Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

kristof1234

Mijn eerste binnenkweekje (bio)

Recommended Posts

hoi Kristof,

Ik heb geen ervaring met de buffertabs van sannie, maar met de plagron aarde zal je naar mijn idee de eerste 3 weken geen extra voeding hoeven te geven want die zit al in de aarde.

 

greetz,

ooggetuigen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

 

Bedankt voor de tip, ooggetuigen! Ik gebruik wel geen plagron aarde, maar veel verschil zal het wel niet zijn denk ik.

Ik heb zeer licht (organisch) bemeste zaai- en stekgrond van DCM met lava gekocht voor de eerste ronde, en deze aangevuld met de bio-supermix van plagron. Ik denk dat dit wel een beetje te vergelijken valt met de all-mix van plagron, waarin ook deze bio-supermix gemengd zit. de eerste weken zullen de plantjes inderdaad wel niet echt iets tekort komen daarin veronderstel ik.

De volgende ronde ga ik wel wat grond aanschaffen van een GS, Goldlabel of Plagron of iets in die aard... ik heb nog wel even de tijd om te bekijken welke me het beste lijkt in combinatie met de voeding die ik wil gebruiken.

Ik hoop dat diegene die ik nu heb mooi luchtig blijft en niet te erg in gaat klinken na verloop van tijd.

 

Groeten

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi zo de rest ziet er vrij compact uit ik wist dit ook niet maar in het vervolg proberen die schelp snel er af te halen zodat j eplant wet dat hij boven de grond is en stopt met strekken .

Share this post


Link to post
Share on other sites

thx voor de tip John! En ook goed opgemerkt van je trouwens. :whistling

Het was me ook al opgevallen dat degene die hun schelpje niet meteen afgooiden er wat meer gestrekt uitzagen, maar ik durfde ze er ook niet goed bij te helpen uit angst dat kleine fragiele plantje te beschadigen.

Ik heb ook geleerd dat ik ze in de toekomst best wat sneller in een pot onder de lamp zet (vanaf dat ze zichtbaar worden), want als ik ze even in de kamer laat staan voor ze bij onder de lamp gaan, gaan ze zich ook strekken naar het veel te zwakke licht van de spaarlamp aan mijn plafond.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat is beter zo man nu ik heb er zelf ook mega veel bang van hoor ,

ik nijp hem zelfs nog om over te potten :whistling

 

plant chirurgie is niet simpel maar kwamen bij de andere de schelpjes er vanzelf af zoja

heb je deze volledig verstopt onder de grond

als dat zo is en ze komen er vanzelf af dan moeten we ze iets dieper in de grond steken in het vervolg

en meteen onder een lamp zetten deed ik al .

 

voor de rest ziet het er toch goed uit dus je bent goed bezig .

 

voor de rest succes met je kweek en ik ga je volgen .

Share this post


Link to post
Share on other sites

als je nog zaden nodig hebt, geef je maar een gil

Share this post


Link to post
Share on other sites

:whistling

 

Gaat allemaal goed daar alweer (had ook niet anders verwacht ;) )

 

En dan kom jij er uiteindelijk inderdaad ook nog lekker goedkoop vanaf... maar 2 AK'tjes niet ontkiemd ? Heb je ze al weggegooid of liggen ze nog onder aarde ? Als ze nog onder de grond zitten zou ik ze eens uitgraven om te kijken als er al iets meer gebeurd is... Zo niet kan je ze misschien een beetje 'helpen' door hun schilletje een beetje te breken ? :D soms helpt dat... maar ik denk dat het hem vooral te wijten is aan dat de zaden nog wat te 'groen' zijn :P heb ze nog niet ZO heel lang geleden geoogst...

 

Lekker veel FB'tjes :P ik ben benieuwd hoe die het gaan doen... voor hoever ik ergens in een Outdoor verslagje heb gelezen doen die het erg goed met vrij dikke toppen voor AutoFlower te zijn ;)

 

Sorry maar met voeding geven kan ik je geen raad geven... ik kweek enkel Outdoor.... maar ik moet eerlijk toegeven dat het nogal begint te kriebelen als ik jouw zo bezig zie ;) Ooh ja, bijna vergeten... in die zelfgemaakte 'flespotten' , hoe ga je daarmee overpotten ? Want als ik het niet mis zie zijn die toch hoger dan je andere potten ?

