer minder vervuiling.

 

Uit Populair Mechanics, februari 1938:

 

“Het was een kort groeiseizoen… Het kan in elke staat geteeld worden… De lange wortels schieten in de grond en laten het in een perfecte staat achter voor het volgende gewas. De dichtheid van de bladeren, 8-12 voet boven de grond, verstikt onkruid. … Hennep, dit nieuwe gewas kan de Amerikaanse agricultuur ontzettend verhogen.” De ontwikkelingen van de agrarische machines in de jaren 1930 zouden een industriële revolutie ontketend hebben als ze bij de hennepteelt gebruikt zouden worden. Alleen al dit hulpmiddel zou miljoenen nieuwe banen gecreëerd hebben en duizenden kwaliteitsproducten. Als hennep niet illegaal gemaakt zou zijn, zou dit Amerika uit de Grote Depressie geholpen hebben.

 

De samenzwering

 

William Randolph Hearst (Citizen Kane) en de Hearst Paper Manufacturing Divisie van Kimberly Clark bezaten enorme productiebossen. De Hearst Company leverde de meeste papierproducten. De grootvader van Patty Hearst, een vernieler van de natuur voor zijn eigen gewin, zou miljoenen verliezen vanwege hennep.

 

In 1937 patenteerde DuPont het proces om van olie en kolen plastic te maken. Het jaarrapport van DuPont riep aandeelhouders op om te investeren in hun nieuwe petrochemische divisie. Synthetisch materiaal zoals plastic, cellofaan, celloluide, methanol, nylon, kunstzijde, Dacron enz., kon nu van olie gemaakt worden. De industrialisatie van natuurlijke hennep zou 80% van DuPonts bedrijven geruïneerd hebben.

 

Andrew Mellon werd Hoovers secretaris van financiële zaken en de grootste investeerder van DuPont. Hij stelde zijn aangetrouwde neef, Harry J. Ansliger aan als hoofd van het federale bureau van narcotica en gevaarlijke drugs.

 

Deze financiële grootheden hielden geheime vergaderingen. Hennep werd als gevaarlijk verklaard en een dreiging voor hun miljardenondernemingen. Om hun dynasties velig te stellen, moest hennep verdwijnen. Deze mannen namen een obscuur, Mexicaans straatwoord voor hennep, “Marihuana” en drukten dit door in het bewustzijn van de Amerikanen.

 

Manipulatie van de media

 

Een golf van gekleurde journalistiek kwam in de media eind jaren 1920 en de jaren 1930. De kranten van Hearst plaatsten horrorverhalen over marihuana. De dreiging van marihuana werd hoofdnieuws. Lezers kregen voor ogen dat het verantwoordelijk was voor alles; van auto-ongelukken tot lage moraal.

 

Films als Reefer Madness (1936), Marijuana: Assassin of Youth (1935) en Marijuana: The Devil’s Weed (1936) waren propaganda van deze industriëlen om zo een vijand te creëren. Het doel was om steun vanuit de samenleving te krijgen zodat anti-marihuana wetten aangenomen zouden worden.

 

Bekijk de volgende quotes uit “The Burning Question”, ook bekend als “Reefer Madness”:

 

- een gewelddadige drug

 

- schokkend, geweldadig gedrag

 

- ongeneeslijke krankzinnigheid

 

- geestvernietigende effecten

 

- onder invloed van deze drug heeft hij zijn hele gezin omgebracht met een bijl

 

- nog wreder en nog dodelijker dan deze geestvernietigende drugs (heroïne, cocaïne) is de dreiging van marihuana

 

De film “Reefer Madness” eindigde niet met het gebruikelijke “Einde” maar met deze woorden gebrand op het scherm: “Vertel het uw kinderen”.

 

In de jaren 1930 waren mensen erg naïef, op het onwetende af. De massa stond als schapen te wachten tot ze geleid werden door de enkele machthebbers. Autoriteit werd niet betwist. Als het nieuws gedrukt was of op de radio, dan ging men er vanuit dat het de waarheid moest zijn. Zij vertelden dit hun kinderen en hun kinderen werden de ouders van de babyboomers.

 

Op 14 april 1937 werd de verbiedende Marihuana Belastingwet, of de wet die hennep illegaal heeft gemaakt rechtstreeks naar het comité van het Huis van bemiddeling en doorgang gebracht. Dit comité is het enige dat een wet kan introduceren aan een Huis, zonder dat andere comités erover kunnen debatteren. De voorzitter van de senaat van de VS, van het comité van bemiddeling en doorgang was destijds Robert Doughton, een aanhanger van DuPont. Hij verzekerde dat de wet aangenomen zou worden door het Congres.

