Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

zeiksnor

wietolie-de geneeskrachtigste plant ter wereld in aktie

Recommended Posts

Weet je wat Zeiksnor, vraag effe aan een van de Mods om de irrelevante berichten uit je topic te verwijderen. Dit is het allemaal niet waard.

 

Nog effe over Simpson... Moest er bij mij kanker worden vastgesteld. Dan vergeet de chemo maar. Dan ga ik wel flinke flessen olie slikken als het ooit zo ver komt. Alleszins veel beter dan de chemische drugs en chemo wat je lichaam alleen nog maar meer kapot maakt.

 

Enneuh, weetje, met alle respect. Maar als jij ergens een vraag stelt over een onderzoek, en ik zeg dat je het eens zelf moet nalezen, dan is dat gewoon omdat ik hier anders weer 5uur lig te typen en dan lees je het toch niet. En daarom zeg ik dat je beter eens die onderzoeken na leest. Moeilijk is het niet te vinden. --> google.com --> endocannabinoid system, of medicinal cannabis. Dan kom je er vanzelf wel.

 

En als bij een van de jongens hier bepaalde olie niet goed werkt. Dan moeten ze eens een cannalytics test doen (dat was toch bij jou, nietwaar Weetje?) en dan gewoon eens een andere olie proberen met een ander cannabinoideprofiel. En als er geen enkele combinatie is van cannabinoiden wat werkt, dan kan je dat gerust laten weten hier. Maar niet na 1 keer... Dat is te kortzichtig om conclusies te trekken bij zo een breeeeeeed onderwerp als dit.

 

Daar stoor ik mij dan weer aan :D

 

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ben blij dat er toch ook mensen zijn die wel begrijpen hoe en waarom ik bezig ben. en die alles rustig blijven uitleggen .

 

er is nog iets waarvan ik weet dat de olie niet werkt. tegen mensen die maar met je willen blijven discusieren over dingen die je geen reed intreseren :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahahaha, of tegen Christenen natuurlijk :D Die sluiten je op als je beweerd dat Jesus himself (als ie al ooit bestaan heeft) Cannabis in vorm van zalf (olie) gebruikte om mensen te genezen :) --- heeft in de krant gestaan he ;)

 

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

:verrygood daar zeg je me ook wat Christenen :D

 

 

.

Nog effe over Simpson... Moest er bij mij kanker worden vastgesteld. Dan vergeet de chemo maar. Dan ga ik wel flinke flessen olie slikken als het ooit zo ver komt. Alleszins veel beter dan de chemische drugs en chemo wat je lichaam alleen nog maar meer kapot maakt.

en ik ook met 0 % twijfel.

 

voor iedereen:

 

RICK SIMPSON, ONTHOU DIE NAAM GOED.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hallo,

 

Ik gebruik ook de olie maar het is echt niet het wereldwonder hoor.

ik had me bij jou ook niks andrs voorgesteld hoor.

 

(ik doel hiermee op druppels oraal aan een hond gaan geven en dan maar "stelllen" dat ie er niet high van wordt, hoe weet je dit?)

omdat je aan iemand kunt zien in zijn doe en laten of die wel of niet high is. en of die het wel of niet leuk vind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

verwijdert, off topic

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

weer zo een beschuldiging zonder duidelijk te zeggen waarom.... ik snap echt niet waarom jullie Mr. Zeiksnor zo afzeiken... Hij doet zijn best, is met iets heel goeds bezig en laat duidelijk zijn bevindingen weten. En daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Natuurlijk gaat het soms mis, maar als je niks doet (en alleen maar zit te zeuren over wat wel en niet goed is volgens jou) dan ga je ook nooit ergens komen.

Vernieuwing, risico's nemen, testen, nieuwe perspectieven geven, duidelijkheid scheppen, fouten maken die je later aan andere mensen kan uitleggen waarom dat ze iets niet mogen doen... etc... dat is ontwikkeling. Geen enkel ontwikkeling is 100% feilloos. Dus ookal worden er fouten gemaakt, of 'foute' stellingen gebruikt, uiteindelijk helpt dat ook allemaal om de einduitkomst duidelijker te zien.

