Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
latinDos2

Gentse federale politie rolt cocaïnenetwerk op

Recommended Posts

13u08

woensdag 04 maart 2009 | Bron: BELGA

Gentse federale politie rolt cocaïnenetwerk op

 

GENT/ANTWERPEN - De Gentse federale politie heeft eind februari in een container in de Antwerpse haven 380 kg cocaïne ontdekt, goed voor een straatwaarde van 19 miljoen euro. Drie mannen zijn aangehouden.

 

Het gaat om één van de grootste vangsten ooit die de Gentse federale politie al deed. Drie Belgen zijn opgepakt en aangehouden: een man van 38 uit Mechelen, een man van 40 uit Harelbeke en een man van 58 uit Aalter. De politie vermoedt dat de bende cocaïne invoerde vanuit Zuid-Amerika en ze via de Antwerpse haven verdeelde naar de rest van Europa.

 

De Gentse federale politie houdt al een tijdje verdachte containers in het oog, die de Antwerpse haven binnenkomen. Op 26 februari werden verdachte pakketten aangetroffen in een container tussen bussels hout en bananenbladeren, waarna de container onder controle werd geplaatst. Een dag later werd de container afgehaald en naar een loods in Harelbeke gebracht. Een wagen, volgeladen met dozen, verliet even later de loods en werd daarna door de politie onderschept in Antwerpen, ter hoogte van de Nederlandse grens. In de container bleken 13 dozen te zitten, elk met gemiddeld 28 pakketten cocaïne, goed voor zowat 380 kg.

 

De chauffeur van de wagen, een Mechelaar, en zijn vriendin werden opgepakt, net als de 40-jarige uitbater van de loods en zijn vriendin. Na verder onderzoek werd ook een 58-jarige man uit Aalter opgepakt. Het gaat om de zaakvoerder van het transportbedrijf dat de containers vervoert.

 

dem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit heeft niks met onze hobby wiet te maken!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...