Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Green Silhouette

Ruderalis , waardoor zelfbloei ? - Deel 1

Recommended Posts

dat is dus een wat beter gedocumenteerde vergelijkbare situatie als die thai, en dat lijkt mij dan toch meer een teken dat de autoflowereigenschap gewoon een mutatie is die dus in rusland zo positief uitpakte dat de andere planten het niet overleefden maar deze mutantjes dus wel

 

gaat die titoon er ook zaden van maken en versoreiden trouwens?

en is het inderdaad een landras waar ik nu van uitga, of zit er toch een ruderalisoorsprong achter?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Titoon is op dit moment heel veel zaden aan het verzamelen in Nepal, dus ook deze en vrienden van hem houden zich bezig met kruisen en wat nog meer.Ik moet verder navragen bij andere die ook altijd landras verzamelen of die de soort kennen.

Ik heb op dit moment ook verschillende pure Himalaya soorten, o.a. Malana Cream en die begint ook al met bloeien, maar kan hem niet rekenen tot de autoflowers.:)

 

Deze hybride is een beetje te vergelijken met zijn 30 cm hoogte en 1 top :P

 

gallery_16467_4905_570882.jpg

 

Namaste :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thaise of Colombiaanse sativa's gedragen in het land van herkomst niet als autoflower.Planten beginnen pas na een aantal maanden te bloeien. --- elmanito

 

We, of tenminste ikke , bedoelde dat ze in hun gebieden "autoflower zijn in de zin van dat hun bloei moment zit "ingebakken" (doordat ze zolang in de regio waar ze staan, staan).

 

In het geval van jou bovenstaande quote dus : "pas na een aantal maanden".

 

Het is toch ook zo dat als je bv een Royal Dane neemt waarvan het zaad vorig jaar geoogst is in Denemarken, en hier laat ontkiemen, dat die plant hier (relatief aan Denemarken meer naar het zuiden) , sneller klaar is, en als je 'm in Spanje ontkiemt, nog sneller klaar is [voor dat het seizoen daar op het einde is...]

Het bloeimoment zit dan dus ingebakken in de genetica, ingebakken in de regio van oorsprong.

(MAAR ... gelijktijdig werkt ook het lichtregime nog in... evolutie staat nooit stil...)

 

Als je met datzelfde zaad dan hier zaadkweken gaat doen, dan zal dat bloeimoment gaan verschuiven, als je 'm dan na een paar jaar zaadkweken hier , weer in Denemarken laat ontkiemen , dan zal die "zelfde" Royal Dane daar , dan , later beginnen met bloeien. (Totdat je daar weer zaadkweken ermee gaat doen... en dan... etc)

 

En als je een mex sativa neemt uit , eh , mexico, en hier ontkiemt , dat dat bloeimoment erg laat is en die mex hier lekker kapot gaat in de nevel en koude herfst voordat ie ook maar de kans krijgt af te bloeien.

 

Nepalese autoflowers --- elmanito

 

dat is dus een wat beter gedocumenteerde vergelijkbare situatie als die thai, en dat lijkt mij dan toch meer een teken dat de autoflowereigenschap gewoon een mutatie is die dus in rusland zo positief uitpakte dat de andere planten het niet overleefden maar deze mutantjes dus wel --- zookaboo

 

(...) is het inderdaad een landras waar ik nu van uitga, of zit er toch een ruderalisoorsprong achter? --- zookaboo

 

Ik vind dat veldje op de foto er wel zeer mooi gecultiveert bij staan en Kathmandu is het dichtsbevolkt van heel Nepal en zeer geliefd bij westerse toeristen (Titoon ?) :lol:

 

Tja... Ik ben niet overtuigt dat deze "nepales autoflowers" uit Nepal komen , ha ha.

 

Titoon is op dit moment heel veel zaden aan het verzamelen in Nepal, dus ook deze en vrienden van hem houden zich bezig met kruisen en wat nog meer.Ik moet verder navragen bij andere die ook altijd landras verzamelen of die de soort kennen. --- elmanito

(... zie vetgedrukte tekst)

 

... Ja zou mooi zijn als je dat navraagt , meer achtergrond info...

 

gallery_24025_9654_80745.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat een deense soort in nl eerder bloeit lgt natuurlijk aan het ingebakken lichtegime(net als dat we ze onder 12/12 zetten om de natuurlijke bloeitrigger te activeren)

dat ze dan na 1 of meerdere generaties weer later zijn heeft denk ik met de epigenetica die ik eerder noemde te maken(dat is namelijk het enige mij bekende mechanisme wat zo doelbewust in alle planten kan werken, en ook nog in slechts 1 of enkele generaties)

 

maar een drastische overgang zoals de overgang naar autoflower lijkt mij eerder een toevallige mutatie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Ik denk niet dat Lowryder geïntroduceerd is in Nepal, gezien het soortje in een vochtig klimaat helemaal niet kan groeien, vanwege de zeer gevoeligheid voor schimmel.Het is wel zo dat de mensen daar hennepzaad ook als voedsel gebruiken, dus het kan een geïmporteerde soort uit een naburig land zijn met een bar klimaat waar dit soort autoflowers ook groeien.You never know.Dat veldje was in de buurt van Kathmandu in een vallei.