 

Iemand wat nooit fouten maakt, kan niks leren!

 

Iemand wat niet uit zijn fouten leert, blijft fouten maken. Hierbij is zelfreflectie en een nuchtere en kritische geest zeer belangrijk!

 

Lostchild, ik hoop dat je in de toekomst nog veel bijleert! En ik hoop dat je ooit een olie kan vinden met een zodanig profiel dat je pijn zo goed als volledig verdwijnt! Dat gun ik je van harte!

 

Laten we gewoon stoppen met ruzien, want uiteindelijk staan we allemaal aan de goeie kant! Sommigen zijn al wat verder dan anderen, maar samen komen we er allemaal wel!

 

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

verwijdert, off topic

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoe stel jij dan voor dat we het aanpakken LostChild?

 

Het feit dat het een lijst 1 middel is, heeft niks te maken met het middel zelf, maar met de politiek. Dus in die lijn verder gaande, Jij houdt je aan de gedoognorm van 5 planten? Jij geeft nooit een joint door aan een kameraad? Dat is echt larie man. sorry hoor. Maar of je nu olie of wiet of spacecake doorgeeft, het blijven de zelfde werkzame stoffen. En dan vind ik het dikke BS om te zeggen dat je omwille van de reden dat je 'zogezegd' met iets illegaals bezig bent het niet aan mensen die lijden zou mogen verstrekken.

 

THC is THC, en cannabinoiden zijn cannabinoiden. Of het nu in de olie zit, of in Icehasj, of in wiet, of in cake, of blablabla.

 

Psycho-actief, wat wil je daar dan mee zeggen? Want ok, teveel olie maakt je stoned, maar er zijn ook dosisen waarbij je nauwelijks iets merkt. En dat is voor iedere persoon anders. En natuurlijk ligt dat ook weer aan het soort olie. Dus feel free, post je bevindingen! We hebben niets liever! Maar jij maakt er meteen een hele zaak van dat als iets voor jou geldt dat dat dan ook meteen voor een hele boel andere mensen geldt.

 

Kijk, waar niemand iets aan heeft, dat is doelloos geruzie of doelloos dingen lopen verkondigen. De Feiten wat wij verkondigen zijn wetenschappelijk correct, en ja, sorry maar wat wil je in godsnaam nog meer? Als we hier alleen maar met subjectieve info komen aankloppen zijn we achter 100jaar nog bezig en nog geen stap verder. NET OMDAT het zo een breed en persoonlijk topic is.

 

Daarom stellen wij bewezen feiten voor, waarop jullie dan kunnen reageren over hoe dat het bij jullie daarmee gaat.

 

Het is niet een leerschool waarbij je alle feiten klakkeloos moet overnemen, maar wel iets om bij je persoonlijke ervaring te gooien. En ik zegget nog maals, Als iets wetenschappelijk bewezen is d.m.v. gecontroleerde onderzoeken, waarom zou je het dan in godsnaam gaan negeren en zeggen dat dat niet klopt?? Is precies het zelfde als tegen je wiskunde leraar zeggen dat 1+1=3 ... slaat toch ook nergens op?

Praktijk is in vele gebieden de beste leerschool!

 

En als je zelf ook maar een kleine moeite deed om wat onderzoeken door te lezen, of om proberen te begrijpen hoe het endocannabinoide systeem werkt, dan zei je al die dingen niet in de vorige posts.

Maar ja, liever lui dan moe zeker?

 

Ik weet toevallig heel goed waarover ik spreek. En als je een open discussie wilt hebben, maak dan zelf een topic aan.

 

Dit topic gaat in essentie over RickSimpson, die ook van wetenschappers op de radio heeft horen zeggen dat cannabisolie kanker kan genezen. Hij geloofde het niet meteen, maar na veel ellende in zijn familie gezien te hebben heeft hij het toch geprobeerd. En voor hem en vele anderen werkt het wel degelijk. En in correlatie daarmee breng ik wetenschappelijk onderzoek naar boven, waarin dat de stelling van Simpson bewezen wordt. Enneuh, het leuke er aan is, dat het niet alleen voor kanker geldt, maar ook voor enorm veel andere aandoeningen.

