Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

whazzup

Editorial: Bedrocan - Mediwiet Van Groningse Bodem

Recommended Posts

In de komende EssensiE een uitgebreide reportage van het bezoek dat ik samen met Keesthemad bracht aan Bedrocan. We spraken daar met Tjalling Erkelens, directeur van Bedrocan, een kregen een uitgebreide rondleiding door de kwekerij.

 

Om dit soort informatie breed beschikbaar te maken team ik met het tijdschrift EssensiE. In een blad heb je niet zoveel mogelijkheden om veel foto's te plaatsen en bovendien kun je natuurlijk veel moeilijker vragen stellen. Vandaar dat de combi in onze ogen een hele goede is.

 

De bedoeling is om in ieder geval iedere maand een artikel met de Essensie te delen. EDIT De EssensiE is inmiddels uit, het volledige artikel en alle foto's artikel vind in dit topic iets verder op.

 

In het eerste artikel pakken we gelijk breed ui in EssensiE: er zijn maar liefst 4 pagina's gereserveerd voor de Bedrocan reportage. Uiteraard met veel kweekdetails en foto's, die ook allemaal hier gepubliceerd zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goeie aktie

Wat is Bedrocan ?

Voor hen die het niet weten ,zoals ik

 

Buble

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://www.bedrocan.nl zegt denk ik wel genoeg. Daar komt de officiële medicinale cannabis vandaan die door de apotheken verstrekt wordt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google is je vriend ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed werk Whazzup!

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

op hun site hebben ze over verschillende producten

 

maar welke wiet is dat of kan je dat nog niet verklappen

Share this post


Link to post
Share on other sites

:wacko:

:lol:

;)

:(

 

Ik heb een sterk vermoeden wbt 1 soort,maar ik weet zeker dat het een mooi en informatief verslag zal zijn. :P

 

Grtz. Aad

Share this post


Link to post
Share on other sites

High whazzup.

 

Interesant

Ben ook wel benieuwd naar wat voor soortjes ze gebruiken voor de bedrocan hihi.

Dus ze hebben er ook zaden van toch?

Die essensie ga ik zeker halen .

 

Gr knutsel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jullie kunnen niet zo goed lezen he... Knutsel, jij hebt het zeker al gerookt op de meeting, en een aantal anderen ook. Het is Jack Herer!

 

HIER het betreffende topic

 

Jullie zijn dus zonder het te weten onderdeel geweest van een geheim redactioneel experiment...

 

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb die wiet een half jaar gerookt smaak goed werking is prima wel erg duur.

 

 

 

GR>LULLO ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tja, in het artikel kun je ook lezen waarom dat zo is, dat ligt zeker niet aan de kweker. In de Groningse cannabis apotheek kost exact dezelfde Jack Herer € 6,50 per gram!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey whazzup :D leuk dat het in de essencie komt :dope: helaas ik kan in mijn buurt helemaal niet aan een essencie komen :P is er iemand die me deze aflevering wilt sturen ???

 

tsjaa en 6,50 voor jack herrer ik teken er graag voor hoor :P hier in de burt was het 9 euro voor het laatst meen ik

 

 

greetzzz masteryero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoals beloofd dames en heren, de uitgebreide versie.

Bedrocan: Mediwiet van Groningse bodem

 

In Veendam staat achter een woonhuis een grote onopvallende loods. Als je het niet zou weten dan rijd je de firma Bedrocan zo maar voorbij. En dat vindt Tjalling Erkelens, directeur van Bedrocan, prima zo. Hij zit als legale kweker niet te wachten op al te veel ongewenste aandacht. Dat hebben Tjalling en de meeste kwekers in ieder geval gemeen.

 

gallery_5211_6199_95298.jpg

Tjalling Erkelens

 

Voor de rest is er een wereld van verschil. Natuurlijk omdat Bedrocan het enige bedrijf in Nederland is dat op legale wijze wiet mag kweken voor medicinale verstrekking. Terwijl de hobbykweker het bestaan van zijn kwekerij liever niet aan de grote klok hangt geeft Tjalling rondleidingen voor buurtbewoners, cameraploegen uit binnen- en buitenland, wetenschappers en overige geïnteresseerden, zoals wij. Nadat het alarm is uitgezet volgen we Tjalling naar binnen. In de ontvangstruimte staat een Volcano vaporizer. Een poster van een bloeiende cannabis plant hangt aan de muur. Tjalling is een vriendelijke, zeer openhartige Groninger met hart voor het plantje.

