Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

lostchild

Ik heb CHRONISCHE PIJN en ik rook

Recommended Posts

Dik 2jr geleden heftig auto ongeluk gehad waarbij nekwervels beschadigd zijn geraakt en ik ruggenmerg vernauwing op 2 niveaus heb nu.

 

Bij huisarts/ specialisten geweest voor medicinale status maar ik krijg nul op rekest: zou niet gaan bij chronische pijn? en huisarts is beetje raar.

 

het helpt mij om de pijn te verminderen, beter te kunnen slapen, stemmingverbeteraar etc etc, kan duidelijk nu de medische werking van de cannabis onderscheiden van de genots/ inslaap waar ik het voorheen voor rookte.

 

Zijn er meer mensen die het gebruiken bij chronische pijn?

 

hetzij als hoofdmiddel (maar dat is roken/vaopooen enz tegen de klippen op) hetzij als ondersteunend bij andere medicatie?

Edited by Dr.LivingStoned
past nu mee in sticky

Share this post


Link to post
Share on other sites

jip ik gebruik ook op dokters advies. nu 4 jaar al weer.

naar mijn ----EDIT---- tehebben over wonnen maar veel zenuwen helen niet maar en zijn hun echten leven gaan lijden( dus heb ik dat ook maar gedaan) en ben er zeer teverden over.

 

gr,piercing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er zijn zeer veel mensen die Cannabis gebruiken voor medicinale toepassingen, helaas

krijgt hiervan maar een kleine groep mensen Cannabis op recept.

 

De meeste artsen zijn terughoudend met het uitschrijven van Cannabis op recept, op

een enkele artsen en specialisten na. Sommige zijn tegenwoordig juist heel positief bezig

en zijn pro Cannabis. Dit zijn meestal specialisten van een pijnpoli, deze geven vaak hun toestemming

nadat je het gehele behandeling doorlopen hebt, en last heb van ernstige klachten.

Persoonlijk kan ik b.v. niemand die Cannabis op recept heeft tegen b.v. pijnklachten, maar die nog wel volledig kan werken. Wel kan ik enkele personen die wel cannabis op recept krijgen maar die mankeren allerlei ernstige aandoeningen zoals MS, zenuwpijnen, e.d.

 

Ik kreeg het omdat ik met veel medicijnen op de maximale dosis zit wat kan worden voorgeschreven

en Cannabis de uitwerking van sommige medicijnen versterkt, zoals Morfine.

 

Probeer een specialist te vinden die open staat voor de medicinale werking van Cannabis.

Vraag aan deze of hij jou dossier wil bekijken of hij ruimte ziet voor een nieuwe behandeling, b.v andere medicijnen, therapie,enz.

Heb je vertrouwen in de arts ga dan de behandeling in, misschien helpt het en ben je van je klachten af.

Helpt de voorgeschreven behandelingen niet en heb je er alles aan gedaan dan zal de arts het verzoek om medicinale cannabis voor te schrijven waarschijnlijk niet weigeren.

Weigert de arts dan nog vraag dan je medisch dossier op en benader andere artsen met je verzoek.

Omdat je alles al hebt geprobeerd op medisch gebied zal de arts niet snel meer overgaan tot behandeling en de Cannabis op recept voor schrijven.

 

Artsen schrijven het ook niet snel voor om misbruik tegen te gaan, ze willen er zeker van zijn dat het echt medicinaal is en dat je echt wat ( meestal aantoonbaar ) mankeert.

Met een medisch dossier sta je veel sterker tegenover een arts.

 

Hou vol en geef het gevecht niet zomaar op, er komen steeds meer en meer artsen bij die cannabis accepteren als medicijn.

 

Vergeet niet dat Cannabis op recept een zeer duur medicijn is om te gebruiken.

Soms betaald je ziektekosten verzekering een gedeelte mee maar lang niet alles.

Het resterende bedrag mag je aftrekken van de belasting maar je moet zelf wel eerst tot aan een financiële drempel betalen. Dat houd in dat je 1,65% van je totale inkomen, als drempel moet rekenen.

Alles daar boven wordt vergoed, alles daaronder moet je zelf betalen plus een eigen risico van 150 euro.

 

Sterkte!!

 

:whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb chronische pijn en werk gewoon, en heb mediwiet! van de huisarts, ben nu bezig met de pijnpoli ivm de vergoeding.

 

Zeker de soort bediol werkt goed want daar zit veel CBD in wat goed werkt tegen pijn. Je valt er snel van in slaap, soms wel wat hartkloppingen maar ik ben van oorsprong een buitenwiet en hash roker.

 

IK ben er tevreden over, laat je niet gek maken door de artsen dat ze zeggen dat het niet tegen chronische pijn werkt, zeker wel!!!!!

 

kijk eens op http://www.hanzeplein.nl/pages/default.asp...18@iiQaLgaRgeOa

 

is de site van apotheek hanzeplein in groningen, die verstrekt de mediwiet, handige info.

 

of mail/bel wernard bruining van mediwiet vereniging, hij heeft mij ook goed geholpen!!!! http://www.mediwiet.nl/

 

succes ermee.

 

groeten van ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is idd een afspraak maken met een pijnpoli, dan is het makkelijker om een vergoeding van je verzekering te krijgen. Ik gebruik het ook tegen de pijn en Dhr Wernard Bruining heeft mij ook in de juiste richting gestuurd.

Hoop dat je er baat bij hebt.

 

greetz Firefox

Share this post


Link to post
Share on other sites

bedankt vd tips.

 

heb net vanochtend doorverwijzing naar pijnteam gevraagd aan huisarts dus komt hopelijk dan toch nog allemaal goed (en krijg ik alsnog medische indicatie) en zou ook helpen bij algemene chronische indicatie zodat ik misschien voor wat andere vergoedingen in aanmerking kan komen zoals gereduceerd taxiverkeer.

 

Had mediwiet al gevonden maar stap is redelijk groot: de zoveelste arts aan wie ik het hele verhaal weer uit moet gaan leggen en maar hopen dat ie het snapt... kom al soms zo lekker onduidelijk/gestresst etc over vanwege stresssyndroom waar ik sinds ongeluk mee rondloop en wat lastig te behandelen is omdat alles maar in een impasse blijft (en alles dus op mijn rekening terecht komt zowel lichamelijk, financieel als geestelijk).

 

Je ergste vijand dood wensen? bezorg ze ipv hiervan een flinke whiplash graad 3/4 en stuur ze het medisch/juridisch circuit in: in no time maak je mensen kapot hiermee: zoveel onbegrip en niet serieus nemen kom je nergens tegen en waarom? vanwege de macht vd verzekeraars die bang zijn dat ze uit moeten keren..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je ergste vijand dood wensen? bezorg ze ipv hiervan een flinke whiplash graad 3/4 en stuur ze het medisch/juridisch circuit in: in no time maak je mensen kapot hiermee: zoveel onbegrip en niet serieus nemen kom je nergens tegen en waarom? vanwege de macht vd verzekeraars die bang zijn dat ze uit moeten keren..

 

hoi lostchild,ik ken het laat die mensen/artsen maar lekker in hun waan!

Over een tijdje weet jij wel beter!

 

gr,piercing :whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb chronische pijn en werk gewoon, en heb mediwiet! van de huisarts, ben nu bezig met de pijnpoli ivm de vergoeding.

 

Daarom gaf ik al als advies, ga naar een specialist i.p.v. een huisarts.

Dit geldt ook voor een mediwiet verklaring, liever laten ondertekenen door een specialist

dan door je huisarts.

Daar sta je juridisch net nog even iets sterker mee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 hscarry, ok!!!

 

2 lostchild:

 

gelukkig vallen mijn pijnklachten wel mee als ik dit lees, ik kan prima functioneren ( nou kan niet alles meer doen maar ach ) in ieder geval nog wel werken, slapen echter niet vanwege de pijn, mediwiet is dus ideaal om dit op te lossen. Ik gebruik het dus alleen voor het slapen gaan, dus loop niet stoned heel de dag rond.

 

Wat ik wel ken is het gelazer om het vergoed te krijgen, ik geef het soms ook bijna op, voor die paar honderd euro in mijn geval al die gesprekken met de pijn poli??? wat wel goed kan zijn, pijnpoli afspraak betekent afspraak met fysio, specialist en psycholoog, misschien kan die je helpen met je stress stroornis/problemen.

 

geef in ieder geval niet op, ik ozu echt even bellen of mailen met wernard, hij zegt je precies hetgeen om het niet op te geven, bij mij waren enkele zinnen uit zijn mailtjes genoeg om door te zetten!!!

 

succes ermee.

 

groeten van ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

he hallo

ik rook wiet en hasj voor mn MS

ook vele chronische pijnen die erdoor heb

zijn verminderd maar weg niet

 

veel succes

 

gr damian

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi lostchild,

 

ik was al jaren een recreatief gebruiker met vele stops en mijn ding was niet om veel te roken maar juist weinig. als ik na mijn stressvolle werk thuis kwam dan nam ik wat kruimels in een sjekkie om net ff de spanningen te verliezen en relaxet aan mijn eigen vrije tijd te beginnen en dingen zoals hobby's te doen.

 

januari 2008 reed een auto achterop de mijne precies terwijl ik omgedraaid zat naar rechts-achter te kijken wat het verkeer doen ging. mijn rug en nek waren op moment van de klap helemaal getordeerd, het was een hele rare klap. nog steeds heb ik dagelijks last van rug, nek, schouders, armen en handen, naar het rechteroog trekkende hoofdpijn, slecht in slaap komen, moe wakker worden en het gevoel maar halve dagen te kennen. ook een constante piep in mijn linkeroor is erg vermoeiend, zeker als het wat rustiger in mijn omgeving word.

 

veel heb ik opgevangen met paracetamol tegen de hoofdpijn maar ik ben dat spul zat en het helpt zeker niet altijd, krijg er steken van in mijn zij na een stuk of 6/8. wat wel goed werkt is tegen die tijd een klein stickie roken zodra ik hoofdpijn voel opkomen, het haat ook de pijnpunten uit mijn rug waardoor ik ontspannen blijf. ibuprofen geeft me altijd een heel wazig gevoel in mijn hoofd en lichaam, onprettig.

 

op een of andere manier begon ik af te vallen en had ook niet zo'n zin meer in eten, en het effect met een beetje cannabis is dat ik weer wel meer zin heb in eten.