 

Klein voorbeeldje: KTM heeft al gehoord van Parkinsonpatienten wat na een oliekuur genezen zijn... terwijl het een ongeneeslijk iets is die parkinson en ook in mijn familie veel ellende veroorzaakt. En als het roken van een klein beetje wiet de bevingen en traagheid al binnen de 5 min wegneemt (getest en goed bevonden!), dan is het genezingspotentieel van een olie-kuur nog vele malen groter.

 

LostChild, niet zo negatief doen, laat je olie eens testen op zn cannabinoiden profiel, en pak daarna eens olie met een andere samenstelling. Wie niet waagt, blijft maagd e!

 

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites
Een olie die voor altijd de pijn zal wegnemen?

Jahoor... get real man, sry hoor maar "de meeste dromen zijn bedrog, weejewel en een goed gesprek met een anesteshioloog werkt heel "verhelderend" met de MRI foto op 24" erbij "

maar dat wordt niet door mij, maar ook niet door rick simpson beweerd toch ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ik had graag mijn bevindigen (en dan vooral wat het op psycho actief gebied allemaal met je doet qua profielen dwz genetica waarvan de olie getrokken wordt) gedeeld maar door het constant maar direct stellen dat "iets bewezen is" en daarbij direct verwijzend naar Google en Rick Simpson dat is iets waar ik (en anderen) echt op afknappen, je zegt mij dat ik maar andere profielen moet proberen net zolang tot ik de juiste heb?

Enig ide wat dit voor mij in kan houden als ik tegen een overwegend sativa profiel aanloop? dat wil je echt niet weten..

.

maar die bevindingen zijn er niet. die moeten nog gecreeerd worden. en dat is nou juist wat ik zo graag wil.

 

en wat het voor jou in zal houden, als je tegen een overwegent sativa profiel aanloopt. zou ik nou juist wel willen weten.

 

maar ik zou niet inzien hoe je zonder dat je het zelf wilt, tegen zo,n overwegent sativa profiel aanloopt. ?

 

als je dat ook uit zou kunnen leggen ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
maar wel om aan te geven dat je vrolijk overal lijst 1 middel loopt te verspreiden en de praktijk als ervaringstoets neemt en vervolgens hier iets van Google of Rick aan koppelt en dan zal dat wel zo zijn omdat...?

ten eerste is de olie ook werkelijk een lijst nr 1 middel ?

 

nou na 8/9 weken dagelijks gebruik van 10 tot 15 druppels, kan ik toch wel concluderen dat dat absolute onzin is. en ik daar ook noouit in mee zal gaan. dan ben je de waarheid aan het verdraaien. en dat wordt momenteel al door 99,9 % van de mensen gedaan

. en eerlijk is eerlijk, daardoor bestaat al deze onwetendheid en ellende.

 

en ja ik prijs sommige dingen wel degelijk aan omdat ik er in geloof. het is aan de mens zelf of die die mening met mij wil delen. en eventueel de olie zal gebruiken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
laat je olie eens testen op zn cannabinoiden profiel, en pak daarna eens olie met een andere samenstelling. Wie niet waagt, blijft maagd e!

 

:verrygood

en daar zeg je volgens mij iets heel belangrijks. want daar valt en staat alles mee. en als het dan toch om je gezondheid gaat, moet je alleen genoegen nemen met de allerbeste olie van een soort die voor jou goed zal werken.

 

en dan kunnen we eens een leuke discussie gaan starten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waar het denk ik op neer komt is dat een aantal mensen (waaronder ik overigens) vinden dat je ook wel voorzichtig moet zijn met zelfmedicatie en medicatie. Roepen dat je nooit chemo zal willen en het wel met een flinke kuur olie zal oplossen vind ik erg kortzichtig, slecht geïnformeerd en dom. Het geven van drugs aan dieren vind ik persoonlijk ook niet kunnen. Ten eerste kunnen die je geen feedback geven zoals een mens dat kan en ten tweede is de dosering voor een dier heel anders dan voor een mens. Ik geloof dat aad daar al een keer op heeft gewezen trouwens.