 

We vallen gelijk maar met de deur in huis. Hoe word je “erkend” kweker? Kortom, hoe is het zo gekomen?

“We zijn afkomstig uit de tuinbouw. We teelden vanaf de jaren ’80 witlof en kruiden in daglichtloze teelt. Daar zijn we pioniers in. Zelf rookte ik ook wel eens een jointje maar echt professioneel gingen we pas met cannabis van start begin jaren ’90. We kweekten de zaden voor Sensi Seed banks. De Jack Herer die we toen gekweekt hebben (red: nog steeds in het Sensi Seeds assortiment) is nu de officiële Bedrocan medicinale cannabis. Maar vanaf ’98 werd ook de teelt van zaden verboden. We moesten er dus meer stoppen want het was altijd onze intentie geweest om deze onderneming legaal, bedrijfsmatig aan te pakken.

 

In 2000 besloten we te gaan voor een licentie voor de kweek van medicinale cannabis. Dat had heel wat voeten in aarde. Ten eerste moesten we voldoen aan de opiumwet. Deze stelt onder andere strenge beveiligingseisen aan de bedrijfsruimte. Daarna konden we op basis van die verstrekte vergunning, een tweede vergunning aanvragen voor onderzoek en experimentele kweek. Die kregen we in 2002 voor de termijn van een jaar. Zo konden we testen en begin 2003 leverden we onze laatste samples in. Het gaat er bij medicinale cannabis namelijk om dat je een constante kwaliteit levert, anders weten de doctoren niet hoeveel ze moeten voorschrijven. Samen met James Burtons bedrijf (red: SIMM Stichting Institute of Medicinal Marijuana) werden we geselecteerd om officieel toeleverancier te worden, en kregen we een vergunning. “

 

De eerste “mediwiet” kwam pas 1 september 2003 in de apotheek terecht. Wat hebben jullie in de tussentijd gedaan?

“Allereerst veel ingeteerd op ons bedrijfsvermogen. De prognose van het BMC (red: Bureau Medicinale Cannabis) was een jaarafzet van ongeveer 600 kg per jaar in 3 jaar tijd. De kans op vergoeding via de ziektekosten werd ingeschat op 70-80% Wij konden 200 kilo per jaar leveren, James 400. Ongelofelijk maar waar is dat de adviescommissie van de bond van zorgverzekeraars - ondanks alle positieve wetenschappelijke aanbevelingen – advies uitbracht tégen vergoeding via de ziektekostenverzekering . De vraag bleek (mede daardoor) veel lager dan de prognose van het BMC, zo rond de 100 kg. Tot en met 2006 ging dat zelfs nog omlaag. We kwamen dus bij lange na niet aan onze productie, de prijs was mede daardoor te hoog en het bracht ons in grote problemen. Het in de publiciteit brengen van de problemen heeft James Burton helaas uiteindelijk in 2005 de das om gedaan: zijn vergunning werd ingetrokken.

 

In 2006 werd de nieuwe wet zorgverzekering van kracht. De vergoedingstatus van de medicinale cannabis is bij een aantal zorgverzekeraars veranderd. De beslissing om medicinale cannabis te vergoeden ligt echter op dit moment nog steeds bij de zorgverzekeraar. Gelukkig zitten we vanaf 2006 in een opgaande lijn en inmiddels is er ook belangstelling uit het buitenland. We leveren al aan Italië en ook Canada heeft belangstelling getoond.“

 

gallery_5211_6199_118351.jpg

Groene stroom bij Bedrocan

 

Bureau voor Medicinale Cannabis

Het BMC is een van de units van het agentschap Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg, dat deel uitmaakt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Bureau heeft het monopolie op de levering van medicinale cannabis aan apotheken en op de import en export. Tevens behandelt BMC de aanvragen voor opiumontheffingen voor cannabis en cannabishars.

 

Het BMC levert de volgende producten en diensten:

• Medicinale cannabis

• Binnen Nederland aan apotheken, apotheekhoudende artsen en dierenartsen

• Aan instellingen en instanties in andere landen indien de autoriteiten van die landen daarmee instemmen.