 

inslapen gaat veel en veel beter waardoor ik niet meer zo moe wakker word en meer doen kan. helaas heeft de baas mijn contract niet verlengd in juli vorig jaar dus dat kwam er ook nog bij terwijl er hele andere afspraken lagen. eind november zei de bedrijfsarts: weet je wat, ik haal je uit de ziektewet en je kijkt maar hoeveel uur je gaat werken, als het niet gaat hoor ik het van je. geen baan te vinden momenteel, ik bied momenteel zelfs gratis stages aan zodat ik weer iets doen kan. de piep in mijn oor word altijd wat minder en geeft verzuchtende rust.

 

juist omdat ik herstellen wilde had ik de wiet tijdelijk aan de kant gezet ivm al die pijnstillers waardoor ik ontdekte dat wat wiet veel beter werkte als de chemie, ook mijn humeur wat vaak te wensen over liet en ook niet goed was voor mijn relatie gaat veel beter nu gelukkig.

 

ik heb het er met mijn vrouw over gehad om dit met de huisarts te gaan bespreken, maar ze is er niet zo voor omdat tegenwoordig alles zo geregistreerd wordt en het tegen je gebruikt kan worden. maar mijn gevoel zegt dat ik dit wel ga doen alleen dien ik me wel goed voor te bereiden door alles op een rijtje te gaan zetten.

 

ik ben al helemaal geen dokter-ganger want ik ben vies van pharmaceutische chemie (en alles wat daar achter steekt). zolang ik mijn kwaaltjes zelf op kan lossen doe ik dat maar zoals het nu gaat kan het ook niet. zelf iets kweken gaat eigenlijk niet want ik zit in een huurhuis en mijn gezin loopt hierdoor teveel risico. kopen gaat eigenlijk helemaal niet want het is veel te duur, zeker op het moment.

 

ik ken mijn (nieuwe, de ouwe gaat stoppen) huisarts niet echt, 2 keer kort gezien en weet ook niet hoe hij tegenover cannabis staat.

 

ik denk dat ik de stap toch maar snel maak anders heb ik er later misschien spijt van dat ik echt nooit eerder gedaan heb. hoop alleen niet dat het verkeerd uit pakt en hij me er aan naait omdat ik 2 planten in de tuin heb staan, maar nu met een reden.

 

mijn vraagje terug: als die goede man het helemaal niet ziet zitten (omdat ie bv politiek actief is bij de CU of SGP of CDA) kan/mag ik dan een andere huisarts nemen?

 

groeten,

 

digi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Digibetic, je bent altijd vrij om een second opinion te vragen bij een andere arts. Suc6 greetz firefox

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zou niet direct overstappen van huisarts maar een andere weg proberen te vinden.

 

Helemaal met letsel/klachten die je hebt is een huisarts van groot belang en hij zal je echt niet gaan aangeven vd plantjes id tuin hoor, dat mag zelfs volgens de wet.

 

Als het in mijn tuin kon dan deed ik dat ook ipv binnen in mijn huurhuis maar ik woon in volksbuurt en dan zijn ze zo geript..

Als je een medische indicatie hebt maar die niet krijgt dan is een goed gesprek met de wijkagent/dienstdoende genoeg lijkt mij als ze bij je aan de deur komen (dat is tenminste waar ik me nu aan vasthoudt, planten afstaan of misschien zelfs dat nog niet en verders niks) en, omdat alles veilig en zonder overlast draait zijn die standaard argumenten ook niet van toepassing zoals gevaarlijk aangelegd en stroom stelen ed.

 

Heb mediwiet gebeld maar geen belletje terug nog, zal eens gaan mailen.

 

Weetje: ik las in ander draadje dat sjoerd? met een andere mediwiet verklaring bezig is, waar kan ik daar eer info over vinden of kun jij me met deze mensen in contact brengen?

 

PS: De pijn gaat niet weg met het gebruik van bij maar wordt wel een stuk beter handelbaar

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ firefox

bedankt, wat je zegt klopt ja, was het vergeten, ik kom nagenoeg nooit bij de dokter. ik kan me voorstellen dat het hier niet zomaar neergezet wordt maar is er een lijst beschikbaar van ´welwillende´ huisartsen, of juist van die er zeker niet aan meewerken?

 

@ lostchild

bedankt, het gedeelte over diender aan de deur klinkt heel erg geruststellend, heb je dat al eens ervaren of nog niet.

 

andersom: stel ik neem contact op met het lokale politieburo om een afspraak-gesprek te hebben met ´hun´. laat dan een eventuele verklaring zien en praat er over met ze. ik weet wel dat een oud collega zijn vrouw medisch afhankelijk is en zelf kweekt, veilig, betaald etc.

zijn er al eens mensen zelf naar de politie gegaan met een voorstel op voorhand? wat ik bedoel is open kaart spelen en eerlijk zijn of kost dit ten alle tijden je kop en kun je in principe ook nooit meer wat doen?

 

greets

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou zeker niet zelf gaan.

 

Heb zelf geen ervaring met inval oid maar weet wel dat ik niet vd lol of geld kweek en dit ook aan kan tonen.

Dat men mij id kou laat staan met de pijn doet mij noodzaken om dan maar de wet te overtreden uit medisch eigenbelang.

