Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Indicaan

De bouw van het Indica tuintje

Recommended Posts

@Ziekzaatje: dat hoop ik ook, het denkwerk vooraf heeft al heel wat slapeloze nachtjes bezorgd in elk geval.

 

Even een UPDATE

 

De laatste kleine hardware dingetjes zijn gearriveerd;

 

- Nog 2 extra 12V fans (voor curculatie onder de lamp, op 2 van de 5 inlaten zitten ook nog 12V fans.)

- Bumat tensiometer

- Buffertabs, kalk, kelp (wormenmest komt nog)

- 2 Grond thermometers (de actieve inblaas zit aan rechterkant aardebak, ik wil goed meten of dit invloed heeft op de grondtemp, dus vandaar 2 voor links en rechts. Mocht er teveel verschil zijn dan komt er volgende ronde bodemverwarming.)

 

 

De tip van Baksteen om die laatste slang eraf te halen was subliem, de kast is sindsdien echt enorm stil. Boven de 40% is er geen brom bij de afzuiger en dan hoor je eigenlijk alleen wat luchtverplaatsing. Dan moet het wel echt stil zijn in de kamer wil je dat horen, of vlakbij het uitlaat rooster gaan staan. Om ook dit nog zover mogelijk te reduceren heb ik ook nog het laatste stukje slang direct tegen het rooster weggehaald (in schoorsteen), waardoor ik niet recht tegen het rooster maar half ertegenaan/ half in de schoorsteen uitblaas. Dat gedeelte (bovenkant) van de schoorsteen is vervolgens aan binnenkant ook weer bekleed met geluidsisolatie, dus eigenlijk blaast de afzuiger nu af in een softbox, en de lucht komt vervolgens in een 2e schoorsteen-softbox. Dat gepruts heeft aardig wat tijd gekost en mischien niet eens zoveel geholpen, maar toch...

 

Mischien ben ik een beetje paranoid maar ik wil gewoon geen geluid uit die kast horen komen. Het was al stil maar heb nu echt het idee dat ik het maximale eruit heb gehaald, zo slaap ik er zelf weer een stukje rustiger van en hoef ik niet in paniek te raken als er iemand in die kamer moet zijn. Het moet wel al een doorgewinterde stealth kweker zijn die achter dat roostertje/deur een operationele kweekruimte verwacht, of anders een hardcore oplettende lezer van WF natuurlijk, maar beide heb ik hier niet veel over de vloer. B)

 

 

De aardebak is aantal dagen geleden gevuld met GoldLabel Lightmix Mix "Custom - no perlite". Het is goed dat ik 2 zakken had meegenomen want er gaat dus dik 80 liter in de 65 liter bak. :P

 

De tuin even omgespit voor een hompje krioelende wormen. Ik heb de wormen in een jampot gedaan, onder kraan alle aarde eraf gespoeld en de wormen een nachtje in een potje met lightmix laten woelen. Hierna zijn ze (weer schoongespoeld) de bak ingegaan, in de hoop dat ze nu zo min mogelijk schadelijks van buitenaf naar het hok meebrengen, en de wormen zo schoon mogelijk zijn. Lieve kleine schattige wormpjes, maar ook stevige padjakkers waar een Volendamse palingboer jaloers op zou zijn. ;)

 

Klein handje zeewierkalk en kelp door de aarde gemengd, en nagenoeg de gehele pot Humboldt schimmels. Een klein restje schimmels achter de hand gehouden voor in de pieterpotjes voor de eerste week. Daarna het zwikkie ingewaterd met bacterieen van Sannie en Humboldt Maya Microzyme. Rondom de 3 plantgaten bi elk gat 2 buffertabs gedaan.

 

Ik bleek alleen iets te geutig geweest met inwateren, want de tensio gaf steeds 30 of 40 aan. :lol: Zodra de grote bak richting de 80 gaat mogen de plantjes erin, ik wil ze toch vooraf eerst opkweken in kleine potjes.

 

 

Ook is er volop geschilderd in het kamertje en zijn de laatste puntjes weggewerkt. Verflucht is nu ook foetsie. Ik zal deze week even wat foto's schieten van het eindresultaat van de kast, en dan is er na 1 jaar (!) een einde gekomen aan dit bouwproject(je). En wat een mazzel, nog net op tijd voor het nieuwe kabinet zich installeerd.

 

 

 

Het mooie van zo'n einde aan een bouwverslag, is het begin van ene kweekverslag. En om die reden besloot ik vandaag 3 monsters los te laten, het is vandaag immers dierendag! :lol: :) :) Drie poepieverse Shackzilla's zijn zojuist uit de koelkast gehaald om aan het avontuur van hun leven te beginnen. Ze komen nu even bij in pitpotjes op een laagje seramis, staan in het donker bij een temp van 22C. Zodra er beweging inkomt gaat het HPI zonnetje aan. :D

 

Zodra ik die laatste plaatjes van het bouwverslag heb toegevoegd zal ik een beginnetje gaan maken aan het kweekverslag (voor de microhoek uiteraard).

 

Groet,

 

Indicaan :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plaatjes even bij elkaar gescharreld. Sommige komen van telefoon, andere van camera, dus kwaliteit verschilt een beetje.

 

 

gallery_22913_8408_31138.jpg

Lekbak eerst waterpas plaatsen

 

gallery_22913_8408_14768.jpg

De aardebak met veters. Zoals je ziet ga ik zowel van onder als van boven bewateren.

 

gallery_22913_8408_48505.jpg

Aarde erin. Eerst 1 zak erin gedaan en gemixt met de kalk, kelp, bacto en schimmels, en vervolgens de bovenlaag aangevuld met custom mix.

