Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

sannie

Test: Plasma groeien en bloeien

Recommended Posts

he doc/sannie/wazzzup

jullie spraken over een aantal verbeter punten die gavita heeft doorgevoerd

1. was de lummen output =nu 180w /18300 lm .wat wordt dat bij het nieuwe model [blijft de watts gelijk maar meer lummen ]??

2 moet er bij het nieuwe model dan nog met rood led licht bijverlicht worden.?

 

de lamp die ik gezien heb op de tta beurs was zeker niet warm blijft dat ook zo ?

en waarom willen jullie minder uv in de lamp ?? [of heb ik dit verkeerd begrepen

 

verders ik wil ook zoeen lamp B) :tu

greets bots

Share this post


Link to post
Share on other sites

kom jongens, lezen is ook een vak. We gebruiken de Luxim LEP lamp, die wordt geïmporteerd door Gavita. Gavita gaat die lamp dan ook niet veranderen maar er een armatuur en reflector voor bouwen voor de markt, en uiteraard aanbevelingen doen voor productverbeteringen voor hun markt, ondermeer in het spectrum. Tot die tijd gebruiken we leds om te experimenteren met bijverlichting om het spectrum te completeren. Als dat inderdad goed werkt dan komen ze op de markt mét led verlichting als optie, maar dat verhoogt de prijs natuurlijk wel. Vandaar dat we hopen dat er ook een lamp komt met een (nog) beter spectrum.

 

Plasma International maakt een lamp op basis van Sulphur Plasma en van een veel groter vermogen. Als je het op die manier bekijkt is de lamp niet eens zo duur, hij heeft immers 4 x zoveel vermogen als de luxim (en daardoor dus niet geschikt voor een kleine lage ruimte als een tent). Hij is echter niet solid state. Niet te snel oordelen over andere producten!

 

Even over bots zijn vragen:

 

- De output per watt gaat straks omhoog door een modificatie die Luxim heeft aangebracht op de lamp én door met een reflector te werken uiteraard. Alleen al door de reflector en de verhoogde lichtopbrengst komt er straks bijna twee keer zoveel licht daadwerkelijk naar beneden op je plantjes en wordt de uniformitiet geoptimaliseerd. De lamp zelf zou 30% meer gaan presteren qua lumens per watt. Bij toekomstige grotere modellen gaat dit rendement zelfs nog een stuk vooruit doordat de overhead van de driver en voeding minder wordt.

- Zolang het spectrum van de lamp nog niet is veranderd verwachten wij positieve resultaten van het toevoegen van rode leds. Dat gaan we dus nogmaals uitproberen (zie eerder gepubliceerde resultaten)

- De lamp op de TTA beurs was een eerder (120 watt) model met nog luchtkoeling van de lamp, de nieuwe zijn solid state en vereisen die koeling niet meer. De temperatuur is ietsje hoger maar nog steeds niet noemenswaardig. Ik verwacht dat we moeten gaan bijverwarmen of IR moeten gaan toevoegen B)

- Wat we niet willen is glas voor de lamp. Dat geeft te veel verlies en vereist luchtkoeling wat het systeem nodeloos duurder maakt en slechter laat presteren. We hebben juist alle vertrouwen in UVB voor een goed resultaat, maar je moet het natuurlijk wel goed doseren. Dat proberen we op dit moment uit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat wel whazzup, de lamp is 1300 watt en je kan hem via je PC zoals de zon laten opkomen ( door schematisch te dimmen via de PC ).

Maar de man die bij de stand stond, wist er vrijwel niks vanaf.

En daarnaast begon hij nog allemaal dingen te roepen waardoor ik het al helemaal had gehad.

Als je daar verkoopt, moet je mensen niet gaan vergelijken en de een minder waardig noemen omdat de andere meer kennis heeft.

Dan moet je proberen om mensen een plezier te doen en de nut te laten zien in het product.

 

Een slechte verkoper is een producent.

Hij produceert een slechte naam, wat in dit geval zeker aan de hand was.

 

De reflector van de Plasma International is overigens nu nog veel te groot.

Zodra je dit in de kas tuinbouw toepast gaan mensen berekenen hoeveel licht ze verliezen door het oppervlak wat de kap tegen houwd aan licht.

Dit is bij deze enorme kap namelijk redelijk veel.

En als je er 1 hebt hangen is dat geen probleem, maar wel als je er 750 hebt B)

Ik weet niet hoe de reflector is van de Luxim, maar de reflector van de Plasma international is mat!

Dit om warmte op te nemen en niet te reflecteren. ( Dus ook stiekem lumen verlies )

En in de kas tuinbouw hebben we die warmte nodig, omdat we niet bij willen stoken aangezien het gas al duur is.