 

Hennepolie is geen haarlemmerolie, hoewel het verrassend goede resultaten kan geven in sommige gevallen. Cannabinoide profielen zijn natuurlijk van groot belang bij het bepalen van de geschiktheid van de olie voor diverse toepassingen. Dat begint al bij het weten wat je rookt en wat het beste voor je werkt. Het zou fijn zijn als de cannalyse test daar wat meer voor werd ingezet en dat er resultaten gepubliceerd werden. Helaas is het cannalyse experiment op wietforum een zachte dood gestorven wanwege het ontbreken van ondersteuning vanuit de leverancier, want dat was uiteindelijk wel de bedoeling. Wellicht dat dat weer eens nieuw leven ingeblazen kan worden.

 

Maar goed, wat betreft het huidige onderwerp: Met een beetje respect voor elkaars standpunten kom je een heel eind. :verrygood

 

En ja, olie is lijst 1. Daar kun je het wel niet mee eens zijn maar het is het helaas wel zo. Daarom is verspreiding via het forum (in topics of via PB) dan ook streng verboden.

 

(inmiddels ook een heftige sativa olie gemaakt trouwens :D )

Share this post


Link to post
Share on other sites

nou het is maar net wat je wilt. als je dier waar je natuurlijk heel veel om geeft. ziek is of lijd. en het medisch systeem heeft gefaald om ze te helpen. en je dier kan door gebruik van wietolie genezen of zich beter voelen dan weet ik wel wat ik doe.

 

maar dat is waar alles hier om of in het leven om draaid. meningsverschillen. maar die zijn nu toch wel langzamerhand duidelijk geloof ik :verrygood

 

en wie heeft die heftige sativa olie gemaakt ? jij of ik ?

 

en nog iets. aan de ene kant roepen we allemaal dat die canabinoide zo onschuldig zijn . iets wat voor mij ook voor 100 % vast staat. uit eigen ervaring maar ook van vele ervaringen van vrienden en kennissen.

 

maar aan de andere kant roepen vele van jullie als het even iets moeilijker wordt , er toch wel weer heel erg rekening mee gehouden moet worden, of dat het geen schade aan zal richten. en worden de mensen onbewust weer bang gemaakt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik begrijp je standpunt zeker Whazzup m.b.t. medicatie en zelfmedicatie. Maar dat je vindt dat ik slecht geinformeerd ben en dom omdat ik , moest er ooit kanker bij mij geconstateerd worden, geen chemo wil, dat vind ik er over gaan. Net een stapje te ver.

Een aantal mensen in mijn onmiddellijke omgeving hebben kanker gehad (nu niet meer want ze zijn er niet meer :verrygood ). En ik heb van heel erg dichtbij gezien wat Chemotherapie met je doet. En op school hebben we heel gedetailleerd gezien en besproken hoe chemo en radiotherapie werkt. En ik zeg je, daar is niks moois aan. Ze schieten de kanker dood, maar niet enkel de kanker, maar ook heel veel gezond weefsel. Dit maakt je niet beter, in tegendeel!

En mijn kennis van cannabinoiden leert mij heel duidelijk en zwart op wit, dat de cannabinoiden zich hechten aan de woekerende en muterende (kanker) cellen en de uitbreiding van deze cellen tegenhouden. Daarnaast komt er nog bij dat ze de kankercellen vernietigen.

 

Gezond verstand leert mij dan kritisch met mijn kennis om te gaan en te kijken wat het beste is voor je lichaam.

 

Geloof me, ik wou dat je wist wat ik weet... dan zou je niet meteen de conclusie trekken dat ik domme en slecht geinformeerde beslissingen maak.