• (Medicinale) cannabis ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek

• In- en uitvoer van cannabis en cannabishars

• Opiumontheffingen voor cannabis en cannabishars

(bron: www.cannabisbureau.nl)

 

Maar medicinale cannabis is toch veel te duur?

Niet als het aan ons ligt. Je kunt begrijpen dat we op volle capaciteit veel goedkoper kunnen leveren dan met de 25% capaciteit die we nu benutten. Onze productiecapaciteit is op dit moment 400 kg per jaar, maar we leveren maar 100 kg. Er zijn gewoon staffels voor afgesproken. Omdat onze wiet in de apotheek terecht komt, moet deze absoluut vrij zijn van schimmels, schimmelsporen en overige eventuele ziekteverwekkers. Daarom wordt deze eerst getest bij farmaceutisch laboratorium Farmalyse en daarna bij Isotron gamma bestraald en bij Fagron verpakt in potjes van 5 gram. Dat werkt kostenverhogend. Maar bovendien verrekent het BMC haar eigen kosten in de wietprijs en dat is eigenlijk een vreemde situatie. Vergelijk het met een agent die je een bekeuring uitschrijft van 35 euro omdat je te hard hebt gereden en daarna nog een rekening geeft van 175 euro omdat hij een kwartier met je is bezig geweest en de politieauto ook geld kost. Om je een idee te geven. We mogen van het BMC in bulk leveren aan de cannabis apotheek in Groningen. En daar kost deze zelfde Bedrocan 6,5 euro per gram. Voor een wiet met een gegarandeerd THC percentage van 18-20% is dat (zeker voor coffeeshop begrippen) al helemaal geen slechte prijs. We hebben ons erg hard gemaakt om deze apotheek op poten te krijgen, en met het BMC afspraken kunnen maken over het leveren van onze cannabis aan deze apotheek voor een redelijke prijs. Maar het kan dus nog aanmerkelijk goedkoper als het aan ons ligt.”

Over Medicinale Cannabis

Bedrocan levert drie soorten medicinale cannabis:

Bedrocan (Jack Herer) – 18% delta 9 THC

Bedrobinol (Jack Herer x Afghaan) 12% delta 9 THC

Bediol (bedrijfsgeheim) 6% delta9 THC / 7% CBD (granulaat voor eenvoudige dosering)

Jack Herer is overigens een gestabiliseerde F2 ((NL #5 / Skunk #1) / C1) x Haze, zoals voor Sensi Seeds is ontwikkeld.

 

Delta 9 Tetahydrocannabinol en Cannabidiol

De belangrijkste werkzame stoffen in cannabis die wij tot nu toe kennen zijn delta 9 THC en Cannabidiol (CBD). Delta 9 THC wordt ook wel Dronabinol genoemd. In Amerika en Duitsland wordt synthetische Dronabinol verstrekt in capsules met sesamolie als drager (THC is niet in water oplosbaar) onder de merknaam Marinol, maar de effecten zijn toch anders dan bij het gebruik van de pure plant, die meer dan 60 verschillende cannabinoïden bevat. Het meeste onderzoek is echter gedaan naar delta 9 THC en CBD. Algemeen worden de volgende eigenschappen toegeschreven aan delta 9 THC en CBD:

 

THC

• Pijnstillend, met name bij zenuwpijnen (Neuropatische pijn)

• Remmen van spasticiteit

• Reducerend voor oogbaldruk bij glaucoma

• Voorkomen / remmen van Alzheimer

• Bestrijding van misselijkheid

• Opwekken van eetlust

• Ontstekingsremmend door metaboliet 11-Hydroxy-Δ9-tetrahydrocannabinol (wordt in het lichaam aangemaakt als reactie op de THC)

 

CBD

• Positief effect op het immuunsysteem

• Ontstekingsremmend

 

Wat vinden de bewoners van Veendam van de vestiging van een “hennepkwekerij” in hun midden?

