Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

The Clown

Ik heb MS en ik rook

Recommended Posts

leuk je nog is te horen man !

 

het is nu ook wel een warme zomer geweest, daar wordt je natuurlijk zowieso al moe van...

hopelijk gaat dat nu idd beteren :lol:

had je daar ook al zoveel last van voor de gylenia?

of denk je dat dit te wijten is aan de gylenia?

 

spijtig dat de rest een beetje minder gaat!

moet je eigenlijk om de zoveel..... niet op controle gaan bij de dokter?

wat zeggen zei hiervan?

 

dikke proficiat met je roken man!

daar waarschuwen ze mij ook veel voor i.v.m de m.s

zou helemaal niet goed zijn (zowieso al niet) maar zeker niet als je m.s hebt.

volgens mij is dat ook de enige manier, ineens van de ene op de andere dag. respect maat!

 

ik merk ook bij mezelf, hoe langer ik m.s heb, hoe minder goed ik precies tegen al dat blowen en dampen tegen kan.....

het lijkt wel of ik wordt veel stoneder als vroeger.

 

leuk je nog eens gehoord te hebben!

kopke rechthouden en blijven gaan je-roen !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ms-patiënt Wim Moorlag mag zelf de cannabis telen die zijn ziekte draaglijk maakt. Dit heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. De uitspraak is opzienbarend omdat thuisteelt volgens de Opiumwet is verboden, en nu een uitzondering wordt gemaakt voor ernstig zieke patiënten.

 

Bron: Volkskrant - Ellen de Visser, 17 september 2008

 

Of de uitspraak effect zal hebben op het overheidsbeleid rond medicinale cannabis is nog onduidelijk. Sinds vijf jaar kunnen patiënten met bepaalde aandoeningen in de apotheek mediwiet kopen.

 

De drie soorten cannabis die de apotheek verkoopt zijn echter niet voor alle patiënten even heilzaam en wie veel nodig heeft, wordt op kosten gejaagd omdat de zorgverzekeraars de cannabis niet vergoeden.

 

Of veel andere patiënten het voorbeeld van Moorlag volgen en zich gaan verdiepen in de thuisteelt, moet worden afgewacht.

 

Moorlag, die al jaren aan multiple sclerose leidt, kreeg bijwerkingen van de apotheekcannabis en kon de pijn en de spierspasmes alleen onderdrukken met de Afghaanse soort die hij verbouwde. Na een politie-inval werd hij door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke boete, waarna het hof in Leeuwarden hem ontsloeg van rechtsvervolging. Terecht, oordeelt de Hoge Raad.

 

De Raad meent dat Moorlag handelde in een noodtoestand: een alternatief had hij niet en het is aannemelijk dat hij slechts van de door hemzelf gekweekte cannabis een heilzame werking ondervond. Volgens deskundigen heeft Moorlag uit de talrijke cannabisvarianten blijkbaar net de plant weten te vinden die voor hem de juiste werkzame stoffen bevat.

 

Door die noodtoestand kunnen volgens de Hoge Raad ‘uitzonderlijke omstandigheden in een individueel geval meebrengen dat verboden gedragingen gerechtvaardigd worden’.

 

Moorlags advocaat Wim Anker spreekt van ‘een ijkpunt’ voor de situatie van talrijke patiënten. Hij wijst erop dat de uitspraak alleen geldt voor deze ene ms-patiënt maar zegt ook: ‘Andere ernstig zieken die goed reageren op hun eigen plantjes kunnen dezelfde procedure volgen. Duizenden andere Moorlags kunnen ook een beroep doen op overmacht.’

 

 

Veel beter vindt hij het echter als de Opiumwet wordt gewijzigd: er zou een strafuitsluitingsgrond moeten komen voor iedereen die niet of slecht reageert op de officiële mediwiet maar wel baat heeft bij zijn eigen cannabis.

 

Advocaat Anker is daarover samen met zijn collega Jan Boksem in contact met D66-Kamerlid Boris van der Ham, die bereid zou zijn een initiatiefwetsvoorstel in te dienen.

 

Wim Moorlags vrouw Klasiena, die haar man hielp bij het telen van de cannabis en ook door de Hoge Raad is ontslagen van rechtsvervolging, meldt dinsdagavond dat ze zo snel mogelijk de thuiskweek weer oppakken.

 

voledige link klikklik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar dat zou dus alleen bij een noodsituatie zijn? Net zoals je noodweer hebt bij bijvoorbeeld zelfverdediging, waarbij bepaald geweld uit zelfverdediging niet wordt vervolgd.

Was nog niet bekend met deze uitspraak, zou daar nog wat meer informatie over moeten opzoeken, aangezien het nu 2013 is, in 5 jaar tijd kan er weer veel veranderen (in de uitvoering).

