Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

FoolOnTheHill

Enten, waarom doet niemand dit?

Recommended Posts

Ik weet zeker dat dit kan.

Neem de hardstgroeiend soort met grootste wortelgestel als gastvrouw.

Succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb het ook al succesvol gedaan. afgebroken stam, er weer op gezet, en groeide weer verder, wel bij zelfde plant.

 

Jo effe hersenspinsels die ik hier al eens bij had...

 

en op mannetjes hun stammetje ent je dan nog snel een vrouwlijke stek.... :lol: noodplan... maar die zal wel wat last krijgen in zijn hormoonhuishouding, is eigenlijk gewoon al 50 % man (wortel) en de rest er boven op vrouw :tu

 

mja als je 4 dikke struiken in een hok hebt, en elke struik is 100% één soortje, gewoon zoalw we het kennen, dan heb je wss 4 verschillende voedingsbehoefsten per struik nodig.

 

Als je nu 4 struiken hebt, allemaal met de zelfde onderstam en dan daar op elke struik nog een van elke soort even veel aandeel verschillende soorten op elke struik ent.... krijg je 4 soortne weed te oogsten, op 4 struiken die allemaal de zelfde voedingsbehoefte (ongeveer) moeten hebben?8 B)

mja, voordeel, sneller en gemakkelijker naar behoefste water en voeding geven aan alle planten.

 

wil hier wel een topic van volgen! Moet zelf nog is wat aant experimenteren gaan :lol:

 

hier valt nog leuk mee te spelen , experimenteren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yo tuinkaboutert

 

Bedankt voor reactie

Je hebt ook gezien datr het makkelijk kan. In welk stadium was de plan? Kwam er een knobbel op de wond?

Zoals ik al schreef, als je toch al zit te scroggen, met je dertienweken-plant dan heb je ook tijd en plek voor een entje hier of daar.

 

Ik zag in Japan een man die vier soorten sinasappelen aan één struik had groeien. En mijn opa had een pruimeboom met twee soorten aan een stam.

Hoe het uitpakt met de geslachten weet ik niet, maar als je alle mannelijke groeischeuten ook wegknipt, zou dit best eens kunnen werken. De hormonen die er mee te maken hebben zitten volgens mij toch in de groeischeut, niet in de stam. Maar je weet het nooit tot je het probeert. Je ongewenstre mannetje in de kliko dumpen kan altijd nog.

Sex-change operaties had ik nog niet aan gedacht, hooguit "Marijke Helwegen"-wiet.

 

Dus wegens plaatsgebrek (Don-der) en ongelukje (Tuinkabouter) is het al eens succesvol toegepast.

En er bljikt een behoefte aan iets degelijks, gezien de reactie uit Belgïe.

Wat mij benieuwd is of een minder productief, maar wel erg lekker soortje niet wat meer op zou kunnen brengen.

Het tomatenverhaal van Jopie wijst wel in die richting.

 

Ik ben al heel blij met alle reacties tot nu toe, en ben benieuwd wat er dit weekend nog los komt.

Ga zo door, enters.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mensen die hier meer over willen weten en dan specifiek over cannabis en niet over tomaten en bonen kunnen hun hart ophalen met het boek Marijuana Cultivator van Bill Drake. Ik heb het enige tijd geleden gelezen en zal proberen hier de hoofdzaken samen te vaten.

 

De beste man heeft zelf vele expirimenten gedaan en doet er verslag over in zijn boek. Enten is niet moeilijk en lijk idd veel op stekken. De voornaamste reden waarom het wordt gedaan is om mindere eigenschappen van een plant te compenseren met betere. Dit word veel toegepast door breeders.

 

Het is niet zo dat je een kruising kunt maken want de THC blijft hetzelfde, er zal geen interactie van psychoactieve stoffen tussen de 2 soorten zijn. Er is uitsluitend interactie in algemene plant eigenschappen.

 

Wat bijvoorbeeld wel kan: neem een soort die niet extreem veel THC produceert maar bijvoorbeeld wel een lekkere smaak heeft. Ent deze soort op een soort die wel veel thc produceert. Het resultaat dat aan de ent zal bloeien is dezelfde soort met dezelfde smaak de zelfde THC maar nu ineens met een veel hogere THC productie.

 

Je bent nu ook aan het breeden maar dan op een heel andere manier.

 

Ik lees in het topic dat mensen er wel iets in zien om als moeder meerdere soorten op 1 stam te laten groeien. Dit is ook volgens het boek goed mogelijk, maar ondanks dat enten niet moeilijk is heb je nu wel te maken met de moeilijkste toepassing er van. Het gaat vaak mis omdat vloeistof dragende weefsels kunnen mis-matchen. Het boek spreekt over een kans van slagen percentage van 1 op 3. Tevens zou er rekening moeten worden gehouden met een iets mindere potentie door de stress die het enten met zich meebrengt.

 

Na het enten kunnen nog bloot liggende wonden en de ent plek zelf worden ingesmeerd met petroleumgel. Dit schijnt een goede wondbehandelaar te zijn die ook de ent beschermt tegen infecties.

 

Enten van verschillende soorten op 1 plant kan het beste in diverse sessies gebeuren. 1 soort per sessie. Men dient 10 dagen te wachten alvorens een volgende sesie te starten. Dit is nodig omdat de plant 10 dagen nodig heeft om het evenwicht in de diverse hormonen aan te brengen. Is dit evenwicht aanwezig dan kan de volgende sessie worden gestart.

 

Als host plant kan het beste een plant worden genomen die tussen zijn 6de en 8ste oud week is. Er moet een stevige tak worden geselecteerd, eentje die zich duidelijk onderscheid van andere mindere takken. Deze tak dient te worden afgesneden op 2/3. Ter controle moet er op worden gelet dat de tak op dit punt niet hol is en het weefsel moet zacht en flexibel zijn. Er moet een driehoekvormige inkeping in de kop van deze tak worden gemaakt. De ent moet onderaan in een punt worden gesneden met twee platte kanten die passen in de driehoek, die is gemaakt in de kop van de host tak. De host tak moet iets dikker zijn dan de ent zelf.

 

Er is geen limiet aan hoeveel verschillende soorten er op 1 plant kunnen worden geent.

Een mislukte ent moet worden verwijderd en de wond moet worden gedicht met was.

Je kun een plek waar een ent is mislukt niet opnieuw gebruiken.

 

De kans van slagen kan worden vergroot door na het enten de hoofdtop eraf te choppen. De plant zal zijn energie nu meer op de zijtakken richten. Dit zal de ent tengoede komen.

 

Bovenstaande methode schijnt het beste te werken met cannabis op cannabis enten.

 

Voor mensen die interesse in het boek hebben, het isbn nummer is: 914171-53-4. Het is niet altijd een makkelijk boek om te lezen, soms nogal wetenschappelijk.

 

Ik heb eventueel nog een ander wetenschappelijk boek(Marjiuana Chemistry van Michael Starks) dat ook het enten behandeld maar dan veel minder uitgebreid(1 paragraaf). Dit boek heb ik echter in PDF. Belangstellenden PM me maar met een e-mail adres dan zullen we het u doen toekomen.

 

Hopende alle kweekjunks hier een plezier mee te hebben gedaan!

 

De groeten,

OGKush

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zie, nu begint het kwartje toch te vallen

 

Wederom dank voor de bijdrages.

@ ogkush: Ikkuh? Breeduh?

Een hoop van die dingen kloppen met wat ik al schreef maar nu hoor je het eens van een ander.

Uit dat boek heb ik het denk ik ook vandaan, en heb het toen gelijk geprobeerd. Ik las toen alles wat ik kon krijgen, er was nog geen forum.

Maar alles wat Bill Drake 30 jaar geleden kon, kunnen wij beter, dacht ik zo. Als ik een ouwe hippie als Drake zoiets hoor beweren, wil ik er meer van weten.

Bill had zeker ook maar 1 op 3 succes met stekken maken?

 

Het is inderdaad niet iets voor beginners, hoewel je daar ook natuurtalenten en "born loosers" onder kunt vinden.

 

Met de informatie die nu beschikbaar is moeten geinteresserden toch uit de voeten kunnen.

 

Nu nog met een experimentje proberen of een sexchange ook nog kan.

 

Fool

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Church: Graag gedaan!

 

Ben net even wezen scannen en photoshoppen, hier ook nog wat illustraties voor de liefhebber:

 

gallery_19176_6442_21780.jpg

 

Beetje onlogisch weergegeven, maar let er op dat stap A als laatste moet.

 

med_gallery_19176_6442_235.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi man, dat feurt de boel wat op bij gebrek aan pica's.

 

Je hebt Bill zeker ook om toestemming gevraagd. :lol:

 

Ik heb een autoflower experimentje lopen op de ruderalis-sectie, en als ze na het vijfde of zesde paar blaadjes nog niks doen, dan gaat hun toppen eruit, en zet ik er iets lekkers op, in het kader van de amateuristische wetenschapsbeoefening.

 

Voor wat betreft de eventuele positive effecten op de hoieveelheid (meer) THC, hangt het er denk ik van af hoeveel orrigineel blad er nog aan de gastvrouw zit.

Als het je om een resistente wortel te doen is, blijft er verder weinig over van de plant om de grondstoffen aan te maken die nodig zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@FoolOnTheHill: Dat boek is zo oud dat ik me afvraag of bill nog wel toestemming kan geven.