 

M.V.G.

BioMan :offtopic

Share this post


Link to post
Share on other sites

leuk! nog een autoflower kweekje. ik heb zelf een tijdje geleden twee fast buds gekweekt en daar kwam een heerlijk wietje vanaf. hele sterke geur en een fruitige smaak. het effect is voor heel erg indica, zwaar stoned dus.

 

veel succes,

groeten northernlight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yow kristof

 

kga je zeker volgen , vre intresant voor mijn komende eerste kweekje zoals je al gzien ebt in mn verslagje.

bedankt vo je reacties trouwens

 

grtn lil grow :whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites

@BiioMan:

Die 2 flespotten zijn inderdaad 2 cm hoger, ik had ze afgemeten denkend dat ik potten van 18 hoog had, en toen ik ze erin zette (had ik beter dus eerst nagekeken) bleken het 16cm potten te zijn :offtopic Maar daar blijven ze dus instaan, ze kunnen zo wel dieper wortelen dan als ik potjes van 2 liter had gekocht, en die 2 cm zullen niet teveel gaan uitmaken gezien die toch wel kleiner zullen blijven denk ik.

Ik heb die 2 spongepotjes opengetrokken en daar zaten 2 opengekiemde zaadjes met ongeveer 2 mm kiem, maar dat was duidelijk al even dood, dus weggegooid. Durf niet zeggen of het aan het zaad of te grote schommelingen de eerste dagen lag, ik denk vooral dat laatste. Mijn fout dus.

 

@northernlight:

Dat klinkt alvast veelbelovend ;) Kon je er ook de dieselsmaak in herkennen? of ben je niet bekend met die soort?

Anyway, thanks, en welkom hier ;)

 

@lil grow

ook welkom hier, ik volg het jouwe ook dus we leren misschien nog wat van elkaar (of afleren :D )

 

En zeiksnor, ook leuk je hier te zien ;)

 

@ Iedereen:

 

Noem me gerust dom :P ... Klein foutje gemaakt.

Gisteren toen de lampen uit waren heb ik er een uitgehaald om aan die ventilatortjes te werken. Tijdens mijn knutselwerk, door iets op te rapen heb ik op een of andere manier m'n knie (weeral) eens geforceerd waardoor ik nog steeds beetje scheef loop, maar door met dat voorval alles enkel nog snel opgeruimd te hebben en teruggehangen te hebben staan er nu ook een paar plantjes scheef.

Toen ik vanochtend ging kijken merkte ik dat de voorste lamp niet aan was, en dat kon ook niet, want ik was die stroomkabel die van de andere lamp kwam vergeten terug aan te koppelen.

Heb dat dan maar meteen gedaan en die ook een beetje gestrekte 3 plantjes maar 180graden gedraaid. die hebben dus bijna 18u slecht licht gehad. Ik hoop dat dit wel een beetje bijtrekt.

 

Verder niet veel te melden, de rest doet het nog steeds heel goed, je ziet duidelijk dat ze bezig zijn met bladaanmaak. Ik zal voor het weekend nog wel eens een fotootje plaatsen, niet te snel op elkaar, dan zie je het verschil beter :P

 

Groeten,

Kristof :whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites

de smaak is iets zoeter dan diesel, maar het effect is wel vergelijkbaar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat klinkt voor mij alleszins prima. Ik dacht wel dat ik er een mooie uitgekozen had :whistling

Voor de echte dieselsmaakl zet ik wel eens een echte NY Diesel in een scrogje, was ik ook eerst van plan, maar ben toch voor autoflower gegaan, en als dit erg bevalt draai ik nog zeker een ronde met AF, maar ik wil zeker eens een gewone plant zettn en scroggen. En daarvoor had ik een Diesel, ofwel de herijuana of hericules van sannie in gedachten. Maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek, eerst maar eens zien hoe dit loopt. Met smaak en effect zit ik al wel goed zo te horen :offtopic

Share this post


Link to post
Share on other sites
..... staan er nu ook een paar plantjes scheef. ...