Maar in ieder geval, bedankt voor het delen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

dit zijn inderdaad wel uitzonderingen !

het heeft deze man een hoop werk en stress gekost denk ik!

 

+ dat hij dit allemaal zo in orde gekregen heeft op de moment ie eigenlijk gepakt was met zen 40 planten, dan was het dus al kwaad geschiet voor hem.

 

ik denk dat je moeilijk op voorhand naar het gerecht kan gaan voor een vrijstelling v/d opiumwet :D het zou zo moeten, maar dat is niet het geval...

 

dus eigenlijk moet je al wachten tot je gepakt bent voor je hier echt iets van kan gaan maken anders loop ja al op voorhand in de kijker

 

als het mij ooit overkomt ga ik er iig voor !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar als er dan zo'n noodsituatie is... is het dan alsnog niet een beetje als mosterd na de maaltijd?

 

Als er een rechtszaak komt, lijkt het me dat er een huisbezoek is geweest, de persoon in kwestie is gearresteerd, proces verbaal, inbeslagnames.. en dan pas de uitspraak.

 

Is er dan ook een schadevergoeding mogelijk?

Lijkt mij lastig aangezien een rechter een wet niet toepast, het OM wel.

 

Als je daarna weer opnieuw opbouwt en verder gaat met kweken en het OM komt weer bij je thuis kijken, moet dat dan weer allemaal (achteraf) opnieuw worden beoordeeld door een rechter?

 

In feitte functioneer ik niet goed zonder, alle overige medicatie zijn niet toereikend, of hebben teveel bijwerkingen (zijn het niet waard, zeker na enige tijd).

Wat zou betekenen dat dit ongunstig voor mijn psychische en lichamelijke gezondheid en ik ook dermate last heb van mijn klachten dat het voor mij onmogelijk word om mijn huidige studie af te maken en mijn baan te behouden.

Als ik volledig zou overstappen op medicinale cannabis (wat niet word vergoed) en maandelijks zou afnemen wat ik nodig heb voor 4 weken, zal de rekening maandelijks zo hoog zijn dat die onbetaalbaar word...

 

Is hier dan ook sprake van een noodsituatie?

 

Hoe zwaar en slopend zou zijn proces zijn (terwijl ik al die tijd in afwachting ben van wat het oordeel is, met een gestripte kamer)...

Is ook niet zo dat er niks op het spel staat, ik denk dat ik wel in de problemen kom met een veroordeling van de opiumwet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Medican: Lees eens rustig het vonnis van het hof en het hele arrest door, het valt best mee om te lezen (je wordt er niet veel duizeliger van dan een dubbele joint).

Als je de argumenten van de Hoge Raad op een rijtje zet, en je vindt een redelijke match met jouw situatie, dan wordt het tijd om eens met een advocaat om de tafel te gaan zitten om te kijken wat er mogelijk is. Er is altijd een kans dat er iets te regelen is voor je. Er geldt immers altijd het rechtsprincipe in Nederland dat gelijke gevallen gelijk behandelt dienen te worden.

 

Essentieel is het volgende in het arrest:

Er is sprake van een conflict van plichten. Aan de ene kant de plicht om de strafwet (in dit geval de Opiumwet) niet te overtreden. Aan de andere kant het recht op een dragelijk en menswaardig bestaan en de daaruit voortvloeiende plicht om alles in het werk te ,tellen om onnodig lijden te voorkomen en de kwaliteit van het leven zo goed mogelijk te laten zijn.

 

Dat is een zeer zwaarwegend principe en eenvoudig te begrijpen.

 

Lastiger is on te bewijzen dat dit op jouw situatie van toepassing is.: Is het effect van cannabis op jouw kwaal onderzocht? Heb je alle beschikbare legale wegen bewandeld zonder een bevredigend resultaat? ( Doktersrecept, apotheek, coffeeshop enzovoorts)

 

Dus uuuhhhh, je hebt wat te doen de komende tijd .... maar het kan de moeite waard zijn !!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat was de nodige uitleg chassie :D

 

maar dan nog zit je met het probleem, als je aan zoiets begint, en het wordt niet aanvaard, ,loop je wel meer in de kijker wil je alsnog je plannen voortzetten.

 

+ denk ik dat dit enorm verschild in BE of NL en van de NL wet ken ik niets.....

alsnog blijft het situatie per situatie, iedereen zijn situatie is anders, zomaar ff snel gaan ze het je zeker niet geven

 

ik weet niet de voledige uitspraak van deze man, maar ik denk wel, als deze hiervan word vrijgesteld, hij gewoon in de toekomst rustig en "legaal" tussen 10x dubbele haakjes zijn ding kan doen zonder stress te hebben terug bezoek te krijgen, als dit natuurlijk allemaal onder normale en veilige omstandigheden gebeurt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ chassie: bedankt voor je uitleg.

