Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

weetje

Tied "Thai Sticks."

Recommended Posts

Nou weet ik niet helemaal zekerz of ik in de goeie sectie zit,

majah, ergens moet het begin zijn.

 

Thai sticks.

 

image002.jpg

 

Dank aan Hempcity=bron.

 

 

En je ziet het al; je kunt beter zeggen: Tied sticks.( gebonden stokjes)

 

En dat is wat ik een paar keer in handen kreeg; zo'n stokje thai stick,

zo'n 22 jaar geleden. Met enkele keren een smashing effect.

Een paar jaar later ging ik als studentje mijn eigen buitenwiet growen,( midden in utrecht)

met geen groene kennis, wietforum alleen een mooi klein boekje, het groene boekje'en materiaal van Wernard en de zijnen: posigrow- as ik me niet vergis.

Najah, ik bedoel maar te zeggen; t waren niet alleen harde toppen die ik produceerde B)

Majah, je wil toch je jaartje rond roken?

 

En toen bedacht ik me de Thai sticks, pakte touwtje en tak, en begon te binden....

De zoetste, of meest verfijnde Purple heb ik maanden later gerookt; een herontdekking was gedaan....

 

 

thaisti1_gif.jpg

 

met dank aan: Nebraskaprevlink.(bron)

 

 

Helaas kan ik al jaren mijn potjes niet growen van buitenwiet,

dus deze traditie is wat verwaterd.

Maar belofte maakt schuld, en ik zou altijd nog eens verslag doen van deze manier van drogen,

en dat gaat dit weekend dus gebeuren.

 

Nu eerst boodschappen doen,...

greetz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, de reden dat ze op een stokje zitten is omdat het een soort droog-proces is? ;)

Heb me altijd al afgevraagd wat het nut nu was van wiet op een stokje. B)

 

Kijk er al naar uit weetje!

 

PS: Ga je echte thai-sticks maken, dus een thai soortje en ook met zaden erin? :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan niet wachten :P iets voor volgend jaar dan, maar heb altijd al keer Thai Sticks willen roken,

maar zou begot niet weten waar te krijgen, in de shop hier in ieder geval niet ;)

 

Ik neem een abonnement en een dampie en ga er rustig voor zitten.. B) :tu

grtzzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja inderdaad,...

wrom zitten ze op een stokkie?

 

Eerst ff eerlijk zijn: Ik ben geen belezen Weetje,

ik ben een gesproken en gehoord Weetje.

 

Er moeten vast prachtige verhalen zijn over de thai sticks in boeken,

maar ik weet wat ik hoor en zie....

 

Zo was er een kennis die zei:

Die mensen gingen stiekum wiet halen in de jungle,

en moesten zo compact mogelijk verpakken.

 

Ikzelf heb er altijd een cultuur/religieuze insteek bij gezien.

 

En er is denk ik 1 ding een feit te noemen:

Er is geen enkele canna cultuur die zich niet bezig houd met Curen.

En nou denken wij in ons landje zoveel te weten van canna,

maar dat is maar gedeeltelijk waar.

Als je het bij ons gaat hebben over curen

dan lopen de meningen uiteen van:

een plant in zijn geheel ophangen

tot

in een netje( onder je lamp)

En natuurlijk ons weckpotje met niet al te droge wiet, voor de kenners.

 

Als je dit gesprek wereldwijd gaat bekijken,

vallen we in het niets.

 

#Gaten graven in de grond,

#in de mexicaanse zon

#in leren zakken langs de rug van een ezel

#pakketten met lagen bananenblad ertussen

 

Maanden, soms jarenlang bevind het zich daar,

te fermenteren, te drogen, te curen.

 

Een kennis die me belt, eind augustus 2009, en zegt,

nou moet je komen roken, nou is mijn wiet echt klaar.

En die deed niets bijzonders, behalve het lef hebben om t te laten hangen

donker,koud en iets te vochtig.Let wel: dit was de oogst 2008.