Als die niet meer recht komen is dat ook niet echt onoverkomelijk, hé.

Je hebt nog zo'n twee maanden om te leren scheve joints te rollen. :offtopic

 

Ben je al bezig met die olie??

Art werd daar ook vergeetachtig van! :whistling

 

Dobrou noc!

Konijnenkweker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey!

Die staan ondertussen alweer helemaal recht hoor, zijn alleen een klein beetje gestrekt, en dat waren sommige al een beetje. Geen ramp, wel jammer.

 

Nee ben er nog niet meteen mee bezig, kwam volledig door de pijn. even wat minder gaan kijken om niet te vaak op mn knie te moeten.

Overigens... Jij blowt, verdampt of likt helemaal geen olie of wiet, en toch vergeet je een stuk meer dan mij hoor pa :whistling

Maar laten we daar verder voor in het ervoor bedoelde topic blijven :offtopic

 

Jij ook een goeienacht! (niet wat vroeg om "op vakantie" al te gaan slapen trouwens?)

 

Groeten,

Kristof

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi kristof

dankje voor je comments in men topic :P

 

mooi kweekje ben je aan het beginnen :offtopic

 

een vraagje , hoelang laat je je autoflowers voorgroeien en welk met lichtritme ben je begonnen/bezig ??

 

ik ga je topic zekers volgen :whistling

 

tot gauw

 

ciaoooooooo

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dongucci:

Altijd welkom om hier een kijkje te komen nemen :offtopic

Gezien het autoflowers zijn kan je hier niet echt over voorgroeien spreken. Ik ontkiem ze, en eens ze boven zijn gaan ze in hun pot onder 18/6, en op dat lichtregime blijven ze tot hun oogst.

Je kan ze in principe ook de hele cyclus op 24/0 laten staan, maar de overgrote meerderheid raad aan ze op 18/6 te zetten, en dat doe ik dan dus ook maar.

 

@topic:

Ik heb daarnet toen de lampen net uit waren nog een beetje geknutseld (en dit keer voorzichtig alsook nagekeken dat ik alles terug goed had aangesloten :P ) En nu hangen dus eindelijk de fannetjes er in. Kunnen de plantjes lekker genieten van een licht briesje 24/7.

Nu zal ik waarschijnlijk best maar enkele dagen opletten of het nu niet te erg afkoelt met de lampen uit, maar dat zal wel meevallen hoop ik, anders schakel ik ze mee over op de klok zodat ze enkel met het licht aan draaien.

 

Groeten,

Kristof

:whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites

idd kristoff 18/6 is voor auto flowers het beste dat heb ik ook gelezen dat ze het beter doen op 18/6 dan op 12/12

 

 

laat die fans maar vlammen 24/24 maat

 

dat ken geen kwaad hoor mijne zijn 230 volt ventilatoren deze knallen dag in dag uit wegens geur overlast anders

en over verhitting van me dames te voorkomen .

 

groeten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog eventjes snel een kleine foto-update zoals beloofd...

 

Ik ga het heel kort houden want ik wordt namelijk dringend verwacht op een feestje :P

 

Als eerste een fotootje van de ventilator die erbijgekomen is.

Daaropo zie je ook een plantje dat na mijn voorvalletje met de lamp enorm gestrekt en kromgetrokken was, de sporen daarvan zie je nog duidelijk want echt recht kan je het nog steeds niet noemen... :offtopic

gallery_27918_11026_449992.jpg

 

en nog eentje van het geheel

gallery_27918_11026_1083496.jpg

 

Zo, nu moet ik vertrekken.

 

Opmerkingen etc. zoals altijd welkom.

 

Groeten,

Kristof :whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een dikke duim ! :whistling

 

Je bent goed bezig !!

Gr. BioMan :offtopic

Share this post


Link to post
Share on other sites
En zeiksnor, ook leuk je hier te zien :verrygood

:D ik ga je natuurlijk volgen en kijken of ik je nog van tips kan voorzien. zodat je daar een lekker wietje van af kan halen. en lekker veel ook natuurlijk

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kristof1234

 

 

Ik word helemaal warm als ik je progressie in de gaten hou. Dat van die PC fan, hoe heb je dat gefikst? Zou je voor mij hierwat meer foto's van willen maken eventueel met het verhogen van je kap, aangezien we dezelfde tent hebben en ik een gehorig huisje bezit en graag in stilte slaap :verrygood.

