Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Indicaan

De bouw van het Indica tuintje

Recommended Posts

Hey Baksteen en SmokeyB, mijn 2 grote voorbeeld prutsers!

 

Nee ik ben niet stiekum al begonnen hoor. Wel in de planning wat vertraging opgelopen, met de kast is ondertussen vrij weinig gebeurd; het enige wat ik heb gedaan is zaden verzamelen en nog wat draadjes getrokken. Het heeft wel al vaak gejeukt om niet alvast even een voorproefje te doen, maar wil het meteen goed doen en ook geen concessies doen op apparatuur. Bovendien het is momenteel ook heel even karpertijd he, na zo lange tijd drukte had ik eerst en vooral even behoefte om even lekker uit te waaien aan de waterkant. Dat heb ik gedaan. Maar jullie hebben helemaal gelijk, het wordt nu gewoon tijd dat de Indicaan zijn handjes weer eens laat wapperen. Ik hoop snel van start te kunnen gaan, er zijn nu geen belemmeringen meer.

 

Nou, tot snel dan,

 

Indicaan :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Indicaan!!

 

Je was wezen vissen?? Nog wat leuks gevangen??

 

Groeten Spiegel28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha gelijk heb je indicaan.

Hier stromen de polder slootjes alweer vol met mooie karpers dus ik doe met je mee.

Zo nog even in de zon lekker pennen en met de korst de kantjes afstruinen

 

Ik zie de update vanzelf wel verschijnen :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aan mijn snelheid zijn jullie inmiddels wel gewend he :P

 

In elk geval, het is eindelijk tijd voor die update want een deel van de hardware is gearriveerd :bier :lol: :D

 

Kijk mee:

 

gallery_22913_8408_37171.jpg

De Davin DV12 Schakelkast.

 

gallery_22913_8408_247852.jpg

De Davin schakelkast opengeschroefd, gewoon omdat iedereen dat hier doet. Even checken, ook al ben ik een leek op elektro gebied, het ziet er in elk geval uit allsof het netjes is aangesloten en geen snel bij elkaar gesoldeerde bende, alle kabels netjes geordend en met kabelschoentjes. Mischien kan een echte kenner er meer over zeggen.

 

gallery_22913_8408_168452.jpg

De Davin in het elektro hoekje gemonteerd. Ook een optische brandmelder erin gehangen, en een gat in het plafond geboord om er een automatische brandblusser verzinkt in weg te werken. Het ziet er nu net uit alsof er een sprinklerinstallatie uit mn dakje komt :rolleyes:

 

gallery_22913_8408_247681.jpg

Het afzuighokje (!) geisoleerd en een G-Tools 420m3 buisfan gemonteerd met ingebouwde fancontroller. Op volle toeren creeer ik een mini tornado in mijn kamer, en hoor ik keiharde wind bij de uitgang van de afblaas, maar op halve stand valt het mee en is het niet meer geluid dan een computer die aanstaat. Zodra ik verder dan een derde dim, dan begint ie te erg te brommen. Als ik m ergens tussen de 40 en 60% dim hou dan is het perfect en enigzins geruisloos. Ik maakte me in eerste instantie zorgen (drukverlies) om de bocht van de slang in het afzuigkastje, maar door de overcapaciteit maakt het niet veel uit, zolang ik maar zorg dat ik voor mijn lamp voldoende afzuig, ergens tussen 200 en 300m3.

 

gallery_22913_8408_421714.jpg

Vanuit het afzuighok met harde bochtpijp door het dak van het bloeihok richting filter, en een katrolsysteem opgehangen voor de lamp

 

gallery_22913_8408_224454.jpg

De Lumatek reflector hangt al, ik wacht alleen nog op de Lumatek 250W ballast, en de lampen zelf (Philips HPI + HPS)

 

gallery_22913_8408_216994.jpg

En het filter, een (Phat) Rhino 300m3 filtertje. Gezien het formaatje van 20cm perfect voor dit kleine kastje

 

gallery_22913_8408_395766.jpg

Scrog-hekwerk op maat geknipt en opgehangen, het witte snoer op de scrog is de temperatuursensor van de afzuiging, de draden die links uit de muur komen zijn voor 12V fans.