“We geven regelmatig rondleidingen, ook aan omwonenden. Als we laten zien dat we als bedrijf, volgens uiterst strikte regels, bezig zijn met het kweken van een medicinaal gebruikte plant heeft niemand daar enig probleem mee, integendeel zelfs. Alle handelingen in het verwerkingsgedeelte van het bedrijf voldoen aan de Europese GAP-eisen (Good Agriculture Practice). We maken een goed, schoon en veilig product zonder bestrijdingsmiddelen. Uiteraard krijgen we ook veel binnenlandse en buitenlandse verzoeken van cameraploegen. Maar vaak is het ze alleen maar om het plaatje te doen. Zo stond de BBC ook eens op de stoep in verband met de zogenaamde “killer skunk” (red: Skunk is in Engeland de algemene benaming van sterke indoor gekweekte wiet) die zoveel problemen zou veroorzaken. Onzin natuurlijk. Van sterke wiet heb je alleen minder nodig.”

 

Bedrocan in cijfers :

  • 1 voorgroei ruimte, 3 afbloeiruimtes (waarvan 2 in gebruik)

  • Huidige productiecapaciteit: 400 kg op jaarbasis

  • Daglichtloze teelt, 126 x 230 V 600 W Philips Greenpower lampen

  • Armaturen: Hortilux, magnetische VSA (de warmteproductie kan goed gebruikt worden)

  • Verbruik: 230.000 kWh per jaar

  • Vervanging lampen na: 10.000 uur

  • Vervanging armaturen na: 20.000 uur

  • 4 werknemers vast in dienst, waarvan 1 part-time

  • Knippen wordt gedaan door vaste oproepkrachten

 

Rondleiding

Natuurlijk staan we te popelen om een kijkje te nemen in de kweekruimtes. Maar dat zal niet gaan zonder een steriele overall en overschoenen aan te trekken. De eisen die gesteld worden aan kweek van farmaceutische producten zijn nu eenmaal streng. Daarna mogen we over het bankje heenstappen en komen we in een centrale gang terecht. Aan de linkerkant bevinden zich de inpakruimte en kluis, verwerkingsruimte en drogerij, aan de rechterkant is het grootste gedeelte van het complex dat bestaat uit een centrale luchtbehandelingsruimte en 4 kweekcellen.

gallery_5211_6199_85055.jpg

Centrale hal

 

De vier kweekcellen komen via sluizen uit op de luchtbehandelingsruimte. Op de kop van de kweekruimte komen we een aantal grote inlaatventilatoren tegen met HEPA filters. Deze filteren meer dan 99,97% van alle luchtdeeltjes groter dan 3 micrometer uit de lucht. In deze ruimte vinden we ook de droogrekken klaarstaan, een paar pallets steenwol en de “spin” voor de inrichting van de volgende kweekruimte. Op het moment dat wij Bedrocan bezoeken zijn er drie kweekruimten in gebruik: een als voorgroeiruimte, een waar de planten net geplaatst zijn om af te bloeien en een waar de planten bijna klaar zijn (nog een week te gaan). De laatste ruimte wordt net klaargemaakt voor het bloeiproces van de planten die nu nog in de voorgroeiruimte staan. Dat geeft ons de mogelijkheid om alle drie de stadia goed te bekijken.

gallery_5211_6199_122311.jpg

Luchtinlaten vanaf de luchtbehandelingsruimte met HEPA filters

 

gallery_5211_6199_98624.jpg

De Grodan glaswolvlokken staan al klaar

 

Voorgroeiruimte

De eerste kweekcel die we bezoeken is de voorgroeiruimte. Hier bevinden zich ook de moeders, waarvan de stekken worden gesneden. Het eerste wat ons opvalt is de kleine potjes waarin gekweekt wordt en de grootte van de stekken. Tjalling lacht: “Zoals je ziet werken we hier anders dan bij de gemiddelde kweker. Het is niet ons doel om de productie iedere keer te verbeteren, maar om een constant kweekresultaat te leveren. We hebben een verplichting om exact de juiste hoeveelheid THC / CBD te leveren. Dat doen we door een volledig gestandaardiseerde kweekmethode. Dat is ook de reden dat we volledig op hydrocultuur telen. We werken uitsluitend met onze eigen moeders en stekken hiervan. De moeders staan nooit langer dan een jaar. De stekken worden in glaswol pluggen gezet tot ze voldoende zijn aangeslagen. Daarna komen ze direct in hun uiteindelijke pot van 3,5 liter. We plaatsen ze op Deense tafels en bewateren ze met broes in deze periode, dus niet volgens een eb/vloed systeem. Na 4 weken voorgroei verlaten ze de voorgroeiruimte en worden in een afbloeiruimte geplaatst. We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen, dat kan niet omdat deze cannabis voor medische doeleinden wordt gekweekt.”