 

Maar dan zou ik dus zelf een rechtszaak moeten beginnen, is dat geen dure aangelegenheid?

Tenzij je bent gearresteerd, kan je niet zomaar rechtshulpverlening voor krijgen toch?

 

Ga het zeker verder uitzoeken, keertje bellen naar zo'n juridisch advies bureau, misschien eens navraag doen bij een aantal stichtingen :D

Thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zou aangaande dit soort zaken zeker eens contact opnemen met het BSEMC.

zie mijn handtekening.

grtz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooie info hier!

wij lezen stilletjes mee :lol:

 

voor m.s patienten is dit zeker ook wel wat!

spijtig dat zoiets niet in BE zit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een medisch onderzoeksteam van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een nieuw ziektemechanisme bij multiple sclerose (MS) ontdekt. Daardoor zouden nieuwe behandelingen voor de ziekte ontwikkeld kunnen worden. Dat meldt de onderwijsinstelling.

gallery_16219_14788_18172.jpg

Het nieuwe ziektemechanisme toont dat in de zenuwbanen een stof wordt geproduceerd die bloedvaten doet samentrekken. Daardoor vermindert de bloedvoorziening in de hersenen. Bij proefdieren leidt zo'n verminderde doorbloeding tot het afsterven van zenuwbanen. Het onderzoek kan verklaren waarom zenuwbanen bij MS-lijders progressief afsterven.

 

Progressief

De onderzoekers slaagden erin de verminderende hersendoorbloeding te corrigeren door een endotheline-1 antagonist toe te dienen. Dat maakt nieuwe behandelingen voor de ziekte mogelijk, luidt het. Momenteel bestaat er nog geen behandeling tegen de progressieve fase van multiple sclerose.

 

De wetenschappers van de dienst neurologie in het UZ Brussel en het Center for Neurosciences (C4N) van de VUB verkondigen al jaren dat MS geen ziekte is van het immuunsysteem, maar van de astrocyten of cellen die de zenuwcellen ondersteunen in hersenen en ruggenmerg. Slecht functionerende astrocyten zouden kunnen verklaren waarom er lokale ontstekingshaarden ontstaan die het omhulsel van de zenuwbanen aantasten en waarom zenuwbanen progressief afsterven.

 

Afremmen

Het team onder leiding van Prof. dr. Jacques De Keyser coördineert momenteel een klinische studie met fluoxetine bij mensen met progressieve MS, om zo de progressie bij de aandoening af te remmen.

 

Multiple sclerose is de meest voorkomende chronische neurologische aandoening van jonge volwassenen, en een belangrijke oorzaak van toenemende neurologische handicap. In West-Europa lijdt ongeveer één op de duizend mensen aan de ziekte.

Edited by sensi life

Share this post


Link to post
Share on other sites

De invloed van stress op multiple sclerose

 

 

De invloed van stress op multiple sclerose

 

Inleiding

MS is een ontstekingsziekte van het centraal zenuwstelsel met een onvoorspelbaar verloop. Tijdens de eerste jaren van de ziekte maken de meeste personen opflakkeringen door met nieuwe of toegenomen neurologische klachten. De opflakkeringen komen overeen met het optreden van nieuwe ontstekingshaarden ter hoogte van de myeline, zichtbaar op de NMR beelden van hersenen en ruggenmerg. Daarnaast gaan heel wat personen met MS op langere termijn geleidelijk aan achteruit wat overeenkomt met toenemende schade ter hoogte van de zenuwvezels. Dit proces van toenemende schade is niet of slechts zeer laattijdig zichtbaar op de NMR beelden van het centraal zenuwstelsel.

Het verloop van MS verschilt van persoon tot persoon. Waarom dit zo is, weten we niet. Wellicht wordt dit bepaald door een combinatie van genetische factoren en omgevingsfactoren.

 

MS als bron van stress

Het hebben van een ziekte, waarvan de diagnose en behandeling niet eenvoudig zijn, het verloop onvoorspelbaar is en de symptomen soms onzichtbaar zijn, is op zich een belangrijke bron van stress. Bovendien treedt er op termijn vaak invaliditeit op en is de medicamenteuze behandeling enkel gedeeltelijk effectief bij personen met een relapsing remitting vorm van MS (MS met opflakkeringen en verbeteringen).

Het is niet te verwonderen dat personen met MS gemiddeld een verminderd welzijn ervaren en een verminderde kwaliteit van leven. De onzekerheid over wat de toekomst zal brengen leidt tot toegenomen gevoelens van angst en depressie. De ziekte heeft ook een grote invloed op de arbeidsactiviteiten en het ondersteunend netwerk van personen met MS. Partner, familie en vrienden moeten evenzeer leven met de gevolgen van MS.

