Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Doc

Het grote chilitopic / kweek chilipepers

Recommended Posts

Je hoeft ook niet veel aarde van buiten naar binnen te nemen, zit weinig blad aan een teruggeknipte peper, dus enig ongedierte is makkelijk onder controle te houden. Gewoon bonsaien die handel, ros hem eruit, kluitje wat uitkloppen, terugknippen en een nieuw potje aarde geven. Groeit zo weer terug, ook in de vensterbank.

ze zeggen dat wiet onkruid is maar pepers awmaged

 

nou heb ik de pepers echt enorm toegetakeld,

 

ja egt enorm

 

gallery_34588_14207_631012.jpg alles weg gesnoeid de wortels uit gestoken en afgespoeld, en me mycos van extreme garden bestrooid, en door de aarde ( gs light mix) mycos en azos ok van extreme

 

en wat zag ik gister

gallery_34588_14207_259987.jpg

 

toch nog een nieuw uitlopertje

 

had dus voorniks de zaden van de laatste paar pepers nog gezaaid B) deze gaat over 1 of 2 maanden me bloeihok mee in, en krijg dan telkens 2 weken 18.6 omdaarna weer 12/12 te gaan :lol: constant pepers hmmmmmm

Share this post


Link to post
Share on other sites

weet er iemand of dat kan trouwens,

ik heb een druppel systeem in me kast, daar komt de voeding voor me wietplanten dus ook uit, is het een probleem voor pepers om op die voeding mee te draaien

 

gallery_34588_14207_1824728.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

pepers kunnen die voeding wel aan ,, en mooie uitlopers al ;):

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heren,bedankt voor de tips die hier gepost zijn voor het overhouden van een peperplant. ;)

 

Heb het voor het eerst ook eens geprobeerd,dus terug gesnoeid ,1/3 wortels weggehaald ,nieuwe aarde ,en in de vensterbank gezet en wat denk je nieuwe uitlopers. :whistling

 

Echt nooit geweten dat je een peper over kunt houden.

 

Reden edit:Plaatje erbij gezet.

 

Habanero Tasmanian in de vensterbank.

 

gallery_13668_15659_128549.jpg

 

gallery_13668_15659_1967.jpg

Edited by Krasi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hopelijk blijft het nog even boven het vriespunt 's nachts,dan kunnen de Infinity's op het balkon allemaal nog even verkleuren.

med_gallery_12078_2848_4515655.jpg

Van zo :

med_gallery_12078_2848_2229911.jpg

naar zo:

med_gallery_12078_2848_298838.jpg

Ik ga deze ook naar binnen halen om te overwinteren op de vensterbank,die gaat volgend jaar weer naar buiten met nog een andere peperplant,die wat meer geschikt is om gewoon mee te koken. ;)

 

Grtz. Aad

Share this post


Link to post
Share on other sites
pepers kunnen die voeding wel aan ,, en mooie uitlopers al ;):

11 dagen tussen de 2 foto's, ben echt super tevreden over de extreme producten, leterlijk al me planten die ik ermee behandel worden mooier en sneller groot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allereerst een ieder gefeliciteerd met de mooie peper oogst!!

Habanero Perzik Sauce

 

4 habaneros (of meer of andere pepers )

3 Perzikken

120 ML gesneden Uien

3 tenen knoflook

2 Eetlepels Limoen sap

60 ML witte azijn

185 ML Jus d Orange

Een thee lepel zout

4 Eetlepels Bruine suiker

 

Maak alles fijn in een keukenmachine, en breng aan de kook op een Middel Hoog vuur.

Laat 3 tot 5 minuten sudderen .

Eventueel even in de blender ,als je wat dikkere wil hoeft dit niet .

Om Betere schenkbaarheid te verkrijgen eventueel wat perziksap toevoegen uit het blik .

Ik heb een deel van de oogst verwerkt tot Peach Sambal Sauce op basis van het bovenstaande recept :) :

gallery_7512_11569_258528.jpg

 

En deel is gebruikt voor de pittige Indiase Pompoen Chutney

gallery_7512_11569_216767.jpeg

 

En er is ook wat in de Hot Ketchup gegaan. Ketchup op basis van pruimen en tomaat:

gallery_7512_11569_118553.jpg

 

Een deel gedroogde Bolivian Rainbow:

gallery_7512_11569_13616.jpg

 

En een zak gemengde peper oogst in de vriezer:

gallery_7512_11569_549754.jpg

 

Nu al weer zin in volgend jaar. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb ook weer zin in volgend jaar , ik heb 25 soorten zaden gehad ,, ook hele byzondere en wilde peper soorten :)

 

2014 here we come

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik weet niet hoe het komt hoor maar die spaanse pepers maken bloemen aan onder 21 uur verlichting als dit zo door gaat ga ik de peper niet in me bloei hok zetten, maar blijftie in een hoekje bij me moeders staan,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet wel hoe dat komt.

Peperplanten trekken zich niks aan van 12/12 of 18/6.

Dat dacht ik ook al toen ik je post van 15 oktober las.

