Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
parve

Aggregaat

Recommended Posts

hi fellas

 

weet dat hier al vaker over gesproken is en heb het forum al wat doorgespit hier over maar kom toch tot de conclusie dat dit vaker gebruikt word door de grotere kwekers en die zitten niet op dit forum.

Ben al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van een super hok van ongeveer 10x 600 watt lampen plus overige apperatuur. Dit heeft geleid naar oplossingen voor alle mogelijk heden die er voor kunnen zorgen dat een hok kan worden gepakt omdat ik al een keer 26000 euro heb moeten terug betalen(gelukkig niets uitgegeven wat ik aan dat hok verdiend hebt dus kon het makkelijk terug betalen aan de staat maar moet wel eerlijk zeggen dat ze redelijk goed bij de opbrengst zaten dus ook niet er van over gehouden). Aangezien ik mijn tijd beter kan gebruiken dan in het beklaagde bankje van de rechtbank te zitten en geld te moeten terug betalen blijft er een factor over die moet worden overwonnen en dat is stroom. En zoals BBB zegt dat hij gewoon betaald ben ik van mening dat dit niet werkt tenzij je grof gaat inversteren in een bedrijfspand met krachtstroom enzo en wat zeker geen garantie geeft dat ze langs zullen komen. Dus kom ik weer terug op het plaatje aggregaat.

 

Mijn vraag is dus heeft iemand hier ervaring mee? Welke zou hier voor geschikt zijn en heeft iemand wel eens berekeningen gemaakt ten opzichte van de kosten hiervan. En of het uberhaupt wel mogelijk is om hier stabiel mee te kunnen draaien. Hoe zit het met rode diesel is dit makkelijk verkrijgbaar? Is het erg gevaarllijk om bijvoorbeel een tank met diesel in je huis te zetten van 100 liter buffer. Ik heb ook gehoord dat ze nogal onderhouds gevoelig zijn, wat is hier van waar en is er een specialist voor nodig om dit te doen. Is het mogelijk om met storingen over te switchen tijdelijk naar het normale stroom netwerk? Het lijkt mij namelijk niet echt slim om de eerste beste winkel binnen te lopen en vragen te gaan stellen hier over deze gasten zullen namelijk snel genoeg door hebben waar het voor dient wat opzich ook weer een risico vormt.

 

Voor de mensen die meteen na dit te lezen al beginnen te klagen '' Ja maar dit is geen hobby meer! '' Ik ben uit financiele redenen zonder kennis ooit eens begonnen met kweken en vond het zo leuk dat ik vervolgens jaren met kleine hokjes heb gedraaid en nu begint het een beetje te kriebelen en voldoen kleine hokjes niet meer vandaar ook de drijfveer om eens te kijken of het mogelijk is een groter hok neer te zetten zonder een hoog risico gehalte. En iedereen eens te laten zien dat je ook hokken kan neer zetten die wat groter zijn en veilig zonder risico.

 

Mocht het zo zijn dat jullie vinden dat dit soort topics ongepast zijn laat het me effe weten dan verwijder ik het of vraag ik de admin/mod dit voor me te doen. Ik ben tenslotte fan van dit forum en wil niet dat het in het gedrang komt door de verkeerde topics.

 

Stroom stelen of meters terug draaien is voor mij geen optie.

 

suggesties van harte welkom ik hoor het wel.

 

groetjes parve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Parve,

 

Kan op 1 vraag antwoord geven en dat is het verbruik van een aggregaat.

Het is misschien duurder in aanschaf en hij verbruikt ook veel, maar je hebt wel je eigen stroom

dus je schakelt dar een hele belangrijke (risico) factor uit.

 

 

 

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een diesel aggregaat is eigenlijk geen optie, omdat je stees zult moeten bijtanken.

Bij de grotere vermogens, zul je zelfs "bijna"dagelijks moeten bijvullen!!!

 

Ook het daadwerkelijk tanken, vervoeren, ophalen,...geeft veel logistieke problemen ideeen zoals: je auto vol laden met jerrycans, of een grote tank op een aanhanger

zijn geen optie.

