Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

djbroertje

TEST: BADBOY T5

Recommended Posts

als ik goed heb gelezen is er 'n verse/frisse lucht aanvoer van buitenaf

is dat actieve aanvoer of toch niet?

of heb ik niet goed gelezen? :rolleyes:

 

ik blijf meespieken ;)

 

grtz angel777

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey ziet er mooi hokje uit, deftig aan het klussen geweest zo te zien..

 

Dat T5 beest ziet er degelijkmateriaal uit, ben beniuwd naar het verdere verloop van deze test ook van de resultaten van de humboldt ivm je eigen voeding en grondje. Ik blijf deze zekers volgen :rolleyes:

 

Greetz,

Fif

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Angel777, nee ik heb een passieve inlaat en de uitlaat gaat dor mijn dak naar buiten.

 

@Fif, thanks, ja een beetje klussen was nodig. De BadBoy is inderdaad een degelijk apparaat. Ik zie je wel eens langsschuiven.

Ik blijf jouw ook volgen, kan ik mooi kijken hoe de Humbold gaat.

 

Even kijken of ik vandaag nog wat verder ga komen.

 

grtz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het hokkie staat nu, as we speek proef te draaien.

 

Inclusief fan-controler, en het wordt toch redelijk warm onder de BadBoy. Ik kijk nu naar de meter en deze geeft aan 30,7 graden gemeten ca 10 CM onder de lamp in het midden met een kartonnetje erboven om direct licht te voorkomen. de afzuiger staat op ca 25%. Ik zal hem eens wat hoger zetten. dan vanavond weer eens kijken.

 

de temp in de ruimte boven de lamp is nu 20,9 graden. maar ik ben bang dat het eronder toch zo warm word dat ik in elk geval 2 PC fannetjes moet gebruiken. als de lamp op enkele CM's van de plantjes af moeten hangen zal de temp nog hoger zijn.

 

hier wat pica's hoe het er nu uitziet.

 

eerst de bodem,

 

gallery_19177_9482_734659.jpg

 

en het schakelbordje wat weer opgehangen is.

 

gallery_19177_9482_20142.jpg

 

en eerst een poging om een foto te maken hoe de tempvoeler ligt met het licht aan. en daarna maar zonder licht, is niet gelukt met licht aan een pica te schieten. ;)

 

gallery_19177_9482_315450.jpg

gallery_19177_9482_1245177.jpg

 

nu dus (denk ik) alleen nog de fannetjes monteren, en dan weer zien of het beter gaat met de temperatuur.

Verder nog wat cosmetische verbetringen aan de buitenkant, wegwerken van de luchtinlaten, kabelgootjes plaatsen en dergelijke. het oog wil ook wat.

 

tijdens het typen van dit bericht heb ik in het begin de afzuiger op 50 % gezet en de temp is nu net terug gezakt naar 29,7 graden, volgens mij met de extra fannetjes gaat het wel goed komen.

 

ook heb ik even in mijn hokje gestaan met de deur dicht, ik heb nog nooit zo een donker hokje gehad, :rolleyes: dit zal in ieder geval niet tegenwerken met de kweek.

 

wordt vervolgd.

 

Grtz,

Dj

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ben bang dat je inlaat toch wat klein is. Bereken het opp van een pijpje maar eens en dan het opp vam je afzuiger flensmaat. Ik vermoed dat je minimaal 2-3x zoveel inlaat nodig hebt om de temp rustig te houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Whazzup,

 

ik ben even aan het rekenen gegaan en de inlaten bij elkaar zijn ongeveer 458 CM2 en er vanuit gegaan dat de afzuigflens 120MM is komt deze uit op 452 CM2 als ik de formule goed heb onthouden van heel lang geleden.

 

PIxD2.

 

nou moet ik er nog in minimaal een zelfde opppervlakte bij maken, beter nu ontdekt dan tijdens de kweek, weer wat klussen en weer testen.

 

grtz,

Share this post


Link to post
Share on other sites

vanmiddag een beetje bijtijds thuis en even gauw 4 extra gaten geboord/zaagd.

 

nu in totaal 1323 CM2 meer dan 2 keer zoveel als de uitlaat. de lamp weer aangezet en de voeler nu op ca 5 CM van de kap afgezet. eigenlijk de maximale afstand wat de buisjes van de plantjes af moeten blijven.

