Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Doc

Het grote chilitopic / kweek chilipepers

Recommended Posts

Ik sta dan serieus achter zie ik, net men eerste bloemen op de snelste van de hoop de rest hoop en al wat knopjes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier worden de vele bloemen nu bestoven:

 

gallery_20098_7251_11293.jpg

 

Op de volgende fotos zie je het dier mooi met zijn buik op de stamper van de bloem terwijl hij stuifmeel oppeuzelt.

 

gallery_20098_7251_44671.jpg

 

gallery_20098_7251_93172.jpg

 

Zoem Zoem!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 - Cheiro Roxa

IMG_1448_zpsb6fb3fed.jpg

IMG_1449_zpsb18f76ba.jpg

10 - Fatali Jigsaw Gourmet

IMG_1450_zps1ded6127.jpg

IMG_1451_zpsb1f0ced1.jpg

IMG_1454_zps2cf915ca.jpg

11 - Hot Baby

IMG_1452_zps939fd66a.jpg

IMG_1453_zps6f5ba0d2.jpg

12 - Maule Red Hot

IMG_1455_zps7181bf9c.jpg

IMG_1456_zps5bac9771.jpg

13 - Trinidad Beans

IMG_1457_zps4766bb47.jpg

IMG_1458_zpse5b55517.jpg

IMG_1459_zps7534e885.jpg

14 - Scotch Bonnet Chocolate

IMG_1462_zps1fce3a70.jpg

15 - Trinidad Scorpion Morouga Red

IMG_1463_zps645fddea.jpg

IMG_1464_zpsd4937c43.jpg

16 - Piemente Palmera

IMG_1465_zps448f381a.jpg

IMG_1466_zpsedf20ffb.jpg

17 - Ei O de Equador

IMG_1467_zps82bf410f.jpg

IMG_1468_zps09530fa8.jpg

en er was een bij bij ! :D

IMG_1461_zps6154af3c.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

18 - Chiltepin

IMG_1471_zps991e724c.jpg

IMG_1472_zps0386172a.jpg

19 - Fatali Chocolate

IMG_1473_zps612ae6de.jpg

20 - Rocotto Red

IMG_1474_zps3539be28.jpg

21 - Habanero Chocolate

IMG_1475_zps21164912.jpg

IMG_1476_zpsdea93601.jpg

23 - Trinidad Scorpion Moruga Brown

IMG_1477_zps97406f9c.jpg

24 - Sepia Serpent F3

IMG_1478_zps0c128bc9.jpg

IMG_1479_zps4d382633.jpg

IMG_1480_zpsad85c6f5.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dutch Chili Fest 2014

 

 

Dutch Chili Fest is hét peperfestival voor iedereen die geïnteresseerd is in pittig eten, chilipepers, sambals en hete sauzen. Het festival bestaat uit de volgende onderdelen:

•Pittige markt

•Diverse (kook)wedstrijden rondom pittig eten

•Eten en drinken

•BBQ Corner

•Live muziek

•Een kinderhoek met begeleiding

Een pittig feestje voor iedereen!

Zaterdag 13 september 2014

12.00 – 20.00 uur

Klokgebouw 50

Eindhoven

Entree: GRATIS!

Dutch_chili_fest-145x250.png

Hou het Dutch Chili Fest nieuws in de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom het pittigste festival van Nederland!

Pittige markt

Op de Dutch Chili Fest markt vind je alles, maar dan ook alles dat met pittig eten te maken heeft. Diverse stands verkopen pepers, hot sauce, sambals en meer pittige ingrediënten. Ook ruil je pepers en peperzaden met andere liefhebbers. Wil je kennis maken met de wereld van de peper? In de meeste stands kun je gratis proeven van de verschillende pepers en sauzen. Lees hier alles over de markt op Dutch Chili Fest.

Pittige wedstrijden

Maar er is meer! Diverse amateur- en profkoks gaan de strijd met elkaar aan in de Chili Cook-Off. Ook hot sauce en sambalmakers strijden voor het Hot Sauce & Sambal Show-Off en ondertussen laten echte vuurvreters hun smaakpapillen grondig verbranden bij het eten van de heetste hamburger van Nederland tijdens de Dutch Chili Fest Burger Challenge.