 

En zoals ik het jaar rond wil roken,

wil iedere cannabist dat.

Dus juist in andere culturen zal men meer gekeken hebben

hoe de houdbaarheid en potentie verlengd kunnen worden.

 

Deze thai sticks gaan niet van thai wiet gemaakt worden,

maar van silverhaze outdoor.

 

groetels Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi verhaal hoor!

Maar ga wel na ,waar komt wiet eigenlijk vandaan, daar waar het al duizend jaar bestaat.

En sinds nederland met wiet wordt geassasceerd betekent het niet dat het hier is uitgevonden, de nederlandse wiet of de wiet van nu is allemaal commercieel, een heeft niet de tijd om een jaar te drogen of heeft efficientere methodes, dat ze het daar in bananenbladeren deden was denk ik alleen omdat ze geen andere methodes hadden.

XTOKKELX

Share this post


Link to post
Share on other sites

helemaal waar-XTOKKELX

en drom is de homegrower ook al dichter bij het fijne product,

die neemt er de tijd nog voor.

 

en die bananenbladeren,

nou dat is iets meer dan niets anders voor handen hebben.

het schijnt de cure erg te zoeten,

is afgesloten dek(=fermentatie)

en als pakket(=druk)

en er spelen bij bananen nog hormonale perikelen,

die effect kan hebben op canna.

 

greetz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom zouden ze daar waar ze het in bananenblad drogen geen beschikking hebben tot een droge donkere kast? B)

Omdat wij hier in het westen meer (''hightech'') opties hebben wil nog niet zeggen dat hun manieren van doen niet doordacht zijn...

Het gaat hier tenslotte om planten niet om rocketscience!

In die landen hebben ze ook veeeel meer jaren ervaring dan wij dat hier hebben dus ik geloof niet dat ze ooit begonnen zijn met 1 manier van drogen en dit forever zo zijn blijven doen, hier is heus wel mee geexperimenteerd.

 

Ik heb in een aantal (tropische) landen buiten NL wiet gerookt..en hoe die wiet gedroogd was? geen flauw idee! maar heus niet zoals wij t doen...

En 9 van de 10x werd ik er anders knetter door dan van welk nederlands wietje dan ook, dus levert een alternatieve manier van drogen slechtere wiet op?

HELL NO als je t mij vraagt!!! en dit ligt heus niet alleen aan de genetica.

Ik ben er heilig van overtuigd dat onze manier niet dé manier is.

Wie weet wat voor n extra reacties er plaatsvinden door deze inheemse manieren van drogen!

 

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

heye mot je niet boos worden hoor< hihihi

 

 

maarre je hebt gelijk en ik doe er nog een schepje bovenop.

Vaak kan een bepaalde genetica ook een medicinale wrking toebedicht hebben,

binnen die cultuur.

Ook vanuit dit perspectief kan het drogen anders gedaan worden.

 

Ik heb nooit iets begrepen van de acapulco gold die ik gezien heb,

goudgeel als tarwe.

het verhaal erbij:

Dat laten ze in kleine bundels in de zon drogen.

 

Wij zeggen fout.

(is ook zo)

Maar als je dieper duikt krijg je vragen als:

uv licht breekt thc snel af( da's een feit) maar als je het goed timed,

zijn alle andere cannabinolen dan ook weg?

 

of

 

Als het kookpunt vanaf 38 graden is( bij de verschillende cannabinolen)

en je kookt je wiet in de zon,

op 42 graden voor een halve zonnecyclus

Dan heb je maar een beperkt aantal stoffen eruit gekookt,

en de samenstelling van de kristal dus veranderd.

 

Dit zijn 2 vragen die er vanuit mjn Weetje kant waren gekomen.

en opeens kan ik ze mss met Acapulco Gold beantwoorden.......

 

Het doel van Curen

Waarom droog je iets

met welke reden wil je het gebruiken

om welke goden te vereren

 

Misschien vind je in de cure techniese kant wel veel meer

culturele aspecten dan in de grow techniese kant van die cultuur.