 

Het lichtregime in Thailand, Colombia of Jamaica is 12/12 en die soorten hebben een bloeitijd van rond de 20 weken.Wanneer je hier zowel een mannelijke als een vrouwelijke plant hebt en je laat ze hun gang gaan, dan zal de vrouwelijke plant ondanks dat deze niet afbloeit toch wat redelijk rijpe zaden kunnen produceren, die de volgende lente daarop weer ontkiemen.Zodoende krijg je langzamerhand een Thai variant die zich helemaal aangepast heeft aan het noordelijke klimaat.Mexicaanse soorten gaan wel veel eerder bloeien dan die uit Thailand, Colombia of Jamaica.Aanpassingsvermogen qua snelheid verschilt per soort.

 

Namaste :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
@elmanito: kun je zo ook inschatten hoe snel dat aanpassen ongeveer zal gaan per herkomstgebied? (zou het haalbaar zijn in 1 leven een landras aan te passen of gaat daar meer tijd overheen? )

 

Daar gaat wel een aantal generaties overheen.Rome is tenslotte ook niet in 1 dag gebouwd zullen we maar zeggen.

 

Dit is misschien wel interessant voor je, nml een uitspraak van Neville

 

Krazy Karol was a Mexican, fairly early for a Mex. But a lot work has been done with it in the last 25 years. I had them flowering under 24 hours light.

 

Namaste :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites
zookaba :

 

http://www.cannabisculture.com/articles/2600.html

 

dat lijkt me trouwens een vrij duidelijk geval van epigenetica

 

Wat precies uit dat artikel lijkt je een vrij duidelijk geval van epigenetica ?

 

Als ik delen uit diezelfde tekst van dat artikel die je linkt lees , zie ik vrij duidelijke gevallen van lichtregime invloeden.

 

-

 

http://www.seedsman.com/en/origins-of-lowryder/

 

Cannabis ruderalis is described as a near-wild or feral subspecies of cannabis that originates from cannabis sativa plants that escaped from outdoor plantations in northern Russia and other parts of Eastern Europe.

 

Because the day can be very long during parts of the year in these areas (reaching up to 24 hours of sunlight in the summertime), the plants developed the unusual ability to flower under any light conditions.

 

Als ik bovenstaande tekst lees , lijkt me dat een duidelijk geval van lichtregime-invloed.

 

...

...

...

 

Bijvoorbeeld , rond 62ºN heb je in het seizoen dat je uberhaupt wat groeien kan laten , eind mei tot ca midden september , 24 uur per dag licht.

Soort van... of zeg maar 20-4 maar die 4 zijn ook niet echt donker , meer: een beetje minder licht , de zon blijft wel zichtbaar aan de horizon.

 

62ºN valt in "ruderalis regio"

 

Met ruderalis-regio bedoel ik dus daar waar die oorspronkelijke russische ruderalis vandaan kwam die beschreven werd door... ben z'n juiste naam ff kwijt, iets met janus ofzo :lol:. - Maar net zo goed delen van Canada, etc... ongeveer vanaf 59ºN, naar boven.

 

In die regio is het niet overal 24 uur per dag licht , hangt van de breedte graad af , die "janus ruderalis" kwam vanaf ongeveer 59ºN , daar heb je ca 18 uur en een kwartier licht per dag rondom de langste dag (voor en na).

Die gaat zeker in bloei onder 18 uur licht , maar niet persee onder 24 uur licht.

dwz dus: als je die meeneemt en in je indoor-grow-room zet onder ca 18 uur licht...

 

Andere ruderalis varianten die meer noord dan 59ºN groeien gaan onder meer lichturen ook in bloei.

 

Als je zelf de proef op de som zou nemen in Nederland , en "ff een landrasje creeerd" (of iemand vind die er eentje heeft) , zal je zien dat deze in de bloei gaat onder , pak 'm beet , 16 uur en 30 minuten. :D

 

Als een Deen dat zou doen : pak 'm beet : in bloei onder 17 uur licht

[de 'Deense soortjes']

 

En bovengenoemd deentje gaat hier nog iets sneller in bloei , omdat hier in de zomerperiode , ietwat minder uur per dag licht is. [pak 'm beet 16 uur en 45 minuten in de langere dagen]

 

---

EDIT

 

elmanito :

 

Hier wat foto's uit de deelrepubliek Altai

 

In het noorden van het Altai gebied heb je wilde soortjes die van zaad tot oogst in ca 84 dagen gaan , 12 weken. Dat gebied ligt ongeveer gelijk met onze N-breedtegraad. (Hint Hint zookaba :huh:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik vermoed dat we ongeveer over hetzelfde praten

ik weet niet of jij weet wat epigenetica is(aangezien het zover ik weet een vrij recente ontdekking is), maar grofweg is dat het aan- en uitschakelen van genen(door middel van bepaalde eiwitten, histioen als ik het me goed herinner, die het SDNA 'oprollen' of 'uitrollen' daarmee de genetische informatie leesbaar of onleesbaar makende)

en dat kun je weer onder verdelen in 2 soorten

de ene is het specialiseren van stamcellen(bij stamcel die hersencel word wordt de informatie die een hersencel nodig heeft leesbaar, maar wat bijv. een spiercel nodig heeft onleesbaar gemaakt)

maar de 2e variant is waar ik op doel

 

en dat is dat genen aan- en uitgeschakeld worden onder invloed van externe factoren

bij mensen is dat bijv. de voeding die je als baby krijgt en wat je moeder at terwijl je in de baarmoeder zat, temperatuur, lichuren, etc(en daarmee zit er dus ook een zekere wetenschappelijke waarheid achter astrologie aangezien sommige factoren afhangen van je geboortedatum, al is dat u minder sterk als vroeger toen mensen nog meer van eigen/inlandse oogst leefden)