 

Dokter James Woodward, arts en advocaat, getuigde te laat voor de Amerikaanse Medische Associatie. Hij vertelde het comité dat de reden dat de AMA niet eerder gereageerd heeft was omdat ze er net pas achter waren gekomen dat marihuana hennep was.

 

Slechts enkelen toen, realiseerden dat de dodelijke dreiging die ze gelezen hadden op de voorpagina’s van de kranten van Hearst, in feite over hennep ging. Volgens de AMA was hennep een medicijn, die in vele geneesmiddelen zat en al honderd jaar zo verkocht werden.

 

In september 1937 werd hennep illegaal. Het meest nuttige gewas bekend werd een drug en onze planeet leeft sindsdien in lijden.

 

Het Congres heeft hennep verbannen omdat er gesteld werd dat dit de meest gewelddadige drug ooit was. Harry Anslinger, 31 jaar het hoofd van de Drugs Commissie ventileerde het idee dat gebruikers extreem gewelddadig werden van marihuana. In de jaren 1950 zei Anslinger, onder de communistische bedreiging vam het McCarthyisme het exacte tegenovergestelde; marihuana maakt een mens zo vredelievend dat soldaten niet willen vechten.

 

Tegenwoordig is onze planeet in grote problemen. De aarde verstikt omdat grote gebieden regenwoud verdwijnen. Vervuiling, gif en chemicaliën vermoorden mensen. Deze grote problemen zouden opgelost kunnen worden als we hennep industrialiseren. Natuurlijke biomassa’s zouden in alle benodigde energie van de aarde kunnen voorzien in plaats van fossiele brandstoffen. We hebben 80% van onze olie- en gasreserves opgebruikt. We hebben een vernieuwde bron nodig. Hennep zou de oplossing kunnen zijn van stijgende gasprijzen.

 

De wonderlijke plant

 

Hennepvezel is van hogere kwaliteit dan houtvezel. Er zijn minder bijtende chemicaliën nodig om papier te maken van hennep dan van bomen. Henneppapier wordt niet geel en is erg duurzaam. De plant wordt snel volwassen in een seizoen, waar bomen een levenlang voor nodig hebben.

 

Alle producten van plastic zouden van hennepzaadolie gemaakt moeten worden. Hennepplastic is biologisch afbreekbaar! Het breekt mettertijd af en schaadt het milieu niet. Plastic op oliebasis, die we erg goed kennen, verpest het milieu. Het breekt niet af en doet veel kwaad in de toekomst. Het proces om grote hoeveelheden natuurlijk (hennep) plastic te produceren zal de rivieren niet vervuilen zoals DuPont en andere petrochemische bedrijven gedaan hebben. Ecologie past niet in de plannen die de olie-industrie en de politieke machine gemaakt hebben. Producten van hennep zijn veilig en natuurlijk.

 

Medicijnen zouden van hennep gemaakt moeten worden. We zouden terug moeten gaan naar de tijd dat de AMA onderbouwde dat cannabis genezend is. Medische marihuana wordt legaal uitgedeeld aan een handvol mensen, terwijl de rest gedwongen is om op een systeem terug te vallen dat vertrouwt op chemicaliën. Weed is alleen maar gezond voor het menselijk lichaam.

 

De honger in de wereld zou opgelost kunnen worden. Een grote variëteit aan voedsel kan gemaakt worden van hennep. De zaden bevatten een van de hoogste concentraties eiwitten in de natuur. Ook bevatten ze twee belangrijke vetzuren om het lichaam te reinigen van cholesterol. Deze essentiële vetzuren zijn nergens anders in de natuur te vinden! Het eten van weedzaad is het beste dat je voor je lichaam kunt doen. Eet rauwe hennepzaden.

 

Kleding zou van hennep gemaakt moeten worden. Henneptextiel is oersterk en duurzaam. Je kan kleding gemaakt van hennep aan je kleinkinderen overdragen. Tegenwoordig zijn er Amerikaanse bedrijven die kleding maken van hennep; meestal 50% hennep. Hennepfabrieken zouden overal moeten zijn. In plaats daarvan zijn de meeste zowat ondergronds. Superieure hennepproducten mogen geen reclame maken op de fascistische televisie.

 

In Kentucky, eens de top van hennepproducerende staten, is het illegaal om hennepkleding te dragen! Stel je voor, dat je in de gevangenis gegooid wordt omdat je een kwaliteitsspijkerbroek draagt.

