dilago 4,850 Posted September 8, 2016 Mooi om te horen man, ik ben ook fan en heb dit recept opgenomen in mijn arsenaal! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kapiteinkoek 90 Posted September 8, 2016 Grondtroepen, ik wil dan ook Spongy bedanken voor het recept en Dilago voor het kicken van dit topic! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted September 8, 2016 Graag gedaan en jij bedankt voor je recensie! Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted January 23, 2017 Ik heb weer spint aangetroffen in mijn stekkenkast en aangezien mijn leverancier van Vertimec pleite is zal ik nu ook proberen of Spongy's knoflookrecept werkt op stekken. Dit keer heb ik de tenen van vier bollen in tweeën gesneden en in een liter water op het vuur gezet. Hierin zal ik de stekken vanavond dompelen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
havor 20 Posted February 5, 2017 Heb het recept gebruikt, maar had de knoflook in de blender gedaan met wat water totdat er een papje over was, dit was niet een goed plan. Het was daarna heel lastig het waterextract van de pap te scheiden, daar de pap het water vasthoud, de volgende keer dat ik het aanmaak, gebruik ik maar fijn gesneden knoflook, en kook ik het wel wat langer. Btw, een eenvoudige manier om zoveel knoflook te pellen is ze in de droger voor 10min te gooien. Een trucje dat ik heb gezien in het Midden-Oosten, daar was een klein 1mans bedrijfje dat knoflook saus maakte, en die gooide 50? 100? hele knoflook in een wat gemodificeerde droogtrommel(*), voor 15~20min of zo en daar kwamen gepelde knoflook uit. Heb zelf de ongepelde knoflook teentjes in mijn droger gegooid voor 10min, en had daarna gepelde teentjes. (*)Zat een afzuiger op de deur die de schillen afzoog als hij klaar was met pellen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
havor 20 Posted February 12, 2017 Ook ik kan bevestigen dat knoflook prima werkt, heb de invasie redelijk onder controle voor totdat er geoogst kan worden. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dilago 4,850 Posted February 12, 2017 Mooi om te lezen! Ook ik heb de spint weer van mijn stekken gekregen met dit recept. Quote Share this post Link to post Share on other sites