 

gallery_22913_8408_209231.jpg

En een overzichtje van de gehele kast bij elkaar.

 

 

Ik wacht dus nog op die Lumatek, lampen en enkele fans. Zodra de laatste bestellingkjes ook binnen zijn ga ik eerst nog "droog" wat proefdraaien, kijken wat de temperaturen doet als de lampen aan zijn en de afzuiging op de lampen afstemmen. Als het klimaatje dan op zijn best is ingesteld mogen de meiden erin.

 

Het gaat in elk geval een organische ronde worden met buffertabs, schimmels, bacterieen, en organische voeding van BioBizz met BAC PK booster. De voeding en aarde moet ik nu als eerste even bij elkaar zien te scharrelen, maar wil ik me ook nog even verder in verdiepen.

 

Alle op- en aanmerkingen zijn welkom.

 

Groet,

 

Indicaan :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Net bericht van ExoticGarden dat de lumatek onderweg is, evenals de HPI en HPS, dus dat zit er voor het weekend in. Ook lag er vanmiddag een pakketje van Sannie op de deurmat, met o.a. Shackzilla, dus het wordt nu echt spannend, dat waren dan echt de laatste hardware spulletjes, alles zit er nu in!

 

 

Onlangs was ik nog in tuincentrum en vond daar een pot mycorihza schimmels: 6,99 euro. Ik zie nu dat er een groot prijsverschil zit tussen de myco's van o.a. Sannie en Humboldt en die van de tuincentra. Zit daar verschil in? Kan ik beter voor die van Sannie/Humboldt kiezen of kan ik net zo goed zo'n pot bij het tuincentrum halen?

 

 

Indicaan :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het duurt even maar dan heb je ook wat he :P

Hele mooie kast man, wat een afwerking allemaal :rolleyes:

Mij benieuwen wat deze kast jou gaat brengen, hoop dat er gauw een kweekverslag van komt

Nog een beetje goeie karperseizoen gehad? (effe off-topic)

Gr B

Share this post


Link to post
Share on other sites

@SmokeyB: Thnx, met mede dank aan de inspiratie van jouw hok he! Enne het vissen, tsja het is een heel raar jaar voor mij. Op het voorjaar na weinig gevist, maar in die periode ongeveer zoveel gevangen als dat ik normaal in een heel jaar doe. 's Zomers is het taaie koek bij ons op de rivier. Nu de herfststormen weer aanstaande zijn, begint het wel weer te kriebelen om weer even stevig ten strijde te trekken.

 

Groet,

 

Indicaan :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi kastje, alles zeer netjes geordend! Op naar de kweek zou ik zeggen! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ziet er allemaal toppie uit, een echte doet uht zelvert :rolleyes:

op naar het echte werk.nice man :P

 

i follow u man,

 

Grtz Er@zer

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Donnie: Thnx, heb ook bij jouw kweek even zitten kijken met de Shackzilla's. Ik hou m in de smiezen.

 

@erazer: Als je 2 linkerhanden hebt, en over elk schroefje met nadenken, dan duurt het dus zoals bij mij ongeveer 1 jaar om de kast gereed te krijgen ( zie startdatum topic). Maargoed, het einde is in zicht en je hebt helemaal gelijk, nu op naar het echte werk....

 

Thnx voor de reacties mannen!

 

Indicaan :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stappie voor stappie komen we verder, want de postbode kwam langs:

 

gallery_22913_8408_4283.jpg

De lumatek ballast 250W met superlumen switch, en een Philips HPI-T Plus 250w groeilamp. Ik had ook nog een Philips Son T Plus 250w bloeilamp besteld maar die wordt nageleverd.

