FritzTheCat 0 Posted January 19, 2009 Hoe zijn de witte pepers in verhouding tot de adjuma (gele surinaamse pepers) Is 1 van de weinige pepers die ik trouwens niet zo durf te eten. Wel heerlijk om er een picalilly sambal van te maken met knoflook en masala kerrie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted January 20, 2009 Fijnproevers, Ik heb hier nog een oud flesje Dave's insanety sauce staan, nooit opgekregen. Ook "Endorphine rush" is een goeie saus, de naam alleen al zegt genoeg. Maar deze is mijn favoriet. Chilly bier, in de USA te koop, en bij ons alleen te krijgen in een cajun-restaurant in Utrecht. Geeft een scherpe hete smaak in je keel, waardoor je lekker blijft doordrinken. En gelijk wat te knabbelen erbij! Kees, die komkommerappel, is die om de hete bek te blussen? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted January 20, 2009 Heb Dave's insanity staan en het is insane.(special reserve limited edition in houten kistje) Ik ben er al 2 jaar mee bezig. Gewoon op ebay gekocht. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ert 0 Posted January 20, 2009 Lijken wel besneden lullen eet je ook echt alles zelf op doc? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted January 20, 2009 Niet als het lullen zijn. Maar de pepers worden echt gebruikt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted January 20, 2009 Pickapeppa, schoot me net te binnen, Jamaica. En hier ook het flesje Dave's. De bloody limit, is dat, die Insanety! Pickapeppa is vrij mild, maar wel met een heel eigen smaak door de mango, tamarind etc. Wil je echt vlammen op Jamaica, bestel dan de jerk-chicken of jerk-fish met homemade special sauce. Dante's Inferno had ik ook maar ben de fles kwijt. Vandaag mijn spaanse pepers gezaaid, kan ik die ook scroggen? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tnt 5 Posted January 20, 2009 Je krijgd het wel warm van al dat buigen hoor!! TnT Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted January 21, 2009 Di's de Dan T's Inferno, Van cayennepepers, bruine saus. Frisdrank in vergelijking met Dave's How about wasabi, Doc, die groene zooi bij sushi? Ook knap scherp spul. Hoe heter, hoe beter. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pirates of the cannabean 0 Posted January 22, 2009 Dit is hot news man, ik krijg er tranen van in me ogen.Stoned man Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted January 22, 2009 Testje Hot sauce van Encona.Ik ben zelf gek op Dunn's River Hot sauce name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>&fs=1&rel=1&egm=0&showsearch=0&color1=0x57381e&color2=0xdbbf8a&border=0"> name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>&fs=1&rel=1&egm=0&showsearch=0&color1=0x57381e&color2=0xdbbf8a&border=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"> Namaste Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted January 22, 2009 En we zijn vertrokken! 2x spaanse peper in scrog onder 18 watt TL op lightmix. Wat een kiemkracht, het lijken wel sannies seeds! Zijn ze autoflower? Is kleur 33 goed voor de groeifase? En hoeveel gram per watt kan ik ongeveer verwachten? Er is een weblog van een hothead die dagelijks een andere fles hete saus testte door hem in één dag helemaal soldaat te maken. Als een junkie speurde hij groentewinkels af, op jacht naar weer een andere versie van het hete vocht, en vaak sopte hij zelfs al zijn ontbijt ermee. 130 smaaktests op een rij! (ideaal als een soort handboek) Het laatste bodempje slaat hij altijd puur acherover, in een borrelglas. Hij testte ook een saus die speciaal voor Doc gemaakt schijnt te zijn. Vooral zijn foto van de 100 leeggemaakte flessen op een rij, maakte op mij veel indruk. Update kweekverslagje later. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted January 22, 2009 Mijn eigen flesje , bedankt Fool Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted January 22, 2009 Mijn eigen flesje , bedankt Fool En het is nog een goeie saus ook, als je de test leest. Bedank mij niet, maar de jamaicanen die het maken. Iedereen zijn eigen flesje tegenwoordig: Dave heeft ook GARDEN SPRAY AND HOT SAUCE ineen. Zou dat ook helpen tegen spint? De smaak van Jamaica is piment, dat noemen ze daar "all-spice", en doen ze overal op of in. Zit ook in pickapeppa en doc's. Cool runnings! Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted January 24, 2009 Testje Hot sauce van Encona Elmanito, vanochtend nog slaperig naar de Plus-super voor brood en melk, zie ik ineens Dunn's River, en nog een andere hotsauce van Encona op een hoge schap staan. Was me nog niet eerder opgevallen, Nu kan ik ze ook gaan testen. Dat waren de eerste voortekenen dat het een heet dagje zou worden. 's Middags, onderweg in een universiteitsstad, werd mijn aandacht getrokken door een winkeltje net de prachtige naam Toko Taj Mahal. De uitbater verkocht nog wat bevoren vis aan twee surinamers, dus ik kon rustig even snuffelen, en vond nog wat interessant heet spul! Hier een foto van de "catch ot the day" De Dunn's river bevat alleen de Scotch bonnet peper, azijn, suiker en zout. Ondanks de jamaicaanse naam, wordt het in de Dominicaanse republiek gemaakt. De rechtse fles heeft habaneros, scotch bonnet, knoflook, en "spices" waaronder mosterd. Wordt al veertig jaar naar traditioneel jamaïcaans recept gemaakt. In engeland gebotteld. In de toko stonden veel producten uit Sri Lanka, waaronder zes verschillende potten sambor. Ik koos deze, met cocos, rode uien en tamarind. Kruimelig spul zit er in de pot, licht vettig. Het flesje Gloria bevat weinig info voor iemand die de arabiese taal niet machtig is. Komt uit Saudi Arabië, made in KSA, staat erop. In zijn groente-vitrine stond een bak pepers, en hij zocht drie rooie voor me uit. Twee blockhead en een mooie punt. Thuis heb ik ze ontdaan van hun pitjes om die te laten drogen. Die van de puntpeper apart. Toen wist ik nog niet zeker of het ook de echte hete dingen waren. Toen ik de winkelier dat vroeg, maakte hij een glimlachende hoofdschuddende beweging, waarmee de hindoes vaak "ja" bedoelen. En toen ik hem vroeg naar de naam van de vruchten, wist hij alleen "african name piri", en glimlachte verder! Toen ik dus heel voorzichtig een stukje probeerde te proeven wist ik waarom! Zodra het stukje peper mijn lippen raakten, kreeg ik een knal voor mijn kop. lippen in brand, en ook de punt van de tong, gelijk een verdoofd gevoel, en toch heel pijnlijk. Niet eens ervan gegeten, o, wat een bommen! Toen ik na een kwartiertje weer een beetje normaal kon funktioneren, heb ik nog wat foto's gemaakt van de "donderstenen". Maar wat nu ermee te doen? In de vriezer? Dan raakt het vergeten, net als die bevroren sanpedro. In de blender ermee, dan maar en een eerste versie van een eigen "insanety" sausje proberen te maken met wat er verder nog in huis is. Na een aantal ingrediënten te hebben toegevoegd, liet ik hem draaien, een halve liter saus als resultaat. Zonder na te denken likte ik een spatje van de deksel, en ik stond meteen weer in de brand, haast even hevig. Nog niet te proeven, dus geen saus, volgens mij. Nog maar eens wat toegevoegd, nu is het een liter, ongeveer. Eén likje is nog heet, maar niet echt mishandeling meer. Het komt in de buurt, nu, het staat in de ijskast, er moet nog piment in, dat heb ik niet in huis. Morgen meer endorphine en nieuwe rushes. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted January 24, 2009 Kicken dat je de Dunn's River Hot Sauce gevonden hebt, als je het eenmaal meerdere malen geproefd hebt is die niet zo heet meer, maar wel lekker van smaak.Ik gooi ondertussen overal bij, zoals ik altijd bij de Chinees zeg wanneer die vraagt sambal bij, hoe heter hoe beter. Waar je naar op zoek moet gaan is Prik keenoe pepertjes uit Thailand.Hele kleine pepertjes zijn het maar enorm .Met deze pepertjes wordt de Thaise curry mee aangemaakt.Helaas worden niet zo heet ervaren volgens deze schema. Namaste Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted January 25, 2009 @Foolonthehill die ronde pepers zijn de hel, I love them @Doc niet alles is bestand tegen de kracht van special ik zou er geen kruiden inzetten die van een arme bodem houden zoals daar is: ROZEMARIJN groene groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted January 25, 2009 Ja een arme voedingsbodem is Special Mix niet Quote Share this post Link to post Share on other sites