 

En wat betreft olie testen op dieren... Natuurlijk kan je dit interpreteren zoals jij wilt... Maar als ik je zeg dat ik het als ik daar de kans toe krijg op zieke muisjes (met huidkanker of gezwellen) ga testen, die anders toch slangenvoer zijn, wat is daar dan erg aan??? En trouwens, denk eens na hoeveel cosmetica en medicijnen er niet zouden bestaan moesten ze deze niet eerst op dieren hebben uitgetest.? En het is nu niet zo dat ik mijn hond of kat voor de lol ga volproppen met olie om te zien bij welke dosis ze niet meer op kunnen staan! Dat test ik dan wel op mezelf. Dan weet ik ook aan de hand van mijn BMI hoeveel een dosis is, en kan ik dat omrekenen naar andere mensen hun BMI.

 

Denk je nu echt dat wij dom zijn en slecht geinformeerd? volgens mij zijn we misschien zelfs een van de meest geinformeerde mensen op dit forum m.b.t. tot cannabinoiden en het endocannabinoide systeem bij mens en dier.

 

Ik doe niks vooralleer ik duidelijk op voorhand weet wat ik doe!

 

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik onthoud mij van ieder commentaar :verrygood

 

.

 

Daarnaast heb ik zo nog links en rechts nog wat "ervaringen" met en daar konden we wel wat mee maar jullie hebben de deur aardig in mijn neus dichtgeslagen nu met al dat gefileer en direkt terugooien ipv ergens eens op in te gaan, jammer, jammer.

nou oke 1 dan. ik vind dat helemaal niet jammer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LostChild, stop eens met rond de pot te draaien! Ik heb je nu al 3x verzocht om je bevindingen neer te schrijven. Ik weet heel goed wat psycho-actief is, en ik weet ook dat dat voor iedereen anders is.

Ofwel schrijf je je bevindingen op en help je ons er mee verder, ofwel stop je met de hele tijd commentaar te hebben over het feit dat wij met feiten naar voren komen.

 

Natuurlijk informeer ik de mensen. Als zij de olie niet willen zal ik het hun ook nooit opdringen (dat zou pas BS zijn!). Als er mensen zijn waarbij niks meer werkt, geloof me, als ze op een juiste manier geinformeerd worden, dan nemen ze zeker de olie, en dan kunnen de gevolgen (die ze goed genoeg wete) hun ook niks meer schelen!

 

Een vriendin van mij is er net 18 en heeft nog nooit gerook of wiet gedaan. Maar wel heeft ze al heel haar leven last van chronische rugpijnen. De dokters weten het ook niet meer, en geloof me, volgens mij is ze bij iedere specialist in dit land geweest. Zulke mensen, die er echt radeloos over zijn, daar kan je mee praten en die kan je informeren. Want ze hebben toch niks te verliezen meer!

 

Als je zo veel weet over de terpentenen, e.d., informeer je dan ook eens duidelijk over het endocannabinoide stelsel en over de cannabinoiden zelf :) zeker dat je dat ook super interessant zult vinden!

 

Enneu,... 1+1 =3? als je hier heel serieus over bent... njah, dan weet ik het ook niet meer... Wellicht heb je dan net iets te psycho-actief gereageerd op een of ander goedje. En ik weet zeker dat moest ik dat zeggen tegen een professor in de wiskunde, dat ie mij 4-kantig uitlacht en dat ik zijn les nooit meer binnenkom.

 

Wel nog eventjes afsluiten met een grote waarheid : 1=1 ;) denk hier maar eens over na :D

 

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites
nee dat geloof ik helemaal niet. waar staat dat dan ?

 

 

......

 

 

genezen die planten ook deze ziektes: kanker...

 

diabetes...

 

infecties...

 

ontstekingen, artrosis...

 

chronische pijn...

 

brandwonden...

 

ZWEREN, WRATTEN, moedervlekken...

 

migraine...

 

astma...

 

BEZORGDHEID, paranoia...

 

depressie...

 

SLAPELOOSHEID...

 

lidtekens...

 

vitale organen...

 

het regeld je lichaams gewicht, ONTGIFTING...

 

leukemie...

 

PSORIASIS...

