Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
keesthemad

Pizza á La Kees

Recommended Posts

:D

 

wikipedia: Mead: is a fermented alcoholic beverage made of honey, water, and yeast.

was een typfoutje had je misschien al wel begrepen :D moet meat zijn :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat had ik begrepen, maar vond het wel leuk dat er evengoed ondanks de typfout iets eetbaars/recept naar boven kwam :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

//EDIT onnodig quoten, meer info? hier

 

ja das wel tof maar zo ver had ik het zelf niet gezocht ben zelf niet zo creatief :D grtjs bill babboo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er allemaal zeer lekker uit maar is er iemand die een goed recept weet voor de tomatensaus. Een goede basis lijkt mij belangrijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

;) looks good,

 

ook ervaring met space-pizza's maken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probeer eens wat Ajvar (scherp of zoet) door je tomaten saus.

 

En Google eens op Langos, de Hongaarse manier om een "bord" te maken. Erg lekker. De tejföl vervangen door

Zure room/Crème Fraiche.

 

Alaaf, hjm

Share this post


Link to post
Share on other sites

het water loopt me in de mond. ;)

 

ik ga je bodem recept zeker proberen.

 

heb pas 1 keer zelf een pizza gebakken met die pizzamix van koopmans maar dat was erg tegengevallen.

 

Ga volgende week weer eens een poging wagen maar dan met jouw recept.

 

 

grtn a.c.a.b.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er lekker uit Kees:P . Ik zou alleen persoonlijk zelf wat minder korst eraan willen ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

ff bedankt voor je recept, ga het binnekort es maken en de bevindingen posten!

ik weet niet of het hier staat, maar ik rol altijd wat geraspte kaas in de rand van de pizza, smaakt heerlijk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jammie... Misschien binnenkort een uitgebreid fotoverslag... ;)

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

man man man.

 

net me tosti op oke die vulde al niet zo heel erg zie ik dit toppic

BEDANKT HEB WEER HONGER.

 

ziet er zo lekker uit en wil het zekers zelf keertje proberen.

( kook normaal nooit, heb ik nog een mama voor )

 

 

maar man man man dit toppic ik heb me zelf helemaal onder gekwijld.

 

kom maar op met die pizza's

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo gisteravond verveelde ik me... Dus heb ik 10 pizza's gemaakt en ingevroren... Gewoon een voorgebakken bodem met tomatensaus en kaas... De rest kan er eventueel later overheen. Deze pizza's zijn bedoeld als lunchhapje voor mij, want ik heb vaak trek in pizza tussen de middag. De koelkast ligt vol met beleg...

 

Jammie! Ik eet nu een pizza met knoflook en chili-olie!

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm kan ik er niet gewoon 1tje bestellen :verrygood

 

Gr Technofreakz

Share this post


Link to post
Share on other sites

hompii print even de boel uit :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

er is nog werk aan de winkel, maar toch al erg geslaagd vindik!

de deeg is echt verrukkelijk, volgende keer beleg ik hem nog minder, want nu lag er wat teveel op (langere baktijd).

(de randen zijn omgerold met kaas tussen, kwestie datje niet denkt dat mn koek 1cm dik is :D )

 

gallery_11307_7514_522500.jpg

 

gallery_11307_7514_72706.jpg

 

gallery_11307_7514_300300.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow Driesken, dat zijn dikzakken geworden!

Wat een lekker draadje is dit geworden.

Nog een idee voor wie wat meer 'bite' aan zn tomatensaus wil geven; rul wat gehakt en voeg daar de tomatenpuree aan toe (zelf eet ik geen vlees, maar namaakgehakt doet de truuk ook), en wat fijngemaakte galapenos of ander heets.

Diegenen die er geen suiker inwillen: dat kun je gewoon weglaten mits je dan wel minstens 20 minuten kneed.

 

gallery_19889_6752_61074.jpg

 

Goed, het geheim van het deeg ga ik niet vertellen, wat ik wel ga vertellen is dat er de volgende dingen in gaan, meel, water, gist, suiker, zout. Ik heb hier een jaar lang iedere zondag over gedaan om te perfectioneren dus dat geheimpje geven we niet zomaar weg.
560 gram bloem

290-310ml water

8 gram zout

5 gram gist (verse gist) / 10 gram gist (gedroogde gist)

1 Theelepeltje (3ml) suiker

Kees hier heb jij geen jaar op gewerkt hoor, want dit is hét standaard-pizza recept. Een broodrecept zonder boter. Dat had ik ook nog wel liggen, maargoed, het levert idd heerlijke pizzabodems. Maar de vraag is...is dit nu je geprezen deeg of hou je nog wat voor je, beste Smid?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Who knows. :D

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geïnspireerd door dit topic ben ik ook maar weer eens aan de slag gegaan

Dit is voor mij de 3e keer dat ik zelf een pizza bak

De eerste keer zullen we het maar niet meer over hebben

De tweede ging iets beter maar geen succes met de bodem

 

Nu is de bodem redelijk gelukt

Beleg is champignons , gerookte ham , rode peper , paprika en mozzarella met geraspte 40% kaas

 

Het resultaat:

 

gallery_19024_7390_960822.jpg

 

Eet smakelijk

Share this post


Link to post
Share on other sites

mmmm, volgende week mijn versie ook nog eens wat aanscherpen en dunner beleggen, wat smaken die dingen toch heerlijk!

 

leuk ervaringen topic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toch vind ik al jullie pizza's er lekker uit zien... Ik heb er nog een paar in de vriezer zitten voor vanavond... Jammie!

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kees hier heb jij geen jaar op gewerkt hoor, want dit is hét standaard-pizza recept.

 

Kees is al gauw ergens een jaar mee bezig :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Achterkamertjes politiek...

 

It's in the back of my head and does not want to come out yet :D.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat ik nu net een pizza in de oven heb...

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ik er nu een in ga stoppen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

So do I.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...