Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

weetie

Betreft Illegaal Of Legaal ....50 Of 600 Planten ?

Recommended Posts

Even goed lezen alle begin is....

 

Even om iets duidelijk te krijgen, er mogen 0 (lees nul) planten. Niet buiten en niet binnen, dat is wat de wet zegt. Er staat een woord gedogen ergens maar niet in de huidige wetgeving.

 

Korte conclusie, elke plant die je hebt staan is illegaal. Kom nou aub niet met ja maar, maar geef een linkje naar het wetsartikel waarin staat 5 planten mag.... :(

 

Have fun....

 

Dus kom op met die links naar artikelen....

Share this post


Link to post
Share on other sites

je hebt volkomen gelijk stijlloos

wettelijk gezien is er geen enkele plant toegestaan

 

wat wel zo is, is dat wanneer je er minder als 6 hebt staan er geen strafrechterlijke vervolging komt mits er afstand word gedaan

boven de 5 planten is er ten alle tijden vervolging

dan gaan ook de hoeveelheid planten, de mate van belichting e.d. er toe doen

onder de 5 planten doen dus de wijze van belichting en zo er niet toe omdat er dus altijd sepo is na afstand

Share this post


Link to post
Share on other sites

EERSTE LEGALE CANNABISPLANTAGE IN BELGIË EEN FEIT

 

 

Op 12 december 2006, om 11 uur, wordt in de Kruidtuin in Antwerpen een belangrijke stap gezet in de richting van een definitieve regulering rond de produktie van cannabis en hennep in België.

 

De VZW Trekt Uw Plant, een vereniging van cannabisconsumenten in Antwerpen, presenteert dan haar eerste gemeenschappelijke cannabisplantage die volledig binnen het kader van het federaal drugsbeleid is opgezet.

 

Enkele leden van Trekt Uw Plant, onder wie Stijn Bex, Federaal Parlementslid voor Spirit, zullen in het bijzijn van de media elk een stekje knippen van de moederplant. Het zaad van deze moederplant werd op 27 juli geplant, eveneens in de Kruidtuin, in het bijzijn van media en politiefunctionarissen.

 

Voor de presentatie van de plantage is toestemming verleend door de Antwerpse overheden.

 

Na de presentatie zal de plantage worden getransporteerd naar haar definitieve locatie op een geheime plek in Antwerpen. De gegevens van het adres van deze locatie, een copie van het huishoudelijk reglement én een copie van de sleutel zullen worden overhandigd aan Burgemeester Patrick Janssens, hoofd van de Antwerpse politie. Dit zal hem in staat stellen om de diensten van de stad in ontspannen sfeer de nodige controles te laten uitvoeren.

 

De vereniging Trekt Uw Plant telt ruim 30 leden die allen hun plant in de gemeenschappelijke plantage zullen zetten. Zij hebben elk een lidmaatschapsbijdrage van 50 euro betaald, dat door de vereniging zal worden gebruikt om de plant groot te brengen of, in het geval dat de plantage wordt opgerold door de politie, een rechtszaak te voeren.

 

In Bilbao, Spanje, werd in april 2006 een gelijksoortig initiatief van cannabisconsumenten in een rechtszaak vrijgesproken. Dat betekent dat in Spanje nu verschillende verenigingen van cannabis consumenten opereren met medeweten van de overheid. Gespecialiseerde advocaten hebben Trekt Uw Plant verzekerd dat het ook in België erg moeilijk zal worden om dit initiatief te verbieden. .

 

Volgens het Belgisch federaal drugsbeleid wordt aan het bezit van een vrouwelijke cannabisplant per persoon de laagste vervolgingsprioriteit gegeven. Door het installeren van een gemeenschappelijke plantage tracht Trekt Uw Plant het probleem van vele mensen die niet in staat of bereid zijn om een plant bij hen thuis groot te brengen.

