FoolOnTheHill 1,676 Posted July 13, 2014 Vlinder? Dat is de Gehakkelde Aurelia, Habanero. Hier is het verkleuren begonnen http://youtu.be/OkGgdIBX1to Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snaaiper 237 Posted July 13, 2014 Ik sta dan serieus achter zie ik, net men eerste bloemen op de snelste van de hoop de rest hoop en al wat knopjes. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted July 14, 2014 Hier worden de vele bloemen nu bestoven: Op de volgende fotos zie je het dier mooi met zijn buik op de stamper van de bloem terwijl hij stuifmeel oppeuzelt. Zoem Zoem! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted July 14, 2014 9 - Cheiro Roxa 10 - Fatali Jigsaw Gourmet 11 - Hot Baby 12 - Maule Red Hot 13 - Trinidad Beans 14 - Scotch Bonnet Chocolate 15 - Trinidad Scorpion Morouga Red 16 - Piemente Palmera 17 - Ei O de Equador en er was een bij bij ! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted July 17, 2014 18 - Chiltepin 19 - Fatali Chocolate 20 - Rocotto Red 21 - Habanero Chocolate 23 - Trinidad Scorpion Moruga Brown 24 - Sepia Serpent F3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted September 6, 2014 Dutch Chili Fest 2014 Dutch Chili Fest is hét peperfestival voor iedereen die geïnteresseerd is in pittig eten, chilipepers, sambals en hete sauzen. Het festival bestaat uit de volgende onderdelen: •Pittige markt •Diverse (kook)wedstrijden rondom pittig eten •Eten en drinken •BBQ Corner •Live muziek •Een kinderhoek met begeleiding Een pittig feestje voor iedereen! Zaterdag 13 september 2014 12.00 – 20.00 uur Klokgebouw 50 Eindhoven Entree: GRATIS! Hou het Dutch Chili Fest nieuws in de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom het pittigste festival van Nederland! Pittige markt Op de Dutch Chili Fest markt vind je alles, maar dan ook alles dat met pittig eten te maken heeft. Diverse stands verkopen pepers, hot sauce, sambals en meer pittige ingrediënten. Ook ruil je pepers en peperzaden met andere liefhebbers. Wil je kennis maken met de wereld van de peper? In de meeste stands kun je gratis proeven van de verschillende pepers en sauzen. Lees hier alles over de markt op Dutch Chili Fest. Pittige wedstrijden Maar er is meer! Diverse amateur- en profkoks gaan de strijd met elkaar aan in de Chili Cook-Off. Ook hot sauce en sambalmakers strijden voor het Hot Sauce & Sambal Show-Off en ondertussen laten echte vuurvreters hun smaakpapillen grondig verbranden bij het eten van de heetste hamburger van Nederland tijdens de Dutch Chili Fest Burger Challenge. Heerlijk (pittig) eten en drinken Ook voor de inwendige mens is er volop vermaak op Dutch Chili Fest. Er is echt niet alleen maar pittig eten. Het inmiddels legendarische Wild At Heart BBQ verkoopt heerlijke hamburgers (gewone en pittige!) en diverse andere gerechten, Just Like Your Mom verkoopt heerlijke vegetarische en veganistische gerechten en Angie-Guisotaco Mexicano Verrijker Ook een melkbar voor de nodige bluswerkzaamheden is natuurlijk aanwezig! BBQ Corner De BBQ Corner is nieuw op Dutch Chili Fest. Vier teams, waaronder de Nederlands kampioen, maken authentieke Amerikaanse gerechten en laten je kennismaken met de enige echte barbecuecultuur. Ze maken gebruiken van smokers waarin het vlees heel langzaam gaart. En natuurlijk heel veel barbecuesaus en marinade… Je gaat wat meemaken! Lees meer over de BBQ Corner. Live muziek In de lounge staat naast een hoop zitjes en de bar ook een podium. Hierop spelen gedurende de dag de meerdere bandjes. Naast deze vurige livemuziek wordt de muzikale omlijsting verzorgd door dj-teams.. Kinderhoek: Pepperland Vermaak voor kinderen hoort bij een laagdrempelig festival als Dutch Chili Fest. Terwijl papa en mama zich verdiepen in de wereld van pepers en pittig eten, worden de kinderen vermaakt in Pepperland. Dutch Chili Fest voor kinderen. http://dutchchilifest.nl/ 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
achterlijkeharry 379 Posted September 7, 2014 Dutch Chili Fest 2014 Daar gaan we maar eens even kijken. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Supertramp 135 Posted September 8, 2014 Hallo hete pepers, Dit jaar voor het eerst pepers in de kas het gaat om de cayenne peper en dezen kleuren nu mooi rood! Maar wanneer kan je ze het beste oogsten, als ze mooi egaal rood zijn? En hoe bewaren jullie ze, kan ze natuurlijk niet allemaal in 1x op! Dank voor de hulp Supertramp Quote Share this post Link to post Share on other sites
achterlijkeharry 379 Posted September 9, 2014 (edited) Als ze rood zijn plukken. Je kan ze drogen,inmaken,in vriezen.als het goed is staan er in dit topic een hoop recepten om sauzen te maken. Inmaken: Je hebt het volgende nodig: 2 kg paprika en/of pepers 100 gram zout, 1 L (wijn)azijn 250 gram suiker, 3 laurierbladen, 10 peperkorrels (knoflook kan er eventueel ook in). Snijd de paprika's en/of pepers doormidden, verwijder de stelen en de zaadlijsten. Snijd de vruchten in reepjes of flinke stukjes bestrooi ze met zout en laat dit 24 uur staan. Breng de azijn met de suiker, laurier en peperkorrels aan de kook en laat dit 10 minuten trekken. De paprika en/of pepers laten uitlekken en in een weckpot doen. De hete kruidenazijn erover gieten en de potten sluiten als ze iets afgekoeld zijn. Plaats de weckpot op z'n kop zo trekt hij vacuüm en is die perfect afgesloten.Laat het minimaal 3 weken staan en de ingemaakte pepers of paprika's zijn klaar. Suc6 en laat het je smaken. Edited September 9, 2014 by achterlijkeharry Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted September 9, 2014 inderdaad , en ik laat ze nog een week hangen als ze rood zijn , dan rijpen ze wat meer af en krijgen meer smaak en een donker rode kleur . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted September 9, 2014 ] Maule Red Hot ; ] Sepia Serpent ; ] Trinidad Scorpion Muruga Brown ; ] Fatali Jigsaw Gourmet ; ] Equadorian Brown ; ] Cheiro Roxa ; ] Chile De Onza ; ] 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sensi life 612 Posted September 9, 2014 lekker hoor! ik zeg spaghetti-saus maken Quote Share this post Link to post Share on other sites
Supertramp 135 Posted September 9, 2014 Waauwie lekker hoor! Quote Share this post Link to post Share on other sites
HUFFnPUFF 2,179 Posted September 19, 2014 das een mooie berg! zelf wat cayennes gezaaid, zon 3cm hoog pas 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snaaiper 237 Posted September 19, 2014 Djeez, gaat hard daar, ik heb sinds vorige week de eerste rode Satans Kiss hangen, en sinds deze week zijn men Biker Billy's ook beginnen rijpen. Van de 10 soorten ook nog 2 zonder ene pod te zien, bloemen zat maar pods... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Supertramp 135 Posted October 20, 2014 (edited) Hallo peper vrinden, Ik heb dit jaar voor het eerst de spaanse peper gekweekt! Dit is met succes gelukt en heb er een stuk of 40 mogen oogsten. Hier heb ik ook wat nieuwe zaden van bewaard zodat ze er volgend jaar weer zullen staan. De pepers die ik gekweekt hadden waren naar mijn mening al verdomde heet vele malen heter dan de spaanse peper die je in de winkel of bij de groente boer koopt. Voor een maaltijd van 4 personen hoefden maar 2 pepertjes door en het was goed pittig. Nu moet ik zeggen dat ik van pittig eten hou maar ik denk pittig eten qua nederlandse standaard. Ik zou volgend jaar graag een peper willen kweken die ik in stukjes over bijvoorbeeld een pizza kan doen of op een broodje dat gewoon lekker pittig is maar niet alles overheerst. Want dat was met de spaanse peper wel zo! Ik zat zelf te denken aan jalapeno, maar wat is jullie mening hier over? Hebben jullie nog een leuke soort die je eventueel wilt ruilen? Alle tips zijn welkom Tramp Edited October 20, 2014 by Supertramp Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wietefras 2,745 Posted October 20, 2014 Mijn Jalapeno's waren dit jaar toevallig ook haast oneetbaar heet uitgevallen. Geen idee waarom, want ik had dezelfde zaden vorig jaar gebruikt en die Jalapeno's kon ik zo opeten (gevuld met kaas, paneerkorstje erom en dan frituren). Je zou de scoville schaal eens moeten opzoeken. Daar staan de pepers op gerangschikt naar hoe heet ze doorgaans zijn. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted October 20, 2014 Mijn Jalapeno's waren dit jaar toevallig ook haast oneetbaar heet uitgevallen. Dan heb je goed bemest. Ik lees over de allerheetste peper: De kweker gebruikte afvalwater van een wormenkwekerij als bemesting voor de chiliplant. Dat zou het natuurlijke afweersysteem van de plant opvoeren en de pepers nog heter maken. Omstandigheden moeten perfect zijn voor het kweken van pepers met deze hoeveelheid Scoville-units. Ik heb mijn peperplanten inmiddels weer naar binnen gehaald. Om in de keuken voor het raam te overwinteren. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Running Water 282 Posted October 20, 2014 Pas je op dat je geen 'witte vlieg' of andere ellende mee naar binnen neemt ... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Band of Brother 46 Posted February 4, 2015 Zo en hoe is het met de blowende chiliheads? Nog chili's geplant? Ik wel: Fatalli white; Devil's Tongue red; Jalapenos; habanero chocolate; Serrano del Sol. Er komen er een paar in de verwarmde propagator boven. Foto's volgen. Wie volgt? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Running Water 282 Posted February 4, 2015 Cheiro Roxa, Brasilian Starfish en Janaican Hot Chocolate .... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Band of Brother 46 Posted February 5, 2015 Hoe kom jij aan de Cheiro Roxa? Dat is wel een bijzonder soortje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Running Water 282 Posted February 13, 2015 Zijn hier verkrijgbaar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kobus 47 Posted February 20, 2015 Hier voor de eerste keer een paar peppers aan het voorgroeien onder t-neon. Het is de capsicum annuum, cayenne pepper er staan ook een paar cherrytomaten naast. Hier op 11-02: 19-02: Er staan ook nog wat aardbeien naast, deze zijn een stuk trager maar er komen vast wel een paar mooie plantjes uit: 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Monti 63 Posted February 20, 2015 Ik heb net Madame Jeanette geplant en binnenkort komen er nog wat andere bij. MJ waren wel wat oude zaden, maar we zullen zien. Zijn nu sinds 2 dagen aan het ontkiemen in mijn kastje. Andere die nog komen: Black Olive Satans Kiss en wat verschillende paprika's, vooral kleine soortjes. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites