Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

SativaBelieva

Hash rituelen

Recommended Posts

Hasjolie zonder hars, enkel THC, CBD etc... 100% werkzame stof...

gallery_9137_4028_1664660.jpg

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

02 - Dry Sift

 

Afval of toppen de vriezer in, net zoals de tumbler, voor het beste resultaat! Hoe kouder hoe beter...

 

gallery_9859_7321_2467043.jpg

gallery_9859_7321_2178309.jpg

Chemdog DD, 125micron

gallery_9859_7321_178795.jpg

gallery_9859_7321_391099.jpg

Master Kush, 150micron

 

Dry sift behoudt ook zeer goed de smaak van de wiet en bewaart lekker lang (donker, koel en droog)

Share this post


Link to post
Share on other sites

03 - Ice

 

gallery_9859_7322_219015.jpg

gallery_9859_7322_938037.jpg

gallery_9859_7322_2212556.jpg

gallery_9859_7322_1750127.jpg

gallery_9859_7322_1247384.jpg

 

gallery_9859_7322_813922.jpg

gallery_9859_7322_1858615.jpg

Indica Ice, pressed, unpressed, handpressed

 

gallery_9859_7322_522063.jpg

gallery_9859_7322_1933605.jpg

Sativa Ice, handpressed

 

gallery_9859_7322_399286.jpg

Mexican Meltdown, Toermalijn, Tilburg

Share this post


Link to post
Share on other sites

04 - Import Hash

 

gallery_9859_7320_551560.jpg

gallery_9859_7320_3144872.jpg

Caramelo

gallery_9859_7320_549918.jpg

Caramelo

gallery_9859_7320_105627.jpg

Double Diamond

gallery_9859_7320_2025282.jpg

Double O

gallery_9859_7320_2145344.jpg

Kif

gallery_9859_7320_1447600.jpg

Sem

gallery_9859_7320_918751.jpg

Nepal Polm

gallery_9859_7320_133277.jpg

King Hassan

gallery_9859_7320_106652.jpg

Tbizla

gallery_9859_7320_355657.jpg

gallery_9859_7320_1011510.jpg

gallery_9859_7320_2498306.jpg

gallery_9859_7320_1312276.jpg

Malana Cream

gallery_9859_7320_555889.jpg

Warm Ears

gallery_9859_7320_1999850.jpg

gallery_9859_7320_2740233.jpg

Soles!!!!

 

Cheers!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn mond valt open van die foto's, zat echt zo te bladeren: B) .

Vooral die King Hassan en Caramello lijkt mij een favorietje

 

:P

 

Dit word mijn lievelingstopic heb ik in de gaten hehe.

Ik ga denk ik voor de outdoor ook bij O-kief wat materiaal aanschaffen tegen de tijd.

Het seizoen moet immers nog beginnen dus kan nog wat sparen hehe.

 

Bedankt voor foto's, ennuhhh twijfel niet om meer foto's te posten :)

 

gr

 

Nomar :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow bon... vette pics... en hoe bescheiden... als jij geen expert bent... mogen we je dan wel ervaringsdeskundige noemen?... we lusten hier wel meer van die patriotische hasholie in de Belgische 3-kleur :verrygood

 

Sativa Ice, ChemdogDD dry sief en tig imports... hmm, ik krijg er spontaan zin in... puur in de pijp... natuurlijk met de phedor...

 

Die Zool komt me bekend voor... en vind ik een van de lekkerste Marokaanse... van King Hassan zijn er verschillende kwaliteiten... KH Supreme kost €20 per gram bij Katsu... is die Warme Oortjes erg stoney?... die Nepalese Polm is lekker aromatisch... een vriend uit Californie tipte mij dat de Bulldog, of all places, lekkere Nepalese Temple hash heeft... ik heb wat opgepikt €12 voor 1,4 gram... zeer donker... nog niet getest...

 

Wil je nog iets meer over je hash vertellen... welke is de lekkerste import... welke olie heeft de meest trippy high?

 

Nepalese Temple:

 

gallery_6144_695_454419.jpg

 

Ik zal ook nog wat oude ice pics opsnorren...

 

Tenslotte, die super oliehash van Kees mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven... ziet er hemels uit... heb je er nog van, of is die al lang op?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even kijkne in m'n stash... Ik had geloof ik nog ergens een héél klein beetje van dit hemelse spul... Het is eigenlijk ontstaan uit een ongelukje toen ik wat aan het spelen was met een oplossing van Cannabinnoiedjes... Het was wel heftig spul moet ik zeggen...

 

EIGENLIJK moet Suf hier iets over zeggen... Die claimde LSD gehad te hebben na het nemen van 2 trekjes van een joint waar dit in zat...

 

Ik ga vanavond trouwens nieuwe maken... Of althans proberen te maken, het is één keer perongeluk goed gegaan, dus ik weet niet of het nu weer lukt...