 

De temp met lampen aan scheelt zeker 3/4 graden. Dit betekend dus als de plasma meer stralings warmte ontwikkelt is dit een groot voordeel voor in de kas. Mischien raar dat ik binneteelt met kas mix, maar ik probeer zo veelzijdig naar het product te kijken.

 

Ik ben echt benieuwd naar de markt die er gaat komen als alles door word gezet etc.

Vind dit zelf een van de idealistische kweek lampen die er tot nu toe zijn, en zeker ook door dit topic.

 

 

Gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik weet niet of mag hier nog een soort plasma grow lamp met ingebouwde leds

plasma grow light

staan geen prijzen bij dus zal het wel pittig zijn B)

 

greets bots

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Gegee: HPS lampen veroorzaken een ongelofelijke hoeveelheid warmtestraling. De Luxim plasma lampen doen dat niet. Dat is mogelijk voor de kasbouw minder interessant maar voor ons met ons microklimaat in kleine ruimtes, juist wel! Minder warmte afvoeren is voor de binnenteelt een groot voordeel. Daarnaast heb je natuurlijk ook wel warmte nodig. HPS geeft een enorme hoeveelheid IR straling af. Die zie je nooit op de grafieken. Toevallig kwam ik vorige week bij Gavita daar een print van tegen, zal wel eens vragen of ik die mag gebruiken. Je kunt ook IR leds gebruiken om warmte op je plant te krijgen, zo kun je het beter sturen zonder te veel warmte boven in de kap van je kas.

 

@bots: Chameleon is al wat langer op de markt met DMX regelbare LED units. Hiermee kunnen ze het spectrum naar hun hand zetten door de juiste kleuren te mengen. Ik heb ze vorig jaar op de Cannabis Cup gezien. Erg kostbare systemen inderdaad, en LED lamp setje met regelaar kostte toen enkele duizenden euro's. De laatste toevoeging is inderdaad de plasma lamp (en volgens mij ook de luxim zo te zien aan de puk), maar ik geloof niet dat er veel productie gedraaid wordt, volgens mij produceren ze op basis van voorinschrijving op dit moment. Ik zie ze ook erg weinig in de markt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na dit weekend (uren) knippen van de jackberry's hier dan eindelijk de eerste resultaten :

 

gallery_3_988_243948.jpg

 

Normaal gesproken zouden ze met de voetjes omhoog met blad en al opgehangen worden maar ik wou deze plasma berry graag in zijn geheel door de vingers laten gaan zodat ik een optimaal beeld zou krijgen en een goeie inschatting van het eind gewicht kan maken.

 

gallery_3_988_63665.jpg

 

Ze zier er geweldig uit

 

gallery_3_988_51946.jpg

 

Tijdens het knippen valt op hoe kleverig en sterk ruikend deze wiet is wat ik niet echt gewend ben van deze jackberry,ze ziet er ondanks de oogst tijd nog vitaal en groen uit wat ook voor dit soortje opvallend is.

 

Resultaten :

 

Het nat gewicht was 360 gram wat ongeveer droog rond de 70-80 gram zal wezen

 

180 watt plasma light

80x80 cm

3 (original 4) jackberry's

7,5 weken bloei

 

Het was mogelijk geweest de 100 gram te halen als er 4 ipv 3 planten in de tent hadden gestaan.

 

Ik zal me zacht uitdrukken als dit een niet overtuigend resultaat is in termen van gram/watt !

 

De afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk geweest om verbeteringen te realiseren op deze lamp (thanks gavita) met een wezelijk verschil in output (30% meer licht),hiernaast zal een reflector het verloren licht gaan bundelen zodat deze ook optimaal het gewas zal bereiken ipv het licht in de rondte te gooien zoals nu het geval is. Deze updates en mijn ervaring van afgelopen ronde doen mij nog steeds geloven in deze lampen aangezien we in de kinderschoenen staan wbt de ontwikkeling van deze lamp. Er gaat nog veel gebeuren en ben nog steeds blij dat ik deze lamp heb hangen al is dit wel een aanslag op mijn persoonlijke rook voorraad B)

 

De zaden zitten nog in de toppen en dit zal nog ff duren voordat deze eruit gehaald kunnen worden maar updates zullen daar nog zeker over volgen,daarnaast zal er nog een rook verslag komen van de jackberrry.

 

Punt van aantekening : opbrengst is naar mijn idee het enigste waar deze lamp in deze ronde op faalde,niet onbelangrijk maar niet onoverkomelijk om mee verder te werken :tu

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is in ieder geval een mooie,duidelijke test met resultaat.

Jammer van het gewicht,ik ben wel erg benieuwd naar de smaak en nog meer naar het effect!

