Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
HazeMeUp

Goud Papaver

Recommended Posts

Goud Papaver

Slaap Mutsje - Eschscholtzia Californica - California Poppy

 

When you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair...

gallery_18365_5982_1944.jpg

 

Botanic Info

De Eschscholtzia Californica is een 1 jarige plantje, maakt deel uit van de Papaver familie, opgekweekt uit zaad, is zon minnend en draagt gele,oranje, paarse, roze, rode of beige bloemen welke zich eind lente en de hele zomer laten zien. Ze wordt ongeveer 40cm breed en 40 cm hoog. De bladeren lijken kwa vorm wat op het blad van wortels en hebben een rood randje aan de uiteinde van de bladeren. De Goud Papaver heeft een penwortel. Ze sluit haar bloempjes bij nacht, bewolking en regen.

Het slaapmutsje komt oorspronkelijk van de Amerikaanse westkust en is tevens de nationale bloem van Californie en is daarom verboden te plukken. Deze poppy is nauw verwant aan de Mexicaanse stekel poppy(Pricky Poppy) waarvan je ook aardig stooned kunt worden

gallery_18365_5982_3769.jpggallery_18365_5982_1101.jpggallery_18365_5982_3722.jpg

 

Botanic Care

Het beste kun je het zaad in mei direkt in de volle grond uitzaaiien.

Het zaad bedek je met een dun laagje grond en maakt dit vochtig. Een vochtige grond, bij een juiste temperatuur(20graden) bevorderd het kiemproces. Binnen twee weken zullen de zaadjes ontkiemd zijn.

Omdat de Goud Papaver een penwortel heeft is ze zeer moeilijk te verplaatsen. Wanneer je voorzichtig en juist te werk gaat lukt het wel maar zal het plantje een aanzienlijke groei achterstand oplopen. De niet verplaatste plantjes zullen al knoppen vormen en gaan bloeiien op het moment dat de verplaatste plantje pas een groeispurt gaan vertonen.

De Goud Papaver groeit goed in de tuin of op het balkon in een kuip. Heeft veel zon en een droge goed water doorlatende grond nodig. Het is een als 1-jarige plant gekweekte vorm. Hoewel ze meerdere jaren kunnen meegaan ze er steeds slechter uit gaan zien. Het eerste jaar is verre weg het mooiste.

gallery_18365_5982_3169.jpg

Goud Papaver is het mooiste als ze in bosjes of bedden wordt gezaaid. Je kunt een eventueel teveel aan plantjes per m2 uitdunnen totdat je plantjes zo'n 15cm van elkaar verwijdert zijn.

Knip bloemetje eruit wanner ze uitgebloeid zijn dit verleng en versneld het bloeiproces. Ze bloeien van juni tm september. Je kunt ook de verse bloemen direkt in water zetten.

Goudpapaver is goed bestand tegen droogte(penwortel als wateropslag). Voeding is niet echt nodig en een teveel aan voeding leidt tot een geweldige groene bos zonder bloempjes.

gallery_18365_5982_6567.jpggallery_18365_5982_4142.jpggallery_18365_5982_4646.jpggallery_18365_5982_3914.jpg

 

Effecten & Gebruik

In de geneeskunde wordt het slaapmutsje gebruikt bij slapeloosheid en nerveuze overspanningsverschijnselen. De gebruikte delen van de plant zijn de bloemen.

Je kunt de gedroogde bloemen roken in een pijp, je kunt er thee van zetten en eventueel laten indikken tot een dikke siroop. En andere manier is de bladeren in drinkbare alcohol te weken en zo een tinctuur te maken.

De gerookte bloemen brengen een lichte euforie/high teweeg. Een stevige thee al dan niet in combinatie met een paar pijpjes leidt tot een wat dromerige toestand.

 

Actieve Bestanddelen

De actieve bestanddelen in het slaapmutsje zijn onder andere Sanguinarine en protopine. Beide stoffen zijn opiaten en komen ook in de slaapbol voor. Deze opiaten zijn veel minder sterk dan bv morfine en codeïne.

Gegevens over een veilige dosis zijn mij niet bekend, blijf dus allert.Een werkzame dosis voor een thee is 8 gram bloempjes

 

gallery_18365_5982_4822.jpg

gallery_18365_5982_6257.jpg

gallery_18365_5982_1574.jpg

 

 

 

Bron: (2001) www.meneercactus.nl

 

 

Greetz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iemand dit ooit al geprobeert?

 

Ik heb hier nog nooit ervaringen over gehoord en zou ze volgend jaar toch graag willen zaaien...

 

Laat de reactie's maar komen!!! :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Stinow: Zelf geen ervaring mee maar op erowid.orgerowid.org staan een aantal reports. Niet echt heel veel interessants en sommige reports lijken geschreven te zijn door typische amerikaanse jongeren "looking for a way to get high".

 

Op zich een interessant plantje! Zeker aangezien niemand zal herkennen dat het papaver is. Hier in de buurt woont iemand die elk jaar z'n tuin volzet met de klassieke papaver maar hij snijdt ze elk jaar heel vroeg in om te voorkomen dat mensen ze meenemen. :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...