Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Skiz

WIET versus ALCOHOL........

Recommended Posts

knaster hanf... gotta remember that one

en waar kan je die dingen kopen?

In een Tabakswinkel in ieder geval al Niet denk ik hé ofwel? :whistling

 

want ik wil stoppen met (tabak) roken, en wil eigg dus ook alle tabak uit mijn jointjes kwijtraken...

Share this post


Link to post
Share on other sites
jah die tabaksvervangers zijn wel chill je proeft gewoon niks, en lekkerder stoned

Zal toch wel ergens naar proeven?

 

Hopelijk flink naar de weed in een jointje :whistling

 

 

 

 

 

 

Ik weet ook niet waar je kanster kunt kopen. Ja alleen op Aliengrowshop.. maar belachelijke verzendkosten voor een pakje knaster van 4 euro pfff

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zeg altijd maar... of je nu bier drinkt of blowt, het is allebei slecht.. maar het leven is maar kort dus doe wat je leuk vindt. Liever 5 jaar korter leven en een leven vol lol dan me aan de regels houden en oud en "saai" doodgaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites
ik zeg altijd maar... of je nu bier drinkt of blowt, het is allebei slecht.. maar het leven is maar kort dus doe wat je leuk vindt. Liever 5 jaar korter leven en een leven vol lol dan me aan de regels houden en oud en "saai" doodgaan...

Words ik ben het helemaal met je eens! Het gaat om de kwaliteit van je leven niet om de duur (aja het moet ook niet te dol worden :D )!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het nadeel van alcohol is in mijn ogen dat het je bewustzijn en waarnemingen totaal verandert en verstoord. Je kan je er ook niet tegen verzetten en je normaal gedragen. Meestal kan ik dat met wiet wel. Ik kan me dan best inhouden in ieder geval normaal lopen. Ik denk dat wiet eerder je eigen interpretatie van de werkelijkheid beinvloed. Maar deze interpretatie kan je zelf met je (onder)bewustzijn ook enigsinds beinvloeden, denk ik . :| .

 

Wiet heeft daarom denk ik een minder sterk lichamelijk effect, maar meer een psychologisch effect. Met alcohol is dit denk ik eerder andersom. Je lichaam reageert niet zoals normaal en je hersenen ook niet, waardoor je uit evenwicht raakt(geestelijk en lichamelijk). Wiet tast je bewustzijn niet aan, het verandert alleen je belevingswereld.

 

Of spreek ik mezelf nu tegen? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee je spreekt je zelf niet tegen, maar nu heb je wel gelijk een nadeel van wiet. Soms weet je na gebruik van wiet dingen niet meer zeker. Je kan vol enthousiasme iets vertellen en je achteraf afvragen of het wel klopt wat je allemaal gezegd hebt:P

 

De meeste voor en nadelen zijn eigenlijk wel genoemd, zou alleen nog wel het volgende willen toevoegen:

 

- Je neemt bepaalde gebeurtenissen veel beter in je op en vergeet ze niet meteen maar onthoudt ze juist goed. Dat komt enkel doordat emoties veel sterker worden na gebruik van cannabis.

 

- Doorzettingsvermogen. Soms ben je na gebruik van wiet beter in staat ergens langer mee door te gaan omdat je iets waarbij je moet/kan nadenken niet zo snel saai vind.

 

Meteen een nadeel is wel dat je activiteiten waarbij je moet nadenken verkiest boven activiteiten waarbij je moet bewegen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben nu 18 en heb al aardig(genoeg?) ervaring met drank en wiet.

Op 14tiende tot 18de veeeeeel bier gezopen, drink nu al ruim een maand niet meer.

Begon naar het einde toch een beetje op een verslaving te lijken, en gelukkig had ik het op gegeven moment zelf door.

 

Maar wat is relaxter dan op een hete dag na school een koud biertje te pakken en heel achterover te gaan zitten luieren.?

Naja ik ben daar tever in doorgegaan oa. door verveling en hele hoop ervaringen die ik niemand toewens( naja op sommige mensen na dan :rofl ) en dat leide op gegeven moment dat bij alles wat ik deed wel een biertje bij kon na 5uur.

En helemaal als je een avondje op bank tv kijkt dan drink je al snel meer. xxx van die avonden later toch maar een keer gaan nadenken.

Hoe vaker ik dronk hoe meer nadelen erbij kwamen, altijd midden in de nacht wakker worden, ongeloofelijke last van de maag, geheugen ging merkbaar achteruit en ik werd door alle shit er in mijn hoofd ook niet beter van.... Sneller aggresief, steeds meer opmezelf willen zijn en steeds minder dingen pikken.

 

( drink nu zo 10 flesjes weg, en eigenlijk ben ik er geheel niet trots op)

 

tot een maand geleden er gewoon mee gestopt... En raak het voorlopig niet meer aan.

Het is eigenlijk in 4 jaar uigegroeid tot een geestelijke vergemakelende oplossing, en het was nog lekker ook. :)

 

Tot een halfjaar geleden amper geblowd, toen toch wel vanuit verveling en dat het zonder drank toch wel erg saai was, maar eens wat meer gaan blowen wat toch ook wel een heerlijke veruimende oplossing blijkt te zijn. Laatste paar weken toch wat te veel geblowd naar mijn inziens en ben ook bewust dat wiet weleens mijn oude drankdrinkgebruik zou kunnen vervangen.

Ook hier wel nadelen aan ondervonden... slapeloosheid en het bevorderd mijn luiheid sterk, maar ook hier word het er in mijn hoofdje niet beter op. soms echte vage en raar denkende buien. En moet steeds meer blowen wil ik iets gaan merken. En als ik al stoned word ( noem het meer op een vage manier suf) is het nu veel minder lang en mis ik een aardig paar goede trips die ik in het begin wel had.

 

:specool

 

Ben nu toch wel op een punt dat ik het daarmee ook weer een stuk rustiger ga doen.

Ik zie trouwens in een heleboel verhalen herkenbare dingen.

 

<_< topic

 

 

Nog een toevoeging... Ik heb ook niet het ideale voorbeeld gehad van mijn ouders wat betreft drank gebruik, wat ik ze wel kwalijk neem. en doe het zelf absuluut op dat gebied beter tegen die tijd.

Edited by woopie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben sinds vorige week tijdelijk gestopt met blowen. Merkte toch achteruitgang van geheugen, meer in mezelf zijn en dingen die me gewoon voorbij gaan zonder daar erg in te hebben. In combinatie met alcohol was het soms helemaal bar en boos mezelf zwaar knetter en dronken maken was ook geeen uitzondering meer terwijl de meesten dan geen stap meer zouden kunnen zetten liep ik vrolijk en vaag door ach ja...Doe dingen met mate en als niet leer je daar vanzelf van. Zelf weet je het beste je grenzen en daar moet je soms ook ff overheen gaan om te weten waar ze liggen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...