 

t wordt zo bijna antropologie, B)

 

greetz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites
en er spelen bij bananen nog hormonale perikelen,

die effect kan hebben op canna.

 

Andersom anders ook wel! B)

 

Nu serieus.. Leuk dat je dit gaat doen.

Ga je ons nieuwsgierig maken door je boodschappenlijstje hier te plaatsen?

Of staat daar alleen

-Rood gare

-Saté prikkers

??

 

 

Banaan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andersom anders ook wel! B)

Jij bent scherp vandaag Banaantjuh!

 

Weetje: zet em op, ik ben nieuwsgierig geworden. Laat het gerust maar wat antropologisch worden want we weten allemaal dat onze Cannabis en het Occultisme duizenden jaren teruggaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Misschien vind je in de cure techniese kant wel veel meer

culturele aspecten dan in de grow techniese kant van die cultuur.

 

t wordt zo bijna antropologie, B)

 

greetz Weetje

 

 

Amen!

Wij zitten op 1 lijn :tu

Ik ga na deze ronde ook een beetje experimenteren met curen,buiten de oertechnieken om o.a. ook de chlorofyl afbraak bevorderen door een (levende) plant nog een week in het donker te laten staan (is eigk technisch gezien niet eens curen maarja ;)).

Daar kun je dit soort dingen mee bereiken..

gallery_19373_7189_63383.jpg

Inpakken in bananenblad en huppakee je hebt Chiquita's!haha

 

Maar we dwalen nu wel heel erg af.. ff ontopic weer:

Let's make some sticks!? :P

Ga je stokken gebruiken van een specifiek houtsoortje o.i.d? Hoe ziet het plan van aanpak eruit?

Ik ben benieuwd!

 

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

dit is leuk.

 

Mijn vader zat/ zit altijd op te scheppen over "vroegah, toen rookten we allemaal thai stick".

"thai stick??"

"Jah, Thai stick. Dat kon je vroeger overal kopen. Nu niet meer. Tegenwoordig verkopen ze alleen nog maar van die binnenkweekondereenlamp rotzooi."

"...Eeuh?!?"

 

Daarna wordt zijn blik altijd wazig en droomt hij even weg, met een tevreden glimlach...

 

"...zucht!... Ja, ja Thai stick"

 

Vette shit! dus Weetje ik neem een abbo op deze. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tied stick?

Yeah you know that stuff that's tied to a stick you know.

Oooh... thaistick!

Ik heb het ook nog enkele malen erg lang geleden mogen proeven en dat beviel toen best.

Leuk project,ik ben erg benieuwd naar de uitkomst. B)

 

Grtz. Aad

Share this post


Link to post
Share on other sites

tanx U all-

wat een leuke reacties.

en tja izza wel echt vroegah he, majah ben nog steeds hoogblond B)

 

Oke dus Thai Stick part 1.

Dat was denk ik, in 1982.

Het enige wat ik had was een nabeeld van die thai sticks.

Ik heb ze wel gezien met een los houtje,

maar dat vond ik niet kloppen.

Je bind dus de topjes tegen de tak zelf aan.

 

Oke, dus geoogst, en wat fluffy takken uitgezocht,

en toen ben ik gaan binden.

Vrij stijf om het stammetje heen.

Met?tekens in mijn ogen zit ik te binden,

hoe kan hier de rot niet inslaan......

 

En tja, dat was ook wel een wonder.

Want hoe droogde Weetje?

Ik plakte van piepschuim een hok tegen mijn plaffond,

totaal geen circulatie

totaal geen afzuiging.

Het enige wat ik zelf had bedacht:

Elke dag hing ik Courant papier op tussen de stammen.

De enige manier om het vocht te verlaten was dus via dit papier.

 

Bizar eigenlijk, dat dit goed ging...

En eigenlijk verder onderzoek waard.

 

Maar goed daar hingen de sticks dus ook te "langzaam drogen"

 

Toen ze een dag of 4 hingen te drogen,

wist ik het zeker:

Zo ging het niet goed.....