Succes er mee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

komt goed hoor foolonthehill

over een paar weken heb ik weer verse pepers heerlijk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

en en groeien er al bloemetjes in ? eruit plukken he .. allemaal . daarna komen er pas veel pepers aan

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik pluk er niks uit elmo. zitten nu al en 50 tal bloemen in zonder iets weg tehalen:) en zie hetzelfde aantal aan knopjes zitten

de eerste peper die kleur begint te krijgen heeft zig ookal gemeld ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok , dan ben je al te laat met plukken

wat je wel kan doen ,is ,de minst ontwikkelde bloemen eruit halen ;)

 

zodat de andere nog groter worden

Share this post


Link to post
Share on other sites

aan iedereen die dit leest ...

 

alvast een geweldig en groen 2014 toegewenst !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jij ook momo, en een vooral een dak boven je hoofd en groen in de kast

Share this post


Link to post
Share on other sites

seizoen 2014 is gestart , de zaailijst ; 1 Cayenne Ring of Fire 5x

2 Jalapeno Hercules 3x

3 Habanero Long Chocolate 2 x

4 Chile de Onza 2 x

5 Chocolate 2x

6 Bhut Jolokia Chocolate 2x

7 Equadorian Brown 2x

8 Chilochua Negro 2x

9 Cheiro Roxa 2x

10 Fatali Jiggsaw Gourmet 2x

11 Hot Baby (peppadew) 2x

12 Maule Red Hot 2x

13 Trinidad Beans 2x

14 Scotch Bonnet Chocolate 2x

15 Trinidad Scorpion Morouga Red 2x

16 Piemente Palmera 2x

17 Ei O de Equador 2x

18 Chiltepin 2x

19 Fatali Chocolate 2x

20 Rocoto Red 2x

21 Habanero Chocolate 2x

22 Cajamarca 2x

23 Trinidad Scorpion Moruga Brown 2x

24 Sepia Serpent F3 2x

25 7 Pot Brown 2x

26 Pimento Piquillo 2x

27 Pimento de Padron 2x

28 Jamaican Hot Chocolate 2x

Alles gezaaid ,

IMG_1166_zpsaef5b6bc.jpg

Temperatuur constant op 26 a 28 graden ,

IMG_1167_zps471f7fe8.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi setje pepers heb je daar......

 

Ik heb er slecht een stuk of 5.

 

Cayenne long slim

 

Cayenne golden

 

Thai Burapa

 

Madame Jeanette

 

Habanero White Bullet

 

Het valt mij op dat niet alle pepers even snel ontkiemen.

 

De thai Burapa en de cayenne golden zijn nog niet eens boven gekomen terwijl deze al ruim 14 dagen in de stekblokjes zit.

De Andere soorten zijn al boven waaronder een paar die al goed aanzetten....

 

kan het zijn dat er verschillende ontkiemperiodes zijn of is het raadzaan om nog even wat zaad te ontkiemen van die soorten die nog niiet zijn opgekomen ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu al aan het kiemen??? Wou nog even wachten tot februari

Zaaigoed, wou zowat van alles wat, er worden er normaal 2 per soort gezaaid

Bhut jolokia Purple

Habanero White

Yamaican Yellow

7-Pot

Scotch Bonnet Red

Infinity

Pimenta de Neyde

Habanero Tasmanian

Bikler Billy Jalapeno

Ciliegia Piccante

+ nog zaad van de onbekende rooie en gele van vorig jaar dewelke flinke opbrengers zijn geweest en vruchten hebben gemaakt tot het weer echt te bar werd, heb ze wel niet overwinterd

Maar eens gaan zien of ik de propagator weer eens bij een zoek en oppoets en kiempotjes klaarheb, zaaigrond en perliet heb ik nog voldoende.

 

Registratie op peppers is der nog niet van gekomen, een dezer eens werk van maken, aardig lijstje heb je daar man, veel Chocolate of bruine pepervarianten, reden voor?

Edited by Sniper78

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi setje pepers heb je daar......

 

Ik heb er slecht een stuk of 5.

 

Cayenne long slim

 

Cayenne golden

 

Thai Burapa

 

Madame Jeanette

 

Habanero White Bullet

 

Het valt mij op dat niet alle pepers even snel ontkiemen.

 

De thai Burapa en de cayenne golden zijn nog niet eens boven gekomen terwijl deze al ruim 14 dagen in de stekblokjes zit.

De Andere soorten zijn al boven waaronder een paar die al goed aanzetten....

 

kan het zijn dat er verschillende ontkiemperiodes zijn of is het raadzaan om nog even wat zaad te ontkiemen van die soorten die nog niiet zijn opgekomen ??

als het goed is ontkiemen bij jou de habanero en de madam jeanette nog niet , dat zijn chinenses en die kunnen er lang over doen , soms wel 3 weken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot 3 weken huh, dan ga ik morgen maar eens zaaien dan, heb 3 Annuum, ene Sp. en de rest zijn allemaal Chinense.

Gewone zaaigrond met wat perliet is voldoende he? heb een paar kleine propagators met inleg voorgroei potjes en dan kunnen deze nog ff mee in de tent voor het eerste zetje richting peperplant.

 

En misschien gelijk wat Hopzaden erbij doen, die schijnen heel moeilijk te kiemen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...