 

Wat is stress?

Stress is een veelomvattende term. Naargelang de aard en de duur van de stress, wordt een onderscheid gemaakt tussen plotse of aanslepende stress en fysieke of psychosociale stress. Verder kunnen er punten gegeven worden aan de ernst van de stress die bepaalde levensgebeurtenissen met zich meebrengen. Daarnaast spelen ook genetische factoren, levensgewoonten en sociale factoren een rol in de beleving van stress.

Wat er in het lichaam gebeurt als gevolg van stress, is complex en afhankelijk van bovenstaande factoren.

Plotse stress leidt tot actie vanuit de hypothalamus, een kern in de hersenen. Vanuit de hypothalamus wordt de bijnierschors aangezet tot aanmaak van cortisol. Cortisol is een hormoon dat de immuuncellen beïnvloedt en ontstekingsverschijnselen afremt. De hypothalamus activeert ook het autonoom zenuwstelsel Hierdoor wordt, onafhankelijk van onze vrije wil, een reeks van effecten in gang gezet. Adrenaline wordt vrijgegeven door de bijnieren en ons lichaam komt in een verhoogde staat van paraatheid ("fight and flight"). Adrenaline beïnvloedt eveneens de immuuncellen waardoor ontstekingen afgeremd worden.

Chronische stress heeft bij gezonde volwassenen andere en meer complexe effecten op de immuuncellen. Sommige immuunreacties nemen dan toe.

Onderzoek van stress bij proefdieren geeft erg uiteenlopende resultaten, afhankelijk van het type dier, het tijdstip van de stress tov het uitlokken van de bestudeerde ziekte en het type stress.

 

Reageren immuuncellen bij MS anders?

Vanuit het onderzoek zijn er aanwijzingen dat de immuuncellen bij MS niet volledig normaal reageren. In het bloed van personen met MS blijken de immuuncellen minder gevoelig te zijn voor de effecten van zowel cortisol als adrenaline. In de hersenen is er een bepaald type steuncellen dat minder dan verwacht reageert op adrenaline. De betekenis van deze bevindingen in een ziekte met toegenomen ontstekingsactiviteit wordt verder onderzocht.

 

Wat is de invloed van stress op het ontwikkelen van MS?

Algemeen neemt men aan dat er geen invloed is van stress op het ontwikkelen van MS. Enkele jaren geleden heeft een Deense studie uitgewezen dat ouders die geconfronteerd werden met het verlies van een kind 1,5 keer meer risico liepen op het ontwikkelen van MS in de periode van 8 jaar nadien. Het overlijden van een kind wordt als één van de ergste en meest stressvolle gebeurtenissen in het leven beschouwd.

 

Wat is de invloed van stress op opflakkeringen?

Volgens verschillende studies is het risico op een MS opflakkering 2 tot 3 maal verhoogd in de periode na een stressvolle levensgebeurtenis, althans wanneer deze levensgebeurtenis door de persoon zelf als stressvol gerapporteerd wordt. Het aantal stressvolle levensgebeurtenissen lijkt belangrijker dan de ernst. Vervelende, aanslepende conflicten thuis en op het werk blijken zwaar door te wegen. Over de gevolgen van oorlog is er minder eensgezindheid. Een punt van kritiek op deze bevindingen houdt in dat opflakkeringen vaak subjectief zijn en mogelijk beïnvloed worden door onderliggende angst.

 

Wat is de invloed van stress op ziekteachteruitgang?

Hierop is het antwoord momenteel niet duidelijk.

Een Australische studie vond dat personen met MS die achteruitgingen meer stress rapporteerden, wat suggereert dat achteruitgang leidt tot stress. Omgekeerd was er ook meer achteruitgang bij de personen die stress ondervonden. De mogelijkheid dat stress leidt tot achteruitgang kan niet uitgesloten worden. Het was opvallend in deze studie dat personen met MS gemiddeld minder positieve levensgebeurtenissen meldden.

 

Wat is de invloed van stress op de symptomen van MS?

Klachten van moeheid, concentratiemoeilijkheden, pijn en gevoelsstoornissen lijken gepaard te gaan met meer stress bij personen met MS. De relatie tussen beide kan in 2 richtingen bekeken worden: stress kan deze klachten verergeren en onzichtbare, hinderlijke MS symptomen kunnen meer stress veroorzaken.

 

Hoe zou stress bij MS kunnen behandeld worden?

Een recente studie wees op de positieve invloed van een interventie waarbij personen met relapsing remitting MS informatie en steun kregen om "geïnformeerd" zelfstandig te kunnen beslissen bij een opflakkering. Deze groep rapporteerde minder opflakkeringen, minder cortisonegebruik en een positievere inschatting van hun ziekteverloop in vergelijking met een groep die de standaard informatie kreeg.

