Doc 12 Posted April 3, 2013 Het blijft verbazend hoeveel chilikwekers er hier zitten. Wat een prachtige foto's allemaal. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elmo2007 438 Posted April 5, 2013 ja mooi he Doc je was bij westland peppers geweest ? had je daar nog foto`s van ? ben erg benieuwd namelijk Quote Share this post Link to post Share on other sites
zappie 0 Posted April 6, 2013 Morge, heb ik zitten zoeken waar het over de chili ging. Is dat dus in dit hoekje van forum Elmo de chili koning hier? Hier de vraag eens stellen; hoe kun je chili's het best met elkaar vergelijken door hoe te proeven? Want zo aan een hete chili knagen is te veel van het goede. Ik dacht al aan iets te verdunnen. beetje sap in theelepel water of iets. Gaat mij om de smaken te proeven later. gr, Zappie Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted April 6, 2013 Goede morgen, Kwam in oude peperpot een verassing tegen vanochtend Die Spaanse peper heeft weer voor deze nazaten gezorgd Het begin van de eerste pepertjes zijn er nu En het kleintje heeft een eigen potje gekregen Fijn weekend allemaal Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted April 6, 2013 Dat dat een peper is lijkt me heel sterk , buiten kiemen is met dit weer praktisch onmogelijk in verband met de nacht vorst Ik ben benieuwd wat er uit komt , verder mooie planten hoor ! Goeie kweek dit seizoen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted April 6, 2013 Morge, heb ik zitten zoeken waar het over de chili ging. Is dat dus in dit hoekje van forum Elmo de chili koning hier? Hier de vraag eens stellen; hoe kun je chili's het best met elkaar vergelijken door hoe te proeven? Want zo aan een hete chili knagen is te veel van het goede. Ik dacht al aan iets te verdunnen. beetje sap in theelepel water of iets. Gaat mij om de smaken te proeven later. gr, Zappie Das lastig , ik eet elke pepersoort die ik kweek rauw , ook de superhots , een klein stukje is genoeg en je neemt de smaak goed waar en de nasmaak ook . Verdunnen in water werkt niet , de werkzame stof is capsaicine en die lost niet op in water maar bind zich enkel aan vet of olie of andere stoffen die olie oplossen . Vandaar dat men ook altijd melk neemt om de hitte kwijt te raken na heet eten Als ik sambals of sauzen maak moet ik wel tussendoor proeven of ie wel heet genoeg wordt ,dus ja gewoon proeven Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted April 6, 2013 Dat dat een peper is lijkt me heel sterk , buiten kiemen is met dit weer praktisch onmogelijk in verband met de nacht vorst Ik ben benieuwd wat er uit komt , verder mooie planten hoor ! Goeie kweek dit seizoen Dat is geen peper, maar een wietplantje wat in de kou buiten is geboren En mijn pepers komen uit zaadjes van de plant die in die pot staat. Die is al lang dood. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zappie 0 Posted April 6, 2013 Morge, heb ik zitten zoeken waar het over de chili ging. Is dat dus in dit hoekje van forum Elmo de chili koning hier? Hier de vraag eens stellen; hoe kun je chili's het best met elkaar vergelijken door hoe te proeven? Want zo aan een hete chili knagen is te veel van het goede. Ik dacht al aan iets te verdunnen. beetje sap in theelepel water of iets. Gaat mij om de smaken te proeven later. gr, Zappie Das lastig , ik eet elke pepersoort die ik kweek rauw , ook de superhots , een klein stukje is genoeg en je neemt de smaak goed waar en de nasmaak ook . Verdunnen in water werkt niet , de werkzame stof is capsaicine en die lost niet op in water maar bind zich enkel aan vet of olie of andere stoffen die olie oplossen . Vandaar dat men ook altijd melk neemt om de hitte kwijt te raken na heet eten Als ik sambals of sauzen maak moet ik wel tussendoor