Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
HazeMeUp

Papaver Somniferum

Recommended Posts

Papaver Somniferum

Papaveraceae - Opium Poppy - White Opium Poppy - Slaapbol

 

gallery_18365_5982_9563.jpg

 

Je hebt voor mij de sleutels van het paradijs, je geeft me wat je toekomt, jij tedere en toch zo machtige opium.

 

Botanic Info

Boeddha zou om te verhinderen dat hij in slaap zou vallen zijn oogleden hebben afgesneden. Op de plaats waar zijn oogleden terecht kwamen ontsproot een plant met zeer fraaie zachte paarse bloemen. Dat was de slaapbol-papaver.

Deze éénjarige slaapbol is de klaproos die in tropische gebieden opium levert. Maar ook blauwmaanzaad is van dit gewas afkomstig. Tevens is ze een hele mooie bloeier. Ze heeft een tot 1 meter hoge bloem, met een rechtopstaande behaarde stengel, ongeregelmatige getande bladeren, bloemblaadjes rood, wit, lichtroze paars of blauw van kleur. En een bolvormige zaaddoos. Papaver vindt zijn oorsprong in het middellandse zee gebied.

gallery_18365_5982_120.jpggallery_18365_5982_7572.jpggallery_18365_5982_3344.jpg

Botanic Care

Papaver Somniferum is een hele makkelijke plant welke eigenlijk geen zorg nodig heeft.Omdat ze éénjarig is, is starten met zaad de enige optie. Ze laten zich erg moeilijk verplanten en het is daarom dus zaak het zaad op de groeiplek(zonnig) te zaaien.

De beste zaai periode loopt vanaf eind maart tot juni. Zaai op vochtige tuingrond en bedek het zaad met 1/4cm grond en druk het licht aan. Zaai ook zo dun mogelijk. Na opkomst doe je er goed aan het teveel aan plantjes te verwijderen. Een onderlinge afstand van 15*15cm is aan te bevelen.

Afhankelijk van het zaaimoment zal de bloei medio juni intreden. Wanneer je het zaaien over een kleine periode spreidt zal de bloei wat verspreider plaats vinden en zo over een langere periode bloei vertonen.

Je doet er goed aan om de grootste zaadbollen te laten rijpen. Met dit zaad kun je het volgende jaar beginnen. Het zaad zaait zichzelf makkelijk uit en de tuin is papaver gegarandeerd voor de toekomst.

gallery_18365_5982_4853.jpggallery_18365_5982_3721.jpg

 

Oogsten

Het gebruik en kweken voor gebruik van opium is illegaal, het kweken voor decoratieve doeleinden is volledig in de lijn met de wet.

Er zijn diverse manieren om de opium uit de plant te winnen.

Een eenvoudige manier is om de uitgebloeide zaaddoos, voordat ze gerijpt is, licht te kerven, zodat de sappen er langzaam uitdruppelen(zie movie onderaan deze site). Je kunt horizontaal of vertikaal kerven. Snij de dubbelwandige zaaddoos niet te ver door anders gaat ze opium de bol in lekken. Doe dit op warme dagen, zonder regen, in de ochtend en namiddag. De wit/roze druppels zullen binnen enkele uren bruin/zwart opdrogen en kunnen voorzichtig van de bol geschraapt worden. Bewaar dit dan droog en koel en laat het verder indrogen. Je kunt de bol meerdere dagen een kerf geven en zo wat meer opium winnen.

Je kunt ook de zaaddozen plukken en met dikke naalden doorprikken. In de komende uren zal de opium er uit komen lekken.

Er is ook opium thee te maken en die dan langzaam laten indampen totdat er een bruine opiumbodem overblijft. Je kunt hier verse(geraspte) of gedroogde(vermalen) zaaddozen voor gebruiken. Een stuk of 15 voor een halve liter thee. Door wat citroen sap aan de thee toe te voegen zou theoretisch een deel van de morfine worden omgezet in het sterkere heroïne.

Er zijn nog vele andere manieren, heb je een goede en rendabele manier gevonden? Mail me dan even, dan kan ik deze toevoegen.

gallery_18365_5982_1501.jpggallery_18365_5982_6143.jpggallery_18365_5982_2294.jpggallery_18365_5982_4232.jpg

 

Actieve Bestanddelen

Er bevinden zich zo'n dertig alkaloïde in opium met als voornaamste bestanddelen morfine, en in kleinere mate ook nog codeïne, papaverine, thebaïne.

Morfine is een sterke narcotische pijnstiller, vernoemt naar de Griekse droomgod Morpheus, zoon van de slaapgod Hypnos. Morfine is tevens de grondstof voor het veel sterkere heroïne.

Codeïne is ook een pijnstiller welke een soort sloomheid met zich meebrengt.

Papaverine heeft de merkwaardige eigenschap dat wanneer het in de penisbasis wordt geinjecteerd voor een erectie zorgt.

Thebaïne is niet verdovend maar is de basis voor aanmaak van andere drugs zoals etorfine. Een derivaat van etorfine is buprenorfine wat net als methadon als heroïne vervanger aan verslaafden wordt aangeboden. Hoewel het minder verslavend is dan methadon, is de euforie die het brengt veel groter.

 

Effecten & Gebruik

Eén van de oudste historische bronnen die de plant als slaapwekkend en bedwelmend middel vermeldt is de tekst op Sumerische kleitafeltjes uit 3500 voor Christus. Tot begin vorige eeuw was opium, het latex-achtige sap van de slaapbol, de belangrijkste pijnstiller ter wereld. Nadat in 1803 morfine uit opium werd geïsoleerd nam deze zijn plaats in, daar opium door een wisselend morfine gehalte moeilijk te doseren was. Morfine is nog steeds de standaard waaraan de kracht van alle andere pijnstillers wordt gemeten.

Juist de complexe samenstelling van opium maakt het interresanter en gezonder dan pure morfine.

De effecten van opium zijn verdovend en brengen je in een droomachtige toestand. Je vergeet even wat je bezig hield en komt in een dromige lomige toestand die op dat moment erg prettig kan zijn. Opium is dan ook lichamelijk en geestelijk behoorlijk verslavend. De effecten van opium zijn veel milder dan die van bv heroïne maar lijken zich verder uit te strekken.

 

Bron: (2001) www.meneerNIETDUScactus.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon de juiste bronverwijzing zou mooi zijn geweest ipv die cactus.nl onzin. Al je artikels zijn gewoon copy/past van Free Spore Ring Europe.

 

Niet dat zoiets erg is, maar zorg dan wel voor de juiste bronvermeldingen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...