 

Doordat het eerste vocht de plant had verlaten

was ze gaan slinken,

en wel zoveel, dat het draadje er een beetje triest omheen bungelde.

Leermomentje:

De Canna wordt eerst 3 a 4 dagen als plant gedroogd,

voordat je met de bewerking doorgaat.

 

 

Dusza, t is de geachte lezer al wat duidelijk,

het lijstje met benodigdheden is korter dan deze zin:

Touw.

 

En dan kun je als enigste punt nog bedenken dat dit liever een katoen of hennepkoord is

dan een teflar of nylon modernig ding.

De mooiste Thai Stick die ik heb gezien was gebonden met een rood draadje,

dat was wel chique...

 

Ik droom ff met je Pa verderz, babylonboy

 

En Banaantjuh- nou was je zo scherp he....

maar sate hebben ze toch niet in Thailand, daar hebben ze geen chinees....

 

En over die lampen he....

Vergeet nooit dat je 25 jaar geleden aleen maar zonnatura in een zakje kocht,

los van de kwaliteit....

Die lamp geeft inderdaad een ander product....

 

Aad- die films hebben zoveel bizarre momenten,

bijna elke week beleef je wel iets,

wat je meteen aan deze films doet denken.....

 

Ach en als we onze raampjes maar open houden tijden het blowen :tu

 

 

greetz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat kan jij toch lekker vertellen zo B)

Geen foto's van het bind proces ?

 

Buble

Share this post


Link to post
Share on other sites

man ow man, it iz echt nie normaal deze 2 dagen,

zoveel text oke,ik iebel altijd een eind heen B)

maar het gehalte zinnige gedachtes is zo hoog.....

 

over de wegen

 

over planten

 

en nog 12 a-4tjes op de cannalyse sectie, helaas verborgen, maar mooie prints en zaadjes,....

 

kweenie maar t zullen de sterren zijn: perfecte oogstdagen nu!!!!!!

 

uhm, en tja ik heb het groen nog niet binnen, want natuurlijk gaan er foto's komen.

ik hoop zelfs op 2 manieren:

enkel zoals ik het deed,

en per bosje zoals Sjoerd het kende.

 

dusza komt helemaal goed,

 

Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites
maar sate hebben ze toch niet in Thailand, daar hebben ze geen chinees....

Sateh is indonesisch maar er is wel degelijk Satay in Thailand B)

 

Tijdens het wachten op de Thai stick wellicht iets voor de forumleden om te proberen:

 

De Indische keuken wordt vaak door de war gehaald met de Indonesische keuken. De Indische keuken is vooral een samenstelling van de gerechten van de oorspronkelijke bewoners van Indonesië, aangepast aan de smaak van de Nederlandse kolonisten. Toen ze later weer terugkwamen naar Nederland namen ze veel recepten mee en deed de Indische keuken haar intrede in Nederland.

Dit is een gerecht volgens een origineel Balinees recept.

 

Nodig voor 4 personen:

500 gr. hamlappen

4 sjalotjes

2 teentjes knoflook

2 gemalen kemirienoten

½ theelepel laos

½ theelepel koenjit (geelwortel)

½ theelepel djahé (gemberpoeder)

½ theelepel ketoembar (koriander)

½ theelepel djintan (komijnpoeder)

4 eetlepels maïsolie

1 eetlepel tamarindemoes

4 eetlepels ketjap

2 theelepels goela djawa (Javaanse bruine suiker)

2 stengels sereh (citroengras)

2 djeroek-poeroetblaadjes (blad van citroenboom)

2 deciliter santen (kokosnat)

250 gr. gemalen pinda’s

taugeh

bamboe satehstokjes

 

Het varkensvlees in blokjes snijden. De sjalotjes snipperen, de knoflook fijnwrijven en samen vermengen met alle kruiden en in de ‘tjobek’ (vijzel) of in een mixer tot moes maken en dit in de hete olie fruiten zónder dat het megsel van kleur verandert.