 

De wereld is gek. Maar dat betekent niet dat je de krankzinnigheid hoeft te volgen. Kom samen. Verspreid het nieuws. Vertel mensen en dus ook je kinderen de waarheid. Gebruik hennepproducten. Vlak het woord “marihuana” uit. Besef dat de geschiedenis dit gecreëerd heeft. Maak het politiek incorrect om het M-woord te zeggen of te drukken. Vecht tegen de propaganda (die de agenda van de superrijken dient) en de nonsens. Hennep moet gebruikt worden in de toekomst. We hebben een schone energie nodig om onze planeet te redden. Industrialiseer hennep!

 

De alcohol-, tabaks- en oliebedrijven dragen meer dan een miljoen dollar per dag bij aan “Partnership for a Drug-Free America” en soortgelijke organisaties. We hebben allemaal hun spotjes gezien. Hun motto is: “Het is gevaarlijker dan we dachten”. De leugens van de machtige corporaties, waar Hearst mee begonnen is, zijn tegenwoordig nog altijd levend.

 

Het hersenspoelen gaat door. Nu zijn er spotjes met: Als je een joint koopt, onderhoud je moorden en bendeoorlogen. Het laatste antiweed spotje is: Als je een joint koopt, onderhoud je terrorisme! De nieuwe vijand (terrorisme) heeft het pad vrijgemaakt om je te hersenspoelen hoe ze willen.

 

Er is maar één vijand: de vriendelijke mensen waar je je belasting aan betaalt, de oorlogvoerders en de natuurvernietigers. Met jouw geld vermoorden ze de wereld voor je neus.

 

Elk jaar overlijdt een half miljoen mensen aan tabak. Elk jaar overlijdt een half miljoen mensen aan alcohol. Niemand is ooit doodgegaan aan het roken van weed!!

 

In de gehele geschiedenis van de mensheid kan geen enkele dood toegeschreven worden aan cannabis. Onze samenleving heeft het illegaal gemaakt maar moedigt het gebruik van moordenaars aan: tabak en alcohol.

 

Hennep zou opnieuw bekeken moeten worden en bij de drogisten verkrijgbaar moeten zijn als antistress middel. Vernauwing en verkalking van de bloedvaten is slecht maar het gebruik van hennep verwijdt de bloedvaten, wat een gezonde conditie is. We hebben geleerd dat roken slecht is. Dat is niet het geval bij passieve weed.

 

THC (de actieve stof van hennep) opnemen heeft een positief effect: het verlicht astma en glaucoom. Een joint gaat de misselijkheid na een chemokuur tegen. Je kunt op hennep kauwen. Dit is een gezonde staat.

 

[ een persoonlijke noot van de schrijver. Tijdens de zwangerschap van mijn vrouw had ze wat problemen met aankomen. We waren in het ziekenhuis. Een verpleegkundige nam ons apart en zei: “tussen ons gezegd, als je weed rookt… krijg je een zogenaamde vreetkick en kom je wat aan.” Ik zweer dat dit een waar gebeurd verhaal is.]

 

Het stereotype voor blower is zoals een alcoholist, een warhoofd. De waarheid is dat iemands creatieve eigenschappen kunnen groeien onder de invloed ervan. Het besef van tijd neemt langzaam af en men kan gevoeliger worden. Je kunt allerlei kunst meer waarderen, je dichter bij de natuur voelen en over het algemeen meer voelen onder invloed van cannabis. Het is in wezen een absolute tegenovergestelde staat van geest en lichaam dan wanneer je dronken bent. Je kunt opmerkzamer zijn met weed.

 

Hennep is een zonderlinge plant. Er is natuurkundig bewijs dat cannabis niet lijkt op welke plant op aarde dan ook. Men zou kunnen concluderen dat de plant hier gekomen is om de mensheid te dienen. Hennep is de enige plant waar de mannelijke en vrouwelijke plant zeer verschillend zijn, uiterlijk gezien!

 

Niemand spreekt ooit over mannelijke of vrouwelijke planten in de flora, omdat planten hun geslacht niet tonen. Behalve cannabis. Om normaal gesproken het geslacht van een (aardse)plant te bepalen, moet men intern kijken, naar de DNA. Een mannelijke grasspriet ziet er uiterlijk precies hetzelfde uit als een vrouwelijke grasspriet. De hennep heeft een intense seksualiteit. Kwekers vernietigen de mannelijke planten voordat ze de vrouwelijke kunnen bevruchten. Jawel, beste mensen, de beste weed komt van “hitsige vrouwen”.

 

De reden dat deze verwonderlijke, hoog ontwikkelde, buitenaardse plant uit de toekomst illegaal is heeft niets te doen met hoe deze ons lichamelijk beïnvloed.

 

Weed is illegaal omdat de rijken rijk willen blijven!

 

“En ik zal een plant laten groeien voor hen die vermaard is en er zal geen honger meer in het land zijn.” –Ezechiël 34:29.