 

het grote verschil tussen deze epigenetica en een genetische mutatie is dat een mutatie toevallig is, extremere effecten kan hebben en niet terugkeerbaar is(tenzij er heeel toevallig weer een mutatie optreed terug naar de oorsponkelijke staat)

 

maar epigenetica gebeurt universeel met elke plant waar je die factoren op los laat(mits deze planten hetzelfde genotype hebben), is gericht en keert zich om als de factore weer veranderen, en de effecten zijn minder extreem(aangezien het genen waren die de plant al bezat maar niet tot expressie kwamen)

 

mijn 1e idee was dat ruderalis een combinatie van de 2 was, eerst de epigenetische invloed(voor directe overleving), daarna afgemaakt bij een toevallige mutatie die het extreme verschil afhankelijk van licht-autoflower teweeg bracht

semi-autoflower, wat de denen zijn, is dan alleen de epigenetische invloed

 

maar door dat artikel ben ik daar wat aan het twijfelen, aangezien het in dat artikel eerder 100% epigenetica lijkt, maar er is mij nog niet bekend dat autoflower om te keren is

en de autoflowers in thailand en nepal lijken juist te duiden op een toevallige mutatie

 

nu ik dit typ komt een nieuwe theorie bij me op:

de autoflowereigenschap is wel degelijk een mutatie, maar een relatief veel voorkomende mutatie(zoals albino, dat is een mutatie die zich regelmatig herhaald en hetzelfde resultaat oplevert), maar 1 die onder normale condities niet makkelijk tot expressie komt(wel in genotype, niet in phenotype, en dan dus ook geregeld is bij epigenetica)

een eigenschap die...

o wacht, ik denk dat ik het heb!

 

stel, sativa is de originele soort zoals dat negroïde dat bij mensen is

bij sativa duikt af en toe de mutatie autoflower op(zoals albino dat doet bij negroïde mensen)

maar, nu komt de twist:

toen cannabis zich begon te verspreiden naar gebieden verder van de evenaar(indica), hadden de autoflowermutaties een voordeel

net zoals albino's dat hadden toen de, toen nog bruine, inwoners van eurpa overschakelden op landbouw, niet meer hun vit D3 uit vlees kregen en alleen de albino's, die meer vit D3 aanmaakten, overleefden

toch zijn wij blanken nu niet allemaal albino, maar hebben we wel een albinohuid(nou ja, iets donkerder als een echre albinohuid), mischien wel door het 'kruisen' van de natuurlijk nog een poos aanwezige bruine mensen en de albino's

als ditzelfde is gebeurd bij indica, verklaart dat dus dat indica kleiner blijft als sativa en minder lang bloeit, maar toch ook weer niet zo extreem als ruderalis

 

maar nu komt de clue van mijn theorie: dit zou betekenen dat het autoflowergen(of genen) wel aanwezig is in indica, maar maar ten dele tot expressie komt(en dus deels, wat wijst op meerdere autoflowergenen, uitgeschakeld is door de epigenetica)

en dit betekend dus dat het autoflowergen in indica geactiveerd kan worden, wat dan dus is gebeurd bij deze 'ugly rudy's' genoemd in het artikel

 

sativa's blijven dus gewoon af en toe deze mutatie geven(zoals dat er ook af en toe albino's geboren worden in afrika), daarmee zorgende voor het af en toe opduiken van deze sativa autoflowers

in dat geval kun je sativa's dus, met epigenetica, wel zover acclimatiseren dat het sei-autoflowers worden, maar geen volledge autoflowers, maar indica's, onder de juiste omstandigheden, wel omdat die het gen al bezitten

 

ik geef toe, er zitten nog steeds genoeg hiaten in deze theorie, maar ik denk wel dat het wel eens een stap in de goeie richting zou KUNNEN zijn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mischien een heel gek idee hoor.. ( Ff offtopic ).

Maar dat Epigenetica ??? Als het klopt wat jij zegt, kan het dan ook niet vertellen of de darwin theorie bij mensen klopt ?

Dus dat wij idd van apen afstammen ?

 

Gr

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mischien een heel gek idee hoor.. ( Ff offtopic ).

Maar dat Epigenetica ??? Als het klopt wat jij zegt, kan het dan ook niet vertellen of de darwin theorie bij mensen klopt ?

Dus dat wij idd van apen afstammen ?

