Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

salinas

90 x Big Buddha Cheese 4 x 600 watt

Recommended Posts

ja dan heb je een aardig dikke kabel ;) . ik gebruik die grijze grondkabel dus vanaf na mijn schakelbord. dan hoeft ie ook niet zo flexibel te zijn .

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi even een kleine update.. stekken zijn nog niet binnen :lol: dus heb wat tijd gehad om me te verdiepen in een automatisch watergeef systeem.. heb even goed ingelezen op de uitleg van BBB over PE slang enzo en heb besloten om dit te gaan gebruiken (misschien deze ronde, in ieder geval de volgende).. ;) begreep er echt helemaal niks van maar het topic van BBB heeft alles duidelijk gemaakt gelukkig :lol: , bedankt hiervoor BBB!!! ik zal dus een dompelpomp gaan halen met genoeg kracht om de drukventielen te openen en zal met een soort van waterspin per drukventiel 4 drippers kunnen aansluiten.. dus ga 25 van die dingen halen waardoor alle 100 potten een steker krijgen. ga nog niet met een secondentimer werken want dit zit nu nog niet in mijn budget :D . hoop dat ik genoeg tijd / geld heb om dit systeem al aan te sluiten voordat de stekken binnen zijn ;)

 

salinas!

 

ps: automatische poederblussers zijn wel al binnen :D

 

gallery_17670_7312_468627.jpg

 

gallery_17670_7312_819009.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aan je voorbereiding zal het niet liggen ! :rolleyes:

 

Heb je alles al een avondje aan gehad, om je temperatuur en dergelijke te controleren ??

Ik weet niet of ik er overheen heb gelezen maar wat voor soortje wordt het ??

 

Succes ! :wtf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

He Salinas,

 

Hou wel effe de temp. boven je vsa's in de gaten.

het zal allemaal wel niet zo een vaart lopen, maar die poederblussers beginnen al te spugen vanaf 65 graden.

Op een warme zomerdag met 4 bloedhete trafos'gaat het best hard zullen we maar zeggen.

Correctie 3 trafo's :wtf:

 

Nog een correctie.

tog 4 stuks :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ bbb: leuk dat je even langskomt! :smoke heb nog niet een testronde gedraaid met de temperatuur (natuurlijk wel even alles aangehad om te kijken of het werkt) maar ik zal wanneer de temperatuur echt niet te houden is direct een grotere inblaas erop aansluiten en desnoods met een lampje minder draaien.. ik heb 100 stuks amnesia haze besteld maar het duurt nogal lang voordat het er is.. :wacko: kan via meerdere plekken aan gewone pp komen dus in het geval dat dit allemaal niet gaat lukken dan bestel ik die gewoon.. maar ik heb geen haast, helemaal met dat watersysteem zal ik nog wel een dagje of 2 bezig zijn.. :lol:

 

@ danny: ja ik zal de temperatuur goed in de gaten houden. is gelukkig wel goede luchtaanvoer op die plek dus maak me nog niet echt zorgen daarover, en de stang waarop hij vast zit is verstelbaar tot op ongeveer 1,50 meter erboven! :wtf: en ja nog ff voor de duidelijkheid dan maar; niet 3 maar 4 vsa's :rolleyes:

 

Salinas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

zo heb de stekken gister binnen gehad en meteen in de potten gedaan. het is big buddha cheese geworden. heb de pluggen voor het plaatsen even gedompeld in afgezuurd water met wortelstimulator. na het plaatsen in de potten heb ik ze een flinke scheut water gegeven. heb dit nog wel met sproeikop moeten doen ondanks dat ik het irrigatiesysteem heb aangesloten.

mijn probleem met het irrigatiesysteem is dayt wanneer ik de dompelpomp aanzet hij na een tijdje veel minder kracht heeft en na anderhalve minuut aanstaan ook gewoon uitging :wacko: weet niet of dit normaal is ofzo maar ik ging ervan uit dat met zo een pomp binnen 10 seconden al iets van 100 ml per pot zou geven.. er kwam dus uiteindelijk ongeveer 40-45 ml water uit per dripper in anderhalve minuut. toen ik water ging geven met het sproeistuk ging deze binnen no time ook heel zacht water geven. totaal geen kracht.. denk dus dat ik toch de verkeerde pomp heb aangeschaft (via conrad een pomp met volgens mij 5200 liter per uur of 5500 en opvoerhoogte 30 meter) ja daarmee bedoel ik goedkoop is duurkoop aangezien ik nu toch maar zo snel mogelijk een tallas dompel/drukpomp zal gaan halen.. <_<