gallery_5211_6199_190577.jpg

De lange stekken: We willen de hoogte in bij Bedrocan

 

gallery_5211_6199_41737.jpg

Kleine Grodan pluggen

 

gallery_5211_6199_159505.jpg

Stekken schieten toch vaak vanzelf in bloei maar groeien daar doorheen.

 

gallery_5211_6199_167543.jpg

gallery_5211_6199_31702.jpg

Net gepotte stekken op de voorgrond, de rij daarachter is klaar om in bloei te gaan

 

gallery_5211_6199_138732.jpg

gallery_5211_6199_88173.jpg

Staan net op pot

 

gallery_5211_6199_187759.jpg

gallery_5211_6199_50268.jpg

Moederplanten

 

gallery_5211_6199_79741.jpg

Moederplanen rechts, klaar met veg links

 

Verlichting

Wat ons verder op valt is de verlichting. Er wordt uitsluitend HPS Philips Greenpower 600 W gebruikt, geen HPI. “Wij hebben wel geëxperimenteerd met HPI en een combinatie van HPI/HPS zoals Philips voor daglichtloze teelt aanbeveelt. Voor de wijze waarop wij kweken is het gebruik van alleen HPS echter het beste geschikt en bovendien creëert dat uniformiteit. Zoals je ziet zijn de planten zelfs vanaf stek groot en hebben een grote internode afstand. Een lange, grote plant is veel opener en dat is goed voor de ventilatie rond de plant. In de afbloeiruimtes zie je dat het echt nodig is. Voor productie in een grote ruimte moet je de hoogte in, niet de breedte. Je kunt niet te veel experimenteren. Als je iets aan je kweekproces wijzigt, moet je telkens maar één aspect wijzigen anders kun je het geconstateerde effect niet meer toewijzen aan een bepaalde wijziging. Uiteraard zijn wij wel continu aan het experimenteren met nieuwe soorten en kruisingen.”

gallery_5211_6199_84846.jpg

gallery_5211_6199_71828.jpg

Hortilux armaturen met diepstralers, magnetische ballasts

 

Afbloeiruimtes

Het blijft een raar gezicht: planten van 2,5 meter hoog in een potje van 3,5 liter. De potten staan op een isolerend matje op de vloer, gemiddeld 2,3 planten per vierkante meter. Water en voeding krijgen ze ieder van twee capilairs per pot. In een dergelijk medium luistert de handhaving van ec en pH zeer nauw. Zeker niet iets voor beginners. De planten staan slechts 54 dagen op 12 uur licht in de bloeiruimtes. Die korte bloeitijd is het gevolg van de hele methode van kweken en voeden. Bedrocan spendeert overigens geen vermogen aan boosters en stimulatoren: de totale kosten voor voeding (enkelvoudige en samengestelde meststoffen) bedraagt veel minder dan € 1.000 per jaar. Omgerekend nog geen € 10 per kilo wiet.

 

Opvallend zijn de enorm hoge planten en de afstand tot de lampen. Doordat in een grote ruimte wordt gekweekt is de afstand tot de plant niet meer zo belangrijk. Er wordt gewerkt met diepstralers die elkaar op deze afstand uitstekend overlappen, waardoor de plant aan alle kanten optimaal belicht wordt en er ook weinig tot geen licht verloren gaat. Dat kun je alleen bereiken als je in dit soort grote ruimtes kweekt.

gallery_5211_6199_193166.jpg

gallery_5211_6199_91211.jpg

gallery_5211_6199_59997.jpg

gallery_5211_6199_67586.jpg

gallery_5211_6199_106112.jpg

Deze staan net in de bloeiruimte op 12/12

Share this post


Link to post
Share on other sites

- vervolg -

 

gallery_5211_6199_90401.jpg

gallery_5211_6199_9707.jpg

De overlappende hortiluxen. Let ook eens op de lampen in de hoeken waar de minste overlap plaatsvindt