Interventies gebaseerd op informatie en steun door zorgverleners en ondersteuning in groep kunnen bijdragen tot stress vermindering bij MS. Ook psychotherapie en mindfulness kunnen hierbij een plaats hebben.

 

Dr. M.B. D'HOOGHE, Nationaal MS Centrum, Melsbroek - augustus 2013

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://sites.google...gestelde-vragen

 

Quote

 

A. Hazekamp, wetenschapper/pharmacognost, heeft als deskundige ter zitting van het hof, zakelijk weergegeven, onder meer het volgende verklaard:

“Ik heb onderzoek gedaan naar de medicinale eigenschappen van planten. Vijf jaar geleden ben ik begonnen met een promotieonderzoek betreffende de medicinale eigenschappen van cannabis.

Er zijn veel verschillen in de planten cannabis. Pure THC is al bekend als medicijn, maar dat heeft een ander effect dan cannabis. Naast THC zitten er namelijk diverse andere stoffen in die verantwoordelijk zijn voor resultaat bij MS-patiënten. Het effect wordt bereikt door de gezamenlijke werking van die verschillende stoffen.

Er is een vergelijkend onderzoek geweest naar de kwaliteit van cannabis van de apotheek en de coffeeshop. In dat onderzoek zijn elf coffeeshops betrokken. De cannabis van de apotheek was veilig en de cannabis van de coffeeshop was in alle gevallen vervuild met schimmels en bacteriën.

De werkzaamheid van cannabis is niet alleen af te meten aan het THC-gehalte. Cannabis bevat naast THC andere werkzame stoffen. Het gaat met name om de groep terpenen. De terpenen hebben werkingen zoals ontstekingsremmende en antibacteriële activiteit.

Er zijn al meer dan 700 types van de cannabisplant beschreven. Het kan heel goed zijn dat de [echtgenoot] precies de plant heeft die bij hem goed werkt.”

 

http://www.wimmoorla...erechteshof.htm

 

Quote

 

Vandaar dat mijn tincturen zo ontstekingremmend werken!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Nieuw medicijn voor MS-patiënten

Gepubliceerd: 8 jan 2014 10:45 Laatste update: 8 jan 2014 10:45Nieuws

Het Academisch MS-Centrum Limburg in Orbis Medisch Centrum (OMC in Sittard-Geleen) is een van de 25 centra in tien landen waar een nieuw medicijn voor MS-patiënten wordt onderzocht.

 

Jo van Criekingen (56) uit Hoensbroek is de eerste patiënt in deze studie die bij Orbis Medisch Centrum het nieuwe medicijn Anti-Lingo mag uitproberen. Wereldwijd is hij de eerste patiënt die hiermee is gestart. Mogelijk kan de achteruitgang van Multiple Scelorse (MS) door dit middel worden gestopt of misschien treedt er zelfs verbetering op.

 

Medicijnonderzoek Anti-Lingo

De oorzaak van MS is onbekend, maar wel is duidelijk dat de stof myeline een belangrijke rol speelt bij MS. Myeline vormt een isolatielaag rondom de zenuwen in het centraal zenuwstelsel. Deze laag zorgt ervoor dat zenuwen de prikkels snel en efficiënt doorgeven.

 

Bij MS-patiënten raakt de myeline rondom de uitlopers van de zenuwen beschadigd waardoor de overdracht van de zenuwprikkels moeilijker wordt. Het eiwit Lingo-1 remt de aanmaak van myeline. Door het gebruik van het medicijn Anti-Lingo, komt de aanmaak van myeline mogelijk weer op gang.

 

In totaal worden in de 25 centra 240 patiënten gevolgd gedurende 72 weken. Eén vijfde deel van de patiënten krijgt een nepmiddel, de anderen worden verdeeld in vier groepen die ieder een andere dosis Anti-Lingo krijgen toegediend om uit te vinden wat de beste dosering is. Daarnaast krijgen alle patiënten een beta interferon om niet onderbehandeld te worden.

 

Het onderzoek in OMC

In Orbis Medisch Centrum gaan tien tot vijftien patiënten het nieuwe medicijn uitproberen. Op dit moment doen zes mensen mee aan de proef waarvan Jo van Criekingen de eerste is. Hij gebruikte eerst een ander middel, waar hij mee stopte vanwege de bijwerkingen: hoofdpijn, griep en misselijkheid.