 

De actie is een poging om de rechtszekerheid rond het verbouwen van cannabis en hennep in België te verhogen. Het is het ei van Columbus in het streven om de illegale markt in cannabisprodukten en de toegankelijkheid van cannabis voor minderjarigen te verminderen, de gezondheid van de consumenten te verbeteren.

 

Voor meer informatie:

 

Stijn Goossens - Joep Oomen - Philippe De Craene

 

 

TREKT UW PLANT (vzw)

Lange Lozanastraat 14 2018 Antwerpen

Tel. 03 237 7436 GSM: 0479 982271 / 0495 122 644

E-mail:encod@glo.be / hardcoreharmreducer@gmail.com

 

Website: www.encod.org / www.hardcoreharmreducer.be / www.cannaclopedia.be

Share this post


Link to post
Share on other sites

man man, wat is het grappig als dat waar is.

Ik heb al tijden een dergelijk idee:

wat als je een vereniging van rokers zou opzetten, die gezamelijk een ruimte huren, waar je per eprsoon 5 planten in een growkast kan stoppen, zodat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen planten.

Je zou vanuit een growshop kunnen beginnen, en met totale openheid de politie betrekken, om zorg te dragen dat je binnen gedoogbeleid valt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerdaags foto's van grotere kwekerij met brandveiligheidskeuring van brandweer !

ja waarom niet zal de brandweer een zorg zijn wat ze controleren en aangezien ik in de branche zit

laat ik het gewoon keuren .

Heb in ruimte van 30 a 35 m2 2 + poederblussers en haspels opgehangen ......eigen elektromonteur + loodgieter+timmerman in dienst .

Veiliger kan niet .......

 

Eerste foto's volgen vanaf 7/ 8 January

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laatste nieuws........

 

 

TREKT UW PLANT WORDT VERVOLGD

 

Op dinsdag 12 december 2006 werd door de vereniging "Trekt Uw Plant" in de Kruidtuin in Antwerpen, een cannabisplantage voorgesteld. Voor dit evenement was toelating verkregen van de locale overheden, waaronder de politie, afdeling openbare orde.

 

Onder grote nationale en internationale persbelangstelling knipten zes leden van Trekt Uw Plant een stekje van een moederplant die op 27 juli in dezelfde Kruidtuin werd geplant, in het bijzijn van media en politie. Een van hen was Stijn Bex, federaal parlementslid voor Spirit.

 

De plantage van zes planten zou vervolgens worden overgebracht naar de locatie waar deze definitief zou worden gevestigd. Het adres van deze locatie en de sleutels van de deur werden onmiddellijk na de presentatie op het stadhuis van Antwerpen afgegeven. Dit zou de burgemeester in staat stellen om zijn diensten in een ontspannen sfeer de nodige controles te laten uitvoeren.

 

Volgens Trekt Uw Plant is deze handelwijze geheel conform aan de huidige federale wetgeving tav het bezit van cannabis. In het jaarverslag van 2006 van het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugverslaving liet de Belgische regering de volgende passage opnemen over de wetgeving inzake de maximaal toegestane hoeveelheden drugs. “In België is na de nietigverklaring door het grondwettelijk hof van artikel 16 van de wet uit 2003 een nieuwe gezamenlijke richtlijn van de minister van Justitie en de procureurs-generaal inzake overtredingen in verband met cannabisgebruik in werking getreden. Bepaald is dat voor het bezit van een kleine hoeveelheid cannabis voor eigen gebruik (niet meer dan 3 gram of een plant) registratie door de politie volstaat, mits het een volwassene betreft en er geen verzwarende omstandigheden zijn.”

