Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Mactrunk

Guerilla 30 Planten In De Busch

Recommended Posts

Ga ik doen! Bij een paar kwamen de worteltjes namelijk als steeltjes de grond uit. Heb ik vanavond weer wat om te doen! Je wil toch lekker bezig zijn met je hobby he! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk verslag dit :)

 

ga je volgen

 

Priest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slechts 1 dag verder maar toch even foto's plaatsen. Ze zijn weer gegroeid alleen gaan ze niet echt de breedte in maar aleen de lengte. Het worden lange steeltjes nu. De NLX blijft wel iets korter en je ziet daarin duidelijk verschil. Ik heb alle mislukte zaden verwijderd en opgegeven en 10 nieuwe potjes geplaatst met nieuwe Dame Blanche omdat ik daar veel zaad van heb en ik deze ook niet zo snel wil opgeven. De nu 4 goede Dame Blanches doen het namelijk zeer goed en zijn net zo groot als de Double Fun. Ik heb geen stekgrond gebruikt en ik denk dat dat bij de Dame Blanche het probleem was. Ik heb daarom deze keer de grond heel fijn en los gemaakt en in elk potje 4 zaden gedaan. Ook heb ik nu betere zaden geselecteerd en alleen de grote mooie gebruikt. Ik denk dat het nu alsnog goed komt met dit soortje.

 

Kan iemand mij vertellen of ik me zorgen moet maken omdat het van die lange dunne stengeltjes zijn? Ik ben namelijk bang dat ik van die lange dunne kwetsbare plantjes krijg. De lamp heb ik op 5 cm afstand dus daar kan het niet aan liggen. Op het forum zie ik plantjes van 3 dagen die al veel verder zijn qua bladgroei en ook korter blijven.

 

gallery_9096_1369_8557.jpg

gallery_9096_1369_31898.jpg

gallery_9096_1369_37985.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

vreemd dat ze zo aan het sprieten zijn terwijl je de lamp er toch kort op hebt.. probeer 2-3cm aan te houden, zo kort mogelijk zonder dat ze verbranden, dan moeten ze toch echt wat compacter gaan groeien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hij zegt zelf al: 5 cm..... 5 cm te veel dus! tl word niet heet(muv de buitenkanten) beter je blaadjes tegen de tl aan als 5 cm ervanaf!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb ze nu sinds gister niet echt meer in de lengte zien groeien. De lamp staat er nu nog dichter op en de blaadjes worden nu eindelijk iets groter. Aan het einde van de dag of morgen zul jehet resultaat hoop ik al echt beter gaan zien en dan zal ik weer een foto maken zodat je niet naar de verschillen hoeft te zoeken. Ik ga ook proberen de camera van mijn broer binnenkort weer te lenen want met dit rotding krijg ik echt geen mooie foto's van dichtbij ook niet op macro stand.

 

Denken jullie dat het alsnog mooie compacte plantjes kunnen worden of is de basis zoals die nu is alles bepalend voor de komende groei en worden het nu zoiezo dunne sprietplanten? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

bij het overpotten kun je ze iets dieper plaatsen. Als je het licht er nu goed op houdt worden ze niet te veel langer. Licht in de eerste dagen van de plant is wel vaak bepalend voor de groei van het plantje. Je gebruikt een kap, waardoor je al veel meer afstand hebt tot je plantjes. De meeste kwekers kange de tl-buis er vlak boven. Die afstand is belangrijk, evenals het aantal lampen. Ik zie dat je de buizen in de breedte hebt ipv de lengte, kloipt dat? Schik je plantjes zo dat ze vlak onder de lampen zelf staan - de afstand tot de lampen wordt zo al snel vrij groot. Zet ze ook niet onder de uiteinden van de TL's, die worden warmer en geven minder licht.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whazzup is me voor zie ik.. :(

Maar probeer ze met overpotten inderdaad met de steel een groot stuk in de grond te zetten, hieruit groeien gewoon wortels, en het plantje wordt steviger :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk daar heb ik wat aan! Bedankt voor de tips! Van de week krijg ik nieuwe lampen (dit zijn nog oude die ik erbij kreeg kleur 830) en ik bestel vandaag nog nieuwe potten. Dan ga ik ze verdelen over de 3 lichtbakken en ga ik ze zeker dieper plaatsen!

 

Dat van het licht aan de zijkant van de lamp klopt 100% De plantjes waarvan ik dacht dat ze toch echt goed in het licht staan aan de zijkanten buigen toch naar het midden van de lamp toe. Dat vond ik erg raar maar nu weet ik dus waarom.

 

Ik heb gister trouwens ook de roosters er al vanaf gehaald omdat de plantjes dan dichter tegen de lampen kunnen. Had ik eigenlijk meteen moeten doen want nu kunnen ze dicht tegen de lamp aan staan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo,ik heb je topic een tijdje gemist.In je reactie aan mij van 13 januari zeg je dat ik planten die in october klaar zijn te laat vind,dat is juist,ik vind het zelfs fout om ze outdoor te noemen.Maar daar kun je natuurlijk over verschillen van mening.

 

Mocht het nog mislukken waar je nu mee bezig bent dan kun je mijn advies om de zaadplantjes zonder te sexen op de plek te zetten als ze ongeveer 4-5 vertakkingen hebben.Stekken thuis op de sexe te onderzoeken(dubbel stekken) en dan de bewortelde vrouwelijke stekken op de leeggevallen plek van de mannen zetten.

 

Mijn Nieuwe Dame Blanche mag je niet eerder dan in mei buiten zetten want anders "denken"ze dat het al augustus is.

 

Vanaf nu zal ik je topic volgen.

Gr.DB

Share this post


Link to post
Share on other sites

He DB!

 

Je zaden waren niet zo goed aangeslagen dus ik heb nieuwe zaden in nieuwe potjes gedaan maar deze keer met veel lossere grond en iets minder diep. Vooral omdat jou zaad zo vroeg bloeit wil ik er verreweg de meeste van hebben dus ik hoop dat ze nu beter aanslaan. De Dame Blanche die het wel goed doen staan er erg mooi bij en heb ik niet over te klagen! :) Ze gaan ook mooi gelijk op.

 

Ik heb dus 40 extra zaden nu en beter op gelet dat het ook echt mooie zaden waren en de grond is nu ook losser dus ik ben benieuwd! :specool

 

Je kan je kindjes hier blijven volgen! :(

 

Ik ben nu trouwens ook net terug van wederom een super locatie! Is een afgelegen gebied heel dun bevolkt en alleen maar boerderijen. Eerst moet je een grasdijk over en daarna over een prikkeldraad hekje met een verboden toegang bord erop. Het gebied is zeer dicht begroeid met veel riet en bomen en grote open plekken. Ik kon er alleen niet doorheen omdat ik mijn zoontje bij me had en die is pas 2 dus ik ben echt alleen wezen kijken. Volgende keer probeer ik alleen te gaan als mijn vrouw niet moet werken en dan maak ik foto's van de grond en begroeiing. Ben benieuwd wat jullie dan vinden!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ mactruck

Dat bordje met verboden toegang is die door de eigenaar geplaatst of is de grond van een instantie?

 

Ik heb vroeger ook wel zo n situatie meegemaakt maar ik had een simpele oplossing,gewoon het bordje 180 graden draaien en je bent niet meer op verboden terrein.Als je weggaat zet je hem weer goed.

 

Ben benieuwd hoe alles gaat en misschien kunnen we nog vroegtijdig ingrijpen als er iets dreigt fout te gaan

Gr DB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is in ieder geval verstandig om je niet op slechts 1 lokatie te richten, als er daar iets fout gaat heb je altijd nog de kans dat een andere lokatie wel goed gaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik hou het zeker niet op 1 locatie! Ik heb er nu 2 waarvan ik zeker ben. Ik had er eerst veel meer maar na lang zoeken ga je weer twijfelen aan die locaties en zie je toch weer voordelen op andere locaties. Nadeel is alleen dat je auto er staat te wachten op een plek waar normaal niemand behalve een boer komt. En ik heb niemand om me te droppen en me later op te halen dat is het nadeel. Een one man show dus wat het allemaal ook iets moeilijker maakt.

 

De locaties zijn van de overheid en er lopen geen paden doorheen en het is ook super afgelegen dus een rare wandelaar die daar doorheen wil vooral in de zomer als het er barst van de muggen en distels + dat je er eigenlijk al niet mag komen. Je moet dan 2x een verboden toegang bordje negeren. Als je eenmaal op de locatie zit kun je ook lekker je gang gaan want niemand die je ziet. Dus ik ga de grond in ieder geval mooi omspitten en opwaarderen met voeding. Ik denk dat als ik mooie vlakke stukken grond onkruid vrij maak en er goede voeding doorheen doe dat het zeker gaat uitmaken en ze daar lekker zouden kunnen groeien!

 

Dit heb ik als tip van een online growshop gekregen:

 

"Je kunt goede resultaten behalen als je de grond opwaardeerd met Plagron Bio Super mix, wel is het verstandig om wel Perlite mee te nemen. De luchtigheid die dit middel biedt is in de natuur meestal ver te zoeken, gronden in Nederland zijn vaak van klei-achtige structuur.

 

Ook is het aan te bevel om kalk te mengen door de grond want de pH waarde zal eerder te zuur zijn dan dat deze correct is."

 

Hierbij ook nog de kippenmest en dan heb je volgens mij een goede grond. Kunnen julie je hier ook in vinden?

 

 

Ik wilde voorheen een stuk of 7 locaties hebben maar dat is gewoon niet te doen en bij te houden dus ik probeer nu maximaal 4 locaties aan te houden.

 

Bij deze ook nog wat foto's van mijn veel te lange sprietjes. :)

 

Als ik mijn potten binnen heb gaan ze meteen diepe grond in om ze korter te maken want zo zien ze er niet uit en dit lijkt me geen goede start.

 

gallery_9096_1369_16608.jpg

gallery_9096_1369_24892.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey, hoe hoog hangen je lampen? zaailingen groeien beter en korter als je de tl er echt op max 5cm boven zet(mits de temp. het toelaat). Ook een plantenspuit is een goed idee. Ik merk echt dat mn plantjes genieten van hun douche 2x daags en het kost echt geen moeite.

 

 

yoesem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je vertelde dat erbrandnetels groeiden dan kun je volstaan met kippemest en daar zit 10% kalk in.Goed diep omspitten en oude planten eronder dan hoef je ook geen perlite te gebruiken.

 

Ik zie op de foto een bekende naam.Normaal komen de blaadjes per 2.Wanneer er eens 3 in plaats van 2 dan moet je die apart vertroetelen want dat zijn z.g. triploïde planten. Het komt soms voor inhet zaad van de NIEUWE DAME BLANCHE.

 

Zelf had ik vorig jaar 2 maar die werden gestolen.

DB

Share this post


Link to post
Share on other sites

yoesem:

 

Ik zag in je galerij dat jij ook onder tl kweekt. Of is dat alleen bij het opgroeien? Ik heb ook inderdaad een plantenspuit. Daarmee geef ik ze 3 a 4 keer per dag water en de grote druppels sla ik van de plantjes af. Heel voorzichtig natuurlijk! :)

 

Ik heb de plantjes nu echt maar 1 cm ervan af en omdat het verschillende rijen zijn ook tussen 2 tl's in. Deze groeien weer naar de tl's toe. Ze hebben stuk voor stuk een mooi bochtje naar de lampen en geen is er mooi recht. Ik hoop dat mijn nieuwe lampen meer licht geven en dat ze dan beter groeien. Deze zijn namelijk 2de hands en komen van een oude Rabobank vestiging dus hebben al wat uren meegemaakt. Nadeel is dat ik perse de 965 wilde hebben maar die kan ik nergens in een winkel kopen en ik wacht nog op een antwoord van een webwinkel die ze had.

 

DB: Ik ga van de week wederom proberen of ik vrij kan maken om alleen naar de locatie te gaan. Dan zal ik je foto's laten zien voor een beter oordeel. Ik hoop dat kippenmest voldoende zal zijn scheelt weer in de portomonnee en je weet nooit of een growshop wil verkopen of eerlijk advies geeft hoewel hij heel oprecht lijkt.