 

Nadat hij een tijd immunoglobuline gebruikte, hoorde hij van de proef met het nieuwe middel Anti-Lingo, dat hij wel wilde proberen. "Ik heb geen last van bijwerkingen maar merk ook nog geen verbeteringen," vertelt Jo van Criekingen. Neuroloog Raymond Huppers legt uit dat het medicijn de ziekte kan afremmen of stopzetten. "Het lijkt of de verslechtering bij Van Criekingen afvlakt," zegt Hupperts voorzichtig. "Of dat werkelijk zo is, is na anderhalf jaar pas duidelijk. En op zijn vroegst over een half jaar is een eerste indruk te geven of het middel werkt."

 

Eén keer per maand krijgen de patiënten die meedoen aan de experimentele behandeling Anti-Lingo toegediend via een infuus. Daarna wordt een MRI gemaakt om te bekijken hoe het gesteld is met de ontstekingen die worden veroorzaakt door MS. Ook is regelmatig bloedonderzoek noodzakelijk. Dit heeft Jo van Criekingen er graag over om de achteruitgang bij MS een halt toe te roepen of om stabiel te blijven.

 

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

je dieet veranderen werkt ook, dr mcdougall

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat is wel wat kort de bocht noa....

 

dit kan een bij sommigen een kleine verbetering geven, maar op een gegeven moment zal ook dat niets meer uithalen

zo simpel is het allemaal niet...

 

dan zou iedereen wel gewoon dieten...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ernst Jansen wil niet meer aan het werk als arts. Hij wil echter wel het beeld rechtzetten dat hij geen twijfels over zijn eigen handelwijze zou hebben gehad. Daarom gaat de oud-neuroloog in beroep tegen de uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle. Dat meldt regionaal dagblad Tubantia.

 

95239bad-e588-4715-bd96-e7f95122f5a2_jansen-steur.jpg

Het tuchtcollege bepaalde eind december dat Jansen zich nooit meer mag inschrijven in het BIG-register en dus nooit meer mag werken als arts. Die maatregel betwist de oud-neuroloog niet, zegt zijn advocaat Frank van Gaal in Tubantia, aangezien hij zichzelf al had uitgeschreven uit het register. Jansen heeft daarentegen wel moeite met de onderbouwing van de uitspraak. In tegenstelling tot de tuchtrechters vindt hij dat hij wel blijk heeft gegeven van twijfel over zijn handelswijze. Bovendien zou het tuchtcollege ten onrechte de verjaringstermijn hebben verruimd.

De strafzaak tegen Jansen loopt nog. De uitspraak wordt verwacht op 11 februari.(vandaag)

zeer benieuwd!

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.echo-pharma.com/en/about-us/news/echo-pharmaceuticals-announces-phase-2-results-for-namisol

Press Release

Echo Pharmaceuticals Announces Phase 2 results for Namisol®, Its’ Pipeline Product for Oral Administration of Δ9-Tetrahydrocannabinol and Appoints The Sage Group

Amsterdam, Netherlands, Cambridge UK, and Clinton NJ – July 2013 – Echo Pharmaceuticals (“Echo”) announces that Namisol® has completed successfully a Phase II trial with 24 patients suffering from spasticity and pain due to multiple sclerosis (MS). The trial has been conducted by the Centre for Human Drug Research (CHDR) in the VU University Medical Center Amsterdam and it was led by Dr. G.J. Groeneveld, Research Director Neurology & Pain, CHDR. The clinical trial was a double blind, placebo-controlled study of Namisol® to determine safety, tolerability and efficacy in MS patients. The outcome of this trial showed efficacy and consistent results on both spasticity and pain.

Simultaneously,The Sage Group has been appointed by Echo Pharmaceuticals to assist the company in its search for a strategic partner for commercialisation of its lead Namisol® program.

Dr. Vanesa Fernandez, CEO of Echo Pharmaceuticals, said “We are very pleased that The Sage Group has been selected by our Company to assist in the commercialisation phase of Namisol®. The successful Phase 2 trial in MS patients is a major milestone for Echo and we believe there will be strong global interest in working with us to take the product to market. The Sage Group are very experienced in developing such partnerships and will add a valuable business development activity to our drug development capability”.

Dr. Bill Mason and Wayne Pambianchi of The Sage Group based in Europe and the USA said “We are delighted to be selected as managers for this exciting program and we look forward to working with Echo and key interested parties in the pharma industry to develop strong partnerships for global commercialisation of Namisol®."

About Namisol®

Namisol® is the world’s first oral tablet that contains pure (≥98,0%), natural Δ9-tetrahydrocannabinol (THC or dronabinol) in fixed dosages with high, predictable bioavailability (due to Echo’s innovative drug delivery technology AlitraTM) and a long, stable shelf life at room temperature.

Namisol®’s current clinical program includes, in addition to the MS indication, a number of phase II clinical trials for the indications behavioral disturbances in patients with Alzheimer’s Disease, and Chronic Pain.

