Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
bart420

Vereniging Voor Cannabis Consumenten

Recommended Posts

hoi,

 

ik wou jullie graag wat vertellen over de vereniging voor cannabis consumenten (VVCC).

 

de vereniging voor cannabis consumenten is een vereniging die zich wil inzetten voor (ja ja..), de cannabis consument.

 

ze vinden dat dit nodig is omdat de huidige regering niet op een eerlijke manier omgaat met de bedoelingen achter het gedoogbeleid. de regering lijkt van mening te zijn dat het gedoogbeleid na meer dan 30 jaar niet heeft gewerkt en spreken over cannabis overwegend negatief. de negatieve berichten vanuit de media spelen hierin ook een rol, de cannabis consument wordt nierdoor onnodig in een kwaad diglicht gezet en bij niet-consumenten wordt een verkeerd beeld geschapen.

 

de VVCC is bang dat als dit nog langer zo doorgaat en de consument de regering niet kan brengen tot een realistischer beeld, dat de cannabisverkoop uiteindelijk illegaal zal worden, in plaats van verder gereguleerd of gelegaliseerd! dan zouden 1 miljoen consumenten zo misschien wel gedwongen worden om de illegaliteit op te zoeken. (wat wij al doen :whistling )

 

als dat gebeurd wordt er iets overboord geworpen dat door de meeste brugers in dit land wordt geaccepteerd en waar omringende landen voor tegen nederland op kijken. we hebben immers de laagste verslavingscijfers en dit is zeker dankzij het gedoogbeleid. als cannabis illegaal is kan deze JUIST WEL de "gateway-drug" worden die ze zo vaak wordt verweten te zijn en dan zullen we binnen een aantal jaar tijd deze cijfers aanzienlijk zien stijgen.

 

dit zou uiteraard niet bevorderlijk zijn voor de volksgezondheid, daarom wil de VVCC dit proberen te voorkomen, door de consument te proberen te mobiliseren en samen aan te tonen dat cannabis - en het toegelaten gebruik ervan - meer positieve dan negatieve effecten heeft voor de samenleving.

 

 

 

voor meer info en acties die op het moment gevoerd worden kan je hier de website checken, je kan hier ook lid worden!

 

op het moment loopt de eerste actie, een petitie voor "het behoud van de sociale functie van de coffeeshop" op zijn eind. er zijn al 34.000 handtekeningen opgehaald, maar met nog maar 6.000 meer zitten we op de 40.000! als deze wordt aangeboden bij de minister moeten ze weer helemaal opnieuw gaan bespreken of de coffeeshops toch onder een uitzondering horen en er een joint met tabak mag worden gerookt. (dit was in 2003 in de kamer al toegezegd!!)

 

je kan deze petitie ook online invullen dus doe dit aub!!!

 

 

ltrs,

 

B

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ga er voor!!

 

tnx bart420, goeie zaak!

 

420 eu 2010

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...