 

aids...

 

Multiple sclerose (ms)...

 

autisme, GEESTELIJKE WANORDE...

 

GLAUCOOM, VISIE ...

 

hart, bloeddruk...

 

SCOLIOSE...

 

En dan reageer ik alleen maar op het feit dat je zegt dat canna-olie autisme kan genezen.

Ik zou je graag een wetenschappelijk bewijs zien geven voor de rest ....

 

mvg Pieter

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat is een misverstand. dat stuk heb ik zeker nooit geplaatst met die bedoeling. het stuk over autisme moet nog vertaald en geplaast worden. hier heb je het alvast in het engels.

 

AUTISM, MENTAL DISORDERS

Has anyone tried hemp oil for autism or other mental diseases?

I have no experience with autism, but I think hemp oil would be very effective in treating this condition. I know people who have given their children hemp oil for ADHD with great success. The standard treatment for ADHD involves chemical drugs like Ritalin. Now what would you like to see your child take, chemicals that can have unknown effects on the child for years... or hemp that is natural and does no harm? I have also supplied oil to people suffering from bipolar disorder, and schizophrenia with good results. In many of these cases the chemical drugs supplied by the system do more harm than good and often with the use of such drugs people can become suicidal. Overall, I would have to say that properly made hemp oil from the right strains is very beneficial for many mental disorders.

 

 

 

Ik zou je graag een wetenschappelijk bewijs zien geven voor de rest ....

 

mvg Pieter

pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff zucht

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adhd en autisme zijn dan ook 2 verschillende dingen.

Ik herhaal, de auteur schrijft hier dat hij geen ervaring heeft dan lijkt het mij ook best dat hij hier geen uitspraken over doet.

 

 

I have also supplied oil to people suffering from bipolar disorder, and schizophrenia with good results.

 

Hier zou ik graag nog even verwijzen naar de onderzoeken die uitwijzen dat cannabis psychoses kan triggeren ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
.

Ik herhaal, de auteur schrijft hier dat hij geen ervaring heeft dan lijkt het mij ook best dat hij hier geen uitspraken over doet.

dat zeg je goed ja. lijkt jou. maar mensen zoals ik zijn wel blij dat die dat doet. want ik kan me er wel degelijk iets goeds bij voorstellen. niet dat ik daarover weer met jou ga discusieren. want daar heb ik geen zin in.

 

Hier zou ik graag nog even verwijzen naar de onderzoeken die uitwijzen dat cannabis psychoses kan triggeren ...

doe dat dan ook eens. ik weet zeker dat er mensen genoeg zijn op dit forum die je hele tegenover gestelde, wel kloppende onderzoeken kunnen laten zien. al had je die natuurlijk allang zelf gelezen moeten hebben, voor je met zo,n opmrerking komt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jongens voor het hier een welles nietus verhaal wordt, zullen we even terug gaan naar de bron? Hennepolie is géén wondermiddel, maar wel een middel waar veel mensen die lijden aan bepaalde ziektes of aandoeningen positief op reageren. Er worden opmerkelijke resultaten geboekt hiermee.

 

Waarom ik schreef dat ik vind dat het kortzichtig (en dom) is om op voorhand chemo af te keuren en voor olie te gaan is omdat je in alle situaties die je tegenkomt allereerst toch een dokter moet raadplegen. Iedere natuurgenezer zal je dat ook vertellen als het goed is. Voor hen die alles al geprobeerd hebben is er niets meer te verliezen, maar bedenk dat veel mensen met ziektes en aandoeningen vaak ook uitstekend geholpen worden door de reguliere medische wetenschap, en dat ze dit vaak aangrijpen als een laatste redmiddel omdat er niks anders meer is dat helpt. Die weg naar de dokter en dokterscontrole moet wel blijven. Als een situatie uitzichtloos is dan is het wat anders, en ook zolang het je behandeling niet in de weg zit zie ik er ook niet zo'n probleem in, mits je maar wel onder controle en behandeling blijft. Ik zou het ook heel erg vinden als mensen er valse hoop uit putten. We zien wel uitgemeten de succesverhalen maar lezen we ook over die mensen die het gebruikt hebben en toch zijn overleden?

