Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
EsmeraldaNuevacita

Shell Bp En Q8 ....

Recommended Posts

De oplossing voor de olieschaarste en honger wereldwijd

 

Zou het niet geweldig zijn als wij de oerbossen met rust konden laten? Zou het niet geweldig zijn als wij geen fossiele brandstoffen meer hoefden te gebruiken? Persoonlijk zou ik het machtig vinden om op deze manier de wereld weer een doel te geven, een geschenk aan onze kinderen, een geschenk aan moeder Aarde!

 

Er was een tijd waar niemand zich druk maakte over olievoorraden, alles bleek in overvloed aanwezig, werk voor iedereen en een simpel maar goed en eerlijk leven. Die tijd is de tijd voor de introductie van olie.

 

 

Hoe is dat zo gekomen?

 

Voordat olie de markt veroverde door toedoen van enkele rijke lui ( Dupont, Mellon en Hearst ) werd hennep gebruikt als olie voor lampen, voor motoren ( de eerste Ford was niet alleen gemaakt van hennep maar liep ook op hennep ). Touw werd er gemaakt van hennep alsook papier, geperst hout, kleding en vele vele andere toepassingen, zelfs medicatie met behulp van hennep was heel normaal.

 

De ideale natuurbron zou je zeggen maar waarom werd deze plant dan illiegaal?

 

Dupont, Mellon en Hearst.

 

Het wordt inmiddels algemeen bewezen geacht dat een belangen groep bestaande uit de Du Pont petrochemische industrie, de Amerikaanse staatsecretaris Andrew Mellon en de Krantenmagnaat William Andrew Hearst een geslepen publiciteit campagne tegen Hennep voerden. De kranten van Hearst verwarden het grote publiek bewust door industriële Hennep en Marihuana door elkaar te halen. Hierbij werden ook rassen voor oordelen gebruikt door te suggereren dat Marihuana vooral gebruikt werd door Mexicaanse emigranten. Du Pont had grote belangen in de olie industrie, Hearst bezat grote belangen in bossen en de bijbehorende hout verwerkende industrie die de grondstof cellulose leverden voor zijn kranten papier.

 

Olie maatschappijen wisten toentertijd al heel goed dat hun brandstoffen giftige en schadelijke stoffen produceerden bij de onvolledige verbranding in de toenmalig zeer inefficiënte verbranding motoren en zagen Hennep als brandstof als een zeer gevaarlijke veel aantrekkelijker concurrent. In 1937 wisten DuPont, Mellon en Hearst de Marihuana Prohibition Act in slechts drie maanden tijd door het Amerikaanse congres te jagen. Deze wet staat aan de basis van het verbod op Cannabis en betekende de nekslag voor de Hennep industrie.

 

De prohibition act is daarmee mede verantwoordelijk voor de morele tweedeling in onze maatschappij, de huidige vervuilende auto industrie en een groot deel van onze milieuproblemen.

 

Zoals dat zo vaak terug te vinden is in onze recente geschiedenis zijn het uiteindelijk de grote multinationals die wetten kunnen maken of breken, persoonlijk gewin staat hierbij altijd voorop. Er zijn maar weinig voorbeelden te vinden in de recente historie waar grote multinationals integer wetten afdwingen, dat wil zeggen, niet uit eigen belang maar echt voor de mens en de natuur.

 

Veel mensen hebben geen besef van wat er allemaal kan met hennep, ik gebruik deze term omdat cannabis, marihuana de term is die de plant als illigaal beschouwt. In de volgende filmpjes, die ik heb kunnen opduiken uit verschillende archieven op het internet zoals youtube en googlevideo, kun je de productiemogelijkheden van hennep zien. De Engelse term voor hennep is trouwens hemp, dit even voor alle duidelijkheid.

 

Hoe nu om te gaan met deze kennis?

 

Ik kan mij goed voorstellen dat bijvoorbeeld de Europese boeren een revisie van het hennepverbod zouden toejuichen. Door een vernieuwde wetgeving rond hennep kan de boer weer volop aan de slag, denk eens aan de werkgelegenheid die hierdoor kan ontstaan en veel velden vol met deze prachtige ten onrechte in een kwaad daglicht gestelde plant. Op de natuur en de luchtkwaliteit zou het ook een bijzonder gunstig effect hebben, planten zuiveren de lucht immers van CO2 gedurende de nacht. Hoe meer velden met hennep hoe meer zuivering van de lucht. Voor de mensen die de filmpjes niet kunnen of willen kijken wil ik nog even duidelijk aangeven welke toepassingen hennep allemaal heeft. Uit het eerder genoemde voorbeeld ( de eerste T Ford ) blijkt al dat plastics gemaakt kunnen worden van hennep, dit plastic is echter biologisch afbreekbaar daar het een biologisch product is. Men kan papier maken van hennep met als speciale eigenschap dat dit papier niet vergeelt op den duur. Als je papier kunt maken kun je er ook hout van maken, geperst hout met wederom betere eigenschappen en weer een ontlastende werking op de natuur, wij kunnen de bossen dan met rust laten en in alle schoonheid laten ontplooien. Kleding van hennep is niet alleen veel sterker maar gaat daardoor ook nog eens langer mee. Allemaal positieve eigenschappen zou je denken, voor ons wel maar niet voor de multinationals. Voor deze groep is duurzaamheid geen optie, eerder een nadelig effect, sneller stuk is immers sneller nieuw aanschaffen dus meer winst. Buiten deze toepassingen zouden er nog talloze bedacht kunnen worden, allemaal met hennep als grondstof.