 

Dus als je wilt proberen, met een beetje geluk moet dat te regelen zijn... Ook wil ik dit keer extra moeite doen om de smaak te bewaren (kijken of het lukt !!!!).

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool Kees, natuurlijk wil ik dat graag proberen... en mijn Diesel ice is bijna droog... genoeg redenen om gauw wat af te spreken...

 

Ondertussen nog wat memorabele ice hashes... die ik ook al eerder gepoost heb... misschien kennen jullie ze al...

 

Kushage - handgeperst

 

gallery_6144_695_293685.jpg

 

Kyle Kushman's Strawberry Cough - handgeperst

 

gallery_6144_695_24077.jpg

 

Hash Plant x G13Haze - ongeperst

 

gallery_6144_695_62238.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo Bon dat is een ware schatkist die stashbox van jou :P

Als we toch de lekkerste mogen aanwijzen dan lijken me de malana cream en die Nepal polm en die Soles wel aan genaam om te roken :verrygood

Wauw wat ziet sommige hash er mooi uit met macro

 

Buble

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met handgeperst is het toch: De poeder in het midden van je handpalm leggen,

en dan met de duim van je andere hand en je vingers klemmen met drukken?

 

Weer geile fotos-SativaBelieveeeeeee-ya! :verrygood

 

gr

 

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inderdaad, Nomar, goede kwaliteit kan je zo simpel met de hand persen... dat geldt voor import, droge zeef en ice hash... warmte van de handen moet genoeg zijn om de hash kneedbaar te maken... tenminste, bij kleine hoeveelheden... en afgekoeld moet het bolletje zo hard als een knikker zijn...

 

Gisteren had ik weer eens afgesproken met de old school import hash lover... hij heeft me getrakteerd op een paar hijsen uit zijn handpijpje gevuld met afwisselend Pakistani, Caramello Ei en Azilla... die Paki is sterk en kruidig... de eieren zijn zacht van smaak... en Azilla is heel vet... die wordt in de koelkast bewaard omdat deze anders te plakkerig wordt... toch haalde geen enkele het bij de Zool... dus daar heb ik nog wat meer van gehaald... en nog een kruimel heftige Nepalese...

 

Zool

 

gallery_6144_695_218636.jpg

 

gallery_6144_695_683811.jpg

 

Nepali

 

gallery_6144_695_96865.jpg

 

Daarna ging ik even langs Hempworks en kwam ik Peter, de uitvinder van de hash spray tegen... heel toevallig... ik las de net gearriveerde nieuwe High Life (May 2009)... daar staat een interview met hem in... en op dat moment kwam hij zelf binnenlopen... ik ken hem wel maar ik wist niet dat hij dit bedacht had... die spray is ontwikkeld met een medische toepassing in gedachten... voor recreatief gebruik is het ook gezonder omdat je niet meer hoeft te roken... het effect is ook anders... de high is hetzelfde maar het lichamelijke effect is anders... als je die spray op je lul spuit wordt je daar ook zelf high van... de hash gaat door de huid... maar het bevordert ook de doorbloeiding... en heeft zo ook een viagra effect...

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Killa from Azilla!!! Lekker!! Geniet SB ;) Ik had enkele weken geleden ook een brokje van die azilla, maar denk dat het toch andere was, mijne moest niet de frigo in... Het had een lekkere kruidige smaak, beetje als nepal...

 

Volgende week zal ik de paki/maroc en de eggs ook kunnen proeven! Hopelijk ook de azilla...

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook even geprobeerd zo'n verdamp ding te maken... Ik ben er nog niet uit of het werkt of niet... Het lijkt toch zeker "iets" te doen... Maar het is vreemd... We hebben er een hele nacht in geslapen, lekker geslapen, maar poeh, wat doet het !?!

 

gallery_9137_4028_370193.jpg

 

De concentratie is wel wat hoger... Het is geen pure hasjolie, maar 20% is het zeker...

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weer mooie foto's Sativa, die soles is al eerder voorbij gekomen en nog steeds,

het lijkt me echt zo'n hasj waarbij je vingers aan elkaar plekken.

Rookt zo'n plakkerige hash goed in een bong? Want mijn ervaring is dat het niet zo goed brand door de

vettigheid. Wel olied.

 

Tja Kees leuk een WC ding ;)

 

gr

 

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Nomar, met die vette Azilla puur in de pijp duurt het inderdaad wat langer voordat deze gaat kolen... maar dat mag de pret niet drukken... daarnaast, als er veel hashresten aan je vingers blijven plakken is dat niet noodzakelijk een goed teken... hash plakt meestal het best aan... hash!