twindaddy80 4 Posted January 25, 2009 bedankt voor de tip maat blackbut.ik ga ze dus op cocopeat/zs-grond gebruiken voor me kruiden bakken.maar ik heb wat voor een liefhebber. ik was vrijdag aan het werk,doe onderhoud voor woonstichting,en kwam bij een oudere surinaamse over de vloer.die had van familie originele adjuma's liggen.echte illegale uit suriname.ik heb nu dus een gele en een rode liggen te drogen. blackbut,doc interesse in enkele zaden ervan???of misschien een andere vlammenliefhebber?? hoor het wel.de strawbs gaan lekker iig op de specialmix.heb ze vandaag een drupje rhizo meegegeven. grtz twin Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted January 25, 2009 Als je zaterdag as op de forum-meeting komt dan krijg je van mij wat chilifocus. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted January 26, 2009 De drie pepers waren goed voor een liter scherpe saus. Of het nu Ajuma's, Scotsh bonnets, of Habaneros zijn, daar ben ik nog niet achter. Waarschijnlijk dat laatste, want ik kocht ze in "Havanna aan de Waal". In ieder geval de Chinense, dat is me nu wel duidelijk. Hete pepersaus helpt ook tegen olifanten. Da's geen grap van Urbanus. Na dit geslaagde project zijn ze in India ook wakker geworden: New Delhi - Wildlife authorities in India's north-eastern Assam state are using hot chilli peppers to keep rampaging wild elephants away from human settlements and farmlands... 'Grease and hot pepper oil made from Bhot Jolokia are mixed and applied to the rope fencing. The grease acts as a waterproof. The moment the elephants make contact with the rope it causes irritation to the animals,' Misschien kunnen de guerillia-kwekers iets met deze tip. Tegen papegaaien helpt het niet, die eten je wiet en de pepers even graag. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blackbut 19 Posted January 26, 2009 Dit gaat de goede richting uit Twinny, laat die zaden maar afkomen amigo hoe meer soortjes, hoe HETER kom ik vandaag in een tuincentrum en wat vind ik daar??? Cayenne pepers weer een soortje groene groeten Blackbut Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted January 26, 2009 Tuincentum? Deze komen van een Intratuin-plantje van de buurvrouw. Tot haar verbazing vrat ik er eentje op. Ik kreeg gelijk een handvol mee naar huis. Gisteren was er al eentje, maar nu staat het bakje vol kleine plantjes. Tijd om ze te verspenen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted January 26, 2009 Een kennis die getrouwd is met een Thaise bracht vandaag een bakje met Thaise pepers.Deze waren lekker pittig van smaak en lekker scherp.Gaan we binnenkort uitzaaien!! Namaste Quote Share this post Link to post Share on other sites
twindaddy80 4 Posted January 27, 2009 aardbeien update ze groeien rustig door.heb ze ff lekker ingewaterd met rhizotonic.kijken of ze het lekker vinden. hier de foto's zoals je ziet is er echt aardbeienblad aanwezig en zie ik de verdere doorschieter ook al komen.leuke ervaring en weer aanzet tot nieuwe projecten.de tuin gaat op de schop dit voorjaar en ga een mooi klein kastje neerzetten.hierin me eigen fruit en kruiden.ook zal een groot gedeelte van de tuin benut worden door me nieuwe hobby. de pepers gaan denk ik binnen staan of doen die het buiten/kastje ook goed?? grtz twin ps. doc bedankt alvast voor de chilifocus.zie je zaterdag Quote Share this post Link to post Share on other sites