About Echo Pharmaceuticals B.V. (“Echo”)

 

Echo Pharmaceuticals is a privately owned, specialized pharmaceutical company based in The Netherlands, founded in 2006. Their mission is to develop effective medicines, with a focus on cannabinoid-based compounds, and drug delivery technologies that contribute to better the quality of life for a wide range of patients. In 2009, Echo established their headquarters and clinical research center in Nijmegen, which is situated in an area of the Netherlands well-known for its ideal environment for businesses in life sciences and health.

Over the years, Echo has developed outstanding proprietary knowledge and extensive expertise in the field of isolation, formulation and clinical development that have led to successful drug- and delivery technology development programs. Echo Pharmaceuticals has a cGMP certified production and pharmaceutical development center in Weesp, The Netherlands

About The Sage Group, Inc.

 

The Sage Group Inc. is a leader in the provision of strategic and transactional advice to health care companies in the pharmaceutical, diagnostics, medical device, biotechnology and life science fields. Sage currently maintains offices in USA, Europe, Israel, Australia and Japan. Since its founding in 1994, The Sage Group has served more than 200 clients in the US, Europe and Asia, and completed numerous transactions including divestitures, alliances, acquisitions and financings with values ranging from $5 million to $500 million.

The Sage Group is an organization of experienced and successful executives who are committed to the service of the very vital and dynamic health care industry and its investors

Share this post


Link to post
Share on other sites

dank je blowsterke!

 

had ik nog niet van gehoord....

misschien ook wel intresant voor je-roen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Dat is alleen THC, de natuurlijke vorm.De rest wordt vergeten. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

maar er hebben er toch al veel baat bij als je het zo leest....

 

hopelijk gaan ze verder in het ontwikkelen met andere stoffen, omdat net hier ook vele baat bij hebben....

sativex neusspray is er al langer, dit is met thc, cbd, cb1, cb2,....

 

net dat het van bedrocan komt, vind ik het wel raar dat het enkel met thc is..?

hopelijk word dit vervolgd!

 

 

Oud-neuroloog Ernst Jansen Steur krijgt drie jaar cel

 

Voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur (68) heeft drie jaar onvoorwaardelijke celstraf gekregen, voor onder meer het opzettelijk stellen van foute diagnoses, het onterecht voorschrijven van zware medicijnen en het miskennen van zorgplicht.

m1mxgkqasrfc_std640.jpg

Jansen Steur krijgt drie jaar celFotoserieVideo

Dat heeft de rechtbank in Almelo dinsdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had zes jaar gevangenisstraf geëist.

De kans is heel groot dat een van beide partijen in beroep gaat tegen de uitspraak. In de tuchtzaak, die gelijktijdig liep met de strafzaak, heeft de advocaat van Jansen Steur al hoger beroep aangetekend.

Jansen Steur is heel erg teleurgesteld in het volgens hem "harde" oordeel van de rechtbank om hem 3 jaar gevangenisstraf op te leggen.

"Hij ziet het als een zware tegenslag", zei zijn advocaat Frank van Gaal dinsdag. Hij noemt het "zeer waarschijnlijk" dat ze in hoger beroep gaan. Dat moet binnen twee weken gebeuren.

 

Alzheimer

 

Jansen Steur had volgens de rechter moeten weten dat door zijn schuld de gezondheid van mensen die voor behandeling bij hem kwamen, flinke schade zou oplopen. Hij had nauwelijks een onderbouwing voor de door hem gestelde, zware diagnoses zoals alzheimer. Signalen dat het een foutieve diagnose was, negeerde de ex-neuroloog stelselmatig.

Veel patiënten hadden geen psychische klachten voor ze bij de ex-neuroloog kwamen. Sinds de verkeerde behandelingen hebben ze bijvoorbeeld geen baan meer, of angststoornissen, verbroken relaties, moeite met contacten of zijn ze noodgedwongen verhuisd.

 

Zelfmoord

 

De oud-neuroloog werd door de rechter onder meer schuldig bevonden aan het benadelen van de gezondheid van een patiënte die uiteindelijk zelfmoord pleegde. Deze vrouw beroofde zichzelf van het leven, "in paniek na het horen van de diagnose van een dodelijke ziekte", aldus de rechtbank.

Volgens de rechtbank heeft de ex-neuroloog een "angstaanjagend ziektebeeld voor de patiënt in het leven geroepen". Hij heeft opzettelijk haar gezondheid benadeeld door een foute diagnose te stellen die, zoals blijkt uit het medisch dossier, op geen enkele wijze gestaafd is. De vrouw kreeg onder meer de diagnose alzheimer te horen.

Jansen Steur werd door de rechtbank vrijgesproken van het opzettelijk in hulpeloze toestand brengen van patiënten, omdat deze volgens de rechter de keuze hadden om voor een second opinion te gaan.