 

gallery_22913_8408_3545.jpg

Meteen op de gipsplaat gemonteerd in de elektro hoek

 

gallery_22913_8408_32451.jpg

Adereindhulsjes op het snoer gezet, en...

 

gallery_22913_8408_64251.jpg

There was light!!!

 

Heel gaaf hoe de HPI opstart en steeds sterker wordt, in het begin denk je nog dat het wel meevalt en even later komt er een bak licht vanaf, woohoo! Tijdens het opstarten geeft ie een enkele knippering maar eenmaal warm is het mooi helder en fel licht. Wel nog best geel licht trouwens, ik had veel meer blauw licht verwacht en dat gelige licht pas met een HPS, maar die is nog geler waarschijnlijk?

 

Ik heb nu een paar keer even een uurtje proef gedraaid met de lamp, en afzuiger. Als ik de afzuiger niet aanzet en de lamp wel dan is de temp in de kast na een uur al 7 graden gestegen. Als ik de afzuiger voluit zet dan hou ik de kast nagenoeg op normale temperatuur met mischien een graadje verschil (maar de kleren worden dan ook nog net niet van je lijf getrokken). Dat zit dus wel snor, even de gulden middenweg zien te vinden. De sensor werkt erg nauwkeurig, de fan loopt mooi in kleine standjes een stapje harder om temp op peil te houden (gaat lampje branden) en gaat weer naar oude niveau als ingestelde temp is bereikt.

 

Over de werking hoef ik me dus geen zorgen te maken. Waar ik nog niet helemaal tevreden over ben is het geluid van de afzuiging. De fan zelf is op zich vrij stil, zelfs de brom die ie onder de 40% dimmen krijgt is met die softbox eromheen wel weg te werken, het is voornamelijk de luchtstroom die ie creeert. Ik hoor de lucht door de slang suizen (in afzuighok in kast en door de schoorsteen naast de kast en bij uitblaasrooster).

 

Mischien als jullie het horen dan denken jullie waar maakt die mafkees zich druk om, het is ongeveer het geluid van een computer die aanstaat. Ik moet er dan wel bijzeggen dat het wel eerder klinkt als een 10 jaar oude computer, of een CV ketel op de achtergrond, zoiets. Ik ben al blij met wat ik nu bereikt heb, en kan er ook genoegen mee nemen, maar ga stiekum toch nog even kijken of het nog een paar procentjes stiller kan.

 

Nu ga/ging ik er zelf vanuit, dat ik voor een 250W lamp ongeveer tussen 200 en 300m3 afzuiging nodig zou hebben. Voor mn filter zou 300m3 ideaal zijn, maar dat is in de eerste weken mischien nog niet nodig en alleen voor de laatste weken bloei. Deze fan is 420m3 op standje voluit, en heb m juist genomen met overcapaciteit zodat ik niet op volle kracht zou hoeven draaien, en er nog wat verloren gaat aan drukverlies/bochten. Als ik dat nu zo even bekijk na de eerste proefrondjes, vermoed ik dat de afzuiger voornamelijk op standje 40-70% gebruikt zal worden. Bij te ver dimmen gaat ie dus echt brommen en vanaf 80% lijkt het mij dat de afzuiging te hard staat voor deze kast. Op zich ben ik heel blij dat in die range de afzuiging ook het stilst is: de brom is er niet en de luchstroom enigzins acceptabel. Qua hardware dus een goede keus, en met een softbox had het niet veel stiller geweest denk ik, aangezien het voornamelijk de luchtstroom is wat ik hoor.

 

Op standje 40% is niet echt het probleem, zo rond de 70% begin je de luchtstroom goed te horen en vanaf 80% hoor je een stevige wind t blazen, zelfs als ik het rooster er geheel afhaal. Het gaat dus om die 70% stand, voor als ik in de laatste weken bloei zit, of als het erg warm is dat de fan harder gaat. Die 70% stand moet ik dus nog wat stiller zien te krijgen.