 

Las idd net je ghambia ryder topic. Ben benieuwd. Ben ook wel benieuwd hoe een plant kan gaan bloeien door slechts de aanwezigheid van een AF soortje. Sommige sativas zijn nogal herma gevoelig zeker als ze uit de zuid oost hoek van azie komen. Zou dit niet een logischer verklaring kunnen zijn? Het zou natuurlijk wel geweldig zijn als je perongeluk op een ghambia ryder bent gestuit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaja, de ruderalis-fans hopen dat mijn experiment daar slaagt, en de volgers van dit topic hopen dat ik ze allemaal opoffer aan de wetenschap.

We laten moeder natuur maar even zijn werk doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op een buitenlands forum las ik het volgende:

 

Humulus [hops] and Cannabis are the only two genera in the family Cannabinaceae and there are many similarities between hemp (Cannabissativa) and the cultivated hop. The nettle family is also rather less closely related being in the same order, the Urticales. It is possible to produce viable grafts between hops and hemp and it is reported that pollination of hops by hemp, annual nettle (Urtica urens) or perennial nettle (Urtica dioica) stimulates cone development but only abortive embryos are produced. It was reported by Warmke and Davidson (1944) that hop scions grafted onto Cannabis stocks produced cannabinoid resins and this led to interest in the technique as a means of producing such material while avoiding legal restrictions.

 

Terwijl ik dacht dat dat nou net niet kon, THC maken met Hop.

Die Warmke en Davidson hadden het goed bekeken, lekker met wiet prutsen in plaats van vechten in de oorlog.

 

Ik had nog niet eerder gegoogled, iedereen die het wil doen, Enten = Grafting in het engels, dus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dit komt uit men cursus, DB

 

groene groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor je illustratie, blackbut.

 

Ik vond op het internet een entertje, met foto,s en al, maar hij deed het pastic zakje alleen om de wond, niet om het ent stekje, dus ze verdroogden jammerlijk bij hem.

 

Het is als een stek die meedrinkt met een andere plant. Vind zij het sapje lekker(der). dan zit je goed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bb: foto's roteren vóór je ze upload. Bovendien kopieer je de verkeerde link! Derde link rechts van het plaatje nemen (hersteld reeds)

Share this post


Link to post
Share on other sites

het is leesbaar, ok thank's

 

groene groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als host plant kan het beste een plant worden genomen die tussen zijn 6de en 8ste oud week is

maar als de ent er op zit mag hij 10 dagen geen direct licht hebben doe je er nog een ent op weer geen 10 dagen direct licht

krijgt de plant dan al geen gigantische dosis stres te voorduuren?

GR Ray

Share this post


Link to post
Share on other sites

Werkt ook onder licht hoor.. Destijds kweekte ik onder tl en dat ging prima. De ent voorbereiden als een stek en 50% sloeg gewoon aan. Schuine kant en afgezwagteld met lint.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt mannen.

 

Jopie, bedank voor de clip, ziet er simpel uit, daar houd ik van. En de eerste pica op dit topic, dat geeft het wat kleur.

 

Don-der, bedankt dat je een tipje van de sluier hebt opgelicht. 50% raak, dan ben je beter dan Bill Drake!

 

Ray, je kan ook meerdere entenjes tegelijk op een grote gastvrouw plaatsen. de ent zelf kan niet zo goed tegen fel licht ( net als een stek zonder wortels, die zet je ook niet direct vol onder de VSA), maar tl-licht gaat best, en een plactic zakje om de ent beschermt niet alleen tegen verdroging maar dempt ook nog het licht voor een deel. Hennep is een taai onkruid en kan tegen een stootje.

 

Op een forumbericht uit 2002 gebruikte iemand de term fruitsalad-plant, voor een wietje met verschillende topjes eraan. Die houden we er in.

 

Heeft al iemand het mes in durven zetten?

 

Fool.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hier even de tekst van black bud maar omgedraaid :lol:

gallery_15404_4441_45678.jpg

gallery_15404_4441_72470.jpg

leest makkelijker en is beter voor de nek

thanks voor de afbeeldingen en info bb ge brengt mij op ideeen :lol:

groeten db

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi DB,

 

3 andere mensen konden dit niet :lol:

even goed zetten die pagina's

zo was de bedoeling

 

groene groeten

Blackbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blackbut.,

Je kunt nu zelf de foute foto's verwijderen.

Dat kun je toch wel?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ blackbut ik heb gewoon eerst die afbeelding gekopieerd naar mijn pc en dan open gedaan met windows media player en daarmee kan je die dan draaien.

groeten db

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry ik kom uit de tijdperk dat er alleen kaarsen waren

geen electriciteit ;) :tu B) :lol:

 

groene groeten

Blackbut

ps ben blij dat ik al kan posten :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: :lol:

seg ma zou da enten nog werken in de bloei?

ik zou dat dan eens willen proberen van een takje van men sw op een anesthesia zetten.

maar zou da nu nog gaan ?

groeten db

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...