Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
wietjes

"nederland Gaat Paddo's Verbieden"

Recommended Posts

Jammer dat je hier weer het fenomeen ziet dat wel vaker voorkomt; iedereen komt op voor zijn favoriete genotsmiddel zonder na te denken over wat dan een goede regeling voor die andere zou zijn. Heel mooi dat heel wat cannabis-liefhebbers voor legalisatie van wiet pleiten maar gaan jullie argumenten ook niet voor de meeste andere drugs op?

Een gecontroleerde verkoop (desnoods via apotheker/huisarts) zorgt voor een kwaliteitscontrole, verkleint het criminele circuit aanzienlijk zodat bvb minderjarigen, geesteszieken enz niet zomaar meer aan hun spul kunnen komen, verkleint enorm de winsten die criminele kartels maken en vermindert zo de macht van de maffia in de samenleving, doet een maatschappelijke controle over drugsgebruik ontstaan (er kan makkelijker over gepraat worden) enz. enz.

 

Ik zie echt heel weinig redenen om niet gewooon alle drugs op één of andere manier legaal te verstrekken aan volwassenen die verantwoordelijk zelf beslissen om die te gebruiken.

 

"De overheid is toch godverdomme mn moeder niet!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

BBC programma uit 2005 "if drugs were legal" op youtube in 6 delen

 

deel 2

deel 6

 

delen 2 en 6 kon ik niet vinden. deze doet het bij mij niet, maar jullie kunnen het proberen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
wat een stompzinnige vergelijking.

 

Ok het is mischien stom om het te vergelijken met iets wat lichamelijk veslavend is.

Maar ga nu niet doen alsof paddo's een softdrug is.

Want dat is kink klare onzin er lopen genoeg mensen in een psychriatische instelling mede door paddo's.

Mensen die altijd maar naar drank wijzen zijn ook zielig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meteen naar de drank wijzen kan eigenlijk ook niet idd...maar snap wel waarom mensen dat doen.

 

 

er lopen genoeg mensen in een psychriatische instelling mede door paddo's.

 

Denk dat dit meer met de persoon te maken heeft dan met de paddo's :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paddo's zijn vaak de laatste druppel die de emmer doet vullen in dit soort gevallen. Ofwel, het ligt aan de gebruiker en niet aan de paddo zoals het bericht hier boven al aan geeft.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Want zelfs hier op het forum zijn er genoeg randdebielen die zooi over hun wiet spuiten.

Onder het mom van het is toch ook voor groenten geschikt.

 

hehe kon het niet laten:

In de tabaksteelt worden veel bestrijdingsmiddelen toegepast. Onder normale omstandigheden wordt bijna 30 kilogram per hectare gebruikt, maar in droge jaren kan dit oplopen tot 100 kilogram per hectare.

 

Bron: Wageningen Universiteit

 

en:

Het grootste gedeelte van alle tabak wordt geteeld door kleine boeren. Om wat te verdienen aan de tabaksteelt maken zij vaak duchtig gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Hiertoe wordt men aangezet door de tabaksindustrie, die de tabak van deze boeren afneemt. In een bepaald stadium van het groeiseizoen worden soms niet minder dan zestien verschillende soorten bestrijdingsmiddelen gebruikt. Een deel hiervan is in de rijke westerse landen al lang en breed verboden, omdat ze ----EDIT----verwekkende stoffen bevatten.

 

Tabaksplanten zijn bovendien gevoelig voor ziektes. Ze kunnen alleen overleven op een dieet van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Die krijgen ze dan ook massaal toegediend. En daarbij zitten ook stoffen die bijzonder schadelijk zijn voor mens en milieu, zoals Methylbromide, Temik, Telone en DDT – verboden, maar in ontwikkelingslanden soms toegepast.

W steken er dus nog eentje op :wave: :smoke

 

Back on topic:

 

Het gebruik van "middelen" kan leiden tot psychische stoornissen, waarbij aangetekend moet worden dat deze mogelijk reeds latent aanwezig waren of tot uiting komen door het gebruik. Gisteren nog een onderzoeker op de radio over het gebruik van wiet, hetgeen leidt tot 100 - 150% meer kans op schizofrenie. Nou is de kans op schizofrenie al erg laag, en de onderzoekster benadrukte dat een dergelijk stijging nog steeds een zeer laag risico inhoudt.

