Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

weetje

Tied "Thai Sticks."

Recommended Posts

Het gebeurt nog wel, edoch wordt de wiet te vroeg geoogst.

 

Jammer.

 

Het beste wat ik ooit rookte zat aan een stokje gebonden. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een mooie topics heb jij toch weetje!

Lijkt mij ook gaaf om te proberen, zou het ook kunnen met al redelijk droge wiet?

De wiet is net in een cure pot gegaan, als ik nou es een paar van die toppen pak

en ze in bindt en dan verder ga curen aan een stokkie in een weck pot!

 

Ben erg benieuwd of je nog nieuwe weetjes er over hebt weetje!

Laat het horen

 

Tramp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar het opbinden, is toch gewoon een oude manier van onze curing dmv potten; vocht/drogen onder controle houden, zit er dan nog een wezelijk verschil in?

Share this post


Link to post
Share on other sites

jawel, het wezenlijke verschil zit erin dat je het vocht juist zo lang mogelijk in je product wilt laten,

hierdoor ontstaat er ( bijna) fermentatie.

als je dit tever laat gaan krijg je een meer herkenbare gronderige/paddestoelen/ lucht

 

wat wezenlijk anders is dan het curen= omzetten chlorofyl naar bladsuikers.

 

Als je brickweed hebt dan kun je dit soms ook ruiken,

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom willen we dat dan, nu ben ik geen fan van paddestoelensmaak dus misschien ben ik gewoon geen echte kenner ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die wil je natuurlijk juist niet, dan betekent het dat er iets niet goed is gegaan.

Dit kan ook gebeuren door je wiet iets te nat in een pot te doen, en vervolgens af en toe vergeet de pot weer te luchten..

Het is juist die bijna-fermentatie die voor het beste eindresultaat zorgt waarbij zoveel mogelijk chlorofyl is omgezet.

Vandaar dat te snel gedroogde wietjes geen goede smaak hebben, en ook slecht voelen in je keel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan is het proces gewoon curen

echter wat er gebeurt is hetzelfde als wat ik bedoelde met "over" fermenteren.

 

Waarom?

Omdat je mensen hebt die van de smaak houden van buitenlandse wiet?

Omdat het leuk is om alle processen onder de knie te hebben.

Omdat het kan. :yummy:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...