 

Ik veroorzaak geen overlast, betaal netjes alle stroom en dump niets na/tijdens de oogst op wat plantmateriaal id vuilniszak na en doe alles in een tentje (dus ook geen verbouwingen aan het huis): wat is er dan op tegen dat ik in mijn eigen medicatie voorzie omdat de reguliere geneeskunde zegt mij niet te kunnen helpen, ja slechts met zware chemische medicatie die zwaar verslavend is en meer medicatie nodig maakt vanwege bijwerkingen. Wat een optie als je nog geen 40 bent en door iemand anders toedoen in deze situatie zit.

 

Da's voor de dienstdoende agent en ovj iets heel anders.

 

Daarom is denk ik toen ook die uitspraak geweest dat MS patient LEGAAL verder mag kweken.

Hoop eigenlijk dat het gedoogbeleid tov MEDISCH gebruikers die kweken voor eigen gebruik max 5 planten binnen toe gaat staan.

 

Ik kan nl geen bomen id tuin verzorgen, heb een hele mooie grote tuin.... vol met tegels en wat onkruid ivm niet op kunnen brengen verzorging (chronische vermoeidheid kan raar uitvallen soms) van plantenbakken/borders etc.

Daarom ook alles automatisch in de tent zodat ik alleen af en toe een emmer water moet tillen/rijden op een hondje en kokos als medium: 50ltr kokos weegt niks.. 50ltr aarde.. pfoeh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tja, wat blijft het toch een gedoe he?

 

En als belangrijkste: welke status kun je ontlenen aan een mediwiet verklaring.

Dat blijft nog steeds onduidelijk.

 

Het klopt dat sjoerd van Basicseeds nu zo'n half jaar lang werkt met een

basic-medi-verklaring.

Opgesteld door een jurist, poogt hij hierin de relatie van de consument en de breeder te koppelen.

Het is dus een verklaring dat iemand basicseeds gebruikt omdat het hem/haar gebleken is daar baat bij te hebben.

Omdat Sjoerd al tientallen jaren bezig is met de medicinale kant van het plantje,

heeft hij al veel (praktijk) ervaring met medische gebruikers, en kan het geen "luchtfietserij"genoemt worden.

De ontdekking van een hash-plant profiel in 1 van zijn soortjes, zou deze status nog eens kunnen bekrachtigen,

en dan niet vanuit de gevoelskant, maar vanuit wetenschappelik perspectief.

 

De relatie tussen consument en producent versterkt de positie van beide, in dit geval.

 

Ik heb zelf met de medi-wiet verklaring gewerkt naar mijn huisarts toe.

Ik heb hierbij het verhaal over planten groeien en de hoeveelheid ervan, schriftelijk, weg gelaten.

Maar hem wel geinformeerd over mijn zelfvoorziening, sterker nog,

ik heb bij voorbaat afgezien om mediwiet verstrekt te krijgen.(mocht dit al ter sprake zijn gekomen)

Ten eerste kan ik van mijn huisarts niet vragen zich hier over uit te laten,

aangezien dit een genetisch en juridisch vraagstuk is, waar een huisarts zich geen beeld over kan/hoeft te vormen.

Ten tweede vraag ik mij ten zeerste af of mijn recht zich beperkt tot 10 planten en kan, zeker een huisarts, mij daar niet verder over adviseren.

 

Ik heb de verklaring dus gebruikt om mijn recht tot gebruik te bekrachtigen, vanuit grotendeels medisch perspectief.

 

De basic verklaring richt zich meer tot de status van de medi gebruiker tegenover het recht om het juiste soortje te verbouwen,

in dit geval dus basicseeds.

Het richt zich op de status van de homegrower op juridisch-, genetisch en growtechnies advies, zonder de gebruikelijke nevels en sluiers die er normaal bij horen.

 

Dus home free als basic grower?

welnee....

Maar het is wel een feit dat sinds Sjoerd werkt binnen de gedoogde vormen van de canna structuur,

het hem alleen maar moeilijker wordt gemaakt.

En dat is voor mij een reden om te denken dat die op het goede pad is.

Omdat men voelt dat er steeds minder aanleiding kan komen,

om Sjoerd nog van de weg te duwen.

 

Jammer genoeg wordt er nu nog steeds, op heel vervelende manieren geprobeert,

om hem uit het canna zadel te stoten.

De laatste stuipen van een oud regime......(?)

 

 

 

greetz Weetje.

 

sorry wel een beetje of topic rave misschien.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tja, wat blijft het toch een gedoe he?

 

En als belangrijkste: welke status kun je ontlenen aan een mediwiet verklaring.

Dat blijft nog steeds onduidelijk.

 

In ieder geval denk ik een gesprek met de dienstdoende uitvoerder der wet ipv meteen inpakken en wegwezen en maar afwachten verder nog, helemaal als je niet een kamer vol hebt staan en slechts 1 lampie van max 600w en geen voorgroei/droog/moederplantenhok extra naast je bloeihok/tentje. Geen cementkuipen ivm BOMEN kweken van kilo is ok wel handig.

 

Maareh: ik kan nergens iets vinden over vrouwelijk zaad via sjoerd (sannie's shop verkoopt ze toch?) of andere info mbt zijn recente werk of staat dat allemaal op dit forum.

