Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

white tooth

Ik heb ADHD en ik rook...

Recommended Posts

ik haal mijn wiet op verschillende plekken, waaronder soms uit eigen tuintje

 

ik ben absoluut gestoord hard fan van een hashplant pheno dat soms in mijn omgeving opduikt

bubblegum en andere compacte introspectieve indicas zijn mijn favoriet

Share this post


Link to post
Share on other sites

het is miami met zijn ouwe knock knock grap.

Niet vragen wie er is , niet opendoen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL

 

 

 

who's there?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Knock, knock. Who's there? Fortification. Fortification who? Fortification, we're going to Miami.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou..

 

Ik heb tijdje geleden tinctuur (sugar punch) geprobeerd en daar vind ik helemaal niets aan. Aangelengd met water of gemixt in een yoghurt, ik heb zelfs pralines ervan gemaakt in de hoop dat die vieze smaak wat zou onderdrukt worden. Maar ik krijg dat goedje niet binnen. Ik heb er wat van binnen geduwt maar dat leek voor mij niets te doen. Dit heb ik snel opgegeven...

 

Door mijn recente successen met ice, wou ik nog eens iets proberen. Ik heb dus wietolie gemaakt (decarb in oven, dan aho, dan verdunnen met olie).

 

De olie is gemaakt van mad scientist wat ik niet graag rookte. Ik vond het smaakje niet lekker en het effect niet krachtig genoeg.

 

Maar... we komen naar de pointe van het verhaal. Die olie kalmeert mij op een unieke wijze. Van andere wietproducten moest ik enorm opletten dat ik de magische grens niet overschrijdt of mijn goed humeur veranderd naar asso para. Met de olie voel ik me "nuchter". Kan ik met iedereen een praatje slaan zonder te denken, oh nee ze zien dat ik stoned ben.

 

Zit ook met een hardnekkig abces aan een kies waarvoor ik in behandeling ben en geen hoeveelheid ibuprofen kan op tegen de olie.

 

Ik heb me zwaar ingehouden om niet nog meer te typen. Misschien heeft iemand wat eraan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe herkenbaar, maar niet alles gelezen. Sorry.

 

ADHD'ers met ervaring een bepaald advies voor iemand met ADHD die verslavingsgevoelig is? En zeg nou alsjeblieft niet stoppen! :D Dat probeerde ik, werd er echt niet beter op. Ik heb toen "medicatie" genomen maar trouw teruggekeerd naar mijn wietje. Ik word niet para of psychotisch van wiet, hoe meer ik rook hoe beter het gaat eigenlijk.

Ik ben vrij snel tolerant en ik vind het gewoon enorm lekker. Zo lekker dat ik nu mijn eigen wiet moet verbouwen omdat het financieel niet meer te houden was.

 

Is het overigens waar dat jullie in Nederland als ADHD'er cannabis op voorschrift kunnen krijgen en terug betaald wordt? Of is dat een fabeltje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voorschrijven hangt vd arts af.

ADHD behoort niet tot de kerngroepen van patienten waarvoor canna voorgeschreven wordt via de apotheek maar als jouw arts overtuigd is van het wel werkzaam zijn voor jouw kwalen en hij wil een recept voor je uitschrijven dan kan dat en kan je wiet scoren uit de apotheek, ook in BE trouwens want wiet uit de apotheek heeft geneesmiddel status.

 

Je kan een beroep doen op coulance regeling van de verzekering voor een vergoeding.

Kans dat je iets vergoedt krijgt is klein omdat de medisch adviseur vd verzekering vindt dat je 1st al het andere uitgeprobeerd moet hebben wat de reguliere geneeskunde voor je in de aanbieding heeft en het is ook zeer beperkt wat je eventueel vergoedt zou krijgen.

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je voor je antwoord lostchild. In België heeft de zorgverlening tussen de lijnen gezegd "blijf maar blowen, maar beperkt."

Ze mogen dit niet expliciet zeggen, maar men erkende wel dat ik beter van cannabis werd. Ze dachten lang dat ik zoveel problemen ervoer in het leven door cannabis, maar door te stoppen bleek snel dat mijn problemen een andere oorzaak hadden. Cannabis was en is zelfmedicatie die wondergoed werkt.

Ik begrijp niet dat mensen in mijn land de mogelijkheid niet krijgen om aan medische wiet te komen. Toen ik niet kweekte moest ik telkens naar Rotterdam wat mij klauwen vol met geld kostte uiteraard. Als patiënt met ASS en/of ADHD sta je gauw in de kou en in mijn tijd waren deze stoornissen niet eens benoemd/uit de kast. Iedereen bevestigde dat ik anders was, dat er iets mis was en ik moest "normaal" doen. Volgens mij ben ik zo gedomesticeerd "doe normaal". Wiet maakt mij "normaal" en daarom heb ik zo'n moeite er afstand van te nemen.

 

Maar ik ben door mijn stoornissen wel vatbaar voor verslavingen wat mijn gebruik er niet makkelijker op maakt. Als ik in mijn jonge jaren medische cannabis had gekregen, was er vandaag een probleem geweest? Dat vraag ik me dikwijls af.

Men vroeg mij ook eens: "Wie had je geweest als je nooit cannabis gebruikt had?"

Het antwoord is dat ik er veel erger aan toe had geweest, maar dat dringt in dit repressief landje niet door.

 

Dan ben je gedwongen jezelf te voorzien met alle risico's van doen. Het zou zo niet hoeven te zijn. Maar rechten krijg je niet op een presenteerblaadje. Iedereen die in het verleden een recht kreeg heeft daar voor moeten betogen en staken. Misschien zijn blowers gewoon "te braaf"? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo iedereen,

Mijn naam is Claire en ik ben een 2e jaars Ergotherapie student op de HAN in Nijmegen. Voor een onderzoek naar medicinale wiet, zou ik graag een enquête uit willen voeren met mensen die ADHD hebben én die medicinale cannabis gebruiken.Het doel van dit onderzoek is om te kijken hoe de medicinale wiet op iedereen een ander effect heeft, en hoe het het dagelijks leven kan beïnvloeden, wat de voordelen en nadelen zijn van dit cannabis medicijn en uw eventuele vorige medicatie (methylfenidaat etc.). Hiervoor heb ik 34 vragen waarbij u meerkeuze vragen heeft en vragen waarbij u uw eigen woorden kan gebruiken. Dit onderzoek wordt volledig anoniem gedaan en zal alleen met uw toestemming uitgevoerd worden.

Zelf gebruik ik dagelijks wiet om mijn hoofd meer rust te geven. Ook gebruik ik methylfenidaat voor concentratie op school en thuis. 

 

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen door jullie persoonlijke ervaringen met mij te delen!:tu

 

Hier onder bevindt zich de enquête, veel succes! 

https://www.survio.com/survey/d/Z9T9O1L4B8U6O8D0A

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

HOI! :)

40+, sinds 5 jaar officieel de diagnose ADHD.

Het liefste ben ik de hele dag een beetje onder invloed van een hoog THC (high) wietje. Ik hoef dan maar 1 puur pijp per keer te roken en kan daar dan een (halve) dagdeel op functioneren. Desnoods sla ik twee dagdelen over, maar dat creëert wel wat interne onrust: moeite met dingen ordenen en een gejaagd gevoel over me. 

Ik zie pas een jaar een of drie de medicinale werking van cannabis. Was ik voorheen nog wel eens van mening dat ik mezelf maar eens aan moest pakken (Stop toch eens!), vind ik mezelf momenteel met name een medicinaal gebruiker, met af en toe een recreatief uitstapje.

Persoonlijke visie/conclusie: Geef in ieder geval de boel vrij. Laat (ADHD) patiënten zelf hun medicatie maken en zorg voor meer reguliering op de huidige markt. Laat de keuze van medicatie altijd bij de patiënt zelf. En kom zo veel mogelijk tot oplossingen tussen de patiënt, behandelend arts en uiteraard de verzekeraar. Er is in dit land nog veel te winnen.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goeie keuze, wiet is de BESTE keuze wat mij betreft.

Al het andere heeft bijwerkingen by design!
Meer exotische natuurlijke creaties als paddos even daar gelaten.
Grofweg zou je kunnen zeggen dat alles dat door mensen in elkaar is gezet of gesynthetiseerd, eigenlijk een hele zwart witte benadering is 1 klein dingetje wordt geisoleerd en op steroids gezet en opgekweekt tot een hele dominante soort, de meeste zogenoemd 'medicijnen' hebben een super lompe eenzijdige kort durende werking, deze kan tijdelijk iets oplossen, maar zal altijd een naschok hebben, een disbalans creeeren. Terwijl je dat bij een plant niet hebt of iig bij wiet niet!

Hoe langer ik hier levend rond dwarrel hoe meer onderzoeken naar buiten komen die conclusies hebben dat wiet de hersenen beschermt en zelfs herstellen kan van de meest ernstige schades.
Ook op latere leeftijd blijkt wiet een uitstekend middel om dagelijks te consumeren. Let gewoon een beetje op welke wiet je waarvoor gebruikt. Ik ben ook van de Sativas, indicas remmen mij en mijn denken te ver af en daardoor raak ik juist weer verwarder/negatiever.

Tip koop een goeie vaporizer! Das helemáál het einde. Hier op en top tevreden met de Mighty.
Geen longklachten niets, eerder long herstel, dankzij wiet dus.

Geen schuldgevoelens (meer) hier!

Happy vaping!

Sunbeam

Edited by Sunbeam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...