Thanks for sharing Sannie. :rofl

 

Grtz. Aad

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Ik vraag me af of de potentie niet is toegenomen, dus ik wacht af op een eventuele cannalytics print & rookverslag.Wanneer nu blijkt dat je veel minder nodig hebt voor hetzelfde effect, dan maakt de opbrengst ook niet zo uit.Een origineel Haze brengt tenslotte ook niet veel op, maar het effect is zalig.:P

Toppen zien er lekker uit. :rofl

 

Namaste :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Sannie!

 

Al met al een verbluffend resultaat idd jammer van het aantal grammen.

Maar volgends mij rookt dit heeeerlijk!

 

@ Whazzup, je hebt zeker gelijk dat het voor de micro een uitkomst is..

De HPS geeft ook idd een warmte straling waar je u tegen zegt.

Voor binne, klote.. Voor in de kas, een uitkomst.

 

Maar wij gaan nu eerst de HPS/MH testen in de kas, we hebben als het goed is vandaag de opmaat gemaakte kapjes binnen voor op de HS2000 armaturen.

En kunnen dan gaan draaien op de nieuwste sneede!

 

Ik ben benieuwd en houw zeker op de hoogte wat er gebeurt.

 

Sannie je hebt er een mooie ronde van gemaakt, en ik hoop ook zeker dat er door getest word met het UV wat voor de kristal laag zorgt!

 

Gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Sannie,

dat valt tegen! :rofl

Ik had verwacht, dat jullie met deze lamp zeker tegen de 1 g/watt aanlopen en

nu deze tegenslag.

Ik hoop tenminste dat het wietje jou bevalt en dat de aanpassingen

in de volgende ronde hun vruchten afwerpen.

 

Groetjes

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is inderdaad een tegenvallend resultaat. Als een geoefende topkweker als jij Sannie er maar max 100 gram vanaf haalt, dan haalt een prutser als ik er maximaal een gram of 60 onder.

 

Ach ja, we houden de boel in de gaten en hopen maar dat de verbeteringen zichtbaar resultaat zullen opleveren. Want wat betreft uiterlijk van de planten, de zaden en de toppen vind ik het toch een geweldig mooie kweek. Nu nog ff de opbrengst 50% omhoog schroeven.

 

Suuk6 in de volgende ronde, ik zit weer vooraan!

 

EmTee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valt me toch echt niet tegen! En kwaliteit vind ik toch echt wel belangrijker dan kwantiteit.. Maar dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na een weekje drogen is het goed droog en kan ik melden dat het droog gewicht me buitengewoon mee is gevallen,van de 350 gram nat schatte ik een droog 70-80 gram over te halen,dit is 95 gram geworden wat inhoud dat het droog gewicht hoger brengt als dat ik gewend ben. Dit komt wel overeen met de chrisanten testen welke onder de plasmas ook een hoger aandeel droogstof gewicht opleverde.

 

De kwaliteit van dit eindproduct is hoog zoals te zien is op de foto

 

gallery_3_988_201965.jpg

 

Je zou verwachten dat ze door haar kompaktheid lastig te verbrokkelen is maar het tegendeel is waar,ze voelt buiten de kompakte structuur erg fluweel achtig aan en verbrokkelt easy.

Ze ruikt naar jack met een fruitige toon zoals ik haar ken alleen dan veel sterker en frisser.

Na het opsteken is duidelijk dat ze krachtig is maar toch zacht wat blijkt een dodelijke kombinatie te zijn :rofl

Ze is zeeeer high maar redelijk te sturen als je niet teveel door rookt,doe je dit wel dan ervaar je een enorme rush

 

In vergelijk is ze niet anders als de jackberry onder de HPS alleen is ze overal sterker in en heb je door de kracht ervan langer genot van je joint omdat je lang voldoening houd van de ingekomen high.

Ik vind der geweldig roken en ben erg tevreden met het resultaat wbt de kwaliteiten.

 

Ik zal een aantal samples laten testen door doorgewinterde blowers en eens kijken wat die ervan vinden,tevens gaan er ook cannalitycs testjes gemaakt worden om een indruk van het profiel te krijgen.

 

De volgende draai is al begonnen en dan nu met de jackjes eronder

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites

De kwaliteit oogt als vette shit :rofl

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey Sannie.

 

ik volg deze topic al een tijdje en ben ronduit verbaasd over het resultaat van de Plasma lamp..

 

jammer dat ze nog zo duur zijn maar zo'n groepskoop lijkt me wel wat :P

 

wat een trichomen man :rofl zonnebrilletje erbij op :lol:

 

grtz, PDP..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmmmmzz.. 0,5 gr de watt dus.. da's niet echt een superresultaat nee :rofl

 

Werk aan de winkel voor de mannen van Gavita :P

 

Het rookwaar zelf ziet er dan wel weer héél lekker uit, ben benieuwd naar de smaaktesten :D

 

grts

Richie :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Ik zag trouwens dat de betreffende youtube filmpje ook een titel gekregen heeft. B)

 

This video may not be suitable for minors.