 

gallery_17670_7312_589734.jpg

 

gallery_17670_7312_1080386.jpg

 

gallery_17670_7312_211875.jpg

 

heb ook een aardlekschakelaar aangeschaft en deze voor het stopcontact aan de 3 x 2,5mm draad bevestigt en getest. doet het prima dus verder niks over te melden :blink:

 

gallery_17670_7312_398135.jpg

 

gallery_17670_7312_1072166.jpg

 

en dan nu de BBC:::: (sorry maar deze eerste keer zijn de lampen wel even aan tijdens de pica's :wacko: )

 

gallery_17670_7312_390260.jpg

 

gallery_17670_7312_926323.jpg

 

gallery_17670_7312_535407.jpg

 

gallery_17670_7312_1064756.jpg

 

gallery_17670_7312_250456.jpg

 

gallery_17670_7312_594404.jpg

 

de achterste zijde van de tent hangen de stekkies helemaal naar beneden denk dat ze wat meer water moeten hebben (heb alles niet evenveel kunnen geven omdat ik het gewoon met de tuinslang moest doen)

 

gallery_17670_7312_1364520.jpg

 

heb de afzuiger uitstaan en de inblaas aan op automatische stand van me fancontroller. deze pakt zijn lucht direct vanuit het raam.. verder heb ik 2 lampen aan de eerste paar dagen en zal telkens wisselen (dus eerste dag links voor en rechts achter, tweede dag rechts voor en links achter..)

 

temperatuur was na 10 uur lampen aan rond de 27 graden. luchtvochtigheid boven de 50%

tensiometer gaf 80 mbar aan

lampen hangen op 130 cm boven de stekken.

 

zo nu even terug naar lokatie en kijken of ik die hangende stekken wakker kan krijgen ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi tentje vol <_< . Vroeg me alleen af waarom de achterste hoek-potten leeg zijn? Toch nog iets te weinig stekken binnen gekregen?? PE-leiding goed doorgespoeld??

 

succes, green-lady

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja heb de leiding eerst gespoeld dus daar zal het niet aan liggen. . . Heb de twee potten achterin leeg omdat ik niet genoeg aarde had en ook liever net onder de 100 planten kweek voor onverwacht bezoek. . Heb nu dus 1 pot staan met 2 dames erin. Weet iemand hoe het komt dat ze achterin zo hangen? hoop dat ze snel rechtop gaan. . Ze slapen nu dus zal vanavond weer even langsgaan om ze allemaal een goede morgen te wensen <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je moet altijd rekening houden met stekken die niet aanslaan, dus het is best mogelijk dat je wat uitvallers zou krijgen omdat ze niet goed geworteld zijn etc etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi mustang, ja dat weet ik maar vind het zo vreemd dat het vooral achterin is. voorin zien ze er een stuk beter uit.. heb 1 lamp minder aan nu (dus 1 lamp maar) zodat ze wat rustiger kunnen wennen.. misschien was meteen 2 lampen erop iets teveel van het goede.. dus zal ze nu eerst een paar dagen rustig met 1 lamp aan laten bijkomen..

heb vandaag een nieuwe dompelpomp aangeschaft van tallas. ik geloof de SA 60/4.. deze zal wel voldoende kracht moeten hebben voor het systeempje :wacko:

zo en nu maar hopen dat ze een beetje gaan groeien want kan er tot nu toe nog weinig van zien..

 

salinas!

 

ohja de tensiometer geeft nu 110 mbar aan dus zal ze bij wakker worden water gaan geven met me nieuwe pomp! hoop dat het nu wel goed werkt <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

JO

 

ziet er allemaal gelikt uit!

 

ik zie dat je niet ingewaterd hebt opvoorhand, dit hadden de stekjes wel leuker gevonden.

volgende maal water geven zou ik doen met die sproeikop, zet die pot maar eens wat natter, mag best wat hebben... i snog best droge aarde niet ?