 

Zodra ik even rustig een dagje de tijd heb om even op mn gemakkie wat dingen te veranderen en te testen, dan ga ik de volgende dingen nog even uitproberen (op volgorde) als er nog meer ideeen zijn om het nog ietsies stiller te krijgen dan zijn die van harte welkom. Alle kleine beetjes helpen en ik ben er mischien al bijna, de kast is nu "vrij stil" maar ik wil "muisstil". Ik heb het gevoel dat dat wel moet lukken, maar dan moet er nog even gerommeld worden.

 

- bochten verminderen, met name de bocht in afzuighok, is teven de enige bocht die niet van PVC is.

- de uitlaat van de afzuiger is vergroot van 125mm naar 160mm en geisoleerd, maar de 125mm slang ervoor is nog niet geisoleerd, dat zou nog een stukje kunnen schelen.

- de uitlaat niet direct tegen het luchtrooster, maar een eindje ervan af scheelde al enorm veel (had rooster er even afgeschroefd) ik blaas dan niet direct uit in de kamer tegen dat rooster, maar in de schoorsteen die voor dat rooster zit. Het is eigenlijk een loze schoorsteen als een luchtverbinding tussen de vloer en het dak, ongeveer hetzelfde als uitblazen in de spouwmuur. Nu zit dus niet de hele luchtstroom tegen da rooster aan te blazen, maar kan gedeeltelijk ook wat wegsnappen door dat schoorsteenkanaal. Hier zou ik nog even verder mee kunnen experimenteren.

-de schoorsteen-optie zou nog verder uitgebreid kunnen worden, aangezien het 2 schoorstenen naast elkaar zijn die beide (loos) naast de kast zitten.

-in afzuighok de slang geheel weglaten

 

In elk geval denk ik dat als ik bovenstaande dingen nog even uitprobeer ik in elk geval nog meer inzicht krijg in alle opties, en welke mij het meest stil lijkt bij standje 70%.

 

Roep maar voor die gouden tip! Zodra er nieuws is geef ik weer een gil.

 

Indicaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel mooi Indicaan, HPI erin zit??

Dit licht wat ik zie ziet er meer uit als HPS licht ;)

Zo ziet bij mij namelijk m'n 250w HPI licht eruit...

med_gallery_13095_9402_1087838.jpg

Was je niet een beetje stoned dat je de bulb erin draaide :spliff:

 

Hoop dat je voor elkaar krijgt om je kast nog stiller te krijgen, das voor mij straks ook een verreiste als ik verhuist ben en ook een vaste kast ga bouwen.... maar denk zelf dat ik dan met een softbox ga werken en de kast ga isoleren met steenwol.

Die buisventilatoren maken altijd wat meer geluid....

 

Succes man, mvg B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey SmokeyB, je hebt helemaal gelijk ik heb verkeerd gekeken, het is de HPS die er nu inzit (even het doosje uit de prullebak gevist, op de bestelbon stond het verkeerd). Gelukkig maar, vond het al zo geel!

 

Groet,

 

Indicaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beter laat dan nooit zeggen ze toch ? ;)

Het mag dan wat traag gaan maar het ziet er wel super verzorgd uit.

Hoop dat je plantjes net zo worden dan ga je er een hoop plezier van hebben.

 

Als het deurtje van het afzuighok een beetje lucht dicht is zou ik die bocht gewoon helemaal weg halen.

