Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

suffie63

De Canna-maatschappij

Recommended Posts

FEIT

Tot 1883 werd 75 tot 90% van de geproduceerde papiervezel, gebruikt in toepassingen zoals bijbels, navigatie kaarten, papiergeld, aandelen en obligaties, kranten etc., gemaakt van cannabis vezels. De Gutenberg Bijbel (15e eeuw), Gargantua en Pantagruel van Rabelais (16e eeuw), King James bijbel (17e eeuw), de pamfletten van Thomas Paine (18e eeuw), Alice in Wonderland..... Zo`n beetje alles werd gedrukt op hennep.

De eerste Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 28 juni 1776 werd getekend op (NB Nederlands) henneppapier, evenals alle andere voorlopige versies.

FEIT

Tot 1935 werden vrijwel alle olieverven op basis van lijnzaad en hennepzaad geproduceerd. . . .Dus al die oude meesters die u aanbidt...zelfs Aladdins beroemde lampje was gevuld met hennepzaad olie.

Ik kan nog even verder gaan.....

 

Waarom laat de wereld zich verblinden door de anti- drugs lobby ?

Omdat men geen idee heeft waar het verbod op Cannabis vandaan komt. Welnu: Onze Amerikaanse vrienden wilden katoen verkopen, zoveel beter als hennepkleding dus de hennepindustrie was een bedreiging voor de economie van de jenaaithetsteets en de wegwerpmaatschappij introduceerde zichzelf.

Waarom verloochenen wij onze afkomst, onze trots ?

Het woord canvas is een nederlands verbastering van cannabis, Nederland heeft een Gouden Eeuw gekend dankzij de goede eigenschappen van cannabis.

Nederlanders verloochenen hun rijke geschiedenis zodra ze de goede eigenschappen van het plantje verketteren vanwege het feit dat het vrouwelijk bloemetje geestverruimend werkt.

Waarom zijn wij niet T R O T S op onze voormalige Canna-maatschappij en nemen we geen afstand van de olie-maatschappij ? Glasvezel kan vervangen worden door hennepvezel als versterking van kunststof. De olie kan geraffineerd worden en levert grondstoffen voor de chemische industrie, bio brandstof voor voertuigen. Papier van hennep....

De pulp is zeer voedzaam, het plantje groeit overal, heeft vrijwel geen voeding nodig en kan als monoteelt zonder onderbreking worden gekweekt. Het is balen voor de hobbykweker die een paar plantjes buiten heeft, die dames worden bevrucht door de rondvliegende pollen van de produktievelden (mannelijk en laag THC gehalte).

Zolang men in de cannabis discussie het accent op "drugs" houdt krijgt een alternatieve, schone, samenleving gebaseerd op cannabis geen enkele kans EN WE MOETEN NU IETS DOEN om onze levensstandaard op peil te houden, ook voor toekomstige generaties!

En laat dat nou net de bedoeling zijn van onze vrienden daar over de grote plas, die hebben geen boodschap aan duurzaamheid !

In Wenen vindt binnenkort de grote drugs conferentie plaats, het zou de Nederlandse afvaardiging sieren als ze de goede kanten van hennep op de agenda zouden hebben staan, deze wordt namelijk vertroebeld door mensen die klagen over een blowende buurman.

Onthoud: Canvas = Hennep

 

{eerder gepost op Stand.nl}

 

Het lijkt me zinnig deze discussie ook op WietForum te voeren.

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

We moeten inderdaat iets doen...

 

Waaraan had je gedacht?

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet de uitslag al :verrygood

100% van wietforum gebruikers is voor ('slogisch) :huh:

 

Mag van mij best terugkeren. Ga eens na: De Onafhankelijkheids Verklaring op Nederlandse hennep.

 

Die presidenten enz. wisten toen echt al wel waar het echte grass weg kwam :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

"May 12-13: Sowed Hemp at Muddy hole by Swamp. August 7: Began to separate the Male from the Female at Do - rather too late."

- George Washington, Diary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hennepzaad olie is rijk aan essentiële vetzuren, linoleic en linolenic acid en gamma-linolenic acid (GLA). Het heeft geen psychoactieve eigenschappen, omdat het geen THC bevat. Hennepzaad olie wordt aanbevolen bij de behandeling van huid aandoeningen (eczeem, psoriasis), hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte, reuma, ontstekingen en diabetes.

 

In Nederland werd cannabis in de vorige eeuw toegepast bij verschillende aandoeningen, zoals krampen, toevallen, astma, slaapstoornissen en migraine.

 

Als geneeskruid worden de in de bloeitijd verzamelde toppen van de vrouwelijke plant gebruikt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...