 

PS Ik denk dat het woord “drugs” zou gebruikt moeten worden als een woord voor alle chemische stoffen. Drugs heeft een slechte naam gekregen. Weet je wel dat er legale drugwinkels zijn?! (Noot van redactie: in het Engels is een “drugstore” een drogisterij, net een ander verschil dan in het Nederlands, drogist komt van hetzelfde woord. J.A.) In elke plaats zijn ze. Ongelooflijk. Elke zogenaamde drug (medicijn) zou apart bekeken moeten worden. Cannabis is een medicijn en geen drug. We zouden de waarheid moeten durven spreken, wat de wetgeving ook zegt.

 

Auteur: Doug Yurchey (The Dot Connector) (Vrij vertaald door Jessica Alkemade)

 

Bron Afbeelding(en): r0bz @ Flickr.com

Bron(nen):http://www.activistpost.com/2010/07/marijuana-conspiracy-reason-hemp-is.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hennep is niet verboden. Als je een statement wilt maken moet je er wel even overnadenken, stelletje prutsers. Als je wil snappen waarom wiet verboden is moet je maar eens uitzoeken welke familie al jaren het alleenrecht op drug verkoop opeist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wie is dat dan ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

"De zaden bevatten een van de hoogste concentraties eiwitten in de natuur. Ook bevatten ze twee belangrijke vetzuren om het lichaam te reinigen van cholesterol. Deze essentiële vetzuren zijn nergens anders in de natuur te vinden! Het eten van weedzaad is het beste dat je voor je lichaam kunt doen. Eet rauwe hennepzaden."

 

Dit zijn blijkbaar essentiele vetzuren, maar volgens mij zitten die ook wel in andere zaden van andere planten. :D

Neemt niet weg dat hennepzaden waarschijnlijk best wel gezond zijn.

 

 

Ook wel weer typisch dat Christenen vaak geen voorstanders zijn van legalisering van Cannabis.

Heeft God dan een foutje gemaakt tijdens de schepping? Had hij deze plant dan eigenlijk wel (of niet) moeten creeeren?

(...leuke vraag om aan dat soort mensen te stellen...)

Share this post


Link to post
Share on other sites
de cannabisplantenfamilie . is een unieke familie binnen het plantenrijk....

geen andere plant op aarde heeft dezelfde eigenschappen.

 

Ik denk dat aliens de plant op aarde hebben gezet om te kijken wat wij allemaal kunnen bereiken met deze plant.

Dit ging dus de goede kant op tot het verbod er kwam door die Ketsers die dus even de wetten gingen bepalen om hun zakken te vullen... :D

(Stoned....)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke nu we het weten is 1 ding, nu is de vraag hoe kan ik mijn planten zo nuttig mogelijk gebruiken. Wat kan ik er allemaal mee doen als ik de toppen heb geoogst?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oke nu we het weten is 1 ding, nu is de vraag hoe kan ik mijn planten zo nuttig mogelijk gebruiken. Wat kan ik er allemaal mee doen als ik de toppen heb geoogst?

 

in principe zou je de stammen/stengels nog kunnen gebruiken voor de vezels

maar aangezien voor wiet gekweekte planten korte internode-afstanden hebben krijg je niet zulke mooie lange vezels als bij vezelhennep(die veel meer strekt)

waarschijnlijk kun je er nog wel papier van maken, want dan maak je de vezels toch eerst tot pulp

maar je zult denk ik wel maar kleine hoeveelheden stam/stengel hebben

 

ook heb ik eens gelezen dat je een pijnstillende balsem kunt maken van de wortels, de werkzame stof hiervan zouden niet de cannabinoiden zijn(die nauwelijks/niet in de zitten), maar wat het dan wel is is nog niet helemaal duidelijk, daarom beter om alleen uitwendig te gebruiken

 

knipafval na er hasj/hasjolie van gemaakt te hebben zou je mischien ook voor papier kunnen gebruiken, weet niet of blad door ook geschikt voor is

anders kun je het in elk geval composteren

Share this post


Link to post
Share on other sites
en de plant bevat van nature anti psychotica

 

 

Hoe kom je daar bij? Ik dacht dat je van veel blowen juist een verhoogde kans had op psychoses?

 

Wat een slecht onderbouwd artikel zeg, werkelijk :rolleyes: .... De ene keer heeft ie het over de medicinale werking van hennep en dat het zelfs "gezond" is, en dan weer over de industriele hennep. Ik mis bronnen en wetenschappelijk bewijs, dit is louter het relaas van iemand die teveel blowt en met de nodige onderbuik gevoelens zit. Hij heeft zeker wel een punt en er staan interessante dingen tussen, maar zoiets goed onderbouwen is een noodzaak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...