 

gallery_22913_8408_23340.jpg

Schimmels van Humboldt

 

gallery_22913_8408_77409.jpg

Wurmen uit eigen tuin

 

gallery_22913_8408_20789.jpg

Afzuiger (125mm) blaast hier in uit, het stuk slang wat je ziet is iso-slang van 160mm wat door 2 schoorstenen gaat. Dit was een stuk slang van 60 cm wat in flauwe bocht naar het rooster naar naas de deur loopt, inmiddels is deze slang dus gehalveerd zodat de slang niet direct tegen het rooster blaast.

 

gallery_22913_8408_38409.jpg

Elektro hoekje ook helemaal af

 

Eindresultaat:

 

gallery_22913_8408_6570.jpg

Kassie dicht

 

gallery_22913_8408_37177.jpg

Kassie open

 

Iedereen die mee heeft gedacht met dit kastje, enorm bedankt! Ook het WF en de mods bedankt voor alle info die hier te vinden is. ;)

 

En alvast een sneak preview van de aanstaande 1e kweek:

 

gallery_22913_8408_97442.jpg

Pitpots inwateren, zaadjes erin en afgieten, dekseltje erop ....

 

gallery_22913_8408_12067.jpg

... And now we wait...

 

 

Indicaan :D

 

PS 5000+ keer bekeken, hehe, wat een interesse in een kledingkast!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze staan lekker te genieten daar op de seramis. Ben benieuwd wanneer je de eerste kopjes boven hebt. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Indicaan,

 

Wauw ziet er allemaal mooi afgewerkt uit man ;)

Ook op de Humboldt tour?

Ben benieuwd naar jouw kweekverslag, gaat vast een hele mooie worden.

Groetjes B

Share this post


Link to post
Share on other sites

setup is mooi hoor

nu de plantjes en knallen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Donnie: Ze zitten er sinds vanmiddag in, dus een dezer dagen zal het eerste kopje wel boven komen. S P A N N E N D !

 

@SmokeyB: Gedeeltelijk, ik ga organisch tuinieren met een beetje van Sannie, een beetje Humboldt, een beetje BioBizz en rest levende aarde. Zolang ik het bij puur organische producten hou kan het allemaal best door elkaar gebruikt worden, voor zover ik begrepen heb. Het kweekverslag daar knijp ik m best een beetje voor, er kan zoveel mis gaan in zo'n klein kastje... maarja daar doe je een kweekverslag voor, zodat jullie kunnen ingrijpen en bijsturen he :P

 

@Locc: Precies, knallen met die hap. Soms moet ik minder denken en meer doen. Dus. Bij deze. We zijn los en zien wel waar het schip strand! ;)

 

Nogmaals dank allemaal voor de reacties, tips en commentaar!

 

Indicaan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt er de tijd voor genomen maar dat is ook wel te zien :)

Het is een mooie kast geworden en die shackzilla is een goede keuze.

 

Veel succes met je eerste ronde en ik blijf je volgen :popcorn:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@indicaan

 

De schip zal goed stranden,aan je kassie zal t nie ligge

het gaat richting een eigen rokertje,

daar doen we t voor,owja en wat voor ben je van plan om te kweken?

Suc6 :popcorn:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mag ik vragen waar die veters voor zijn ?

 

nb. Oh je gaat ook van onder wateren. Veters door de gaatjes zodat er geen water onder je bak blijft staan neem ik aan ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Baksteen: Bedankt en helemaal mooi dat je m gaat volgen!

 

@Locc: Precies, of die kast werkt gaan we binnenkort uitvinden....Een eigen (kwaliteits) rokertje, toch wel een droom voor mij. Ik moet dit gewoon gedaan hebben in mijn leven. Maar het lijkt meteen een spannende nieuwe hobby erbij.

 

@soca: Om het opzuigen en afvoeren van het water te bevorderen inderdaad, had het eens gelezen en dacht kwaad kan het niet, doe er her en der een vetertje doorheen. Mocht ik teveel water hebben gegeven en er blijft echt een laagje water staan, dan ben ik van plan dat met een klein slangetje weg te zuigen.

 

Bedankt allemaal weer voor de toffe reacties jongens! :popcorn: :) :wave:

 

Met de zaadjes gaat het goed, alledrie de zaadjes zijn ontkiemd en gaan vrij gelijk op.

 

dag 1 in pitpot, dag 2 kiempjes zichtbaar, dag 3 kwamen de kopjes al naar boven en de wortels onderuit de pitpot, en dag 4 waren alle helmpjes los en de blaadjes open. Ze staan nu in kleine pieterpotjes, zodra het een beetje op een plantje gaat lijken komt het verslag eraan,

 

Groet

 

Indicaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb 't gezien en gepost, succes!

Groetjes SmokeyB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indicaan, ziet er allemaal netjes uit zeg.

 

Betreft veiligheid is dit mijn voorbeeld topic!

Share this post


Link to post
Share on other sites

geen nieuws meer????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Leon,

 

even op de datums letten he.

 

dit was mijn bouwtopic van dik een jaar geleden, inmiddels hebben er al een aantal zeer fijne kweekjes in deze kast plaatsgevonden. Als je in mijn handtekening kijkt kun je ze vinden. Er is geen nieuws meer in dit topic omdat deze kast geen updates meer nodig heeft, hij draait als een tierelier en nonstop op volle toeren!

 

gallery_22913_8408_44565.jpg

 

 

Groet Indicaan :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

fantastisch! iemand die voor mij al het denk werk al gedaan heeft! ik weet het, een wat ouder topic toch erg fijn na te lezen en het resultaat te zien. dit gaat grotendeels mijn "voorbeeld" worden ( lees goed gejat....)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Very nice Topic...1 van mijn favorite.....dat zegt alles; )

 

Faraon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...