Mitsz van der Kamp 137 Posted November 24, 2012 Het gebeurt nog wel, edoch wordt de wiet te vroeg geoogst. Jammer. Het beste wat ik ooit rookte zat aan een stokje gebonden. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nighthaunter 1 Posted November 24, 2012 Kip op stok van de slager is ook erg lekker. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Supertramp 135 Posted October 22, 2014 Wat een mooie topics heb jij toch weetje! Lijkt mij ook gaaf om te proberen, zou het ook kunnen met al redelijk droge wiet? De wiet is net in een cure pot gegaan, als ik nou es een paar van die toppen pak en ze in bindt en dan verder ga curen aan een stokkie in een weck pot! Ben erg benieuwd of je nog nieuwe weetjes er over hebt weetje! Laat het horen Tramp Quote Share this post Link to post Share on other sites
HUFFnPUFF 2,179 Posted October 22, 2014 Maar het opbinden, is toch gewoon een oude manier van onze curing dmv potten; vocht/drogen onder controle houden, zit er dan nog een wezelijk verschil in? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Supertramp 135 Posted October 22, 2014 Ik zou het niet weten Huff Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted October 22, 2014 jawel, het wezenlijke verschil zit erin dat je het vocht juist zo lang mogelijk in je product wilt laten, hierdoor ontstaat er ( bijna) fermentatie. als je dit tever laat gaan krijg je een meer herkenbare gronderige/paddestoelen/ lucht wat wezenlijk anders is dan het curen= omzetten chlorofyl naar bladsuikers. Als je brickweed hebt dan kun je dit soms ook ruiken, 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
HUFFnPUFF 2,179 Posted October 22, 2014 Waarom willen we dat dan, nu ben ik geen fan van paddestoelensmaak dus misschien ben ik gewoon geen echte kenner Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tokes 27 Posted October 22, 2014 Die wil je natuurlijk juist niet, dan betekent het dat er iets niet goed is gegaan. Dit kan ook gebeuren door je wiet iets te nat in een pot te doen, en vervolgens af en toe vergeet de pot weer te luchten.. Het is juist die bijna-fermentatie die voor het beste eindresultaat zorgt waarbij zoveel mogelijk chlorofyl is omgezet. Vandaar dat te snel gedroogde wietjes geen goede smaak hebben, en ook slecht voelen in je keel. Quote Share this post Link to post Share on other sites
HUFFnPUFF 2,179 Posted October 22, 2014 maar dan is het "gewoon" curen? Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted October 23, 2014 Dan is het proces gewoon curen echter wat er gebeurt is hetzelfde als wat ik bedoelde met "over" fermenteren. Waarom? Omdat je mensen hebt die van de smaak houden van buitenlandse wiet? Omdat het leuk is om alle processen onder de knie te hebben. Omdat het kan. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites