Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

atmosphere

'high Speed' Growing Met Zaden

Recommended Posts

Je inderdaad ,zo zou je het kunnen testen.

 

 

Er is nog iets opmerkelijks gaande : onder het blader dek van de planten is een tijd geleden nog een zaailing opgekomen ,deze vangt dus erg weinig licht . Het gekke is dat dit plantje nog steeds geen geslacht toont terwijl deze nu al ruim 4 weken op 12/12 staat ! De andere planten die juist heel veel licht kregen met name in de eerste dagen ( met HPI erbij ) waren juist erg snel met geslacht tonen, een aantal mannen na 2 weken al . Dat kleine plantje gaat er gewoon uit trouwens,want daar heb ik niets aan)

 

Het lijkt er dus op dat : hoe meer licht des te eerder ze geslacht tonen (indien andere factoren ook in orde zijn ). Dat zou heel mooi zijn want dan kan de gehele kweek aanzienlijk worden verkort.

De hoeveelheid grond waarin ze starten zal trouwens ook een rol spelen .

Share this post


Link to post
Share on other sites

He atmo dit is ook iets wat ik gemerkt heb

wel op een hele andere manier maar ik had 2 lowryders begin apprilal buiten gezet en die groeieden heel erg langzaam

Naarmate de dagen langer werden meer als 5 weken later dus begonnen ze pas te bloeien wat bij lowryder heel erg raar is want normaal beginnen ze altijd na 3 weken al te bloeien

Ik denk dus dat de hoeveelheid licht idd een facktor is ten opzichte van de in de bloei tredende tijd

 

TnT

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ tnt

De oorzaak ligt niet in dit geval aan het aanbod licht maar aan de temp.

 

Vroeger toe het klonen/stekken net was ingeburgerd toen maakte ik stekjes en zette die in een soort coma bij heel lage temp onder 24 uur licht.In de winter ging de lamp uit (defect) en gedurend bijna 2 maanden bleken de plantjes niet gegroeid maar ook niet in bloei.

 

Vanaf dat moment zorgde ik dat mijn stekjes s'winters lage tempetaturen hadden maar om het lischt bekommerde ik me niet.

Bij de lage temp vertraagd alles in de plant.

DB

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey ik heb nog een vraagje over dit gelijk 12/12...

kan je die planten dan alsnog topen als je zoo op dit manier grootbrengt?

 

 

RZR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze Topic is van Silver maar ik denk dat hij niet weet dat dit topic weer "loopt"omdat het al een oude is.

 

Hij en Atmosphere hebt veel ervaring met deze wijze van kweken.

 

Persoonlijk zou ik het niet doen omdat er dan wel eens te weinig tijd is om nog 2 nieuwe toppen te zetten.

DB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is niet het topic van Silver 'DB'

 

Voeding die ik geef is alleen bat guano extract ,100 ml per dag en zo nu en dan nitrificerende bacteriën.

Die extra P's en K's komen nog wel. Per plant is er nog niet eens zo veel grond beschikbaar , een liter of 10- 12. M''n doel is de grond zo veel mogelijk vrij te houden van belastende zouten . Een deel wordt verwerkt door het bodemleven ,maar ook dat heeft z'n grenzen ,in kleine hoeveelheden grond zeker. Daarom geef ik dus ook zo weinig voeding .

 

Het voeden op grond moet naar mijn idee fundamenteel anders dan bij hydro teelt. Het lijkt echter of de manier van voeding geven op grond is overgewaaid vanauit de hydro teelt . Elke waterbeurt gooien velen een scheut sterk geconcentreerde zoutoplossing door hun water in de hoop hun planten op grond te verwennen . Vaak gaan er zelfs meerdere sauzen de grond in . Prachtig natuurlijk voor de voedings boeren zoals Canna . Een effect van slim uitgedachte reklame campagnes . Geen woord lees je haast over overvoeding , nee het gaat bijna altijd over tekorten.

 

Ik ga liever uit van zo veel mogelijk zelfregulering ,zoals dat in de natuur ook plaatsvind .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je eigenlijk mycorrhizae toegevoegd aan je aarde?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Atmosphere

Stom van mij om te denken dat dit de topic van Silver was.

 

Als verontschuldiging,vaak dezelfde mensen die je tegenkomt.

Wat je houding tegenover de voeding betrefd daar ben ik het volledig mee eens.

 

Er treed een gewinning op bij de houding van mensen wat voeding betrefd.

Als je nu begint en je leest in bladen dan is hetvoor starters bijna niet te begrijpen dat je planten ook nog zonder dat ONNODIG voedingsgedoe, zelfs ook nog betere resultaten kunt krijgen.

DB

Share this post


Link to post
Share on other sites

zeer interessant wat jullie hier allemaal zeggen! ;)

 

 

ik ben zelf juist precies de andere kant op bezig (lamp extreem laag en zoveel mogelijk voeding geven) en dat gaat best aardig volgens mij maar ik wordt dan ook niet gehinderd door enige kennis van zaken aangezien het pas mij 2e ronde is... :o

 

ik heb 't idee dat het verschil 'm grotendeels in de filosofie achter het kweken zit: jullie denken heel erg met de plant mee, proberen de plant zich zo lekker mogelijk te laten voelen en krijgen daar de beloning van een goede opbrengst voor terug. ik aan de andere kant ben juist bezig de plant als werkpaard te gebruiken, zo hard mogelijk te pushen. ik moet zeggen dat ik zelf nog heel erg in een experimentele fase zit en het ook erg leuk vind om ze lekker op te fokken maar wie weet probeer ik het binnenkort wel eens op een meer 'harmonieuze' manier, eens zien of me dat ook lukt!

 

ik vind het overigens facinerend om te zien dat jouw hok met spiegelfolie zo goed presteert met de lamp er zo ver af, atmo! ik wacht met smart af wat jouw opbrengst wordt! :nerd

 

 

hee laters! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Heb je eigenlijk mycorrhizae toegevoegd aan je aarde?

 

Nee , dat niet

 

@glazenwasser:

De lamp hangt nu overigens niet meer zo ver van de hoogste plant maar vanaf de meeste plantennog wel 60 cm . Hoger kan m'n lamp niet makkelijk hangen namelijk .

 

Wat ik doe is ook de plant zo hard mogelijk pushen !!! Vandaar ook de topic naam "high speed growing" . Grotere toppen betekend sneller of langer groeien, ik ga voor dat eerste. Alle voedingen middeltjes stimulatoren dienen er voor om de plant sneller te laten groeien ,dat hopen weer mee te bereiken. Er zijn echter zo veel andere factoren buitenom de voeding die een snellere groei opleveren . Die factoren breng ik hier zo veel mogelijk onder de aandacht omdat die vaak zwaar worden onderschat in mijn beleving . Ik heb al wel eerder bijna geheel zonder voeding gekweekt of beter gezegt zonder toevoegen van voeding. Dit met uitstekende resultaten.

 

Dit kweekje is ook een test voor mezelf om te kijken of m'n filosofie klopt .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welke filosofie ?

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je filosofie of hoe je het noemt dat weet ik uit ervaring.

 

Maar toch volg ik je topic omdat ik dit een zinvolle T is

DB

Share this post


Link to post
Share on other sites

De lamp op grotere afstand van de planten wordt in de tuinbouw ook toegepast of in grote hennepkwekerijen . Lichtspreiding is daar zeker van groot belang namelijk.

 

Je lamp hoger hangen betekend niet dat er licht verloren gaat, het wordt slechts over een groter oppervlak verspreid.

 

Gaat er licht vanaf je bulp rechtstreeks naar een (mat) witte zijwand ,dan wordt dit vervolgens in alle richtingen verspreid in plaats van alleen richting je planten.

Vandaar dat ik spiegelwanden gebruik . Nu alleen nog een echt goede spiegelfolie vinden waar geen licht doorheen gaat ,waar geen licht in wordt geabsorbeerd maar zoveel mogelijk licht door wordt gereflecteerd zonder dat er diffusie optreedt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denk dat in de tuinbouw de lampen ook hoger hangen omdat deze vaak als 'extra' worden gebruikt.

Naast zonlicht van buiten wordt er vaak bijverlicht dmv lampen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok duidelijke uitleg :nerd

Zou je dan niet beter een diepstraler kunnen gebruiken?

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Soca

Juist,daar heb je een punt want dat is de hoofdreden maarer zit ook veel in de beweringen van Atmos.

 

De vraag is nu hoe kun je een goede vergelijkingstest doen?

DB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men zal in de kassen de lampen alsnog zo efficiënt mogelijk willen gebruiken, ook al komt er licht van buiten . De planten krijgen daar licht uit verschillende richtingen van verschillende elkaar overlappende lichtbundels

 

Diepstralers zoals die te koop zijn belichten een kleiner oppervlak ,kleiner dan de oppervlaktes die wij hanteren. Wat je in feite doet als je spiegelwanden hebt is één grote diepstraler maken .

 

Met je lamp dicht op de planten belicht je de planten er recht onder erg veel meer dan de buitenste planten, en die worden ook nog eens erg schuin belicht vooral uit één richting. Met spiegelfolie en de lamp hoger krijgen de buitenste planten uit 2 of meer richtingen licht. Elkaar overlappende lichtbundels kun je bij elkaar optellen om aan een waarde voor de lichtsterkte te komen .

 

Geen twijfel mogelijk dat je licht zo beter verdeeld is ,minder verschil dus tussen de lichtsterkte bij de buitenste planten en de planten recht onder de lamp. Of dit dan ook meer oplevert moet nog blijken. Jammer dat ik geen goede wing heb ,want die kun je mooi afstellen.

 

 

dag 46

 

 

med_gallery_4254_232_530130.jpg

 

 

med_gallery_4254_232_20518.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ook in de daglichtloze teelt gebrruikt men lampen op veel grotere hoogte. Door de overlapping onstaat er een veel beter lichtbeeld zoals atmo reeds aangaf. Vaak worden er ook bijvoorbeeld HPI en HPS lampen tegelijk gebruikt. Het is dus niet zo dat de lampen alleen hoog hangen i.v.m. het feit dat ze alleen daglicht aanvullen.

 

Bovendien geeft de grotere afstand een belangrijk voordeel bij de klimaatregeling. In speciale kweekruimten zijn de lampen zelfs wel eens ondergebracht in een soort dubbel plafond om ze afzonderlijk van de ruimte te koelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ziet er strak uit, atmo!

 

 

zou je mij bijvoorbeeld zonder meer aanraden om ook spiegelfolie aan de wanden te gaan gebruiken? of heeft dit ook nog nadelen t.o.v. zwart / wit folie?

 

 

hoi! :nerd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als de lamp te laag hangt kun je misschien brandpunten krijgen . Voor de rest zie ik geen nadelen .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag 47 De Silver pearl # Santa × Santa F3 :

 

Een witte soort waarbij de harsvorming alvroeg begint (en het gaat tenslotte allemaal om de hars)

Ze bloeien zeer gelijkmatig met mooie witte koppen.

 

med_gallery_4254_232_212596.jpg

 

 

 

Met een dergelijk ras kan alles gewoon op dezelfde dag worden geoogst , ideaal voor de Sea Of Green met zaden .

 

Nog ff de voordelen van de hier gebruikte kweekmethode :

 

-Het is de snelst denkbare weg van zaad tot oogst

 

-slechts 1 hok

 

-nooit overpotten, dus geen stilstand of achterstand daardoor

 

-optimaal wortelstelsel

 

Het nadeel van de hoogte verschillen ga ik dus te lijf door spiegelwanden te gebruiken .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt op alle punten gelijk als ik naar de foto kijk.

 

De soort is ook goed maar daar kan het niet van komen dat lagere buds het zo goed doen.

 

Zelf ben ik outdoor kweker maar ik zou iedereen adviseren die met indoor zich bezig houd, om dit goed te volgen en het in elk geval eens te doen.

DB

Share this post


Link to post
Share on other sites

De nadelen:

*meer planten op een meter

*het sturen van je planten(groei-tijd) tot een ideaal om je hok te vullen is niet mogelijk

*Aangezien de planten in de bloei staan zijn de planten niet geschikt om te stekken,om een mooie dame

achter te houden.

 

Spiegelwanden geven een lamel effect,is dit niet nadelig voor de verdeling van je licht?

 

Verder kan ik alleen maar toe juichen om deze methode te gebruiken,maar zoals zo vaak zitten aan elk voordeel ook wel weer een nadeel :nerd

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het lamel effect zal bij een laag hangende lamp een nadeel kunnen zijn ,bij een hoog hangende lamp zou ik het niet weten . Het hangt ook van de structuur van de spiegelfolie af .

 

Het idee achter deze methode is juist het hele stekken verhaal achterwege te laten. dus echt als alternatief op de kweek met stekken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...