 

Gr

 

ja wij stammen van apen af(nou ja, beter gezegd, wij en de huidige apen hebben een gemeenschappelijke voorouder en we zijn beide een andere weg op ontwikkeld), maar dat is geen epigenetica

aangezien epigenetica alleen toegang heeft tot genen die het organisme al bezit, het kan geen nieuwe genen maken

en als je een aap onder bepaalde condities zet verandert hij/zij bniet binnen enkele generaties in een mens, herhaalbaar met meerdere apen

(de oorzaak van onze intelligentie is wel grappig trouwens, er was een mutatie waardoor sommige apen een ander soort/vorm/structuur kaakspieren kregen, en dus slappere kaakspieren, maar dat zorge ervoor dat de aanhechting aan de schedel minder stevig hoefde te zijn en de schedel dus meer kon uitbreiden met meer ruimte voor hersenen)

mutaties van de gewone genetica zijn willekeurig, en kunnen zowel positief of negatief zijn, wat ook wer kan verschillen bij omgeving

terwijl epigenetica altijd gericht is(aangezien het echt reageert op de omgeving en niet willekeurig is), en optreedt bij alle individuen die de betreffende aan te zetten genen bezitten(in inactieve vorm) onder de juiste omstandigheden(trigger)

Share this post


Link to post
Share on other sites
zookaba : ik weet niet of jij weet wat epigenetica is (...)

Ik heb er over gelezen maar snap er nog niks van :lol: [ha ha ha ha ha]

Komt me allemaal erg abstract en niet logisch over :huh:

Maar dat kan aan mij liggen hoor... mischien zie ik plots het licht.

 

vervolg zookaba :

 

(...)maar grofweg is dat het aan- en uitschakelen van genen(door middel van bepaalde eiwitten, histioen als ik het me goed herinner, die het SDNA 'oprollen' of 'uitrollen' daarmee de genetische informatie leesbaar of onleesbaar makende)

 

(2 varianten)

 

(...) maar de 2e variant is waar ik op doel

 

en dat is dat genen aan- en uitgeschakeld worden onder invloed van externe factoren bij mensen is dat bijv. de voeding die je als baby krijgt en wat je moeder at terwijl je in de baarmoeder zat, temperatuur, lichuren, etc

 

Ik citeer mezelf uit een andere draad - gaat ook over eiwitten en externe factoren

en over Bloei Locus T (Hier...)

:

 

GreenSilhouette :

 

Er kunnen in een plant meerdere FT gens zitten (FT = Flowering Locus T)

En dan ook nog meerdere soorten...

 

Een Flowering Locus T gen produceert een EIWIT wat als bloeitrigger fungeert.

 

Planten reageren op seizoensgebonden veranderingen in de daglengte , lichturen per dag , om in bloei te schieten, dit mechanisme heet 'photoperiodism' , ofwel 'belichtingsduur'. Het zijn de bladeren die de seizoenen 'waarnemen' , via de bladeren worden het aantal lichturen geregistreerd.

 

De bloeitrigger , dat eiwit dus wat door het "Flowering Locus T" gen geproduceert wordt , wordt geactiveert in het bladweefsel wanneer er een bepaalde daglengte (lichturen) bereikt wordt en 'vloeit' door de plant naar de groeischeut om het bloeien te triggeren. Er kunnen in een plant meerdere FT's zitten en ook nog van een ander karakter.

 

Het lijkt me duidelijk dat de FT van een "zelfbloeier" een ander karakter heeft dan die van die "andere bloeier".

En dat karakter is ontstaan door het 'lichtregime' in het gebied van oorsprong.

 

Dat "zelfbloei" is reccessief , lijkt het...

Toch kan ik niet aan de indruk ontrokken worden dat als er alleen AF-FT's in een plant overgedragen worden (bij een kruising) , AF ook in F1 kan voortkomen :]

 

Heh ?

 

Het lijkt inderdaad soms wel of jij hetzelfde zegt , maar dan anders :D

(eiwitten... externe factoren...)

 

[zookaba : "ik vermoed dat we ongeveer over hetzelfde praten"]

 

 

zookaba :

 

maar door dat artikel ben ik daar wat aan het twijfelen, aangezien het in dat artikel eerder 100% epigenetica lijkt, maar er is mij nog niet bekend dat autoflower om te keren is

 

Hee wacht ff... je hebt nog niet geantwoord op m'n vraag :

Wat precies uit dat artikel lijkt je een vrij duidelijk geval van epigenetica ?

 

Wat betreft dat vermeende niet omkeerbare van autoflower...

daar ben ik niet zo zeker van...

alhoewel het wel zo is dat als je bv een Lowryder populatie nu in de sativa-regio 'uitzet' en daar laat wildgroeien voor jaren, dat er natuurlijk niet echt een "druk" is om later te gaan bloeien, want die begin-populatie zelf-bloeit dan daar, en planten voort... enzovoort.

Toch houd ik het voor mogelijk dat , omdat het lichtregime daar anders is , de opmaak van die "Flowering Locus T" anders wordt, en de plant langzaam aan toch weer later in de bloei gaat.

 

Dat zou dan betekenen dat autoflowerbreeders / verkopers goed op hun lichtregime in hun 'kastjes' moeten letten :rofl als ze zaadkweekjes doen, hehe.

 

...

...

...