 

300ml zeker per plantje, sproei het aardoppervlak overal goed nat, komt ook de lv beter uit, en dat kunnen je stekken nu gebruiken!! Zet voor de eerste 2 dagen maar 1 lamp aan, afzuiger zachtjes <_<

 

Eens je ziet dat alle stekjes goed zijn aangelsagen, geef je ze eens goed water, en dan voor enkele dagen weer niets. Zo gaat het jonge wortelstel sneller groeien omdat ze genoodzaakt zijn zelf naar water op zoek te gaan in hun potje. meer wotels = meer plant, betere groei!:wacko: en geef pas weer als je ziet dat ze dorstig zijn, en de potten minder zwaar voelen.

 

succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Salina's...

Mooi gevuld tentje hoor.

Ziet er goed verzorgd uit.

 

Ik moet alleen zeggen dat ik jou soortje niet kon.

Heb ff zitten google'n, en het is een kruising hé?

 

Who the hell kom jij er dan aan 100 op stek?

Zit je toevallig omg. Asd??? (ik weet dat er in daar in de buurt wat apartere soortjes rondzwerven)

 

Suc6 in ieder geval, en ik blijf je soortje volgen.

Ik hou van aparte vrouwtjes <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik volg je ook nog steeds <_< succes en sterkte met de uitvallers.

 

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er mooi uit :wacko: Ga zekker volgen <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tuinkabouter: ja ik wist dat ik in het begin veel watewr moest geven zodat ze een paar dagen zonder konden en dus de wortels gaan zoeken naar water.. maar omdat dit de eerste keer op aarde voor mij is vond ik het allemaal toch nog een beetje moeilijk om te bepalen hoeveel water ik nou eigenlijk moest geven. heb ze gister 100 ml water gegeven met het irrigatiesysteem wat nu perfect werkt :wacko: maar me tensiometer staan nog steeds op 110-120 mbar, dit omdat hij aan de andere kant van de pot zit als de dripper.. ik denk dat ik ze vanavond of morgen even een flinke scheut water geef zodat ze weer even zonder kunnen..

planten zien er trouwens al een stuk beter uit. heb dus 1 lamp aan nu en vernevel nog extra afgezuurd water met beetje wortelstimulator door de ruimte.. dit zorgt nu ook niet voor verbrande bladeren omdat ze niet zoveel licht op zich krijgen. heb nu dus een luchtvochtigheid met lampen aan tussen de 60 en 75 % merk gelijk dat bijna alle stekken omhoog staan en genieten van de aanpassingen in hun tentje.. :wacko:

 

@defqon soldier: ja ik weet ook niet precies hoe en wat, het enige wat ik weet is dat het big buddha cheese heet :blink:

ik weet niet wat je met asd bedoelt maar neem aan dat je amsterdam bedoeld??? zo ja, dan heb je het goed want daar kom ik inderdaad vandaan <_<

 

@nomar & V&N HC: thanx voor het volgen! gaat nu al gelukkig wat beter met de achterste plantjes dus hopen dat dit zo blijft!!!

 

Salinas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik bedoelde idd Amsterdam jah <_<

Had al zo'n vermoeden.

 

Ik weet namelijk dat er in Asd en omgeving wel Cheese in omloop is op stek.

Alleen heb ik van horen zeggen, dat het een soortje is waar de "normale kweker" niet snel aan kan komen.

Ook in die omgeving niet.

 

Maar jou soortje had ik helemaal nog niet van gehoord.

Ik wens je in ieder geval suc7... en ben benieuwd wat het gaat worden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kleine update.. plantjes gaan nu een beetje beter en staan aardig rechtop. heb een paar dagen 1 lamp aan gehad in plaats van 2 en ze zien er meteen een stukje beter uit. ben vanaf gister begonnen met 2 lampen aan. hier even een paar foto's van hoe ze er nu uit zien.