 

gallery_5211_6199_71543.jpg

Alles is dubbel genummerd

 

gallery_5211_6199_192097.jpg

Voeding

 

gallery_5211_6199_5828.jpg

gallery_5211_6199_204468.jpg

gallery_5211_6199_61046.jpg

Bedrobinol (Jack Herer x Afghaan)

 

gallery_5211_6199_150279.jpg

gallery_5211_6199_81868.jpg

gallery_5211_6199_7499.jpg

gallery_5211_6199_107787.jpg

gallery_5211_6199_144762.jpg

Bedrocan (Jack Herer)

 

gallery_5211_6199_32497.jpg

Een experimentele (haze?)

 

gallery_5211_6199_28523.jpg

De spin voor de volgende ligt al klaar!

 

Drogerij

Iedere plant heeft een nummer. Het hele productieproces is namelijk streng geadministreerd in verband met de opiumwetgeving. De plant heeft twee labels, bovenin en om de stam, omdat hij voor het droogproces in tweeën geknipt wordt. Deze delen worden opgehangen in karren en de droogruimte ingereden. Vooraf is deze droogruimte volledig ontsmet, omdat schimmels in deze fase het snelst toeslaan. Na de ontsmetting mag ook niemand meer de ruimte betreden totdat de planten er in worden gereden. De droogruimte wordt daarna vergrendeld en verzegeld voor 7 dagen. De lucht wordt uitsluitend gerecirculeerd en middels een aparte installatie ontvocht tot 30% en gekoeld tot 15 graden. Bij deze temperatuur hebben schimmels de minste kans.

gallery_5211_6199_226829.jpg

De droogrekken

 

gallery_5211_6199_68041.jpg

Luchtbehandelingsinstallatie in de droogruimte

 

gallery_5211_6199_38767.jpg

15 graden celcius, 30% lv, gaat over plafond om circulatie te verkrijgen

 

gallery_5211_6199_50053.jpg

Tussendeur

 

Verwerkingsruimte

Het knippen vindt plaats in een tevens heel steriele omgeving. De planten worden per stuk door een luik doorgegeven naar de verwerkingsruimte. Hier worden de topjes geknipt.

 

gallery_5211_6199_16895.jpg

Doorgeefluik tussen knipruimte en inpakruimte

 

Inpakruimte

In de inpakruimte wordt het produkt gewogen en verpakt in speciale steriele zakken van 250 gram (vergelijkbaar met onze “strijkzakken”) voor verzending naar Fagron. De Bediol wordt eerst door middel van een zeer grove zeef vergruisd tot granulaat, wat de dosering vereenvoudigt. Het afvalmateriaal is niet meer rendabel om te verwerken en wordt daarom vernietigd door het onbruikbaar te maken met chloor. Alle materialen worden daarna in de kluis opgeslagen voor verzending.

 

gallery_5211_6199_58211.jpg

Afval in de kluis, met chloor onbruikbaar gemaakt

 

gallery_5211_6199_65541.jpg

Bediol granulaat uit de kluis

 

 

 

Kweekfeiten

Medium: Glaswol, hydrocultuur

Voeding: Mineraal, eigen productie uit zuivere grondstoffen en samengestelde meststoffen

Bestrijdingsmiddelen: Geen, alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen

Potgrootte: 3,5 liter (!!) potten worden na gebruik gerecycled

Bevloeiing: vegetatief met broes, bloei met capillairs (2 per pot)

Aantal planten per m2: 2,3

Plantgrootte: Bedrocan 2,5 mr, Bedrobinol (meer indica) 2 m

Plantgrootte vegetatief: ~1 - 1,25 m

Opbrengst per plant: ~150 gram

Vegetatieve periode: 4 weken

Afbloeiperiode 12/12: 54 dagen (minder dan 8 weken)

Watt/m2: ~400 (0,86 gr/watt)

Drogen: 1 week in steriele recirculerende klimaatkamer op 15 graden, 30% lv

 

The proof of the pudding…

Via een bevriende medicinale gebruiker hadden we al een paar samples gekregen om uit te proberen. Omdat er net het weekend na het interview een grote Wietforum.nl meeting was gepland besloot ik hem maar eens aan een “blinde proef” te onderwerpen. Ik kondigde hem op het forum aan als “een mooie Sensi Jack Herer” en liet hem daarna tijdens de meeting proeven door de meest doorgewinterde rokers die ons forum rijk is. De mooiste soorten van de beste kwekers gingen rond tijdens de meeting: Amnesia Haze, Anesthesia, Killing Fields, The One en vele anderen, maar de Jack Herer van Bedrocan handhaafde zich moeiteloos in dit geweld en werd zelfs zeer goed gewaardeerd. Nou moet ik er eerlijkheidshalve wel bijzeggen dat deze Jack al een tijdje netjes gecured was en zeer zacht van smaak.