proeven of ie wel heet genoeg wordt ,dus ja gewoon proeven duidelijke taal. Dan zal ik er een pak melk om te blussen bij houden met de proeverij gr, Zappie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rasta39 0 Posted April 7, 2013 Hallo iedereen Ik ben dus Rasta39, en ik ben zopas begonnen met mijn eerste kruiden/plantjes te kweken. Ik heb hier nog geen enkele ervaring mee. (dus het kan zijn dat ik noob-vragen stel ) Dit is wat ik zopas heb gezaaid: -melissekruid (melissa) -oregano (origanum) -peterselie (petroselinum) -basilicum -potje met wat uitprobeersels (erwten, boon en mais) De plantjes staan nu voor het raam, waar ze redelijk veel zon krijgen. Enkele vraagjes die ik heb: -Kan ik deze plantjes heel de tijd binnen kweken? -Is alleen zonlicht genoeg, of moet er een hulplamp komen? -Mag ik voor deze plantjes gewone potgrond nemen, of heb ik speciale voeding nodig? Groetjes Rasta39 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted April 7, 2013 filmpje van onze smaaktester Ton , dan weet je wat je kweekt Elmo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elmo2007 438 Posted April 7, 2013 (edited) die infinity word geadviseerd om met handschoenen aan te verwerken toch . hihi de planjtes staan in de uiteindelijke potten 30 liter bakken Kerintting , Bishops Crown, Infinity....... de kleintjes gaan morgen in de palmpotten tot ze groot genoeg zijn ik heb nog meer grote potten dus dat komt wel goed freakin lente !!!!!!!!!!!!! Edited April 8, 2013 by Elmo2007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rasta39 0 Posted April 8, 2013 Enkele vraagjes die ik heb: -Kan ik deze plantjes heel de tijd binnen kweken? -Is alleen zonlicht genoeg, of moet er een hulplamp komen? -Mag ik voor deze plantjes gewone potgrond nemen, of heb ik speciale voeding nodig? Groetjes Rasta39 Iemand die even wil antwoorden aub? Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted April 8, 2013 Beste Rasta39, dit is het Chilitopic en gaat over pepers kweken en het is niet de bedoeling, dat er vervuiling gaat komen, doordat jij een vraag zit te herhalen die niet in dit topic thuis hoort. Tevens, Gefeliciteerd, je bent lid geworden van Wietforum. Voordat je gaat posten gaarne aandacht voor het volgende: 1. Je bent akkoord gegaan met onze spelregels, maar heb je ze ook wel gelezen? Doe dat nu EERST. Bij het niet naleven van de regels kun je verwijderd worden van het forum. 2. Stel je DAARNA voor in de wie is wie sectie 3. Je zult ongetwijfeld vragen hebben. Maar de meeste zijn al gesteld. Zoals je gelezen hebt vragen we onze leden om EERST GOED te zoeken op het forum VOORDAT je een vraag stelt. Zoek ook de growguide na. 4. Iedere sectie heeft "sticky topics". Deze staan altijd bovenaan. Lees deze topics eerst door, hier staan de meest gestelde vragen in en aanwijzingen voor het gebruik van die sectie. Met name dat laatste is echt een vereiste. Kijk eens goed naar de zoekmogelijkheden, zoals alleen in de titel zoeken of het hele bericht, en alleen de berichten weer te geven waarin je zoekterm voorkomt of de topics. Bij zoeken naar een combinatie van meerdere woorden zet je een "+" voor elk woord, dus bij zoeken op "grote buds" tik je in "+grote +buds". Zie ook de help in het zoekscherm. Er is overigens ook een uitgebreide help beschikbaar. Uitgebreide beginnerstips en richtlijnen voor het gebruik van het forum zijn beschikbaar alsmede een overzichtstopic met een aantal belangrijke topics voor beginners Namens het mod-team bedankt en veel plezier! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted April 8, 2013 @ Rasta 39 Ik kweek enkel pepers dus zou het niet weten . Hier kan je beter terecht denk ik http://www.moestuinforum.nl/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rasta39 0 Posted April 9, 2013 ok, sorry voor de foutjes En nog eens bedankt Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted April 11, 2013 Jungle Update ; De tent is bijna leeg , wat er nu nog instaat moet daar blijven wegens geen ruimte meer . En de rest voor het raam :wall: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elmo2007 438 Posted April 11, 2013 wow een sea of green pepers maar wat een zee van groen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Schitzo 0 Posted April 12, 2013 (edited) Mijn Tasmaanse Habanero plantjes. Staan nu nog lekker onder de hpi, vandaag in verse aarde gegaan. Zodra de tent weer voor andere doeleinden gebruikt gaat worden gaan de pepers naar het raam. Eerste x dat ik pepers kweek dus ben benieuwd hoe het gaat lopen. Edited April 12, 2013 by Schitzo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elmo2007 438 Posted April 12, 2013 ik heb ook 1 Habanero tasmanian staat hier ergens tussen de grotere plantjes . red cayenne Goat`s Weed mooie soort dit Criolla Sella toch maar niet meer in de felle zon voorlopig, die gaan onder een afdak zondag word een mooie dag om alles weer buiten te zetten Quote Share this post Link to post Share on other sites
zappie 0 Posted April 12, 2013 Wat een leger peperplantjes joh. Kauw jij die ook zo'n hele hete peper? gr, Zappie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elmo2007 438 Posted April 12, 2013 Nee , heet eten ben ik niet zo van , zelfs van de zaden... ga ik al zweten Maar het kweken van plantjes is gewoon een hele leuke hobby dit jaar in potten en bakken : cannabis , bloemkooltjes , uien , radijsjes, 17 soorten pepers komkommers, tomaatjes, prei , bosuitjes, broccoli, druiven, thym, aardbeitjes en voor de kleur, zonnebloemen Quote Share this post Link to post Share on other sites
zappie 0 Posted April 12, 2013 (edited) Heb je die pepers alleen als sierplant? Of doe je ook wat met de peper vruchten? Ik heb nu 3 soorten, en voor het eerst dat ik pepers kweek. Verder nog 4 soorten paprika's. Eigen zaden uit vrucht zijn allen gekiemd ( 25 stuks. ) roma tomaten, uien, sla, aarbeien en citroen. Heerlijk uit eigen tuin of kas je verse groenten te plukken. Beter en gezonder kan niet. gr, Zappie Edited April 12, 2013 by zappie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Habanero 4 Posted April 12, 2013 Wat een leger peperplantjes joh. Kauw jij die ook zo'n hele hete peper? gr, Zappie hehehe je zal het niet geloven maar door het eten van de superhots krijg je een endorfine rush die zijn weerga niet kent . Na het eten van een stuk Infinity was ik een half uur onder de pannen , daarna heel gelukzalig , gewoon stoned . Hier een stukje erover , en daar hebben ze het nog maar over cayennes . http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=174906 Quote Share this post Link to post Share on other sites
zappie 0 Posted April 12, 2013 Aha, daarom. Weer wat geleerd. Mijn pa vroeger, knaagde stiekum muskaat noot. Wist ik ook niet dat je daar licht in je bol van werd, hij wel haha. Maar ok, toch waag ik het niet zo'n chili geheel rauw te kauwen, die vent in dat filmpje werd er niet goed van. gr, Zappie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elmo2007 438 Posted April 12, 2013 (edited) haha , ja dat is niet voor beginners die super hots .. met handschoenen verwerken. en veeg ook niet je hoofd af.. je staat in de brand !! de planten heb ik in eerste instantie voor de lol. en gewoon leuk om de verschillende soorten, vormen en kleuren van de pepers te zien groeien maar alles zelf opeten zal ik niet doen . zie wel .. eerst maar eens een beetje warmer worden , de plantjes laten groeien Edited April 12, 2013 by Elmo2007 Quote Share this post Link to post Share on other sites