 

de temp loopt nu zelfs nog op naar 35 graden. hier kan ik alleen maar uit opmaken dat de warmte niet genoeg weg kan onder de kap vandaan. Ik weet niet of het uitmaakt als er meer ruimte onder de kap is, nu is er ca. 150 MM hoogte tussen de bodem en de kap, en als er planten onder staan is er meer volume aanwezig.

 

ik zal dit zometeen nog eens proberen. anders maar even zien of ik er een paar fannetjes aan kan hangen. kijken of dit wat uitmaakt. Ik wil (nog) geen gaten in de reflectoren maken om er direct boven af te zuigen.

 

word vervolgd.

 

grtz,

Share this post


Link to post
Share on other sites

zijn we weer.

 

vanavond weer een flink aantal keren met m'n kop in het hokkie, uiteindelijk 2 fannetjes eronder gehangen en de afzuiger bijna voluit is de temp stabiel op 28,7/ 28,8 graden.

 

als het warmer gaat worden is het nog niet voldoende, dus moet nog even verder proberen. ik zit te denken aan een soort trechter erboven van plaatmateriaal, met daar boven een fannetje.

 

hiermee hoop ik dan dat de warme lucht door de bestaande sleufjes in de reflectoren naar boven toe wordt afgezogen en zo ook weer een beetje warmte kwijtraak. eerst nog maar even 1 of fannetjes erbij maken om te zien of dat nog wat verschil maakt.

 

laterz,

Share this post


Link to post
Share on other sites

35 graden 5 cm van de buizen vind ik nog niet eens zo gek.

Probleem blijft natuurlijk dat het een erg groot oppervlak is, aan de zijkanten heb je 10? cm en die minisleufjes zullen passief niet echt wat doen (getuige de lage temp boven de lamp).

Het idee van een trechter of kap over de bovenkant en een fan die daar een vacuum zuigt is helemaal zo gek nog niet.

Misschien kun je eerst eens proberen met wat karton en tape? En een fan natuurlijk :D

Kijken of je wat lucht door die sleuven kunt zuigen....

 

 

Succes!

 

:rolleyes:

 

 

oh, by the way.... hoewel blijkbaar "een beetje diep" geplant, toch de eerste..... Je eerste JB ;)

gallery_18008_8927_41183.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja die 35 graden is nu misschien nog niet zo gek, maar straks wordt het toch weer wat warmer buiten en zal het echt niet verbeteren. en ik denk dat deze buisjes ook zo dicht mogelijk op de dametjes moeten staan en dan is 35 graden wel iets te hoog ben ik bang

 

Rondom heb ik ongeveer 5 Cm.

 

ik heb gisteravond even van Hardboard en Ducktape een soort trechter gemaakt, en ik heb al een fan klaar liggen. Nu nog even de tijd vinden om het af te maken en te testen. misschien vanavond.

 

Enne die JB gaat lekker snel zo toch, werken dus wel goed die ploppotjes. moet ik nog op gaan schieten ook. :rolleyes:

 

Grtz,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Dj,

hier was ik al bang voor, dat door de dichte reflectoren de warmte niet weg kan. :rolleyes:

Met de trechter lijkt mij een goede idee, maar denk erom, dat de buizen een

bepaalde temperatuur nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Een deze is circa 35°C. Dus, teveel afzuigen mag ook niet.

 

Groetjes

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Torsten,

 

niet bang zijn Hobbiebob is nog niet klaar met knutselen. en als de 35 Graden nodig zijn zal het op ca 5 CM eronder toch iets lager moeten kunnen.

 

Ik weet niet of de dames deze temp kunnen handelen. eerst maar even proberen of dit gaat werken, anders moeten er toch 4 fannetjes onder komen te hangen. Maar als dit gaat werken heb ik ook niet veel spullen onder de kap hangen, en dat is ook wel wat waard.

 

Maar gezien de lengte van de buisjes moet ik eigenlijk iets sterkere fannetjes hebben. De fannetjes die ik heb liggen zijn niet allen van de juiste capaciteit. Dus moet ik even verder zoeken naar de juiste.

 

wordt wederom vervolgd.

 

Grtz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

daar zijn we weer,

 

vanavond weer eff tijd en de afzuiger aangesloten.

