Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
bejorno

Leider Limburgs drugskartel blijft onschuldig pleiten

Recommended Posts

Leider Limburgs drugskartel blijft onschuldig pleiten

HLN update De raadkamer in Hasselt heeft de aanhouding van de 48-jarige Nederlander Adrianus van Wesenbeek uit Lommel, zijn rechterhand Robert V. uit Eindhoven en zijn zwager John W. met een maand verlengd. Dat maakte Luk Delbrouck, de raadsman van van Wesenbeek vanavond bekend.

 

De 48-jarige Adrianus van Wesenbeek uit Lommel, het vermeende kopstuk van een Belgisch-Nederlands drugskartel, blijft zijn onschuld staande houden. Dat is vandaag gebleken op de zitting van de raadkamer in Hasselt, waar de Nederlander samen met zijn rechterhand Robert V. en zijn zwager John W. moest verschijnen.

 

Machtsvertoon

De drie verdachten werden vandaag rond 13.15 uur met veel machtsvertoon overgebracht vanuit hun cel naar het gerechtsgebouw op de Thonissenlaan in Hasselt. De politie gebruikte een andere route dan vorige vrijdag, toen de raadkamer werd uitgesteld voor de drie verdachten.

 

Het verkeer op de Hasseltse kleine ring stond minutenlang stil, totdat de gevangenen veilig in het gebouw waren. Op Adrianus van Wesenbeek waren in het verleden in Nederland al drie liquidatiepogingen ondernomen. Bij de laatste raakte hij verlamd aan zijn rechterarm.

 

Rond 15.15 uur na de zitting van de raadkamer werden de gevangenen weer naar hun cel overgebracht. Adrianus van Wesenbeek en zijn zwager John W. zitten elk in een aparte vleugel in Hasselt opgesloten, terwijl de rechterhand Robert V. in Leuven in de cel zit.

 

Grote schaal

De drie worden ervan verdacht een leidinggevende rol te spelen in een drugskartel met internationale vertakkingen naar Latijns-Amerika, Europa en Afrika. De bende verhandelde op grote schaal amfetamines, cocaïne en cannabis naar vooral het Verenigd Koninkrijk en Australië.

 

Drie jaar onderzoek

In het drie jaar durende onderzoek met enorm veel telefoontaps en de inzet van infiltranten is voor 40 miljoen euro aan drugs in beslag genomen. Tijdens een grootscheepse actie zondag 14 juni zijn de drie op een brunch in camping Parelstrand in Lommel in de boeien geslagen. Vierhonderd agenten waren op 29 plaatsen in Nederland en België binnengevallen. (belga/eb)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...