 

gallery_17670_7312_809313.jpg

 

gallery_17670_7312_61699.jpg

 

gallery_17670_7312_951458.jpg

 

gallery_17670_7312_537757.jpg

 

onderste blaadjes zijn bij sommige een beetje gelig maar hier maak ik me niet echt zorgen om. inmiddels is er 1 al officieel overleden en uit de pot gehaald (zoals je ook wel kunt zien op de foto's)

 

prettig weekend allemaal!

 

salinas

Share this post


Link to post
Share on other sites

zo weer een tijdje voorbij gegaan.. zit inmiddels na 12 dagen groei nu al een paar dagen in de bloei. heb paar dagen terug spint gevonden op een aantal plantjes dus ben gelijk B.A.C. vitality gaan sprayen. me plantjes schenen er van te genieten want ze stonden er naderhand meteen een stuk mooier bij. sommige plantjes groeien nogal scheef, erg vreemd heb geen flauw idee waardoor dit komt. dan heb ik het dus ook over plantjes die niet naar het licht toe groeien.. sommige staan gewoon recht onder de lamp. maarja verder ziet het er wel goed uit. ze zijn nu een kleine 25 cm hoog gemiddeld. heb aan de softbox nog een kist gemaakt zodat het geluid van de luchtverplaatsing wat mindert is want dit was toch aardig te horen wanneer ik 4 lampen aan heb. lampen hangen nu op ongeveer 60 cm boven de plantjes. nouja genoeg geluld hier komen een paar foto's:::::

 

gallery_17670_7312_27776.jpg

 

gallery_17670_7312_303568.jpg

 

gallery_17670_7312_1027713.jpg

 

gallery_17670_7312_668243.jpg

 

gallery_17670_7312_1217146.jpg

 

gallery_17670_7312_312087.jpg

 

een van de schuine plantjes aantal dagen weer terug:

 

gallery_17670_7312_551071.jpg

 

gallery_17670_7312_1102880.jpg

 

salinas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

tot nu toe gaat alles goed.. heb gister voor de tweede keer met B.A.C. vitality plus gesprayed en denk dat alle spint nu onderhand wel verleden tijd moet zijn. tentje begint nu een beetje op te vullen en de plantjes groeien ongeveer 1,5 a 2 cm per dag (eigenlijk per nacht) temperatuur is met lampen aan tussen de 27 en 29 graden en lampen uit tussen de 20 en 23 graden. wel lijkt het alsof sommige bladeren een beetje hangen.. heb soms ook het idee dat ik door die stekers alleen 1 kant van me bak bewater waardoor de rest van de aarde gewoon opdroogt. dag 17 heb ik 250 ml water per plant gegeven waardoor de volgende dag de tensiometer op 80 mbar stond. toen dus 1 dag niets gegeven en aan het eind van de dag net voor de lampen uitgingen stond de meter al weer op 140 mbar. neem aan dat dit normaal is? ik zal ze weer water geven komende dag.

hier een paar foto's van afgelopen dagen..

 

zo ziet het tuintje er nu uit op ongeveer 1 week 12/12.

gallery_17670_7312_959952.jpg

 

gallery_17670_7312_662799.jpg

 

deze in het donker..

gallery_17670_7312_848860.jpg

 

hier zie je wat ik bedoel met hangende bladeren..

gallery_17670_7312_1033780.jpg

 

gallery_17670_7312_1360274.jpg

 

gallery_17670_7312_92563.jpg

 

 

salinas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Das een leuk tuintje wat je daar hebt salinas.. :verrygood

Wel klote dat je er spint in hebt gehad, zie je echt wel veel bij stekken.. :D

 

Gr,

NN

Share this post


Link to post
Share on other sites

dank je wel no name! ja inderdaad klote. zal volgende keer ook meteen bij binnenkomst van de stekken ze onderdompelen in dat spul van BAC want dat werkt erg goed.. maarja gelukkig was ik er nog vroeg bij heb bij een eerdere ronde in een igrow kast gehad dat er allemaal webben om me toppen zaten.. gelukkig ook nog goed gekomen toen maar daar wordt je natuurlijk niet blij van :verrygood

 

salinas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

BB cheese :D lekkah lekkah.

Zorg dat je filters in orde zijn :verrygood

 

Suc6

 

Groeten, citroax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zie ook een variac om je afzuiger mee te regelen? Werkt dat een beetje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...