 

zookaba :

 

stel, sativa is de originele soort zoals dat negroïde dat bij mensen is

bij sativa duikt af en toe de mutatie autoflower op(zoals albino dat doet bij negroïde mensen)

maar, nu komt de twist:

toen cannabis zich begon te verspreiden naar gebieden verder van de evenaar(indica), hadden de autoflowermutaties een voordeel net zoals albino's dat hadden toen de, toen nog bruine, inwoners van eurpa overschakelden op landbouw, niet meer hun vit D3 uit vlees kregen en alleen de albino's, die meer vit D3 aanmaakten, overleefden toch zijn wij blanken nu niet allemaal albino, maar hebben we wel een albinohuid(nou ja, iets donkerder als een echre albinohuid), mischien wel door het 'kruisen' van de natuurlijk nog een poos aanwezige bruine mensen en de albino's

als ditzelfde is gebeurd bij indica, verklaart dat dus dat indica kleiner blijft als sativa en minder lang bloeit, maar toch ook weer niet zo extreem als ruderalis

 

Wehehe , beetje offtopic maar , het lijkt mij eerder dat je huid donker kleurt onder invloed van zonlicht... pigmenten enzo. En in de moederbuik is geen zonlicht. Dus het lijkt mij logischer dat donkere-huid juist niet origineel is maar een latere ontwikkeling :wub:

Dat albino , met de rooie oogjes , is toch echt heel iets anders hoor die heeft geen pigment. En blanken stammen echt niet van albino's af.

 

Maar dat maakt me verder eigenlijk ff geen F**k uit... en wil ik het verder ook niet over hebben , ik snap het punt wel wat je -probeert- te maken :P

 

MAAR

 

Die Indica is meer ºN breedte... daar is een ander lichtregime , en dat verklaart waarom de indica kleiner blijft en korter bloeit.

 

(Totdat je die indica in de sativa-regio laat acclimatiseren... dan zal die naar verloop van de tijd - jaren - groter worden alvorens te bloeien en langer doen om af te bloeien).

 

zookaba : (indica klein/kortere bloei) "maar toch ook weer niet zo extreem als ruderalis"

... omdat de Ruderalis nog meer ºN breedte haar oorsprong heeft dan die indica...

... waar het licht-karakter de plant dwingt eerder te bloeien (en dus kleiner blijft) en sneller af te bloeien.

 

zookaba :

 

maar nu komt de clue van mijn theorie:

 

dit zou betekenen dat het autoflowergen(of genen) wel aanwezig is in indica, maar maar ten dele tot expressie komt(en dus deels, wat wijst op meerdere autoflowergenen, uitgeschakeld is door de epigenetica)

en dit betekend dus dat het autoflowergen in indica geactiveerd kan worden, wat dan dus is gebeurd bij deze 'ugly rudy's' genoemd in het artikel

 

Dit komt overeen met "mijn" FT gens ('Flowering Locus T')

Een plant bevat meerdere F gens [wat nog door elkaar gaat met al die kruisingen...].

gens zijn dominant of reccesief.

 

Maar wat jij activeren noemt , "aan/uit" zetten (binair) , noem ik veranderen van de inhoud...

en dat veranderen van de inhoud is dan dus onder externe invloeden.

 

zooaba : "wat wijst op meerdere autoflowergenen"

GreenS : "meerdere F gens per plant" [... niet persee allemaal 'traditioneel' of 'autoflower']

 

In 'mijn geval' is het dus zo dat het KARAKTER van die F-gens gevormt wordt wordt door de seizoensgebonden veranderingen in de daglengte , afhankelijk van de noorderbreedtegraad.

 

En het KARAKTER van die F-Gens, wordt Vervormt, omgevormt (gemuteerd) als diezelfde plant op een andere noorderbreedtegraad terecht komt.

 

Ik bedoel, dit heb ik niet bedacht maar wetenschappers hebben dat uitgedokterd :

 

Planten reageren op seizoensgebonden veranderingen in de daglengte , lichturen per dag , om in bloei te schieten, dit mechanisme heet 'photoperiodism' , ofwel 'belichtingsduur'. Het zijn de bladeren die de seizoenen 'waarnemen' , via de [genetische opmaak van de] bladeren worden het aantal lichturen geregistreerd.

 

 

zookaba :

 

sativa's blijven dus gewoon af en toe deze mutatie geven(zoals dat er ook af en toe albino's geboren worden in afrika), daarmee zorgende voor het af en toe opduiken van deze sativa autoflowers in dat geval kun je sativa's dus, met epigenetica, wel zover acclimatiseren dat het sei-autoflowers worden, maar geen volledge autoflowers, maar indica's, onder de juiste omstandigheden, wel omdat die het gen al bezitten

 

Alle planten hebben een FT gen : meerdere per plant zelfs, en een aantal dominant en een aantal recessief, etc, - maar de genetische opmaak , de inhoud, is variabel.

En zo krijg je dus verschillende bloeitriggers [12/12 - 14/10 - 18/6 - 22/2 -] etc

 

Om misverstanden te voorkomen : Ik denk ook dat een (toevallige) mutatie , terwijl de plant ontkiemt en opgroeit, kan zorgen dat een plant zomaar gaat bloeien terwijl er qua licht en temp etc geen reden voor is (herfst/overleving) , vraag is dan , wordt deze mutatie ook overgedragen aan het nageslacht, zoals je de F-gens met hun specifieke karakter (bv zelfbloei) kan overdragen.