 

Wil perse gefeminiseerd omdat ik niet tig planten kan op laten groeien en dan maar zien ivm het werk wat dat met zich meebrengt en moederplant houden is ook al teveel helaas omdat ik niet altijd in staat ben tot aandacht/verzorging van en ik niet een hele kamer vol wil hebben met allerlei groeikasten/tenten ed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik lees vaak dat mensen bang zijn wat de huisarts ervan vind, dat probleem had ik ook....totdat ik bij de huisarts zat. Ik heb gewoon verteld wat mijn klachten nog steeds zijn, dat het NIET gaat om gratis wiet, ik heb hem verteld dat ik zlef planten in de tuin heb en dat mijn beste vriendin in ee shop werkt, dus wiet genoeg. Duidelijk verteld dat het me om MEDIwiet ging met een hoog cbd gehalte.

Als je je pleidooi thuis goed oefent en er zelf veel info over heb valt het reuze mee!!!

Voordat ik klaar was met mijn pleidooi had ik al een recept in handen....met erachteraan, ik snap niet waar iedereen zo moeilijk over doet ( zei de huisarts) ........

 

en wat kan er gebeuren als hij/zij er afwijzend tegenover staat? dan vraag je een second opinion.

 

Weet dus waarom je mediwiet wil ipv reguliere medicatie, weet alvast welk soortje je nodig denkt te hebben van de apotheek etc. etc. en als dat niet voor je werkt dan ga je weer terug voor de mediwiet verklaring, want bij de rechter moet je uitleggen als je gepakt bent waarom de mediwiet van de apotheek niet voor je werkte en waarom je dus je eigen plant kweekt.

 

Je moet dus eerst de apotheek wiet geporbeert hebben, aan kunnen geven dat het bij jou niet werkt en dan pas mag je eventueel zelf kweken....

 

succes ermee

 

groeten ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

het is me meteen al een heel stuk duidelijker, bedankt voor de antwoorden.

 

ik ben inmiddels bezig de punten van het gesprek op een rij te zetten zodat ik goed beslagen ten ijs kom.

 

ben er een stuk geruster om.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Je ergste vijand dood wensen? bezorg ze ipv hiervan een flinke whiplash graad 3/4 en stuur ze het medisch/juridisch circuit in: in no time maak je mensen kapot hiermee: zoveel onbegrip en niet serieus nemen kom je nergens tegen en waarom? vanwege de macht vd verzekeraars die bang zijn dat ze uit moeten keren..

 

 

Een whiplash is van korte duur max. 6-7 maanden . Dus wanneer je zegt na 1 jaar ik heb een whiplash..niemand gelooft je meer.

Nl. het is een aanslag op de wekedelen en dat herstelt binnen een bepaalde tijd...Heb je andere problemen dan komt dat niet door een whiplash.(Zal je toch naar een Neuroloog moeten.)

 

Ik kan het weten..In febr. jl. reed een bezopen junk met 120 km/uur mijn auto achter binnen.. :whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites
Een whiplash is van korte duur max. 6-7 maanden . Dus wanneer je zegt na 1 jaar ik heb een whiplash..niemand gelooft je meer.

Nl. het is een aanslag op de wekedelen en dat herstelt binnen een bepaalde tijd...Heb je andere problemen dan komt dat niet door een whiplash.(Zal je toch naar een Neuroloog moeten.)

 

Ik kan het weten..In febr. jl. reed een bezopen junk met 120 km/uur mijn auto achter binnen.. :whistling

 

 

informeer je aub iets beter: graad 3/4 whiplash associated dissorder bestaat wel degelijk en omvat breuken/disclocaties/hernia's ed agv een whiplash en is echt niet metr 6/7 maandjes voorbij beste vent, je bent vd rest van je leven nekpatient omdat er VEEL klachten blijven en door het letsel aan je zenuwen en wervels id nek er nog van alles bijkomt (uitvalsverschijnselen, (tijdelijke) dwarslaesies etc.

 

De neurologen hebben een richtlijn maar die heeft betrekking op WAD 1/2 en aangezien men er vanuit gaat dat het na 6/7 mnd wel over is omdat men NIET VERDER ONDERZOEKT zit het tussen de oren etc, etc.

hangt dan echt van de neuroloog/huisarts af hoe het verder loopt.

 

Ik heb bij opgelopen: ernstige degeneratie van wervels id nek en vernauwing van ruggenmerg en ik moet geopereerd worden, vraag is nog in hoeverre ivm toekomstprognoses: ik ben vd rest van mijn leven het haasje en PAS NA 1.5jr BLEEK OP EEN MRI WAT ER AD HAND WAS EN WAAROM IK NIET HERSTELDE...

 

Juist datgene wat je zo makkelijk stelt treft een bepaalde groep met klachten die niet overgaan en die niet goed onderzocht worden dus jaren met pijn ed doorlopen en worden versleten voor aanstellers extra hard als dan eindleijk eens ondrzoek wordt gedaan en de aap uit de mouw komt waarom je niet hersteld: dan buitelen ze over elkaar heen met excuses: tsjee da's heftig, als we dit hadden geweten..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je ziek bent,

 

Als artsen, specialisten, neurologen enz niets kunnen vinden, dan gaan ze er van uit dat de klachten door de patiënt gevoed worden. Hierdoor kom je vaak in een circuit terecht met Cognitieve gedrag therapie e.d.