 

Buiten al deze mooie kenmerken zijn er nog enkele niet minder belangrijke kenmerken die deze plant bezit. Je kunt de plant steeds weer op hetzelfde grondstuk verbouwen, het put de grond niet uit. Daarnaast behoeft deze plant geen chemische behandeling op het veld want de plant is van nature vrij van vijanden dus niet meer sproeien met de meest giftige chemicalien die vervolgens ook in ons grondwater terrecht komen. Wat willen wij eigenlijk nog meer?

 

Als medicijn is deze plant ook goed inzetbaar, ze neemt pijn weg en niet alleen dat, de gebruiker van het medicijn zal zich minder ziek voelen door de werkzame stof die in hennep zit. Deze stof, THC, is goed te doseren en hoeft niet perse via een sigaret ingenomen te worden. Ook hier zijn tal van toepassingen, enkele voorbeelden zijn, thee, pil, sigaret, gebak, spuit, poeders, etc. Een pil is ook maar een pil, zou toch niet verkeerd zijn als je je dagelijkse medicijn via een kopje thee naar binnen kunt werken en je bovendien een stuk prettiger voelen ook.

 

Zoals je zo langzaam in de gaten krijgt als je dit artikel leest zijn er veel meer echte voordelen te noemen dan nadelen. Er moet echter onderscheid gemaakt worden tussen de mannetjes en de vrouwtjes plant, de een is de plant die wij roken, de ander heeft alle eerder genoemde eigenschappen.

 

Ondanks alle toepassingen die in het voordeel spreken van de plant, de natuur en de mens wordt er steeds maar weer de klemtoon gelegd op het roken van de plant, het welbekende jointje, sticky, toetertje of hoe men het ook noemt. Daar wil ik ook nog even een kanttekening bij plaatsen.

 

Het is algemeen bekend dat het roken van een joint je in hogere sferen brengt. De beslommeringen van alle dag zijn voor even, een uurtje of twee, niet meer belangrijk. Als de high voorbij is krijg je geen kater omdat THC geen vocht onttrekt aan je hersenen zoals alcohol dit doet. Bij het gebruik van alcohol, dat inmiddels wereldwijd geaccepteerd is en voor vele problemen zorgt over de hele wereld zoals alcoholverslaving ( lichamelijke verslaving en psychische verslaving ) waardoor ruzies ontstaan, echtscheidingen, fysiek geweld, verkeersongelukken enfin, je kunt er zelf wel nog een rijtje naast verzinnen, worden hersencellen afgebroken ( iedere keer als je veel drinkt ), de hersenen komen vrijwel bloot te liggen tegen de binnenkant van de schedel wat vervolgens weer een enorme hoofdpijn veroorzaken kan, de kater. Deze hersencellen krijg je nooit meer terug. Bij het gebruik van een joint daarentegen worden de hersencellen niet afgebroken maar worden ze tijdelijk verdoofd, het hersenvocht blijft op niveau waardoor je ook zelden een kater zult krijgen na het gebruik ervan.

 

 

Hoe zit het dan met verslaving aan marihuana?

 

Genoeg mensen beweren dat deze stof niet verslavend werkt, persoonlijk kan ik dat onderschrijven maar elk mens is anders. Bij veelvuldig gebruik van marihuana kun je ook een psychische verslaving ontwikkelen, let wel, dit is geen lichamelijke verslaving. Deze vorm van verslaving is vrij eenvoudig te verhelpen mits de persoon in kwestie dat wil. Nu ben ik niet uit op een ban op alcohol evenzomin als een ban op het roken van een joint maar als je de feieten op een rijtje zet is het toch op zijn minst vreemd te noemen dat alcohol wel geaccepteerd is en het roken van een joint nog steeds niet. Heb je ooit wel eens gehoord van een ruzie in een koffieshop? Toch willen ze deze gaan verbieden. Een kroegruzie is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld, daar kijkt niemand meer van op!

 

Je zult begrijpen dat de toepassingen van hennep legio zijn en dat er maar 1 toepassing als schadelijk gezien zou kunnen worden en dat is het roken ervan. Zelfs als je dit afzet tegen het gebruik van alcohol lijkt ook hier geen reden te zijn voor de illegale status van de beide geslachten van deze plant.

 

http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=3774

 

Naast het gebruik van hennep zijn er vele andere alternatieve energiebronnen zoals windenergie en zonnenenergie etc. ook deze worden niet maximaal ingezet. Redenen, te duur. Maar dat is een ander verhaal.

 

(14-07-2007)

 

Geplaatst door Nexus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goede quote van Nexus, esmee !

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Hennep is een bedreiging voor de gevestigde orde vanwege de economische voordelen die de vezel biedt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

prachtige post!

thumbs up! :innocent:

Share this post


Link to post
Share on other sites

We worden al 100 jaar verneukt door de petro industrie terwijl je auto gewoon op geperst hennep zaad kan rijden !!

 

Ik wist dit al 10 jaar geleden ik rijd nu al 4 jaar op afgewertke planten olie.

Tanken met accijns is het spekken van de pot, dus geen peuken geen drank meer kopen = geen accijnsen meer afdragen.

 

 

:smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inhoud van PayPal-winkelwagentje

 

Objectnaam: The Emperor Wears No Clothes

Objectnummer: Emp1

 

Hoeveelheid: 1

 

Totaal: $24,95 USD

 

 

 

Subtotaal winkelwagentje: $24,95 USD

Verzending: $10,00 USD

BTW:

Totaal winkelwagentje: $34,95 USD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...