 

BV : Whorled Phyllotaxy. Dat is een mutatie waar er plots 3 takjes verschijnen ipv 2 zoals meer gebruikelijk is :rofl

In die pogingen waarover ik gelezen heb waar ze probeerden om een soortje te kweken met standaard 3 takjes ipv 2, is het nog niemand gelukt.

Mij is het ook niet gelukt , maar dat kan te maken hebben dat ik maar 1 ouder had met deze mutatie/eigenschap. In iedergeval kwam er in de F2 (F1 ook niet) niks uit met 3 takjes :blink:

Dat zou wel moeten in de F2... als het recessief zou zijn , maar, niks...

 

...

...

... Ah Albino's :

 

In verschillende gebieden in Afrika, zoals in Burundi en Tanzania, schrijven mensen magische krachten toe aan albino's. Dit leidt ertoe dat sommigen van hen daar vermoord en hun lichaamsdelen verkocht worden. Zo werd in Burundi een zesjarig meisje in november 2008 als vierde slachtoffer in korte tijd aan stukken gehakt. In Tanzania waren op dat moment dertig albino's vermoord in de loop van het jaar[1]. Ledematen en genitaliën van albino's zouden voor duizenden dollars verhandeld worden aan "tovenaars". --- wikipedia

 

Gezellige Voodoo wetenschap daar whehehehe :excl:

 

...

...

...

 

ja wij stammen van apen af

 

Hee, spreek voor jezelf :lol:

Ik ben uit de lucht komen vallen , en niet van de apenplaneet

geintje ;P

 

Toch is dat wat je stelt weer intressant met wat je eerder zei... kom ik er toch weer op terug ;P

 

ja wij stammen van apen af(nou ja, beter gezegd, wij en de huidige apen hebben een gemeenschappelijke voorouder en we zijn beide een andere weg op ontwikkeld), maar dat is geen epigenetica

 

Je zei eerder dat bruine huid = oorspronkelijk

Ik zei : lijkt me niet logisch omdat... (zie elders in deze draad)

 

Die Gemeenschappelijke voorouder die je noemt...

in mijn logica had die dan GEEN bruine huid :)

[(...) huid donker kleurt onder invloed van zonlicht... pigmenten enzo]

 

MAARUH , laten we proberen niet TE veel af te dwalen.

Proberen te focussen op "Ruderalis , waardoor zelfbloei ?"

 

:(

 

Sjeetje, wat een lange post. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

66.6 ºN

ahum

Cannabis from Hell

 

Ik heb een illustratie gemaakt die de "toevalligheden" met betrekking tot noorderbreedtegraad + lichturen per dag en het bloeistart moment van de diverse "varianten" : sativa, indica, semi-auto, autoflower toont ;)

 

gallery_24025_9654_174045.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
zookaba:

maar ik dednk niet dat een plant zo'n bewusrzijn heeft om zichzelf aan te passen aab die lichtcyclus, ik denk dat dat gewoon mutaties zijn, die daar toevallig heel goed gedijen --- zookaba

 

Circadian Klok

 

"

Organisms have evolved to co-ordinate their activities with the day-night cycle.

Direct responses to light or darkness are important but, in addition, biological clocks have evolved to time biological processes.

"Circadian" rhythms are the result of the best-characterised of these biological clocks, which times events that occur once per day. Even in the absence of environmental time cues, circadian rhythms persist with a period close to 24 hours. The circadian clock regulates many aspects of metabolism, physiology and behaviour, in humans and many other organisms.

 

()

In plants, the circadian clock regulates about 5% of the genome (>1000 genes in Arabidopsis). The rhythmic function of these genes controls many processes, including leaf and petal movements, the opening and closing of stomatal pores, the discharge of floral fragrances and many metabolic activities, especially those associated with photosynthesis.

 

The circadian clock also influences seasonal cycles that depend on day-length, including the regulation of flowering.

 

This photoperiodic system appears to depend on the circadian clock to measure the duration of the day or night, thus monitoring the passage of the seasons.

 

()

Arabidopsis thaliana, a model species for plant genetics, exhibits visible circadian rhythms in leaf movement and less obvious rhythms in the expression of many genes, notably chlorophyll a/b binding protein genes (CAB genes).

 

[bRON : http://template.bio.warwick.ac.uk/staff/amillar/circad.html]

"

 

 

Als je een niet zelfbloeier direct op 12/12 zet , dus ontkiemen laat onder 12/12 , dan gaat de plant toch in de bloei... Deze plant merkt dus niet dat de dag korter wordt , de plant kent namelijk sinds z'n ontkiemen slechts alleen 12/12...

 

Er zit dus al 'ingebakken' [circadian rhythm] dat de plant bij een x-aantal uren donker(of licht) in de bloei gaat.

 

... "ingebakken" na een lange periode van gewenning in de oorsprong regio.

 

Gelijktijdig registreert die "klok" de situatie van het moment , en dus is die "klok" zelf vormbaar... programmeerbaar.

 

---

 

Een 'gangbare' cannaplant direct onder 12/12 gaat bloeien...