 

Hoe dat met paddo's is weet ik niet, lees daar veel verschillende onderzoeken over. Maar het mag duidelijk zijn voor iedereen die ze wel eens heeft gebruikt dat een latente psychische stoornis hierdoor versterkt kan worden. Dat kun je uiteraard bij de verkoop ook niet zien aan iemand, sterker nog, dat zou je zelf niet eens weten.

 

Ik denk dat alle genotsmiddelen een risico met zich meebrengen. Alcohol en roken niet in de laatste plaats overigens. Alleen ben ik van mening dat, mits met enig verantwoordelijkheidsbesef gebruikt, het risico voor paddo's laag is.

 

Voorstel: Alleen verkopen aan Nederlanders. Verreweg de meeste ongelukken gebeuren met drugstoeristen. Ik weet bijvoorbeeld dat er mensen zijn die speciaal hier naar toe komen om een een week of twee lekker te gaan gebruiken. Wat dat betreft kan je ze geen ongelijk geven, we leven hier (relatief) (nog) in een behoorlijk vrij land maar dat brengt ook met van die rampgevallen met zich mee. En tuurlijk, ze vragen anderen wel weer om het te kopen voor ze maar dan is er in ieder geval een flinke drempel opgeworpen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor zover ik me herinneren kan is psylocibine (de actieve stof in paddo's) een stof die aan zet tot het in hogere hoeveelheden aanmaken van enkele neurotransmitters. Dat wil zeggen dat je lichaam meer aan maakt van bepaalde hormonen. Komt er op neer dat mensen met een bijvoorbeeld lage creativiteit ineens meer creatief worden. Sommige mensen zien van zichzelf al dingen die er niet zijn (bv. schitzofrenen, sommige vormen van). Met paddo's wordt dit kunstmatig opgewekt, omdat dit buiten het celniveau valt is het niet blijvend en dus ook niet slecht voor het lichaam. Enkel misschien de plaatselijke schade die een grote dosis aan kan richten, hoewel er geen aanwijzingen zijn dat psylocibine schade aan richt in de hersenen.

 

De "stoornissen" die je aan paddogebruik over zou kunnen houden zijn enkel geestelijk, dwz dat mensen welke een slechte gemoedstoestand hebben en dus al gevoelig zijn extra gevoelig zijn om hier iets aan over te houden, dit is echter niet door de paddestoelen maar eerder door hun geestelijke toestand die slecht is, net als dat je iemand kan laten geloven dat hij waardeloos is als je het maar vaak genoeg blijft zeggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hehe kon het niet laten:

Bron: Wageningen Universiteit

 

en:

 

W steken er dus nog eentje op :wave: :smoke

 

 

Ja je ben ook een dombo als je tabaq rook

Want dat is puur gif man!

 

:blink:

 

 

PS ik heb toch wel enkele hele zware trips mee gemaakt van de paddo's dat ik echt even blij was dat het weer ff weg ebte.

Maar ja mischien ben ik wel schrizofeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tweede kamer is mijn moeder niet, laat het legaal :chaggo/boos/kwaad:

Share this post


Link to post
Share on other sites
PS ik heb toch wel enkele hele zware trips mee gemaakt van de paddo's dat ik echt even blij was dat het weer ff weg ebte.

Maar ja mischien ben ik wel schrizofeen.

 

paddo's (eigenlijk alle hallucinogenen) kunnen bepaalde emoties en gevoelens naar boven brengen die bijvoorbeeld diep weggestopt zitten.. Soms is dit minder leuk, maar het kan wel heel leerzaam zijn en je kunt je er ook een beter mens door gaan voelen, je kan erg met jezelf geconfronteerd worden.. Paddo's zijn zeker geen speelgoed!

Als je weet dat schizofrenie in de familie voorkomt moet je er niet aan beginnen..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Demonstratie !!

 

Het gaat er echt van komen. Zaterdag 27 oktober van 13:00 tot 15:00 uur is het zover, er komt een demonstratie op de Dam in Amsterdam. Dus kom met je eigen paddo zwaaien. Neem je vrienden mee, nodig al je kennissen uit.

STOP DE BETUTTELING, Demonstreer je mee? Als je ver weg woont, kun je mischien een oproepje op het forum zetten of je met mensen mee kan rijden.

 

www.reddepaddo.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...