 

Dit krijg je om dat de meeste artsen niet willen toegeven dat hun kennis van sommige zaken nog gewoon tekort schiet, en leggen dan jou pijn klachten uit als een psychisch probleem.

 

Ik ben totaal 7 jaar bezig geweest voordat de artsen het accepteerde dat hun kennis op dat gebied nog niet zover ontwikkeld is.

 

Ben meer dan 20 maal geopereerd, lig nu al 3 jaar voor 90% van de dag op bed, kan niet lopen,staan, zitten of liggen zonder dat ik veel medicijnen op heb, 2 maal is mijn rechterbeen door gezaagd en de stand van mijn been veranderd.

Mijn spieren zijn los gehaald en op andere plekken weer vast gezet. Mijn zenuwen zijn verplaatst en zo kan ik nog wel even door gaan. Alles op het gebied van pijnbestrijding meegemaakt, in therapie geweest, noem het maar op.

Gebruik 8 verschillende soorten medicijnen tegen de pijn, waaronder de hoogste dosis Morfine wat ze mogen voorschrijven.

 

En nog beweerde veel artsen dat de klachten waarschijnlijk psychisch waren, alleen om het feit dat ze van zenuwpijnen nog niet genoeg afweten.

 

Nu na 7 jaar heb ik 4 rapporten van verschillende psychiaters dat mijn pijn klachten niet psychisch zijn.

Heb nu van verschillende pijnpolie's het bewijs dat ik een zenuwaandoening heb.

Ik ben op het ogenblik bezig met verschillende operaties waarbij een implantaat in mijn rug wordt geplaatst, een Neurostimulator. Als deze operaties voor bij zijn krijg ik een volgende serie waarbij een morfinepomp geplaatst gaat worden.

 

Wat ik wil zeggen met dit verhaal, ik ben echt 7 jaar bezig geweest voordat de artsen een diagnose konden stellen en de aandoening accepteerde.

Elke dag was een gevecht, tegen jezelf, tegen de pijn, je omgeving, maar vooral het medische circuit en instanties. Maar je kan het gevecht niet opgeven, je staat alleen in deze...blijf vechten, je hebt geen keuze.

Probeer alles te doen wat in je macht ligt om je klachten te laten verdwijnen of verminderen, dit is neem ik aan je voornaamste doel.

 

Probeer zoveel mogelijk informatie te lezen over je klachten maar ook over de voorgeschreven medicatie.

Ik weet als je ziek bent dat het soms moeilijk is, zelfs soms onmogelijk maar probeer ervaring deskundige te worden op het gebied waar je klachten voorkomen.

 

Artsen zullen dit merken en je anders gaan benaderen, probeer op hun niveau naar een oplossing te zoeken voor je klachten.

Omdat je echt alles samen met de artsen geprobeerd hebt om de klachten te laten verdwijnen of verminderen maar geen behandeling geeft een positief resultaat, dan zal waarschijnlijk geen enkele specialist zich bezwaard voelen om Medicinale Cannabis voor te schrijven.

 

Doe alle aanvragen voor Medicinale Cannabis schriftelijk zodat je bewijzen hebt, ook als ze het afwijzen.

Geef aan dat je de Cannabis via een verdamper gebruikt, artsen zijn meestal niet zo dol op roken.

 

Heb je nu alles geprobeerd om beter te worden of van je klachten af te komen, dit moet je kunnen bewijzen en je hebt verschillende afwijzingen voor de aanvraag voor Cannabis op recept. Dan kan je er voor kiezen om medicinaal te gaan kweken uit noodzaak.

Neem als huurder altijd contact op met de verhuurder en vraag schriftelijke toestemming.

Krijg je deze niet, ga dan niet in je gehuurde huis kweken!!

Krijg je deze wel b.v voor 5 plantjes, neem dan schriftelijk contact op met de belastingsdienst en kijk wat de fiscale mogelijkheden zijn voor het thuis kweken van medicinale cannabis.

Probeer zoveel mogelijke verklaringen op papier te krijgen via artsen, instanties enz dat ze op de hoogte zijn van je medische situatie en dat je medicinaal Cannabis thuis kweekt voor eigen gebruik uit noodzaak.

Nodig de wijkagent uit en laat hem alles bekijken en geef deze toezicht in je papieren waarin staat beschreven dat je kweekt uit medische noodzaak.

 

Al met al ben je nog steeds strafbaar, alleen nu heb je kans dat je vrij wordt gesteld van rechtsvervolging.

Dit geeft trouwens geen recht om Cannabis verder te kweken. Je bent immers vrij gesteld van vervolging maar je hebt geen vergunning om legaal te mogen kweken.

 

Geef nooit op en blijf vechten, ook als je het niet meer ziet zitten, zoek dan steun maar ga verder.

Er komt echt een tijd dat iedereen je klachten accepteert en je eindelijk tijd kan gaan besteden om jezelf tot rust te brengen en om te leren gaan met je beperkingen en je klachten!

 

Sterkte :whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat vd verhuurder: staat niet voor niks in mijn contract geen hennep..

Al helemaal niet in dat CDA dorp van mij...