Er zit dus een , zeg maar , "bloei-klok-gen" in de cannaplant : die geprogrammeert is onder invloed van de seizoens dag/nacht cyclus in het gebied van oorsprong van de diverse cannaplant varianten (sativa, indica, ruderalis, etc).

 

Gelijktijdig met het aansturen van genen door de circadian klok , ook in de afwezigheid van klimatologische omgevings triggers , meet diezelfde circadian klok de klimatologische situatie van het moment, de duur van dag en nacht, en monitort zo het verloop van het seizoen op het moment. Als die klimatologische situatie verandert , in de regio zelf , of als de plant verhuist naar een andere regio met andere condities , wordt gelijdelijk aan die circadian klok verandert : waardoor de regulatie van het bloeien ook verandert.

 

En die klok triggert dan allerlei genen die met de bloei te maken hebben , in verschillende richtingen...

 

Als het niet tijd om te bloeien is : Flowering Locus C (een bloeionderdrukker) , en Flowering Locus M een neefje van C. [etc...]

 

En als het tijd is om te bloeien : Flowering Locus T , die zorgt voor de overgang van vegatatief naar bloei. En Flowering Locus K die de expressie van Flowering Locus C vermindert , en dus de bloei onderdrukking minder wordt.

 

Leipe shit :P [complexe materie hoe dat allemaal aangestuurd wordt in de plant zelf]

 

(Klinkt wel intressant al die Locussen... maar snap er zelf nog geen 1% van geloof ik ;))

Share this post


Link to post
Share on other sites

WAARSCHUWING :lol: langdradige tekst waarschuwing

 

maar ik dednk niet dat een plant zo'n bewusrzijn heeft om zichzelf aan te passen aab die lichtcyclus, ik denk dat dat gewoon mutaties zijn, die daar toevallig heel goed gedijen

 

Naja "Bewustzijn" is het niet echt.

 

Maar. Ik heb weer wat opgegraven , dit keer van studiebollen op een universiteit enzo , dus niet van die boerenpummel GreenSilhouette op WF B) :

 

Mischien dat je het dan anders gaat zien ? :D

 

Max Planck Institute for Plant Breeding Research, D–50829 Cologne, Germany (A.G., F.C., M.R., G.C.); and Department of Ecology and Evolutionary Biology, Brown University, Providence, Rhode Island

 

Antonis Giakountis, Frederic Cremer, Sheina Sim, Matthieu Reymond, Johanna Schmitt, and George Coupland*

 

We studied the variation in photoperiod response found in the model species Arabidopsis (Arabidopsis thaliana).

(...)

The typical response was sigmoidal, so that plants flowered early under days longer than 14 h, late under days shorter than 10 h, and at intermediate times under 12-h days.

 

The accessions were taken through one generation of single seed selection to further reduce variation.

The flowering time was scored in six different daylengths, three of which are SDs of 6, 8, and 10 h of light, and the remaining ones are LDs of 12, 14, and 16 h of light. The analysis was performed in controlled-environment growth chambers at 22ºC after stratification for 3 d at 4ºC. A population of 18 individuals represented each accession.

 

Dit was dus een studie betreffende 1 generatie. Wat men dan vastelt met hun dure lab spullen [zie "MATERIALS AND METHODS" in dat bron bestand] zijn kleine verschillen, je kan dan wel voorstellen wat er gebeurt als een plant acclimatiseert in een regio met veel lichturen per dag...

 

En hoe meer noord je gaat , hoe meer lichturen-per-dag in het "growing season".

 

"plants flowered early under days longer than 14 h"

"late under days shorter than 10 h"

 

"planten bloeide vroeger onder dagen (licht) langer dan 14 uur"

"laat onder dagen (licht) korter dan 10 uur"

 

vertaling:

vroeger bloeien onder meer lichturen

 

Neem daarbij het lichtregime in de "ruderalis-regio" en wat zie je :

Vanaf 18 uur licht per dag tot 24 uur licht per dag

 

--------------------

 

Maar dit zegt nog niks over dat "bewustzijn heeft om zichzelf aan te passen aan die lichtcyclus"

Daar komen we nog op... zometeen.

 

--------------------

 

Eerst even het "taaltje" waarin die studiebollen praten : waarin ze ook die "circadian klok" aanhalen, daar komen we dus weer ff op terug, zometeen.

 

[Arabidopsis thaliana]

Commonly used laboratory accessions such as Columbia (Col) and Landsberg erecta (Ler) show a marked

flowering response to daylength and were used to screen for mutations that impair photoperiodic flowering. The genes identified by these mutations defined a pathway that promotes flowering in response to LDs. GIGANTEA, CONSTANS (CO), and FLOWERING LOCUS T (FT) are central to this pathway. Transcription of each of these genes is regulated by the circadian clock, while CO activity is promoted by exposure to light both at the transcriptional and posttranscriptional levels. This complex regulation ensures that CO activates FT transcription only under LDs [LangeDagen].

 

Let op... die mutaties waarover men hier praat zijn "double mutations" VEROORZAAKT door die lab-mensen. Ze maken een mutatie in een gen om te testen wat voor effect het heeft op datgene wat ze bestuderen... kort door de bocht gezegd.

