Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

whazzup

Fulvinezuur

Recommended Posts

Interessante materie Jos en die discussie over het overvoeden moeten we zeker eens snel voeren.

 

In hoeverre is het meten van ec zinvol met organische voeding? Je meet de op dat moment opneembare zouten als je voeding geeft, dus eigenlijk meet je dus alleen het effect van die voeding in je medium? Heeft fulvinezuur dan niet het effect dat het voedingsstoffen beter beschikbaar maakt en dan voor een nog groter overschot zorgt? Dat is iets wat ik nog niet helemaal snap en enigszins tegenstijdig vind met het ec stabiliserende ffect.

 

Ikzelf hou er erg van om te proberen de grond zichzelf te laten herstellen als er iets fout gaat. Als de te lage pH het gevolg is van overvoeding of zouten, en fulvinezuur in staat is om deze "op te ruimen", dan is dat toch een goede oplossing? Jouw theorie sluit overigens volgens mij ook mooi aan bij BAC The Final Solution. Fulvinezuur zou dat herstellende effect nog zelfs moeten kunnen versterken door de stimulerende werking op het bodemleven en het ec en pH stabiliserende effect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wel vogens mij was Jos weer aan zet :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeer informatief topic, mooi werk wazzup. Ik verdiep me ook al enige tijd in het humine-, amino- en fulvine zuur gebeuren. Het gaat allemaal om chelaatvorming waardoor de wortels zinvolle ionen kunnen opnemen. Nu heb ik begrepen dat al de fracties binding voorkeuren voor bepaalde (metaal) ionen hebben. Zo zijn er 20 aminozuren die allemaal andere ionen chelateren. Ik meen dat humine nog meer fracties heeft.

Ik denk dat je een juiste combinatie van alle fracties moet maken die voor wiet optimaal zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

he technogrower! Long time no see :lol:

 

Ja, het blijft interessante materie. Ik correspondeer momenteel met een microbioloog over dit onderwerp en doseringen. Huminezuur maakt ijzer goed opneembaar, en je ziet dan ook dat het vaak in combinatie gegeven wordt met ijzerchelaat. Daarnaast, tja, het is ook koolstof he... :verrygood

 

Ik durf inmiddels wel een kilo bij een kuub te gooien trouwens. Ga ik ook doen ook komende kweek! Nu al zit het door mijn grond en de zaailingen lijken het heerlijk te vinden. Ik hoor ze snorren van genot ;). Fulvinezuur is een stuk lastiger, dat kun je al in hele kleine hoeveelheden overdoseren met stilstand als gevolg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie Posts Whazzup en Jos ! T' is me allemaal een stuk duidelijker nu.

 

Gebruik zelf de voedings lijn van Bio Bizz en de Topmax van die schijnt ook vnml fulvine zuur te wezen.

 

Ik zweer er dus bij, maar moet bij Cannabis wel een veel lager ec aanhouden als dat op de flessen in ML word aanbevolen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijwel alle topboosters gebruiken chelaatvormende zuren ( amino-, humine-, citroen- en fulvinezuur) daarnaast bevatten ze soms stoffen die auxines aanmaken ( bloeihormoon). Daarnaast bevatten sommige bloeiboosters ook melkzure eiwitten die de plant 'prikkelen'. Ik denk dat die stoffen geen wonderen kunnen verrichten of problemen oplossen. Ze werken goed als je alle condities optimaal hebt. Als je dus al 0.9 gr/watt haalt kunnen deze stoffen je opbrengst en kwaliteit verhogen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gebruik overigens Kelp voor die doeleinden. Regelmatig maar met name ook bij het aanplanten. En die combi kom ik telkens weer tegen: kelp en humuszuur. BN X-cel heeft dezelfde ingredienten, maar aan de kleur te zien zit er maar een paar gram in een fles...

 

Kelp is een natuurlijke bron van auxinen, cytokinen en gibberelline, welke samen met de uitvoerige hoeveelheid aan spoorelementen, aminozuren en chelaterende bewerkers die in kelp worden aangetroffen, vele voordelen kunnen opleveren. De kelp bevat ook complexe koolhydraten die een krachtige microbiële stimulans zijn - Het schimmelcomponent van de bodem kan met Nutri-Kelp™ Poeder worden gestimuleerd.

 

Nog een ander ding met humuszuur: Regelmatige toediening is veel beter dan grote hoeveelheden in één keer. Bij de landbouw, waar het veel als bladvoeding of spray wordt gegeven is dat niet altijd mogelijk, maar bij ons wel. Nou is 6-12 gram per 1000 liter wel heel weinig dus zullen we ook een hele dunne oplossing moeten maken. Wat dat betreft klopt de kleur van BN X-cel dus wel :verrygood.

Share this post


Link to post
Share on other sites

enige update over gaande kweken met fulvine?

 

Whazup :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, de bal ligt even bij Jos op dit moment.

 

Ik heb er wel met meerdere mensen "uit het vak" over gesproken maar er zijn zo ontzettend veel verschillende meningen over en een heel duidelijk antwoord krijg je ook niet.

 

Wat al wel gebleken is, is dat Fulvinezuur dus duidelijk heel makkelijk overgedoseerd kan worden, dit in tegenstelling tot humuszuur. De hoeveelheden heb ik nog geen goede mogelijkheid voor gehad om te testen, dat moet met gelijkwaardige stekken in een grotere ruimte.