 

Meer informatie:

De volledige fotoreportage en extra informatie over Bedrocan kun je vinden op www.wietforum.nl. Hier kun je ook vragen stellen over de reportage.

 

Overige links:

Bedrocan – www.bedrocan.nl

BMC – www.cannabisbureau.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

WOW zou eenmooie testruimte zijn :P

Jammer dat ze niet bio kweken op aarde.

Vraag me af wat de achterliggende idee daarvan is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Natuurlijk vroegen we dat ook.. maar het is op deze manier veel eenvoudiger om reproduceerbare resultaten te behalen. Bij aarde en organische stoffen heb je meer kans op afwijkingen. Bovendien is het een product dat onder strenge controle en zonder bestrijdingsmiddelen gekweekt wordt. Er worden wel natuurlijke vijanden gebruikt in de vegetatieve fase.

 

Iedere keer moét het resultaat het zelfde zijn, het mag niet sterker of minder sterk.

 

Als je je afvraagt waarom je er geen 160 elektronische ballast kan verkopen: Ze hebben die warmte hard nodig :P

 

 

En nog wat budshots:

 

gallery_5211_6199_35261.jpg

gallery_5211_6199_248700.jpg

gallery_5211_6199_31398.jpg

gallery_5211_6199_144138.jpg

gallery_5211_6199_60971.jpg

gallery_5211_6199_196154.jpg

gallery_5211_6199_148879.jpg

gallery_5211_6199_174843.jpg

gallery_5211_6199_11024.jpg

Bedrocan

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat lekker zeg. :P

ik ga er eens over denken om bij de dokter langs te gaan voor een voorschrift. :D :dope:

mooi verhaal.

 

grtj.pelske

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel dikke komplimenten voor je goed opgebouwde editorial.

De essensie mag blij met je wezen :P

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi verhaal, en super om te zien ! zo'n kijkje in de keuken.

 

Zelfs de plantstokken hebben daar plastic hoesjes :P :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

vette toppen uit die kleine potjes :P

 

maar ik ben wel nieuwschierig na de voeding enzo...

 

geven ze in de groei wat anders dan in de bloei ? bouwen ze de ec ook op ?

 

meten ze de ec/ph .... foto's van de tonnen/vaten ?

 

hahaha veel vragen maar zo zie je naar dat de voeding helemaal niet zo heeeel belangrijk is,

 

we worden gewoon genaaid met die dure voedings allemaal !!!

 

niks geen aarde, bac, schimmels, bloedmeel, kalk en andere bende... gewoon basic en 0,86 gr de Watt.... ToP !!

 

zelfs met die mega kleine potten komen er mega vette toppen aan!! ToP !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vergis je niet hoor, want die voeding is ook wel een geheim van de smit. Dat mochten we niet voor niets niet in detail bekijken. Het recept is bedrijfsgeheim en komt in zo'n kleine pot uiteraard wel heel nauw. Er wordt zéér regelmatig uitgebreid gemeten en gedocumenteerd. Er wordt echter niet in een eb/vloed systeem gewerkt. Gewoon regelmatig bevloeien dus.

 

Ik ben persoonlijk ook helemaal niet principieel tegen mineraal voeden (hoewel het een shitload energie verspilt) maar ik vindt organisch prettiger, lekkerder en natuurlijker. Voor deze (reproduceerbare) toepassing lijkt me hydro echter uitermate geschikt. Veel medische gebruikers gebruiken tenslotte een vaporiser en dan is smaak ook niet meer zo enorm belangrijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zeg:

danm!!!

 

ziet er erg mooi uit......

 

 

De toekomst van de cannabussines.........................?????

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...