 

na een 45 minuten was de temp opgelopen naar een 34,6 graden. dit was alleen met mijn gebouwde afzuigkapje erboven. de afstand van de sensor naar de lampen was ongeveer 3 á 4 CM. dus word wel wat beter.

 

daarna heb ik de voeler op een afstand van ca. 7 CM gezet en 2 PC fannetjes eronder gehangen.

 

nu is de temp 28,8 graden en daar staat hij al een half uurtje op. dus lijkt wel redelijk. Ook heb ik de luchtbevochtiger aangezet maar met de afzuiging volop draaiend komt die ook niet hoger dan 23%, gaat ook nog wel een issue worden omdat ik stekken ga krijgen.

 

hier wat plaatjes.

 

de afzuiger.

 

gallery_19177_9482_302774.jpg

 

gallery_19177_9482_2886644.jpg

 

en hier de fannetjes, die de extra koeling geven.

 

gallery_19177_9482_1354969.jpg

 

verder ga ik even denken of ik BV nog de sleufjes in de reflectoren wat groter ga maken, zal wel een k@tklus worden maar misschien krijg ik dan genoeg luchtverplaatsing om de warme lucht af te zuigen en geen extra fannetjes te hoeven plaatsen.

 

anders zal het wel proberen worden met misschien wat meer afstand tussen de dames en de buisjes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na weer een paar uurtjes proberen met en zonder fannetjes, en wat al nog meer nog steeds niet tevreden.

 

Zit nog even te denken of mijn uitblaas door het dak niet te veel weerstand biedt. deze gaat door het dak heen en blaast onder de pannen. Maar heeft niet heel veel ruimte IVM een dakkapel er net naast.

 

ik heb in elk geval al een fatsoenlijke dakdoorvoer gekocht op marktplaats, 125 MM, deze eens plaatsen en zien of het wat uitmaakt.

 

Maar ik denk dat ik toch maar ga proberen om de geufjes in de reflectoren wat groter te maken. kortom we zijn er nog niet. En ik weet het ik ben niet gauw tevreden. :rolleyes:

 

grtz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kunnen we stellen dat in de Badboy T5 in ieder geval de warmte-afvoer niet voldoende is?

En dat uit deze (mini) test blijkt dat deze (door aanpassing van het armatuur?) wel wat groter zou mogen in de toekomst?

Of is dat een te snelle conclusie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kees A,

 

Ik denk dat het TO MUCH is voor zo'n klein kastje....rondom geen ruimte meer over.

Je had beter voor zo'n kastje een kleinere variant kunnen nemen.

 

Het is zonde om heel de armatuur te gaan verbouwen om het iets koeler te krijgen.

 

Gr schenkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja voorlopig is denk ik mijn conclusie ook dat de warmteafvoer onvoldoende is, en de armatuur verbouwen is wel zonde maar er zijn niet veel opties.

 

1 armatuur verbouwen, (modificeren klinkt beter)

2 Kast vergroten, maar dat lost ook het probleem niet denk ik. Past er wel een grote fan in.

3 niet verder proberen. maar dan weten we niet hoe het groeit en bloeit.

 

DOC, give me your opinion. misschien kun je eens vragen bij de leverancier wat hun ervaringen zijn.

 

voorlopig ga ik toch voor extra of grotere gaten maken in de reflectoren, of evt de overlapping van de reflectoren er af zagen en zo ruimt creeeren voor warmte afvoer.

 

weet nog niet wanneer ik daarmee verder ga zal wel even tijd kosten.

 

grtz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi dj!

 

Hoe zit het met de luchtvochtigheid met alles aan nu?

Als die ook te laag is zou je misschien kunnen denken aan een vernevelaar.. die koude mist koelt de lucht rondom de dames behoorlijk af, 2 vliegen in 1 klap dus.

 

Ik dacht gelezen te hebben dat je de lampen in een set kan schakelen maar dan alleen links of rechts, ik weet niet hoe het ding gewired is maar misschien is er een mogelijkheid om wat kabels te verwisselen om zo tussen midden/buiten te schakelen..

Dat is een iets vriendelijkere modificatie dan in dat ding lopen zagen.

 

Je zou een actieve inlaat kunnen nemen i.p.v. een passieve of je dubbele bodem via een slang (extra) koude lucht van buiten laten aanzuigen.