Heerlijk (pittig) eten en drinken

Ook voor de inwendige mens is er volop vermaak op Dutch Chili Fest. Er is echt niet alleen maar pittig eten. Het inmiddels legendarische Wild At Heart BBQ verkoopt heerlijke hamburgers (gewone en pittige!) en diverse andere gerechten, Just Like Your Mom verkoopt heerlijke vegetarische en veganistische gerechten en Angie-Guisotaco Mexicano Verrijker Ook een melkbar voor de nodige bluswerkzaamheden is natuurlijk aanwezig!

BBQ Corner

De BBQ Corner is nieuw op Dutch Chili Fest. Vier teams, waaronder de Nederlands kampioen, maken authentieke Amerikaanse gerechten en laten je kennismaken met de enige echte barbecuecultuur. Ze maken gebruiken van smokers waarin het vlees heel langzaam gaart. En natuurlijk heel veel barbecuesaus en marinade… Je gaat wat meemaken! Lees meer over de BBQ Corner.

Live muziek

In de lounge staat naast een hoop zitjes en de bar ook een podium. Hierop spelen gedurende de dag de meerdere bandjes. Naast deze vurige livemuziek wordt de muzikale omlijsting verzorgd door dj-teams..

Kinderhoek: Pepperland

Vermaak voor kinderen hoort bij een laagdrempelig festival als Dutch Chili Fest. Terwijl papa en mama zich verdiepen in de wereld van pepers en pittig eten, worden de kinderen vermaakt in Pepperland. Dutch Chili Fest voor kinderen.

 

http://dutchchilifest.nl/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo hete pepers,

 

Dit jaar voor het eerst pepers in de kas

het gaat om de cayenne peper en dezen kleuren nu mooi rood!

Maar wanneer kan je ze het beste oogsten, als ze mooi egaal rood zijn?

En hoe bewaren jullie ze, kan ze natuurlijk niet allemaal in 1x op!

 

Dank voor de hulp

 

Supertramp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ze rood zijn plukken.

Je kan ze drogen,inmaken,in vriezen.als het goed is staan er in dit topic een hoop recepten om sauzen te maken.

Inmaken:

Je hebt het volgende nodig: 2 kg paprika en/of pepers 100 gram zout, 1 L (wijn)azijn 250 gram suiker, 3 laurierbladen, 10 peperkorrels (knoflook kan er eventueel ook in). Snijd de paprika's en/of pepers doormidden, verwijder de stelen en de zaadlijsten. Snijd de vruchten in reepjes of flinke stukjes bestrooi ze met zout en laat dit 24 uur staan. Breng de azijn met de suiker, laurier en peperkorrels aan de kook en laat dit 10 minuten trekken. De paprika en/of pepers laten uitlekken en in een weckpot doen. De hete kruidenazijn erover gieten en de potten sluiten als ze iets afgekoeld zijn. Plaats de weckpot op z'n kop zo trekt hij vacuüm en is die perfect afgesloten.Laat het minimaal 3 weken staan en de ingemaakte pepers of paprika's zijn klaar.

 

 

Suc6 en laat het je smaken.

Edited by achterlijkeharry

Share this post


Link to post
Share on other sites

inderdaad , en ik laat ze nog een week hangen als ze rood zijn , dan rijpen ze wat meer af en krijgen meer smaak en een donker rode kleur .

Share this post


Link to post
Share on other sites

]IMG_1586_zpsbb052088.jpg

Maule Red Hot ;

]IMG_1585_zps8a343aee.jpg

Sepia Serpent ;

]IMG_1589_zps84e1de69.jpg

Trinidad Scorpion Muruga Brown ;

]IMG_1590_zpse4a59ad3.jpg

Fatali Jigsaw Gourmet ;

]IMG_1592_zps134b8072.jpg

Equadorian Brown ;

]IMG_1588_zps7026ac32.jpg

Cheiro Roxa ;

]IMG_1587_zps484be6b8.jpg

Chile De Onza ;

]IMG_1591_zps3c9ef67c.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

lekker hoor!