Door de pheno's te bestuderen die het resultaat zijn van mutatie-Paren kan je uitdokteren hoe de functie van die genen samenhangen en tot wat voor (flowering)"pathway" ze behoren.

 

Boerenpummel taal :

 

Flowering Locus T [FLT]

is een gen die ervoor zorgt dat de plant schakelt van vegatief naar bloei , getriggerd door Langedagen : meer lichturen dan donker.

 

Eigenlijk activeerd het CO-gen [CONSTANS] , onder invloed van Langedagen , de expressie van FLT.

 

CONSTANS (CO) speelt een grote rol in het "waarnemen" van daglengte.

CO-mRNA wordt gereguleerd door de circadian-klok en CO-proteine wordt gestabiliseerd door licht en afgebroken in 't donkers.

Hoe meer (langer) licht [per dag] hoe stabieler CO-proteine, hoe stabieler hoe eerder FLT geactiveerd wordt.

[FLT-gen zorgt voor de omschakeling van vegatief naar bloei].

 

FLT proteinen vloeien vervolgens om het bloeien te promoten.

 

[Al dit verklaar gedoe om de werking tot in de kleinste details te willen weten heb je niet echt nodig als je plantjes wilt breeden.] [Die lui missen vaak voor de hand liggende dingen en doen er jaren over om dat om te zetten in rare termen]

[LOL ;) ]

 

 

- - - - -

 

Nu dan over dat aanpassen aan de lichtcyclus van een betreffende situatie (omgeving / regio / noorderbreedtegraad ofwel "latitude")

 

Citaat van elders:

 

[innate circadian rhythms]

 

These are rhythms of biological activities that fluctuate over a period of approximately 24 hours (L. circa = about; dies = day) even under constant environmental conditions (e.g. continuous darkness).

Under constant conditions, the cycles may drift out of phase with the environment.

However, when exposed to the environment (e.g., alternating day and night), the rhythms become entrained; that is, they now cycle in lockstep with the cycle of day and night with a period of exactly 24 hours.

 

Onder een niet veranderende omgeving (bv altijd donker , of altijd licht) kan het zijn dat de cycles niet meer synchroon lopen met de (niet veranderende) omgeving...

[dit is overigens NIET het geval op latitudes MET "growable season" waar het richting 24 uur licht gaat... er is altijd de schemering daar... daar , zover noord , waar je dus nog wat kan laten groeien... dus niet TE ver noord]

 

Onder de normale omgeving (wisselende licht en donker perioden) worden de ritmes "entrained" : entrained wil zeggen : het interne 'ritme' van het organisme (plant) wordt bijgesteld, zodat het in harmonie 'loopt' met de externe cycle zoals licht en donker (ofwel de omgeving / seizoen) (ofwel het licht regime).

 

Elke dag in het "grow seizoen" is anders qua lichturen, eerst van minder oplopend naar veel, en weer terug. In de Sativa-regio gaat dat gelijdelijker dan in de Indica regio , en in ruderalis-regio gaat dat explosiever en intenser (snel meer lichturen per dag dan die andere regio's).

 

En die plant registreert dat, en gaat synchroon lopen met het seizoen in de betreffende regio.

 

"entrained"

 

Ingebakken (tot je 'm weer ergens anders zet en 'm daar laat acclimatiseren...)

 

En die "klok" van die ruderalis is zo "entrained" aan die lange lichturen, dat ie gewoon in de bloeischiet.

Omdat die klok intern "loopt" en z'n ding doet.

Maar gelijktijdig onder invloed van lichtregime van het moment...

en omdat ie daar al mee "synchroon" loopt, verandert er niets... intern.

 

Ook verandert er (schijnbaar) niets als je die ruderalis volgend jaar in NL buiten zet... hij gaat gewoon bloeien.

Toch is er al wat veranderd in de "interne klok" [mits je natuurlijk zaad gekweekt hebt... waarin de geentjes zitten]

Jaar later... is die interne klok weer wat veranderd door toedan van het lichtregime in NL.

Weer een jaar later...

Weer een jaar later...

 

En op een moment bloeit ie niet meer onder 24 uur of 18 uur licht. Maar is perfect synchroon met NL. En heb je toch nog een bloeier die precies op tijd klaar is :D Wel wat later als de voorouders.

 

:D

:P

 

--- --- ---

 

EDIT:

 

En ja. Toch... Het is mogelijk om (indoor) een "zelfbloeier" te creeren ZONDER lowryder te gebruiken als de te kruizen ouder pappie.

 

"zelfbloeier" is dus dan , als je het zaadje ontkiemt, waar je dat ook doet, onder welk licht regime ook, gelijk gaat bloeien. In Finland, Spanje of Mexico.

 

Je moet wel zorgen dat als je die zaadjes maakt , en weggeeft of ruilt ;) , je het juiste lichtregime aanhoudt in je kastjes, of whatever ruimte je gebruikt.

 

En je moet natuurlijk een stappenplan uitdokteren :) hoe je dat gaat doen om tot dat punt te komen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou Nou wat een vordering.......als je bedenkt dat je allemaal dames had gestekt verleden jaar.... :lol:

 

Dus over een jaar of wat heb je wat je wil?

 

PH

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...