 

Ondertussen heeft de Diesel Ice kunnen drogen... ik heb alvast wat kruimels opgesnoept... de dikke brokken laat ik nog even liggen... opvallend is dat ditmaal alle 3 bubbelen... maar de 73 smelt helemaal tot olie en bubbelt erg lang... het resultaat is beter dan dat ik verwacht had...

 

45, 73 en 120mu

 

gallery_6144_695_354946.jpg

 

73mu ongeperst

 

gallery_6144_695_392728.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe ;)

 

Dit is overigens een stukje van de ketama die ik rook.

 

gallery_18870_6283_92743.jpg

 

gallery_18870_6283_69467.jpg

 

Zegt de kleur van de as iets over de qualiteit?

 

gr

 

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

High Nomar, een lichte kleur as betekent in ieder geval geen autoband in je hash ;-)

 

Die Ketama as is inderdaad mooi licht grijs... en geen oneffenheden... dat is meestal een goed teken... maar het kan ook zuivere 4e zeef zijn... ik kan zo niet oordelen of die ook potent is... dat kan je wel raden door er mee te spelen... had je geen aansteker nodig om die kruimels te maken?... kan je die kruimels makkelijk weer met de hand terug tot een bolletje persen?... als je door blijft persen, wordt het bolletje dan keihard en donker?... bubbelt het als je er een vlam bij houdt?... en uiteindelijk als hash die testen doorstaat wil ik 'm proberen... uiteindelijk is je eigen smaak je enige oordeel... echte keurmerken zijn er niet... dus moet je op jezelf vertrouwen... en daarbij, elke hash is weer anders... zo is zwarte hash bij lagere temperatuur nog buigzaam... voor goeie Marokkaanse is dat uitzonderlijk, maar Azilla is daar een voorbeeld van... verder maakt een warme persing de hash ook donkerder en vetter...

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: :lol: ;) WOOOW

Hier staan wel hele mooie pics.

 

@Bon geen expert :verrygood hoe lang rook je al Bon?

Ik moet v/d week ook maar even wat plaatjes plaatsen van mijn homemade verzameling.

 

Deze topic is zeker de sticky waardig ;) kan deze ook nog een extra link hebben vanuit de hashmaker.

 

Grtz,

Fritz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Sativa,

 

Ik snij me hasj altijd en je voelt eraan dat het eigelijk te hard geperst is.

 

Met verwarmen kleurt hij donkerbruin en kun je het met je vingers verkruimelen.

Maar ik vind met een mes snijden als een krop sla veel makkelijk ;)

Bubbelen? Nee dat niet, wel met de gouden maroc (helaas geen foto) maar die is me ook even wat te duur :verrygood

De afgan en nepal tempel (zwarte soortjes) geven toch meer een high effect, de maroc soorten meer stoned en daar ga ik voor.

 

Warm persen kun je toch het beste doen door de perst in heet water te leggen? Voor het persen?

 

Gr

 

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier alvast een oude foto van mij n eerste bubbleator.

gallery_16408_4879_777411.jpg

Van de week zal ik er meer plaatsen.

 

Warm persen heb ik op verschillende manieren gedaan, maar in alle gevallen de hash wel verpakt in cellofaan.

In de oven: hash in cellofoondichtgepakt dan verpakt in een vochtige doek dan in de oven die op 70C staat. Bij hogere temp. zou de thc afbreken was mij verteld.

Koffiezetapparaat: Voorverwarmen op de warmhoudplaat v/d koffiezetapparaat.

Strijkijzer: Instellen op de laagste stand hash wikkelen in cellofaan dan dit omwikkelen in een oude theedoek of of t-shirt. Dan strijken maar.

 

De pers zelf verwarmen heb ik nooit gedaan omdat mijn lowbudget pers (Halfords) hydraulisch is en het mij niet goed lijkt dat de olie te warm wordt.

gallery_16408_4879_423681.jpg

De folie wilt hierna weleens plakken aan de hash, als oplossing hiervoor stop ik het een paar minuten in de vriezer zodat de hash keihard is en de folie makkelijk los laat.

 

Grtz,

Fritz

Share this post


Link to post
Share on other sites

@SB: Dat glasplaat drogen lijkt me een leuk experiment, maar ik ben er zelf niet zo voor te vinden... Ik dacht dat je de tijd, dat de hash contact heeft met het water, tot een minimum moest houden... Hoe langer in contact met het water, hoe minder smaak... Maar ik kan mij altijd vergissen natuurlijk ;)

 

@Nomar: De king hassan en Caramelo zijn beide inderdaad zeer lekker... De king hassan geeft meer een stoney effect en de caramelo meer high. King hassan kwam uit the greenhouse en de caramelo uit barney's. Je moet wel geuk hebben, ik heb al slechte caramelo uit barney's gehad, ditto met de king hassan... Eerst kijken is de boodschap in de shop!!