 

ik zeg spaghetti-saus maken :showoff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

das een mooie berg!

 

zelf wat cayennes gezaaid, zon 3cm hoog pas

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Djeez, gaat hard daar, ik heb sinds vorige week de eerste rode Satans Kiss hangen, en sinds deze week zijn men Biker Billy's ook beginnen rijpen. Van de 10 soorten ook nog 2 zonder ene pod te zien, bloemen zat maar pods...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo peper vrinden,

 

Ik heb dit jaar voor het eerst de spaanse peper gekweekt!

Dit is met succes gelukt en heb er een stuk of 40 mogen oogsten.

Hier heb ik ook wat nieuwe zaden van bewaard zodat ze er volgend jaar weer zullen staan.

De pepers die ik gekweekt hadden waren naar mijn mening al verdomde heet

vele malen heter dan de spaanse peper die je in de winkel of bij de groente boer koopt.

Voor een maaltijd van 4 personen hoefden maar 2 pepertjes door en het was goed pittig.

Nu moet ik zeggen dat ik van pittig eten hou maar ik denk pittig eten qua nederlandse standaard.

 

Ik zou volgend jaar graag een peper willen kweken die ik in stukjes over bijvoorbeeld een pizza kan doen

of op een broodje dat gewoon lekker pittig is maar niet alles overheerst. Want dat was met de

spaanse peper wel zo!

Ik zat zelf te denken aan jalapeno, maar wat is jullie mening hier over?

Hebben jullie nog een leuke soort die je eventueel wilt ruilen?

Alle tips zijn welkom

 

Tramp

Edited by Supertramp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn Jalapeno's waren dit jaar toevallig ook haast oneetbaar heet uitgevallen. Geen idee waarom, want ik had dezelfde zaden vorig jaar gebruikt en die Jalapeno's kon ik zo opeten (gevuld met kaas, paneerkorstje erom en dan frituren).

 

Je zou de scoville schaal eens moeten opzoeken. Daar staan de pepers op gerangschikt naar hoe heet ze doorgaans zijn.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn Jalapeno's waren dit jaar toevallig ook haast oneetbaar heet uitgevallen.

 

Dan heb je goed bemest.

Ik lees over de allerheetste peper:

 

De kweker gebruikte afvalwater van een wormenkwekerij als bemesting voor de chiliplant. Dat zou het natuurlijke afweersysteem van de plant opvoeren en de pepers nog heter maken. Omstandigheden moeten perfect zijn voor het kweken van pepers met deze hoeveelheid Scoville-units.

 

Ik heb mijn peperplanten inmiddels weer naar binnen gehaald.

Om in de keuken voor het raam te overwinteren.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo en hoe is het met de blowende chiliheads? Nog chili's geplant?

 

Ik wel:

Fatalli white;

Devil's Tongue red;

Jalapenos;

habanero chocolate;

Serrano del Sol.

 

Er komen er een paar in de verwarmde propagator boven. Foto's volgen. Wie volgt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier voor de eerste keer een paar peppers aan het voorgroeien onder t-neon.

Het is de capsicum annuum, cayenne pepper er staan ook een paar cherrytomaten naast.

Hier op 11-02:

gallery_30187_17848_15040.jpg

 

19-02:

gallery_30187_17848_2020687.jpg

gallery_30187_17848_1984551.jpg

 

Er staan ook nog wat aardbeien naast, deze zijn een stuk trager maar er komen vast wel een paar mooie plantjes uit:

gallery_30187_17848_784899.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb net Madame Jeanette geplant en binnenkort komen er nog wat andere bij. MJ waren wel wat oude zaden, maar we zullen zien. Zijn nu sinds 2 dagen aan het ontkiemen in mijn kastje.

 

Andere die nog komen:

Black Olive

Satans Kiss

en wat verschillende paprika's, vooral kleine soortjes.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...