 

Ik heb trouwens een plantje dat ik van de week had opgegeven er weer bij gezet omdat die ineens weer mee begon te doen terwijl het potje naast het licht stond en al 2 dagen geen water had gehad. Ik denk dat dit ook een DB is maar het grappige is dat ik vanmorgen opeens een 2de plantje een halve cm ernaast zag komen die me gister niet was opgevallen. Blaadjes staan er ook al open van en zijn eigenlijk hele mooie plantjes al en tenminste nit van die lange sprieten. Ik weet toch echt zeker dt ik niet 2 zaadjes in een potje heb gedaan. Maar ik laat ze nu maar lekker meegroeien! Vanavond maak ik weer foto's dan zie je wat ik bedoel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoera een tweeling! :( Kan dit wel? :)

 

gallery_9096_1369_41487.jpg

 

 

Van boven kun je nu al heel klein een begin zien van nieuwe blaadjes! Op deze foto niet heel duidelijk maar ze zitten er toch echt!

 

gallery_9096_1369_238408.jpg

 

 

 

Nog een zij aanzicht van de plantjes.

gallery_9096_1369_68482.jpg

 

 

 

Ik heb nieuwe potten besteld en ik denk dat die morgen komen. 7 liter potten zodat ik er 30 neer kan zetten. Ik wil dan andere aarde gebruiken. Ik haal het gewoon bij de Praxis. Welk soort kan ik het best gebruiken? Je hebt er echt van alles. Koeienmest, compost noem maar op. Nu heb ik compost dat uit oude plantenresten bestaat. Dit omdat dat de natuur het beste benaderd lijkt me. En denken jullie dat bijvoeden al zin heeft met mijn plantjes? Als ik het forum zo mag geloven is het nu nog te vroeg maar vloeibare voeding zullen ze toch al op kunnen nemen lijkt me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

zit er geen growshop in de buurt? Zakkie all mix zou ideaal zijn dan hoef je je voorlopig ook geen zorgen te maken over voeding

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind het echt een heel goed plan maar 100 is echt heel veel wil zelf ook Guerilla gaan kweken hier bij mij in de buurt maar dan een stuk of 10 a 15 kweek ik de zaadjes net zoals jij op en zet ze een 3 weken later in de natuur en tegen de tijd als ze laten zien wat het zijn haal ik de mannetjes weg.

 

Ik hoop dat jouwn plan lukt het zou zeker een zeer mooi plan zijn als het lukt en een inspiratiebron voor vele mensen :(

 

ik blijf dit topic zeker volgen

 

 

veel succes greetz outdoor :specool :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het zijn er ook veel klopt. Ik hoop zelfs dat ik er nog iets meer uit kan halen. Als ik het niet voor elkaar krijg zelf 100 mooie planten te maken ga ik veel stekken kopen. Had ik natuurlijk ook meteen kunnen doen alleen mis je dan de voorpret! :) Ik denk ook dat ik een paar extra stekken koop gewoon om te kijken wat die doen en om nog een soortje erbij te hebben.

 

Daarbij de belangrijkste reden dat ik geen stekken koop is dat je niet zelf je soort kunt uitkiezen en met binnenplanten te maken krijgt.

 

Ik zie veel mensen slechts enkele planten proberen vooral omdat het hun eerste keer is maar waarom alleen om die reden 5, 10 of slechts 15? De kans dat het dan mislukt is juist alleen maar groter. En daarbij komt dat als het wel meteen goed gaat je meteen baalt dat je er niet 5x zo veel hebt neer gezet! Dat gaat mij niet overkomen! Behalve dat ik ook kan gaan balen als echt alles mislukt! Die kans zit er natuurlijk ook in. maar eenmaal buiten als guerilla maakt het dan niks uit of je nou beginner bent of niet. Ik heb daarbij 3 (of als ik nog bijkoop 4) soorten staan + verschillende locaties. Dus als de ene soort niet goed aanslaat dan eventueel de ander wel en idem voor de locaties.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja tuurlijk en als het mislukt heb ik er hier ook nog 5 achter het huis staan dus dan heb ik er 20 staan en als je geluk hebt hou je er 12 13 vrouwen van over

dat zou mooi zijn!!!

 

zet je zelf thuis niks neer dan????

 

 

greetz outdoor :) :( :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee ik kijk wel uit! Ik denk niet dat dat erg gewaardeerd word hier in deze buurt en als een groot deel van die 100 planten goed gaan moet ik nog behoorlijk wat knippen en naar huis nemen. Mocht er dan eventjes een luchtje ontsnappen dan leggen ze niet meteen de link met mij. Als ik het niet ook buiten deed dan had ik wel een aantal planten in de tuin gezet.

 

Ga je ook een verslag maken van je guerilla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...