Nu niet opgeven dude :rofl

 

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat je simpelweg ook kunt proberen is aan de zijkanten van de lamp een paar kleine fan's die 45 graden omhoog blazen. Of het idee van Torsten, met in jouw geval 2 of 4 kleine fan's tussen de buizen die omhoog blazen:

gallery_5351_8844_256919.jpg

 

Zaterdagmiddag / avond eens meten?

 

Grtz,

Koi.

 

Hé El Negrow, had je nog geproefd? Ik ben wel benieuwd....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik hoor het al de technische denktank is geopend thanks guys, en ik geef zeker nog niet op. Ik kan er namelijk niet goed tegen als er iets niet lukt dus het moet en zal goed komen.

 

ik heb geprobeerd met een luchtbevochtiger erin en dat scheelt wel iets maar niet genoeg. wel blijft de LV nog te laag naar mijn zin maar dat komt omdat de afzuiger nu volop draait.Het anders schakelen zal wel kunnen maar dan kan ik niet draaien met alle lampen en dat mag natuurlijk niet gebeuren.

 

Verder gaat het wel beter met 3 fannetjes onder de lampen door. maar is nog niet ideaal. maar ik heb eigenlijk niet de juiste fannetjes, nog even wat PC's nakijken misschien heb ik nog wat in huis.

 

verder wil ik eigenlijk alleen de bestaande gleufjes wat groter maken, misschien ze opboren met een stappenboor, dan is er niet zoveel aan de hand denk ik. en denk ik dat ik niet veel reflectie verlies.

 

nou we zien wel, zaterdag zou wel kunnen even met het thuisfront overleggen, ligt nu te slapen. anders maar even bellen Koi.

 

eerst even voetballen met 1 van de kids als het doorgaat dus zal wel eind van de middag worden. kunnen we na het eten lekker meten ben wel benieuwd.

 

grtz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Dj,

ik weet niet of het de bedoeling is om de Bad Boy zo te verbouwen, dat het uiteindelijk werkt.

Maar als het niet anders kan! :rofl

 

Als jij de gleuven boven de buizen groter maakt, loop je gevaar dat de buizen teveel afkoelen en

hierdoor niet meer zo goed werken. Lumenverlies en kleurverandering zijn de gevolgen.

 

Als ik de Bad Boy zou moeten verbouwen, zou ik het als volgt doen:

Ik zou de reflectoren in de lengte (war deze overlappen) an iedere kant om 3 - 4 cm inkorten.

Dan heb je zoiets:

gallery_5351_7656_1622853.jpg

Deze installatie werkte zonder warmteproblemen.

 

Groetjes

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Torsten, dank je wel voor het meedenken, en ik wil zeker niet dat de buisjes niet meer correct werken.

 

dus ik denk (bijna zeker) dat ik eerst nog ga proberen met 4 Fannetjes. onder elke reflector 1. eens zien of dat het gaat worden.

 

hakken en zagen kan altijd nog indien nodig.

 

grtz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mijn mening:

al hang je er nog zoveel fans bij, je gaat alleen de warmelucht sneller verplaatsen in plaats van afkoelen.

is 'n actieve aanvoer van frisse lucht geen snellere en betere oplossing? :rofl

 

grtz angel777

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat ben ik wel met je eens.

 

maar frisse (koele) lucht aanvoeren, is een hele andere bouwkundige uitdaging. ik kan niet zomaar even een raampje openzetten, wel een tijdje maar niet de gehele kweek.

Maar is zeker nog het overdenken waard.

 

ook voorzichtig dan even thuis melden dat er misschien weer wat aangepast moet worden. :rofl

 

grtz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

staat het hokje op 'n zoldertje of in 'n slaapkamertje?

op zolder zou je makkelijk iets kunnen maken zonder verbouwingen gezien daar altijd wel onluchtings openingen zijn.

op 'n slaapkamertje word het al iets moeilijker :rofl

dan zal je bijvoorbeeld die ruimte niet teveel moeten verwarmen zodat er koelere lucht in die kamer blijft.

op die manier lukt het mij om m'n kastje op temperatuur te houden (met 180 watt tl verlichting).

 

hopelijk kun je iets met deze info.

 

grtz angel777

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...