De lucht kan dan maar 1 kant op en dat is de schoorsteen in en dat is niet erg toch? Heb je al een stuk minder herrie gok ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach Indicaan kan gebeuren toch met de verkeerde bulb, daar heb je oplettende mensen voor op het forum die je alsnog corrigeren :spliff:

 

Knallen maar en veel succes!!!! ;)

 

Gr,

 

Donnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Baksteen! De man met de goede ideeen. Heb gedaan wa jij zei, het gehele brok slang in afzuigkamer verwijderd en dat scheelde een slok op een borrel !!! Afzuigkamertje is nagenoeg luchtdicht maar voor de zekerheid doe ik bij het deurtje aan de binnenkant een foamstrip. Ik zal vanavond even foto's maken. Wanneer kunnen we weer eens een kweekje van jou verwachten?

 

 

@Donnie: Ja het was denk ik een combinatie van de Amnesia, de verhoogde hartslag bij het uitpakken en aansluiten, en het niet kijken naar de doosjes. Tsja, we blijven mannen he, als een kind zo blij met nieuwe spulletjes! Op de bestelbon van Exotic stond overigens omcirkeld dat de HPS nageleverd zou worden, dat moet dus de HPI zijn, moet maar even gaan bellen of ze nu wel de juiste lamp nasturen.

 

Bedankt voor de reacties,

 

 

Groet Indicaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

prachtig kastje man. ik ben zelf ook bezig maar ik het is mijn eerste keer en ik weet nog niet precies hoe :specool.

maar waar een wil om te smoken is is een weg ;)

 

groei ze :spliff:

Share this post


Link to post
Share on other sites
dat scheelde een slok op een borrel !!!

 

Gelukkig maar!

We zitten met smart te wachten op het eerste groen wat er in komt.

Ik ga je zeker volgen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo mooi zie je ze zelden! Echt heel mooi hokje!

 

Hoe heb je die brandblusser/sprinkler nou aangesloten en waarop? ik zie niets van leidingen of dergelijk.

 

Hoeveel ruimte is er nu met de filter nog over vanaf de bovenkant pot tot (ong 50cm) onder de lamp? Als je dat weet weet je hoe hoog je planten mogen worden :P

 

Als ik het goed begrijp als de deur dicht is ziet het er uit als een normale deur? Als je wil mag je daar een fotootje van plaatsen, ben erg benieuwd!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Groenzaad: Helemaal waar wat je zegt. De wil is er hier al jaren, alleen het lef ontbrak om het ook daadwerkelijk te doen. Ik zag de toekomst echter niet meer zo rooskleurig met de huidige politiek, en zag mij steeds meer gedwongen om mijn eigen stash te gaan kweken, zodat ik verzekerd blijf van kwaliteit en voorraad. Dus eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de politiek mij het laatste duwtje in de criminaliteit heeft gegeven. Verder ben ik een hele brave burger... red_indian.gif

 

@Baksteen: Dat gaat in elk geval nu definitief Shackzilla worden!

 

@VrolijkeKlopzak: Thnx! Die brandblusser is gewoon een 1kg automatische brandblusser, voor 3 tientjes te koop bij de bootland.nl of bootschappen.nl (=goedkoper dan bij de growshops). Deze moet je ondersteboven bevestigen met de sprinkler naar beneden. Hij is geschikt om over elektrische apparatuur te blussen. Aangezien het een hele kleine ruimte is waar de elektro instaat, heb ik een stukje uit het plafond van de kast gezaagd, zodat alleen het onderste deel van de blusser uit het plafond komt, en de sprinker alsnog boven mijn apparatuur hangt en niet ernaast. De blusser zelf zit grotendeels in de spouwruimte van mijn dak. Het oogt nu net als een sprinklerinstallatie, maar er zitten dus geen leidingen etc aan. Bij 72 graden breekt het glaasje en zet ie de hele kast vol bluspoeder.

 

Ik zal straks even voor je meten en foto schieten met deur dicht. Ik denk dat de planten maximaal 1 a 1,2 meter mogen worden maar zover hoop ik het niet te laten komen, ik wil dmv een scrog een egaal (laag) veldje te creeren. Dat zal bij de hazejes wat moeilijker gaan dan bij de indica's, maar wil het toch proberen.