Vervolgens toevoegen de tamarindemoes, ketjap, goela djawa, citroengrasstengels, djeroek-poeroetblaadjes en de santen en onder voortdurend roeren laten inkoken tot een dikke saus. Laat het daarna afkoelen en laat hierin het vlees afgedekt 4 uur in de koelkast marineren.

 

Leg de bamboestokjes een half uur in water en rijg er 5-6 blokjes vlees aan en leg ze boven een heet houtskoolbed of onder de grill en rooster ze bruin en gaar.

Kook de saus flink door en roer er de gemalen pinda’s doorheen en voeg op het laatst nog wat taugeh toe.

Lekker met ‘nasi putih’ (witte rijst) of ‘lontong’ (kleefrijst).

 

Selamat Makan!

 

Sorry man ik kon het niet laten :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja zie je wel

maarre,

da's geen sate B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

das jammer we hebben net inkopen gedaan bij de toko voor ajam smoor :

 

kan ik het hele recept er we bijzetten maar dat vervuilt het topic zo.

Bestaat er niet zoiets als "indo stick".

 

Ben je in 1 keer klaar B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

oke

oke

oke

 

als we het nou zo doen:

 

een tied stick van een sativa is een sati stick

en 1 van een indica is een indi stick

 

 

 

everybody happy????

 

B) :tu ;) :P :D :) :no B) :o

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nog een kleine aanvulling op het curen:

Het maken van Thai sticks kan erg mooi werken op de smaak en zoet.

En nu herinner ik me iets...........

Daar zou ik nog een topic over maken... B)

 

greetz Weetje

 

Werd hoog tijd dit topic :tu . Hahaha. Mooi man. De eerste die het gaat doen doet mij een groot plezier door dit op de gevoelige plaat vast te leggen!

 

EmTee

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm getting s(t)ick and ti(r )ed! B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi, een thaisticktopic!

 

een (1) reden om in te binden is het ontdoen van zaad, of beter gezegd het winnen van zaad voor de komende keer. van de rijpe toppen gaat alleen maar wat groot blad af en naaidraad [sterke dunne ongeverfde en ongebleekte katoendraad] wordt onder aan de tak vastgemaakt met een slipknoop. door nu de tak met toppen strak in te binden/omwikkelen komen de meeste zaadjes vanzelf naar buiten geperst en te drogen gelegd voor opslag.

 

nog een reden om de toppen strak in te binden is dat als het bloem materiaal op zich door het samendrukken tegen elkaar aan zit dat het fermentatieproces (zoals bij thee en tabak) snel en goed tot stand komt, het lagere zuurstof gehalte in de het product speelt hierbij een rol. hierdoor wordt een uiteindelijke typische smaak, geur en werking verkregen. de toppen zijn compact en nemen voor vervoer en opslag niet veel plaats in zonder dat de topjes uit elkaar vallen. op zich is het takje, de (thai) stick, de traditioneel kleinst verhandelbare eenheid op zich, gripzakjes waren er toen nog niet.

 

als je na veel strakke draaiïngen bovenaan gekomen bent wandel je op dezelfde manier weer terug naar beneden en nogmaals omhoog (1xomhoog, 1xomlaag en weer 1x omhoog, 3 tourtjes in totaal) en zet het eind van het garen vast aan de tak. de windingen zitten dicht en strak op elkaar. leg de toppen in een canvas of jute zak op een donkere vochtige (maar geen natte) koele plaats weg voor 2 tot 3 maanden.

 

Dat vochtige moet je zien als de vochtigheid in een enkel steens muur schuurtje in een natte herfst, een lv van 75 tot 85/90 % heerst er dan wel. droog ze daarna ergens binnen in huis 2 weken goed na voor gebruik en haal het touwtje er af. Er kan nog een enkel zaadje in de top zitten. steek er een op en ruik dan maar eens lekker aan je joint/sticky/toeter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...