Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

whazzup

Cannalytics profiles

Recommended Posts

Respect dat jullie hiermee bezig zijn!

Ik ben benieuwd of jullie wat CBD rijke soorten tegenkomen.

Ga hem zeker volgen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

tja, het is en blijft een interessante techniek. Helaas is de ondersteuning van alpha nova ook door tijdgebrek wat te kort geschoten. het is jammer dat het soms zo loopt want er is van allebei de kanten wel de wil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind het de laatste dagen wel jammer dat ik geen loopvloeistof meer heb met al die buitesoortjes die te testen zijn <_<

 

Dit moest ik even kwijt

 

Knutsel

Share this post


Link to post
Share on other sites

mwah, neej ik denk het niet.

De techniek wordt met de dag achterhaalder,

in die zin dat andere manier van analyseren steeds dichter bij komen

voor een betaalbare prijs

met veel meer karakteristieken.

 

Ik denk dat dit alfa nova schip op het zand gelopen is,

meerdere mensen hebben geproebeerd het vlot te trekken

maar dan moet de kapitein wel op het schip zijn.

 

 

grtz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Héél erg jammer dat dit project zo gelopen is ! ! Het leek veelbelovend en iedereen keek er wel naar uit ! :P

 

@ Weetje: in welke zin zijn de tests van Alpha Nova dan momenteel achterhaald? Welke tests zijn dan wel beter & waar zijn die te verkrijgen?

 

Is het niet mogelijk om andere bedrijven die testkits verkopen aan te spreken om tot een deal te komen? Is voor hun bedrijf toch hele goede reclame als hier hun producten intensief gebruikt worden?

Het lijkt me met alle contacten dat mensen op t forum bezitten toch wel mogelijk om dit voor mekaar te krijgen, niet?

 

Ik hoop alleszins dat deze draad alsnog wordt opgepikt zodat we betere en duidelijkere informatie kunnen vergaren over ons o zo geliefde wietje !

 

Succes...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bij een test kit is de toegevoegde waarde niet de bolletjes op het TLC plaatje, maar de duiding ervan, zowel kwalitatief als kwantitatief.

 

Nieuwe methodes zijn onder andere de steeds goedkopere gaschromatografische en verwante onderzoeksmethoden. Helaas tonen die een aantal zaken niet altijd even helder als de TLC doet, het betreft vaak maar een klein aantal cannabinoiden .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Veel professionele kruidenbedrijven maken nog steeds gebruik van de TLC-methode, dus zo achterhaald is de techniek niet & analyseert zoals Whazzup hierboven zegt in de meeste gevallen zelfs nog beter.

Een ander probleem is dat ieder lab zoals in de VS een eigen methode hanteert dat dan weer tot verschillende resultaten kan leiden.Voor analyse zou er eigenlijk een methode gehanteerd moeten worden die gevalideerd is door AOAC.

 

anjali.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zeg ook helemaal niet dat het achterhaald is hoor, ik zeg zelfs dat die nieuwe methoden niet allemaal even geschikt zijn voor alle onderzoeken ;)

 

Wat ik zeg is dat voorheen niet voor ons beschikbare analysemethoden nu voor een redelijke prijs voorhanden komen. Dat geeft op bepaalde stoffen een goed kwantitatief accuraat beeld zonder dat je zelf moet gaan zitten klooien met gevaarlijke oplosmiddelen :tu.

 

Maar ook als je TLC doet geldt: je moet zo'n plaatje wel weten te lezen voor je er iets zinnigs uit kunt halen. Dus zonder de duiding of het begrip ervan kom je niet zover.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Ik zei ook niet dat jij dat zei ;) & geef je gelijk dat je met de TLC-test wel moet uitkijken met de middelen die je gebruikt, waarvan de reagent een stuk schadelijker is.Tsja tis wel handig als je weet wat die gekleurde stippen precies aanduiden, zeker als je een printje krijgt opgestuurd.:tu

 

med_gallery_16467_6951_154437.jpg

 

anjali.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat is inmiddels de tussenstand? Welke apperatuur hebben jullie beschikbaar?

 

Persoonlijk vind ik die TLC's maar onzinnig. Het biedt geen enkele mogelijkheid om kwantitatief te testen. Zie ook het grote voordeel van een GC/MS niet in. Wanneer er met een standaardprotocol wordt gewerkt en de kolomspecifieke retenties van de analyten bekend zijn heeft een MS weinig toegevoegde waarde. Dan kun je ook met een andere detector (FID is meestal de goedkoopste variant) uit de voeten.

Overigens uit nieuwsgierigheid; Wat wordt als interne standaard gebruikt voor GC-analyse? Samplegrootte in de injectiepoort wisselt nogal eens.

 

Met de toenemende interesse in cannabis als potentieel medicijn zal ook de farmaceutische industrie in toenemende mate onderzoeken moeten gaan publiceren. Denk hierbij aan de localisatie van de eiwitten in de THC-Synthetic-pathway op het genoom en hoe (over)expressie hiervan gereguleerd wordt. Ook restriction-site analyse om een daardwerkelijke DNA-fingerprint te maken zal waarschijnlijk op grote schaal gebeuren. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Northern_blot ). Ik zal eens kijken welke onderzoeken ik uit pubmed & pubchem kan vissen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...