 

Een gasgenerator loopt normaal op lpg,....maar kan ook op aardgas draaien B)

De voordelen zijn groot: Zo kun je een vaste aansluiting op de agregaat maken, en hoeft je dus niet te "tanken".

 

Koop altijd een watergekoelde versie, deze zijn stukken stiller en evt. nog extra te isoleren, wat bij een lucht gekoelde niet kan.

 

Let wel, je zult altijd duurder uitkomen per opgebrachte watt, maar bent niet traceerbaar door de electriciteits maatschappij.

 

Je zult een behoorlijke ingang moeten hebben op de begane grond, want een beetje agregaat krijg jij niet door je voordeur, en takel je ook niet eventjes omhoog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

heya

 

Ok duidelijk vehaal BBB maar zover was ik ook al gekomen, gas aggregaat zou inderdaad een optie kunnen zijn maar dan zit je weer met een hoog gasverbruik.

Qua grootte van het aggregaat valt het wel mee, ik heb niet een 50 Kva generator nodig ofzo ongeveer 7-8 kva moet wel voldoende zijn. Maar mijn vraag zit hem

eigenlijk een beetje in de specificaties van deze dingen. Komt dit ook overeen als je er mee in het echie draait? Kijk als het zo zou moeten zijn dat ik iedere week 2x

naar de benzinepomp moet rijden om een jerrycan van 50 L te vullen vindt ik dat niet echt een probleem. Ik zou zelfs eventueel een aparte tank kunnen maken waar

uit ik met de pomp van het aggregaat de diesel rechtstreeks uit een veel groter vat kan pompen. En als ik zo het zelf een beetje bereken met gewone diesel dus niet

eens rode diesel kom ik met de specs van zo'n aggregaat wel op een redelijk bedrag uit qua kosten per oost. Is dan natuurlijk wel wat hoger dan als je gewoon de

stroom betaald maar daar krijg je dan ook enige voordelen voor terug.

 

Maar aan de reacties te zien zijn er dus niet echt veel mensen die hier iets over weten of hier uberhaupt over na zitten te denken.

Hoor het wel als er nog reacties zijn.

 

groetjes parve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hay Parve

 

Ik denk dat het niet echt een optie is in een woonhuis.

 

Even de nadelen die ik zo kan verzinnen:

 

- veel geluid(overlast)

- uitlaatgassen

- veel brandstof

- kleine tankinhoud

- storings gevoelig

- onderhoud gevoelig

- meer stress

 

Het Super grote voordeel is natuurlijk dat je je eigen stroom voorziet, maar dat is bijna niet mogelijk denk ik in woonhuis.

 

Mocht je het nou wel doen, zie ik hier op het forum daar zeer graag een verslag van.

 

Succes verder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het feit dat je je eigen stroom op wilt wekken en tegen diefstal van stroom bent lijkt mij reden genoeg om zinloze klaar reacties van anderen voor te zijn! Ik denk dat je vooral moet kijken naar de hoeveelheid stroom die je aggegraat op moet gaan wekken en daar een passend exemplaar voor zoeken. Er zullen vele merken zijn, maar kijk bijvoorbeeld eens welke ze bij Boels verhuren of Aggreko. Begin eens een praatje met 1 van hun chauffeurs over die dingen en dan kom je onopvallend al een hoop te weten denk ik....

En rode diesel is bijh enkele pompen gewoon verkrijgbaar, maar hoe krijg je dat onopvallend op je lokatie? Als dat geen probleem is kun je het zoveel tanken als je maar wilt.

 

Grtz Underground.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingraven.. B)

 

Qua grootte van het aggregaat valt het wel mee, ik heb niet een 50 Kva generator nodig ofzo ongeveer 7-8 kva moet wel voldoende zijn.

 

Voorbeeldje:

 

12x600w=7200w

 

Aggregaten: CosF 0,8

kVA x 0,8 = kW

kW / 0,8 = kVA

Bijvoorbeeld: 7200w

 

7200/0,8=9000 VA, dus 9,0 kVA

 

BBB je mag me voor deze keer weer corrigeren mocht ik iets niet goed hebben..

 

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nomar, Je trekt bij het opstarten natuurlijk wel even iets meer dan 7200watt. B)

 

@Parve, Je kunt geen 10x600watt op 7kva aggregaat zetten.