 

Groetjes, iWiet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo... Nieuwe maand, nieuwe week, dus hoog tijd voor een

Update: (week 2)

 

We zijn weer enkele daagjes verder, en dat is ook goed aan de plantjes te zien :D

De achterste 6 (grootste) beginnen ook duidelijk al wat meer te drinken. Zaterdag heb ik alle potten nog eens wat water gegeven met het gietertje ipv de plantenspuit en er wat bacto doorheen gedaan.

Daar het nu ook al wat groener wordt in het tentje heb ik gisterenavond wat water met bladvoeding aangemaakt voor in de plantenspuit (plagron Phyt Amin). Op het flesje staat 5ml/liter, en in het schema dat ik heb staat de eerste weken 3ml/liter.

Overdaad schaadt, dus ik heb 400 ml aangemaakt met daarin 1ml bladvoeding en dit over een periode van iets minder dan 24u opgemaakt, met het meeste aandacht voor de grootste 6 plantjes.

 

De buffertabs wacht ik nog minstens een weekje mee tot alle plantjes ook echte plantjes geworden zijn. Door de gebruikte grond zullen ze de eerste 3-4 weken wel geen voedingstekort hebben veronderstel ik, en anders merk ik (of jullie) dat wel.

 

Nou even genoeg geschreven en eerst wat foto's :)

 

overzichtje:

gallery_27918_11026_468825.jpg

 

wat betere blik op de meest gevorderde planten:

gallery_27918_11026_532304.jpg

 

En op vraag van iWiet eentje van de PC-fannetjes onder de lampen:

gallery_27918_11026_1068221.jpg

 

@BioMan:

Thanks. En jouw AK'tjes moeten voorlopig niet onderdoen t.o.v. de rest :) :D

 

@Zeiksnor:

Ook bedankt, en tips die de smaak en opbrengst bevorderen zijn uiteraard het meest welkom van allemaal :lol:

 

@iWiet:

Ik zie ze elke dag, en denk ook dan steeds weer: "Die doen aardig hun best." Maar als ik dan vervolgens hier eens met m'n vorige update vergelijk sta ik er nog veel meer van te kijken hoe snel ze vooruitgang maken :)

Over die PC-fannetjes; ik heb er 1 "grote" voor het briesje in de tent, en 2kleine voor de hitte onder de lamp wat af te voeren, simpel met wat stevige en geïsoleerde draad opgehangen. Daar ze op 12 volt een takkeherrie maakten heb ik ze maar aan een 9volt adapter gehangen, niets meer te horen. Maar moet wel zeggen dat het geen kwaad zou kunnen dat die 2 onder de lamp toch een tikkeltje harder zouden blazen.

Ze staan gewoon alledrie parallel aangesloten op die adapter, dus een verbinding van de plus aan de voeding, naar elke plus van de fannetjes, en hetzelfde met de ground (min). Ik wil eventueel wel even een aansluitschema voor je maken hoor. Qua elektriciteit en (automatische) schakeltechnieken ben ik wel een stukje meer ervaren dan met het binnenkweken tot nu toe :)

Ik denk wel dat tegen dat alles wat voller komt en in bloei staat, dat er nog een clip-on fan bijkomt voor de circulatie want dat die "grote" pc-fan daar niet genoeg voor gaat zijn.

Het enige dat op de moment wat herrie maakt (maar valt heel goed mee) is de 185m3 afzuiging, welke bij warmer weer ongetwijfeld te licht gaat zijn. Maar als ik ga slapen doe ik mijn hoorapparaatjes uit en heb ik helemaal geen last van die afzuiger, die "luxe" heeft niet iedereen :P

 

Groeten,

Kristof :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

En hopelijk word ik rond de feestdagen door hun ook eens lekker verwend :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Kristof,

 

Oh een klein schema'tje zou echt ideaal zijn :D!!

 

Het duurde even maar het is me gelukt dit topic te volgen :) (ben enkel phpBB gewend :verrygood).

 

/iWiet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...