 

O'kief heeft zeer goed materiaal, en niet zo duur als je uit kijkt met de dollar :verrygood Een goede keuze!!

 

@SB: Een ervaringsdeskundige misschien wel ja, gheghe... Voor een expert te zijn ben ik nog iets te jong denk ik :lol:

De zool blijft idd de best die ik al heb mogen roken, samen met de xxx-treme nepal... Maar het effect van de zool is beter imo. Nepal had dan weer een iets zachtere en kruidigere smaak, het smolt weg door ernaar te kijken ;) , zeeeer lekker.

 

KH varieert idd van kwaliteit, het is gewoon een naam voor in de coffeeshop... Hoge kwaliteits polm ofzo...

 

De warme oortjes, is imo een van de betere "all-round" hashes. Een goede mix van head en body, volgens mij is het een mix van high grade met low grade, zeer veel olie, smeuïg, lekker in de pijp en een zeer goede prijs kwaliteit verhouding.

 

De double diamond uit de toermalijn behoort tot de best marokkaanse hashes, zeer hoge high en melty. De nepal polm is zeer lekker en spicy maar heeft een minder effect, zacht kalmerend. Sem, Kif, Double O zijn allemaal goede polms, echte marokkaanse smaak. De Tbizla is een pure high hash, niets body in deze, zachte, zeer subtiele smaak... De Malana Cream is een soort van charas, zit veel plantmateriaal in, maar daardoor heeft het ook een zeer specifieke smaak...

 

De beste olie imo, is de amber gekleurde. Deze is ook hard zoals napoleon bonbons. Het effect is trippy en teveel doet mensen gewoon out gaan. Olie bewaart wel goed de smaak van de wiet, meer als ice imo...

 

@Buble: Thanks buble! Jouw ices mogen ook altijd wezen :lol: De malana en nepal zijn idd zeer lekker, minder van effect maar dat stoort niet met zo'n smaak!

Lang leve de macro lens :D

 

@FritzTheCat: Ik rook al ruim 14jaar, maar was heel lang niet echt actief bezig met wat ik rookte... Pas door te kweken. En een expert ben ik echt nog niet :D, er zijn er altijd die nog véééééééééél meer weten... B)

 

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Nomar, voor echt goede kwaliteit betaal ik graag iets meer dan standaard... en smaken verschillen... daarbij hou ik meer van high dan stoned...

 

Leuke pers, Felix! Hopelijk zien we die nog veel aan het werk...

 

Ik sluit me graag aan bij bon... ik hoef ook niet de expert zijn... aanvullingen en kritische noten van een ieder zijn welkom...

 

Inderdaad, contact met water moet tot een minimum beperkt blijven... zo snel mogelijk de zeven uit het water... en zo goed mogelijk drogen is het devies... als je de hash op karton laat drogen... dan wordt eerst het karton nat... en zolang hash op nat karton ligt blijft het nat... vandaar het idee van glas... maar ik weet niet of de hash op die manier sneller droog zal worden... daarom heb ik de hash tussendoor op droog karton gelegd... dit heeft goed uitgepakt, de Diesel/Chem hash is zeer aromatisch... dat zul je zelf kunnen testen tijdens onze volgende meeting...

 

Over de zool zijn we het dus ook eens... zulke goeie hash wordt vaker op zo'n manier het land binnengehaald... deze kwaliteit Marokaanse hash ben ik nog nooit in een coffeeshop tegengekomen... dank je voor jouw verdere uiteenzetting over die verschillende hash... trouwens ik weet niet meer of die Pakistaanse een mix van Paki en Marokaanse is...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben niet zo heel goed met de camera.

Deze collectie is allemaal met de Bubbleator gemaakt.

 

PP 8 minuten 70 micr. vorige week gemaakt. Zonder keukenzeef

gallery_16408_7355_1264110.jpg

 

8 minuten 38 micr.

gallery_16408_7355_1273018.jpg

 

2e draai 15 minuten

gallery_16408_7355_286106.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Handgeperst PP 8 minuten 70 micr. (had nog meer handgeperste maar is op) ;)

Deze bubbled als de vlam al in de buurt komt

gallery_16408_7355_195899.jpg

 

50 gram per blok bubbled ook lekker

gallery_16408_7355_307554.jpg

 

gallery_16408_7355_40241.jpg

 

Hele collectie bijelkaar, bij de eerste bakken is nog gebruik gemaakt v/d keukenzeef

gallery_16408_7355_1398832.jpg

 

De blokken rechts zijn overigens met de eerder geposte pers geperst

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Fritz,

 

Mooie foto's! Maar zo laten drogen...

 

Ik zag een keer dat iemand deze brokken op een zeef legde en deze met de lepel

erdoorheen perste waardoor er sliertjes ontstonden (wormpjes) deze zouden beter drogen,

wat is jullie reactie hierop?

 

gr

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...