 

Indicaan :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_22913_8408_105171.jpg

De 125mm slang vervangen door een geisoleerde slang, elk beetje helpt.

 

 

gallery_22913_8408_6225.jpg

Speciaal voor VrolijkeKlopzak De kast gezien van buitenaf. Moet nog eenmaal afgeschildert worden, als verflucht weg is gaan we van start. Dan schilder ik ook meteen netjes weer de schroefjes van de roosters mee, die heb ik er laatsts af gehad voor een aanpassing en sindsdien valt het op. Ook de kabel die je ziet gaat weg en heeft niets met de kast te maken, alle kabels naar de kast gaan onder de vloer.

 

Ik zou voor jou ook even nameten hoe hoog mijn planten maximaal mogen worden, dat is exact 1 meter en dan heb ik 30cm ruimte onder de lamp gerekend, dus eigenlijk 130cm ruimte direct onder de lamp tot aan de aardebak. Het scrognet hang ik weer +- 30cm boven de aardebak, dus er zou maximaal 70 cm aan plant/top boven de scrog mogen komen, de plant is dan 1 meter hoog.

 

gallery_22913_8408_135906.jpg

Zowel de HPS als de HPI is nu binnen. Inderdaad een totaal verschillend licht qua kleur, ik heb wel het idee dat de HPS een veel sterker/feller licht dan de HPI. Als ik de kast opendoe en de HPS zit erin, verlicht ie de hele kamer en met de HPI valt het wel mee (kan ook zijn dat het minder sterk overkomt doordat het veel natuurlijker licht is).

 

gallery_22913_8408_35674.jpg

Speciaal voor Baksteen: de haal-de-slang-weg-tip. Afzuiger blaast met 125mm uit, rechs zit een 160mm opening waar de lucht als enige weg kan...scheelde de helft in geluid, toptip! Ik ben er nu heel tevreden mee hoe stil ie is, valt echt niet op.

 

gallery_22913_8408_56140.jpg

Een klein plantje uit de tuin gerukt om even mee te spelen en kijken wat de temperaturen doen, hoe dicht de lamp op de plant kan etcetera (edit: bij lamp dichterbij dan 20cm verbrande punten op de bladeren)

 

gallery_22913_8408_17600.jpg

Het wordt een volledig organische kweek met de voedingslijn van BioBizz, met bacterien en schimmels van Humboldt, op GoldLabel Custom Mix zonder perliet. De aarde en de Humboldt spullen komen zaterdag.

 

BioBizz, Humboldt en Bac waren de voedingen die mij het meeste aanspreken, voornamelijk vanwege de bio insteek. BioBizz gebruikte ik op mijn buitenplanten en dat is goed bevallen dus die had al een streepje voor om als eerste mee te beginnen. Met de Grow, Bloom en worteljuice heb ik al ervaring op de buitenplanten, de algamic en de topmax heb ik voor het eerst. Mischien is de topmax onnodig, maar ik dacht laat ik de hele lijn maar halen, dat ene flesje... BioBizz is de enige organische voeding die OMRI & SKAL/EKO keurmerken mag dragen, 100% bio, eigenlijk best vreemd dat je dit merk niet veel ziet op dit forum (terwijl als je een zoekopdracht doet zijn die paar resultaten allemaal uitermate positief).

 

 

Als zaterdag ook het grondje etc binnen is, dan kan in feite de kweek beginnen. Er moet alleen in het kamertje waar de kast staat nog wat geschilderd worden, o.a. de buitenkant van de deur, dus ik zal nog wel even 1 of 2 weekjes moeten wachten tot echt alle verflucht uit de kamer is. Ik denk dat ik ondertussen wel alvast het grondje met bacto en schimmels laat voorbroeien.