Je zult de aggregaat DAGELIJKS, 1x of mischien zelfs 2x (18/6 cyclus) moeten bijvullen !! en niet per week !

 

Google maar eens op een aggregaat, die continu ! meer dan 7000watt moet leveren, en kijk even naar het verbruik per uur, en tank inhoud. :)

Kijk ook even wat zoiets weegt B) , die til jij de trap niet meer op !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maak ik weer dezelfde fout he B) ,pff die VSA's ook,heb het nu opgeschreven, een ezel stoot zich geen 2 keer... (maak er 3 van) B)

 

Nomar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikzelf werk bij een machine verhuurbedrijf(zal niet zeggen welke ivm problemen die daardoor zouden kunnen optreden op me werk e.d.).

Ik verhuur VEEEEEEEL aggregaten.

 

Het is echt geen oplossing om zo'n ding in je huis te hebben, al helemaal niet om hem dagelijks te gebruiken voor langere tijd. De stankoverlast die jij krijgt en eventueel je buren is na een tijdje gewoon niet meer te doen. Het is ook echt niet gezond om zo'n ding in je huis te hebben(uitlaatgassen). Je zal hem wel wekelijks(het liefst) moeten nakijken. Dat is een vrij lastige klus (als je leek bent).

Ik heb even opgezocht de specs van een mobiele aggregaat bij ons.

 

vermogen (kVA) 35

nominale stroomsterke (A) 49

aansluitingen 1 x 230 V, 1 x 32 A /1 x 16 A C.E.E., 1 x klemmenstrook

verbruik (l/uur) 6,3

tankinhoud (l) 100

afmetingen (cm) 208 x 95 x 116

gewicht (kg) 1.05

brandstof dieselolie

 

HTH

Share this post


Link to post
Share on other sites

danmm daar ga je al ....

 

tog beter zoeken naar een industrie terreintje lijkt mij ....

 

waar je trouwens niet aan ontkomt met 10x 600 watt ( dit hoort niet in woonwijken ) maar das een persoonlijke mening

 

greetzzz masteryero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien overstappen naar zonnepanelen? B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Het is ook echt niet gezond om zo'n ding in je huis te hebben(uitlaatgassen).

De uitlaatgassen kun je naar buiten sturen/leggen,.....maar het geluid wordt echter lastiger.

 

Misschien overstappen naar zonnepanelen? B)

Dat heeft nog minder kans van slagen dan een aggregaat B) :)

 

 

Enigste optie is een gas of stoom aggregaat,.... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
danmm daar ga je al ....

 

tog beter zoeken naar een industrie terreintje lijkt mij ....

 

waar je trouwens niet aan ontkomt met 10x 600 watt ( dit hoort niet in woonwijken ) maar das een persoonlijke mening

 

greetzzz masteryero

 

Ben het met @masteryero eens. 10x600W is veel voor een woning, of je zou maar 1x per jaar daar moeten kweken.

Er is genoeg te huur op industrieterreinen. Koop een 2de hands koelcel voor een paar honderd euries, bouw die in je ruimte, en je bent een "koelhuis voor vlees-opslag voor een grote slagerij-keten"

Dan is het lawaai van een aggregaat "de koel-unit van je koelcel".

Je zet je aggregaat in een kleine cel van 1x2 meter, en die is goed gedempt!

Draaien maar!

Je auto nog ff aanpassen, grijs kenteken met een verrotte koel-unit op dak, witte overall aan, en gaan!

Dichte aanhanger (vleesvervoer)hehe, en daar een m³-bak inzetten voor de diesel. Niemand toelaten in je hal i.v.m.

bacteriën etc. Geen haan die jou gaat verdenken.

Goh.....kan dit zelf ook wel eens gaan doen, B)

 

Het is maar een idee, B)

 

green-lady

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik hoor hier dingen als isoleren en ingraven, maar let er wel op dat waar verbranding is zuurstof aanwezig moet zijn om onvolledige verbranding en CO-vergiftiging te voorkomen.

