Compact 0 Posted April 7, 2008 (edited) Ik was op dit forum aan het zoeken naar wat hasj recepten, maar ik kon niet zo veel vinden. Dit kwam deels doordat tussen een heleboel recepten ook van die requests staan en vragen en dat vertraagt het zoeken nogal. Dus ik dacht, het is misschien handiger om het in 1 topic te doen. Ik ben wel nieuw op dit forum, dus het zou best kunnen dat dit al eerder geprobeerd is, maar dat het gewoon niet blijkt te werken. Het is de bedoeling dat als je een goed recept hebt gevonden ergens op internet (hoeft niet per se van dit forum) dat je dan hier de link post en dan zet ik het in de beginpost zodat alle recepten makkelijk te vinden zijn. Basis Wietmelk Wietboter In principe kan je dit ook met hasj doen volgens mij, want THC is THC, maakt niet uit waar je het uit trekt. Wiet-gerechten Spacecake ( )Wiettruffels ( )Cappuccino ( )Creme Brulee ( )Gevulde koeken (video) Saucijzenbroodjes ( )Wietshake ( )Aardbeien Romanov ( )Goudse wietmoppen ( )Wietkruidnoten ( )Wietpannekoek 1 ( )Wietpannenkoek 2 Wietkattetongen Chili Con Cannabis (De wiet zit in de boter) Pot Pasta Poulet Holy Moly Ganja Guacamole Hasj-gerechten Hasjbrownies ( )Hasjcocktail Hasj chocolademelk Simpele Hasjdrank Beide Pizza Cake met chocola/biscuit/nootjes Ik heb nog niet echt veel recepten kunnen vinden met hasj erin, dus graag aanvullen. Ik weet dat de meeste recepten uit de lijst van Baard zijn, maar daar gaat het niet om. Volgens mij kan je trouwens in elk recept zowel hasj als wiet gebruiken, dat is puur een kwestie van smaak denk ik. LET ER WEL OP DAT ALS JE BIJ EEN WIET-GERECHT HASJ GAAT GEBRUIKEN DAT JE MINDER GRAM NEEMT DAN ER STAAT. Bij wiet is volgens mij een halve gram pp wel lekker en bij hasj is 0,3 gram pp meer dan genoeg (volgens Baard). Kom maar op met recepten! Edited April 9, 2008 by Compact Quote Share this post Link to post Share on other sites
Compact 0 Posted April 9, 2008 Ik vind het echt heel fijn dat het nu al een sticky is geworden, echt waar Maar ik wacht wel nog steeds op nieuwe recepten. Je gaat mij niet vertellen dat ik nu al zo'n beetje alles gehad heb. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bruut 2 Posted April 9, 2008 Je kunt eigenlijk in elk gerecht wel wat hasj gooien.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Compact 0 Posted April 9, 2008 Ja ik weet wel dat je hasj en wiet ook om kan wisselen en dat dat in principe niks uitmaakt, maar in die recepten staat nou eenmaal dat je er wiet/hasj bij moet gooien dus daarom zet ik ze onder die kopjes. En onder het kopje hasj staat niet zoveel. Het zou eigenlijk handiger zijn als iedereen in zijn recept bijvoorbeeld zet: Benodigdheden:[...] 2 gram wiet of 1,2 gram hasj [...] Maarja, dat is niet zo dus daarom heb ik kopjes. En dat ik zei dat ik nog steeds op recepten wachtte ging niet per se over hasj-gerechten. Ik wil gewoon dat ik zo'n lang mogelijke lijst krijg. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elentherelién 0 Posted May 22, 2008 Brownies met wietboter werkt ook prima. Ik haalde zo'n standaard brownies pakje waar je 50g boter aan moest toevoegen en heb daar wietboter aan toegevoegd. Het effect was goed en het smaakte prima! Quote Share this post Link to post Share on other sites
bulldozer 0 Posted June 8, 2008 de boter die gebruikt wordt in de gerechten moet toch dierlijke vetten bevatten? ik heb gehoord dat anders de thc niet hecht? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jaapo 0 Posted February 9, 2009 Heb daarnet een klein beetje hasjboter gemaakt. Ik heb wat plantaardige boter au bain marie laten smelten en er 0.3 gram zeer fijn gemaakte hasj bij gedaan. Toen ff geroerd en op het vuur laten staan. De hasj loste echter niet goed op en er bleven allemaal korreltjes achter. Het leek verder ook niet op te lossen dus op een gegeven moment heb ik de boter maar even laten stollen en daarna op een boterham gesmeerd. Zou het nu wel werken? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jaapo 0 Posted February 10, 2009 Ik deel het even mede...het heeft niet gewerkt Quote Share this post Link to post Share on other sites
Domi 0 Posted March 19, 2009 DIERLIJKE vetten gebruiken. dan lukt het wel!! Daarom ook liever volle melk, rechtstreeks van de koe Geen plantaardige boter, maar goei boter van bij de boer Quote Share this post Link to post Share on other sites
kutvogel 1 Posted August 2, 2009 Bhang (koude wietthee) volgens traditioneel recept uit Pakistan. Quote Share this post Link to post Share on other sites