 

Namaste :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga nu zelf nog even een paar dingetjes op een rij zetten.

Met 3 ipv 4 planten 0,5 gr per watt halen.

De strain die gekweekt wordt is een smaakwietje en geen kiloknaller.

Als er 4 planten in hadden gezeten zou het resultaat dus ongeveer 0,65 gr per watt zijn.

Er van uitgaand dat de kweek met Jack gedaan zou zijn dan had het resultaat nog wat hoger geweest.

In de volgende kweek wordt er gewerkt met een reflector en extra rode leds en ik denk dat we wel eens een aardige kans gaan maken.

 

Bedankt voor de mooie test Sannie. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

helemaal mee eens. Het resultaat is niet gek, ook gezien het feit dat we zonder reflector werken. Daarbij heb ik gezien welke verschil de rode leds maken, ik voorspel minimaal twee keer zoveel. Dat mag ook wel want ipv 180 watt hebben we dan 260 watt aan light hangen in totaal. Dat moet te vergelijken zijn met een 250 watt lamp qua output, en ik verwacht persoonlijk beter. Enige nadeel is alleen nog de relatief hoge overhead van de driver die er bovenop komt. Als de kwaliteit echter net zo goed zal zijn als deze dan is dat het echter wat mij betreft dubbel en dwars waard :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik zal een aantal samples laten testen door doorgewinterde blowers en eens kijken wat die ervan vinden,tevens gaan er ook cannalitycs testjes gemaakt worden om een indruk van het profiel te krijgen.

 

De volgende draai is al begonnen en dan nu met de jackjes eronder

 

greetz sannie

 

Ik ben erg benieuwd naar het resultaat ! :lol:

 

Ik vindt het een mooie opbrengst, helemaal met 3 planten ipv van 4 B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vriend knutsel heeft een cannalitycs testje gemaakt van de Jackberry

De uitleg van deze print laat ik wel over aan 1 van onze cannalitycs meesters

 

gallery_10622_8143_694998.jpg gallery_10622_9032_7531.jpg

 

De print geeft aardig goed aan wat onze indruk is van de uitwerking en dat is vol high en niet tekort ook :spliff:

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi printje! Even een korte toelichting:

 

Aan de print (eerste baan) kun je ten eerste zien dat het een heel vers sample is: veel zuren onderin en weinig THC reeds omgezet (kleine rode spot).

 

De tweede baan gebruiken we om het uiteindelijke profiel t bepalen, de derde en vierde baan is om stoffen die in kleine hoeveelheden aanwezig zijn te tonen.

 

We zien in de tweede baan een dominantere hoeveelheid CBG (de oranje stip) en een kleine hoeveelheid CBC (het rode gedeelte onder de oranje stip). Maar wat interessanter is, is de THCV spot net onder de grote rode THC spot! Dat was iets waar we al op gehoopt hadden, en we schrijven dit toe aan de hoeveelheid UVB die de plant heeft gehad.

 

Ik heb een ander Jackberry sample (van Blowmonkey) geanalyseerd en daar komt ongeveer dezelfde print uit, maar met MINDER THCV.

 

Wat betekent dit nu voor het effect?

 

De THCV zorgt voor een flashy high, een soort buzz zeg maar, die snel op komt en je keihard raakt. De CBC en met name in dit geval de CBG zorgen er voor dat hij ook goed in de lichaam te voelen is: een body effect dus. De combinatie hoog in THC/THCV geeft een unieke high aan de wiet, activerend, en dat zal dominant zijn bij deze onder plasma gekweekte jackberry. De CBC/CBG zal het fysieke gevoel intensiveren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey wazzup alleen al door je omschrijving zou ik graag een plasma willen..

i love that damn high..

 

stoned ben ik niet zo'n voorstander van (al is het wel eens lekker als je echt niks te doen hebt met filmkijken of zo)

 

maar blijkt ook maar weer wat voor een specialisten hier zitten , bedoel het zijn niet allemaal 20'ers met groene vingertjes.. maar zoals ik al eerder gemerkt hebt zeer goed opgeleide mensen.

 

Zonde dat alleen "wij" dat kunnen/willen zien en de rest ons allemaal blijft zijn als hasj spuiters...

 

maar om genoeg van het topic af te dwalen.. hoe maak je zo'n printje.. speciale dure aparatuur voor nodig neem ik aan.. en zo ja wat kost het voor ons om eens een sample te laten analyseren??

 

mvg, kills

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is dat sample van Blowmonkey dezelfde stek of uit zaadje ?

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb net een vergelijking van de twee gepost in blowmonkeys topic. Ze komen wel mooi overeen, maar de plasma doet het [herstel] net zo goed als de zon :smoke

 

@kills: dit is een cannalytics printje. Zoek effe op Cannalytics op het forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...