 

Laatst is er ook een groep mensen met koolstofmono-oxide vergiftigd (met een aantal doden) door toedoen van een kweker met een aggregaat omdat z'n elektriciteit was afgesloten door diefstal. Hij had hem in een ongeventileerde kelder staan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uiteraard dien je rekening te houden met zuurstof-aanvoer (passief of actief) en uiteraard moet

je een goede uitlaat hebben van de ruimte waar hij in staat.

 

Veiligheid boven alles!!!

Goede aanvulling LordQuas! B)

 

green-lady

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan je die gassen niet door een koolstof filter of iets dergelijks laten lopen om de geur tegen te gaan. En wat me het probleem lijkt bij een gas aggregaat is dat het dan nog steeds aantoonbaar is dat je gas heel veel gas verbruikt. Dus dan kunnen ze wel een indicatie krijgen van hoelang je daar kweekt. En vraagt de gas leverancier zich ook niet af wat je met al dat gas doet? Straks denken ze dat je een lek hebt ofzo?

 

P.s. En je hebt ook kleinere gas aggregaten zoals voor een camper...

Share this post


Link to post
Share on other sites
een indicatie krijgen van hoelang je daar kweekt.

 

Daar hebben ze wel andere manieren voor dan je gas en electra verbruik B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afgelegen wonen, losse gastank en moet je kijken hoe blij die maatschappij is die jouw gas levert. Die boeit 't niet zolang ie maar gas verkoopt!

Gegroet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
De uitlaatgassen kun je naar buiten sturen/leggen,.....maar het geluid wordt echter lastiger.

 

Indien je geen Aspen brandstof neemt(dat spul is net water), zal de stank wel erg zijn hoor, dus ook voor je buren(mocht je die hebben).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wel een TOP TOPIC :P

 

Ben zelf ook al een hele tijd aan het kijken naar een andere oplossing dan stroom van de leverancier ...

 

Ik heb eens gezien dat er een machine is die energie opwekt door een bepaalde gel of waterstof ..

 

Volgens mij in de catalogus van Conrad 2006 ( weet het niet meer zeker)!

Nu niets meer over te vinden! En zonnepanelen is geen optie ....

Leg de hele straat maar vol met die dingen om 1 lamp te laten draaien ;)

 

Kom op allemaal mede kwekers met jullie creativiteit :smoke

 

Greets G4A :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rode diesel oftewel gasolie(een naam die er tegenwoordig voor wordt gebruikt als misleiding om mensen van verkeerde ideeen af te helpen wanneer ze naar het naamplaatje staren bij de pomp) is verkrijgbaar bij de onbemande pompen(althans hier in mijn omgeving). Met andere woorden, je zult je pinpas moeten gebruiken. Er word dan dus op jouw naam geregistreerd dat jij nogal wat rode diesel gebruikt. Ik denk wanneer je particulier bent en geen boer o.i.d. dat je hier wel eens rekening mee zou moeten houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

oke,, niet moeilijk doen neem een 20 kva aggregaat (heb je altijd zat en belast je dat ding niet echt), plus de meeste proffessionele dingen hebben al een dagtank van 200 liter,,

 

Neem echt wel een stille (fluister) aggregaat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Natuurlijk moet je een gasagregaat nemen.

Ik zou de uitlaatgassen via een schoorsteen afvoeren.

Mensen herkennen die geur toch niet als kwekerij en de wind(en daar hebben we genoeg van in Nederland)drijft het vlug af.

Geluidsisolatie kan je versterken door een extra kist er om heen te bouwen met isolatielaag.(let er wel voor op dat je de luchtinlaat niet afsluit)

Je gebruikt het gewone stroomnet als back-up systeem.

Eventueel als je teveel lampen hebt hangen voor het gewone stroomnetwerk laat je in gevan van

storing met de agregaat alleen de randapparatuur draaien.(afzuigers,voedingscomputer,ventilatoren).

Eventueel in geval met storing maar de helft van de lampen via het stroomnet laten branden en dan om en om laten schakelen.

Er zijn meerdere adressen in Nederland waar je een schakelkast kan laten maken die deze mogelijkheden hebben.

Ook andersom is dit systeem interesant want als dan de stroom uitvalt neemt de agregaat het over.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...