 

Dat is mijn mening en daar kun je van verschillen en dat is je goed recht. Dat maakt mij niet beter dan jou en jou niet beter dan mij. Het is echter wel zo dat ik wil voorkomen dat er straks een topic komt op wietforum waarin hennepolie geportretteerd wordt als een soort universeel geneesmiddel. Ik maak, net zo als een aantal andere forumleden, al een paar jaar olie van verschillende strains en probeer ook altijd feedback te krijgen van mijn medicinale "goede doelen" om hiervan te leren. Ik zal echter nooit roepen dat het "de kuur voor alle problemen" is want dat is het gewoon niet. Als je al aan je maximale dosis morfine zit dan doet dat druppeltje olie ook niet meer zoveel, anders dan dat het je door de dag helpt en mogelijk wat beter laat slapen (wat al heel erg fijn is). Neemt niet weg dat er nog heel veel te leren is en dat meer mensen kennis zouden moeten maken hiermee, en dat er dringend meer onderzoek noodzakelijk is.

 

Een traject waar AlphaNova mee bezig was (is) is het inventariseren van profielen om op basis hiervan (samen met gebruikersfeedback van medicibale gebruikers) conclusies te kunnen trekken en meer gericht te kunnen kiezen. Alleen reageren individuele patiënten vaak net iets anders op de verschillende soorten en samenstellingen.

 

Net zo min als ik kan oordelen over jouw achtergronden en drijfveren om dit te schrijven kun jij die van mij niet weten. Een forum, en een topic met een paar posts in het bijzonder, maken alles een stuk zwart/witter dan de werkelijkheid is. En nu wil het het helemaal niet hebben over zelf kanker hebben of mensen uit je omgeving verliezen, ik denk dat vrijwel iedereen op dit forum wel iemand uit zijn omgeving aan kanker heeft zien sterven (of genezen), van dichtbij of veraf, en de enorme impact die die ziekte heeft.

 

@zieksnor: het gaat mij niet om bang maken, maar als je een flesje hebt met daarin geconcentreerd het actieve materiaal van een half ons wiet met een thc percentage van hier tot tokio dan mag je toch wel enige voorzichtigheid betrachten. Ik ken mensen die (letterlijk) volledig geflipt zijn op olie. Veel hoeven er niet eens olie voor te nemen of te roken trouwens, sommigen worden al psychotisch bij het roken van wiet (en zeker de verkeerde strains!). Het enige wat ik graag zou willen is dat we er met zijn allen genuanceerd mee omgaan en alle ervaringen gewoon met elkaar delen. Dat vereist wederzijds respect en ook enige voorzichtigheid. We zijn tenslotte geen medici.

 

Wat betreft het forum: Het kan gewoon niet dat er olie heen en weer gaat van deze naar gene via het forum. Ten eerste is dat handel en ten tweede staat olie op lijst 1. Wat moeten wel voorzichtig blijven.

 

Ik vind alle initiatieven rond het gebruik van hennepolie heel positief, maar blijf een beetje genuanceerd en let er op wat kan en wat niet.

 

Persoonlijk ben ik ook wel benieuwd naar de ervaringen van lostchild. Zelf kom ik ook regelmatig bij hscarry over de vloer, en die geeft hier ook zijn feedback. Dus laat alle ervaringen gerust binnenstromen (hoe meer hoe beter!) maar wees voorzichtig met het messias gevoel :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wijze raad van Whazzup genoteerd! Ik begrijp zeker je standpunt dat we voorzichtig moeten zijn! Bedankt voor de goeie raad, want goed bedoeld is ie zeker! :)

 

Heb ook trouwens altijd ook gesteld dat het maar een hypothese is van mij dat wietolie vrijwel alles kan genezen ;) En hypotheses moeten inderdaad eerst onderbouwd worden! Dus ik ga weer lekker wetenschappelijke verslagen en studies lezen! :D

 

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...