 

Wijkagent: maak nooit slapende honden wakker lijkt mij, zonder een verklaring al helemaal niet dus he:

 

Vervolgen bij 5 plantjes? euhm, inbeslagname maar verders niks, alleen mogelijkheid dat woningbouw gaat lopen kutten.

Daarom doe ik het ook id tent en alles super veilig/ geen enkele overlast: niks aan het huis verbouwd oid dus geen gezeik en als het echt moet dan is het tent inpakken en weg is hele probleem.

 

En dan de belastingdienst? wat heeft die met 5 plantjes voor eigen gebruik van doen? moet ik dan soms belasting gaan betalen over de opbrengst?

 

Ik draai ook niet het hele jaar door, hooguit 3x en als straks mijn inkomen normaal wordt aangevuld ipv bijstand nu dan nog minder omdat het betalen vd apotheek wiet dan geen probleem is.

 

Wat betreft pijn:

Nu na ruim 2jr ben ik de lichamelijke pijn zat, is ook zenuwpijn bij gekomen, aangezichtspijn en trigger points op diverse plaatsen.

Daarom ook naar pijnteam, maar de injecties ed morfine mogen ze houden.... daarvoor is het nog te vroeg voor mij.

 

Ik ben erg, erg goed geinformeerd: heb al vele discussies (en ook al een paar 2nd opinions) achter de rug wbt "wijze medici" met hun grote glazen bol die altijd uitkomt op wat HUN ervan denken en niet wat de laatste MEDISCHE stand van zaken is (en dan niet de stand van zaken in NL waar andere belangen dan het belang van de patient voorrang schijnen te krijgen).

 

Laatst bij de neurochirurg, als ik me nu laat opereren dan risico op nekhernia na een jaar of 2 (splondylese C7 tm C5 en vasectomie tussenwervels is wat hij wil)? Nee hoor, 3 jaar is echter wel een optie :whistling :blink: :nerd

 

Waarom de operatie? meeste kans op slagen dat IK WEET zegt ie doodleuk, hij heeft ook maar 1 optie terwijl er meerdere mogelijk zijn: zucht weer een 2nd opinion en deze keer in Belgie..

In Belgie gaan ze trouwens niet verder dan 2 wervels vastzetten en bij mij gaan er ... jahoor 3 vastgezet worden.

3 vastzetten is extra impact en dus sneller kans op vervolgimplicaties: tsja, dan maar ff door blijven lopen met wat ik nu heb, hoe link ook.

 

Als toefje op de room heb ik door het ongeluk een PTSS opgelopen, welke pas sinds paar mnd behandeld wordt: ik was een wandelende, zeer goed geinformeerde BOM voor de diverse artsen/ mensen in mijn omgeving en heb hun ook duidelijk te kennen gegeven wat ik van hun instelling/diagnoses vond:

 

Steek dat chronisch pijnsyndroom maar ergens waar de zon niet schijnt, als je door LICHAMELIJKE OORZAAK elke dag in meer of minder mate pijn hebt, dat doet psychisch een heleboel met je en het wordt nog veel erger als men je blijft weigeren je serieus te nemen. De mensen die nog over zijn, kan ik rekenen tot echte vrienden, de rest hoor je niets meer van als je niet meer "mee kan doen".

 

Mijn neuroloog en fysio nemen me wel serieus.

huisarts knikt eens en verwijst braaf door

neurochirurg wil maar 1 ding: mes erin en wel op zijn manier (met alle shite voor mij daarna) ivm mogelijk blijvende schade maar ik heb dan zoiets van: ja, haal alles open/weg/zet vast, kom ik hier binnen 5jr met een nekhernia, wat ga je dan doen? weer opereren?

 

t'is geen rug waar je het over hebt, als het bij mij misgaat dan ben ik verlamnd vanaf de nek

Share this post


Link to post
Share on other sites

eerst maar is wat

onvrede :nerd

woede :whistling

onmacht :blink:

 

kwijt raken.......

Wat een gedoe en gehannes, niet om iets van een ander te krijgen,

maar om je recht te behouden.

je recht voor een paar plantjes,

je recht op leven.

 

Ik begon met mjn eigen plantjes toen ik merkte wat een verschil het was t.o.v. CS wiet.

De lichamelijke bij effecten( holtes verstopt) verdwenen als sneeuw voor de zon.

Alleen al vanuit dit perspectief voelde ik mij opeens totaal in mijn recht staan om een eigen lampje op te hangen.

 

Bron: mensenrechten organisatie:

6. We hebben allemaal het gelijke recht de wet te gebruiken

Ik ben een persoon, net zoals jij!

-----5 medicinale planten in Den Bosch gedoogd= 5 planten overal gedoogd

 

17. Dingen die van jou zijn

Iedereen heeft het recht dingen in eigendom te hebben of ze te delen. Niemand zou dingen van ons moeten pakken zonder een goede reden

--- Als wij samen vorm geven aan ons recht om canna te consumeren en te growen, zoals in Nederland eigenlijk deels al gedoogd is voor iedere burger.

 

22. Het recht op sociale zekerheid

We hebben allemaal het recht op behuizing, medische zorg, onderwijs, zorg voor kinderen en, als we oud of ziek zijn, genoeg geld om van te leven en medische hulp, voor zover de bronnen dat toelaten

---- Tenzij een belangrijke groep vind dat dingen in het huidige bestel niet goed ingevuld worden---

 

24. Het recht te spelen

We hebben allemaal het recht te rusten van het werk en te ontspannen.