 

Blij

 

De slachtoffers van Jansen Steur zijn blij met de veroordeling. Dat zei een opgeluchte letselschade-expert Yme Drost direct na afloop van de uitspraak. Op deze uitspraak had Drost ook gehoopt, zo vertelde hij.

Drost heeft de ex-patiënten van Jansen Steur het afgelopen decennium bijgestaan. ''Ze hebben een jarenlange strijd geleverd en zijn blij en opgelucht met deze uitspraak.''

Bekijk reacties van slachtoffers:

Oproep

 

Drost deed ook een oproep aan Jansen Steur. ''Ga niet in hoger beroep, accepteer deze straf. Zodat de vele slachtoffers eindelijk de rust krijgen om hun trauma's te verwerken.''

''Ik ben zo verschrikkelijk blij dat hij drie jaar cel heeft gekregen'', zegt Ineke Damink, een van de ex-patiënten van Jansen Steur. Ze had alleen verwacht dat de ex-neuroloog meteen mee moest met de parketpolitie. Ze heeft de lichte vrees dat Jansen Steur toch onder zijn straf uitkomt. ''Het is zo'n slimme vogel. Maar nu overheerst vooral de blijdschap.''

 

Tuchtcollege

 

De zaak Jansen Steur is de grootste medische strafzaak in de Nederlandse geschiedenis. De oud-neuroloog vertelde zijn patiënten onder meer dat ze ernstige ziektes hadden, zoals alzheimer en multiple sclerose, terwijl dat helemaal niet het geval was.

Ondertussen hadden ze wel jarenlang zware medicijnen geslikt. Jansen Steur deed dit meerdere keren, tot zijn ontslag bij het Medisch Spectrum Twente in 2003.

Jansen Steur mag na een uitspraak van het medisch tuchtcollege nooit meer als arts aan de slag.

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

dank je blowsterke!

 

had ik nog niet van gehoord....

misschien ook wel intresant voor je-roen?

 

neen geef mij maar verse weed niet alleen de thc en cbd werkt heb het idee dat lemon terpenen veel voor mij doen..

tinctuur en olie krijg ik tegenwoordig constipatie van en niet te zuinig....

 

maar sinds ik de gilenya slik ben ik van 7gram per dag naar max 1 gram.

leverfunctie is een stuk minder waardoor het geheel minder snel afgebroken wordt en het dus veel langer werkt...

roken van tabak ben ik op 21 juni mee gestopt na 30 jaar stevig gerookt te hebben(ga eens naar de fysio en doe mee met de copd club dan stop je accuut!!), verdamp of rook het puur tegenwoordig!

 

op zich werkt de nieuwe medicatie goed de laatste MRI van januari was significant schoner (nu de loopfunctie weer normaal of verbetering zou fijn zijn....) alleen ben ik een stuk vermoeider...

 

groetsels

J

Edited by je-Roen

Share this post


Link to post
Share on other sites

nog altijd gestopt met roken :tu

 

groupwave.gifgroupwave.gif

 

komt die leverfunctie door de gylenia?

of wat is hier de reden van?

 

je-roen, ik was tot kort ook echt kapot van de vermoeidheid....

ben sinds een tijdje wat aan het fitnessen en cardio aan het doen ( in mate van het mogelijke) volgens een aangepast schema ivm de m.s

en moet zeggen dat ik een stuk meer energie heb en mij veel frisser voel!

als je energie wil, moet je blijkbaar energie opdoen!

 

mss iets voor jou?

 

verder wel heel mooi dat de mri schoner was!

nu de rest nog wat up-graden :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey sensi

 

Kerel ik zou graag willen dat fitness en cardio lukt...

Ik krijg nu bij de fysio de pedalen van de fiets amper rond laat staan dat ik op een cardio tempo kom...

dus thx voor de tip maar dat wordt het niet!!

Yup gilenya is de boosdoener qua leverfunctie.. google maar eens op gilenya en bekijk de bijsluiter eens....

Moet wel zeggen dat ondanks het je imuumsysteem plat legt ik sinds april niet meer ziek geweest ben..

 

 

groetsels

J

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, als je de pedalen amper rond krijgt is dat wat moeilijk....

ik ken ook jou exacte toestand niet je-roen, ik probeer maar mee te denken met je en te zeggen wat voor mij wel werkt...

maar toch moet je blijven vechten om die kl*te trapper wel weer rond te krijgen!

ik kan ook maar de helft van wat een gezond lichaam zou kunnen,we doen maar wat we kunnen en merk toch verbetering omdat je spieren wat aansterken...

 

ik ken de nadelen van gylenia wel, maar het zou kunnen dat je hier al wat last van had ofzo...

word je geholpen aan de ene kant maar gaat er aan de andere kant weer wat mis.... :thumbsdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...