 

Ik ga deze zomer wel zelf mijn perkplantjes opkweken, daar kan ik natuurlijk ook een test mee doen. Daar durf ik er wel 40 van te zaaien ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hee mensen,

 

een zeer interessant topic, dit! ;)

 

ik gebruik zelf al een tijdje de BN X-Cel en de BN TML: producten met humuszuren en fulvine zuur. ik ben er zelf redelijk van overtuigd dat deze producten werken en om die reden vind ik het dan ook geen bezwaar om bijv. e65,- aan een litertje TML uit te geven: als ik 4 rondes met zo'n fles doe en ik haal er per ronde 3 gram extra vanaf heb ik de fles er eigenlijk al weer uit he... ik denk dat veel kwekers zo denken en vandaar dat voedings producenten er ook makkelijk mee wegkomen om zulke bedragen te vragen, hetgeen ongetwijfeld maar voor een deel terecht is. ik ben zelf altijd wel op zoek naar 'lekker goedkoop' :D en om die reden vind ik het ook altijd interessant om te kijken of bepaalde producten buiten de growshop niet gewoon voor veel minder te krijgen vallen (hetgeen nog vaak zo blijkt te zijn ook!). met voeding ben ik zelf wel geneigd om dan maar een paar tientjes extra te betalen, gewoon omdat ik er zelf geen verstand van heb en bang met m'n oogst te vern**ken. maar als je ziet dat je idd voor een paar tientjes een emmer!! van dat spul kan krijgen wat het hoofdbestanddeel (en mss wel het enige bestanddeel) is van bijv. TML, is dat toch wel erg interessant.

 

binnenkort maar eens kijken naar een pretpakketje zoals jij daar hebt, whazzup!

 

tof van jos trouwnes dat hij voor ons op z'n minst een gedeelte van de sluier wil oplichten! R.E.S.P.E.T.C.! :)

 

laters, tjappie ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is zeker niet het enige product wat daar in zit overigens, hoewel ik wel het vermoeden heb dat x-cel en Vitrasol vroeger in één fles kwamen bij elkaar. Nou maakt het op zich niet veel uit qua prijs, je krijgt voor de dubbele prijs ook twee keer zoveel en de doseringen zijn vergelijkbaar, en je kunt het apart toedienen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed! literatuurstudie is afgerond, testresultaten zijn nog niet "conclusive" omdat ik zelf voor de dosis aan de veilige kant ben gaan zitten :specool

 

Fulvinezuur toepassing

 

In bevloeiing

dosis 300 ppm (max)

Gram 0,3 per liter

8% = 120 gram/l

ml 2,5 oplossing 8% per liter

 

Huminezuur toepassing

 

In grond

max 1000 mg/kilo (300 is voldoende!!)

1 gr/kilo

1000 gr/ton

 

In bevloeiing

max 300 mg/liter

0,3 gr/liter

300 gr/kuub

 

Oplossing 8%

2,5 ml/l

 

De aangegeven doseringen zijn maxima! je kunt rustig wat lager gaan zitten. Huminezuur is niet zo heftig maar fulvinezuur kan een ernstige lock-out tot gevolg hebben als je het overdoseert.

 

Doe er je voordeel mee!

 

Heb berekend dat aan ingredienten een liter 8% humic of fulvic acid ongeveer een euro of 2 kost (excl. fles en afvullen dus he :whistling )

 

Goed mensen, hier is de info, doe er je voordeel mee. Begin met een wat lagere dosis (100 ppm) en schroef die op naar week 5 zo'n 300 ppm en dan weer afbouwen naar ongeveer 100 ppm, zowel humic als fulvic acid.

 

Voor een negen weken bloei en 6 weken groei komt dat neer op ongeveer 0,35 liter HA en FA 8% per grow voor 5 planten (en dan heb ik naar boven afgerond :verrygood )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even ter verduidelijking:

 

Voor eenvoudig doseren maak je een 8% oplossing aan van 120 gram vaste stof in 1 liter water. Dat doseer je in je voeding tussen de 1 en 2,5 ml/l (bij iedere voedingsbeurt).

 

Bij grond opwaarderen gebruik je humic acid granulaat puur en meng je dat door de grond.

 

De beide oplossingen kun je ook gebruiken voor bladspray. Bovendien is het heel erg goed om dit toe te voegen aan iedere bladpray die je gebruikt, bijvoorbeeld bladvoeding: humuszuur en fulvinezuur helpen de opname van de stof die je sprayt en versterken zo het effect hiervan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hé schoonheid! Ben nog een gedicht voor je aan het maken met mooie plaatjes erbij :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk een gedicht! :D (hoop ook nog wat mooie plaatjes te schieten! ) :( (zullen wel chrysanten worden!) :D

 

kusjes fotografe

 

p.s. zat die doseringen nog eens te bekijken,maar of ik ben heel stoned of jij was het tijdens het berekenen,zal het wel s bekijken als ik wat beter kan rekenen! :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe zou me niks verbazen dat ik stoned was, maar volgens mij klopt het bijzonder aardig :(

 

Wellicht zijn er minder stonede leden die het nog eens na kunnen rekenen of bevestigen dat ik het goed heb gedaan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

High dames,

 

Stoned? Stoned?

 

Hoe lang is dat al geleden Mister What's up doc?

 

Groeten uit Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

afgelopen zondag :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...