 

 

 

Groet,

 

Indicaan :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heerlijk stealth kastje Indicaan! Ben benieuwd hoe de shackzilla straks bij jou gaat? ;) :lol: Ik heb ze ook al weer nieuw gekocht die zaden, ben echt een fan van Shackzilla nu al!

Share this post


Link to post
Share on other sites

kijk zo hoort het eigenlijk.

 

netjes hoor, complimenten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Donnie! Ik vrees dat ik dat ook ga krijgen, ik zit het laatste half jaar al in een amnesia/SSH verslaving, kan er simpelweg geen genoeg van krijgen. Beetje gek voor iemand die Indicaan heet, maar je moet weten Sativa is mijn achternaam. :lol:

 

Ik hou jouw topic scherp in de gaten, ongeveer een gelijkwaardige setup met hetzelfde soortje. Ik hoop dat ik in de buurt ga komen van die knotsen van jou onder die IR lamp :D

 

@Polletje: bedankt, leuk dat ook een "grotere kweker" oog kan hebben voor zo'n klein kastje als de mijne.

 

 

gallery_22913_8408_17484.jpg

Ik had nog wat hout over en heb onlangs in het schuurtje een klein mini voorgroeihokje gemaakt. Of ik er veel gebruik van zal maken weet ik niet, want heb natuurlijk ook de HPI voor voorgroei. Maar het lijkt me wel handig met alvast voorkiemen en wat daagjes voorgroei als de toppen straks in de bloeikast staan te drogen. Ook zou ik nu steeds stekjes kunnen nemen van de planten die in het bloeihok staan, om ze te laten wortelen voor de volgende ronde. Als er dan echt puike wiet geoogst is, kunnen de stekjes meteen erin voor een volgende ronde. Moet het wel hele puike wiet zijn, want voorlopig heb ik een hele lijst met smaakjes die ik graag allemaal eerst wil proeven, hehe.

 

gallery_22913_8408_25530.jpg

Ik heb een hele grote Anesthesia F2 wietboom in de tuin staan, en heb daar gedurende de zomer wat stekjes van gemaakt. Een stekje is nu testplant voor het proefdraaien (zie hierboven) en een ander stekje staat nu al een maandje in dit kastje, eens kijken of ik m tot na de winter kan laten overleven of door kan stekken. Ik had m gestekt toen de boom net de eeste bloeiverschijnselen had, maar na wat gereveg begint het nu weer wat te worden met 5 vingerig blad. Alvast een beetje oefenen en aanklooien dus, gewoon een lekker rommelbakkie!

 

Het wordt wel heel miniscuul want wil me wel aan de 5 planten maximaal houden. Dus steeds 2, hooguit 3 planten in de bloeikast, en ook hooguit 2 stekjes in de voorgroeibak met mischien 1 moedertje. Tsja, het blijft de micro hoek he, waar ik terecht kom...

 

gallery_22913_8408_69660.jpg

Geen afzuigers of filters, gewoon 3 pc fans regelbaar waarvan er 1 achter het rooster afzuigt en 2 door het hok blazen. De lampen zijn 2 x 13W T5 lampjes, temperatuur met lampen aan is vrij constant 27 graden. Dat zal van de winter we anders zijn, al vriest het nooit daarbinnen. Gewoon een simpel tijdklokje, wel alles met adereindhulsjes aangesloten en bij de adapter gesoldeerd. Het kleine moedertje groeit langzaam maar gestaag en krijgt minimaal voeding, ik hoop dat dit voldoende licht is om zaailingen de eerste paar dagen onder omhoog te laten komen zonder gestrek, dat moet ik nog even testen. Ook ben ik heel benieuwd of dit bakkie in de schuur uberhaupt de koude winter gaat overleven.

 

Voor de eerste ronde met de Shackzilla gaat het ontkiemen en gehele voorgroei gewoon onder HPI gebeuren.

 

 

Nog twee weekjes slapeloze nachten en dan kan het feest gaan beginnen ;)

 

 

Indicaan :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...