-----Als het ontspannen zelf moeilijk tot stand gebracht kan worden heb ik dus het recht om hier canna voor te gebruiken?-----

 

29. Onze verantwoordelijkheden

We hebben een plicht naar andere mensen en we zouden hun rechten en vrijheden moeten beschermen.

 

 

En nr. 29 is voor mij de grootste drijfveer om door te gaan en vorm te geven aan de mogelijkheden om onze positie te versterken en de canna plant op de juiste manier in de wereld te zetten....

 

Asgrow vertelde mij is dat je niet vanuit je schuld of moeilijkheid moet denken maar vanuit je recht.

Net als EJB zegt: denken vanuit je recht en ervaring, die is immers onomstotelijk!!!!!

 

 

En tjah, het klopt er is weinig info op het web over het werk van Sjoerd.

Deels in de lichamelijke lappenmand maar als belangrijkste de tegenwerking van instanties en instellingen.

 

Er is iemand bezig met feminiseren, maar Basicseeds kan nog niet achter het feminizen staan, vanuit stabilieteit van de genetica.

 

Maar even wat anders he,

ik was laatst aan 't wandelen bij jou in de buurt en toen zag ik bij een slootkant 5 mooie dames staan,

is dat niet toevallig?

 

greetz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da's apart, geen sloot bij mij id buurt te bekennen.

Wel iets wat op een sloot lijkt maar dan net ff wat breder :no

 

Mbt zelf kweken: ook ik beroep me enigzins op mijn recht als het erop aankomt, ik zal niet bij voorbaat eea ad grote klok gaan hangen.

 

Zul je zien: heb ik dan straks eindelijk een andere auto (volvo) die veilig is en waar ik tenminste weer eens mee weg kan, gaat 1vd mensen die is ingelicht terwijl ze niet perse ingelicht zouden hoeven zijn "M" bellen omdat ik de auto met handel zou hebben verdiend..

paar mensen bij mij id buurt weten deels van mijn situatie en die zullen ook niet vreemd opkijken bij andere auto oid omdat ze weten dat ik met letselschade zit en dus geld ga krijgen. Heb dit speciaal uitgelegd aan aantal mensen id buurt om scheve blikken te voorkomen omdat ik me sociaal HELEMAAL niet meng vanwege alle shit waar ik mee zit, heb al snel een woordenwisseling als ik niet oppas en de meeste mensen in mijn buurt kunnen zich niet echt verplaatsen in dus je begrijpt wel waar dat toe kan leiden.

 

Daarom, lekker snaveltje dicht en oogjes toe en als ze komen dan zie ik het wel.

 

Jammer vd zaadjes maar blij om te horen dat er aan gewerkt wordt.

 

Stabiele genetica is heel wat waard ipv van alles wat in je hok uit zelfde zaad (nirvana iemand?) vanwege niet zo stabiele kruising.

 

Zou zelf graag gaan veredelen, heb wel een paar interessante kruisingen in gedachte maar dat is echt monnikenwerk en dat kan ik niet meer (concentratie/geheugen problemen en soms echt STOMME dingen ivm concentratie-vermoeidheid/pijnklachten).

Zoals bloeibooster aan net overgepotte stekken geven omdat je booster op de fles zag staan... ja dat bloei was me even ontgaan, want ik had toch ook die speciale booster gekocht? niet dus :whistling :blink: :nerd

 

heb lijstjes liggen met wat te doen en hoe en als ik me daar niet aan houdt: complete chaos!! 40 dingen tegelijk probleem dan.

Vergelijk het maar met een super impulsief iemand/ADHD: bij mij werkt het ook vaak zo als ik in "overdrive" ga terwijl ik geen ADHD heb of impulsief ben. Ti's net of er vd 3 stappen die je doet bij dingen: denken-doen-beoordelen, de volgorde door elkaar wordt gegooid en het denken niet bij het onderwerp van doen blijft met alle rare consequenties vandien: koffie zetten ed koffiepot er niet onder, suiker id ijskast omdat ik koffiemelk pakte, 3x bijna zelfde boodschappen doen omdat je niet zeker meer weet of je het nu wel of niet had meegenomen laatst (denken aan id supermarkt).

 

Zolang als ik kalmpjes aan doe en alles goed spreidt/indeel gaat het goed, verstoring is flink wat eigenspot uit de kast trekken.

 

Eigenspot: zonder zou ik er niet zo bijzitten als ik nu zit, kan aardig om mezelf lachen als ik iets raars ontdek ipv me op de kop te geven dat dingen niet gaan, scheelt een heleboel --> dit is dus pijnmanagement en dat doe ik helemaal zelf (geen Frits de Winter " Pijn de baas" voor nodig..).

 

heb me afgelopen vrijdag flink gesneden, net niet diep genoeg voor hechten maar toch een flinke jaap, pijn? laat me niet lachen, voelt als een prikkeltje tov waar ik na 15 min uit bed al mee kamp. heelt trouwens al weer mooi die wond, teken dat ik ondanks alles, nog wel aardig gezond ben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×