 

Toen de pers na afloop van de presentatie in de Kruidtuin verdwenen was en de leden van Trekt Uw Plant op weg waren naar de kweeklocatie, greep de politie in. Vier personen werden voor verhoor meegenomen en de zes planten werden in beslag genomen. Gedurende vier uren werden zij ondervraagd, bij verdenking van het produceren van drugs. Hun woningen werden doorzocht, hun mobiele telefoons en persoonlijke agenda's in beslag genomen. Tevens werden de computer, de financiële administratie en werkdocumenten van de vereniging ENCOD meegenomen. Trekt Uw Plant en ENCOD delen hetzelfde kantoor in Antwerpen.

 

ENCOD is een platform van 150 verenigingen van burgers (waaronder Trekt Uw Plant) uit 24 Europese landen die lobbywerk verrichten voor een einde aan het verbod op drugs. Het platform pleit voor een open debat met als doel het huidig beleid dat gebaseerd is op een VN-conventie uit 1961, te hervormen. ENCOD (www.encod.org) stelt dat de grootste schade die in verband staat met drugs, veroorzaakt wordt door het verbod. Hun werking is bedoeld om concrete maatregelen voor te stellen om drugs uit de handen van de georganiseerde misdaad te halen en de veiligheid en volksgezondheid voor gebruikers en niet-gebruikers te verbeteren. Ook Trekt Uw Plant (www.hardcoreharmreducer.be) heeft dit objectief voor ogen.

 

Het inbeslaggenomen materiaal is van groot belang voor het functioneren van het secretariaat van ENCOD en van Trekt Uw Plant. Het ziet er niet naar uit dat de Belgische politie deze spullen snel zal teruggeven. De werking van beide organisaties is dan momenteel ook behoorlijk beperkt.

 

Gelijkaardige initiatieven gebeuren op verschillende plaatsen in Europa onder de noemer 'Cannabis Social Clubs' (www.cannabis-clubs.eu). De gerechtelijke overheid in Bilbao, Spanje, heeft dit model aanvaard door eerder dit jaar een aanklacht tegen een vereniging van cannabisgebruikers en kwekers die op soortgelijke wijze opereerde, te seponeren.

 

De legale status van cannabisbezit voor eigen gebruik blijft een zwak punt in het Belgisch drugsbeleid. In de praktijk wordt dit bezit toegestaan, maar een consument kan niet op een legale manier aan cannabis geraken, en is verplicht zich op de zwarte markt te bevoorraden. Het verbod op cannabis leidt tot rechtsonzekerheid, (georganiseerde) criminaliteit, gezondheidsrisico’s, willekeurige vervolging en verhoogt de kans op corruptie. In de steden in Zuid-Nederland zorgt Belgisch 'coffeeshop-toerisme' voor veel overlast.

 

Door de oprichting van een vereniging van cannabiskwekers die binnen de lijnen van de wetgeving opereert, biedt Trekt Uw Plant een oplossing voor een transparant systeem van cannabisteelt dat door volksgezondheid en justitie kan gevolgd worden.

 

Reactie door het gerecht was een optie waarmee wij rekening hadden gehouden. Wij zijn daar ook op voorbereid. De procureur, Olivier Lins, heeft onze advocaat laten weten dat wij vervolgd en aangeklaagd zullen worden. Waarschijnlijk zullen wij ons in de loop van de maand januari voor de rechtbank moeten verantwoorden.

 

Wij verwelkomen een proces, aangezien alleen voor de rechtbank het verschil in interpretatie van de wet kan beslecht worden. Wij gaan er van uit dat wij volledig volgens de wet hebben gehandeld. Het kan zijn dat we in eerste instantie verliezen, en het kan zijn dat het proces zo lang duurt, dat de wet allang zal veranderd zijn als er een uitspraak valt.

 

Trekt Uw Plant wil met deze actie de hoognodige verandering van de drugswetgeving op de politieke agenda plaatsen, en meewerken aan concrete voorstellen voor een heldere en realistische wetgeving. Wij vrezen dat degenen die deze verandering willen blokkeren, alles in het werk zullen stellen om ons te criminaliseren.

 

Wij vragen de Belgische autoriteiten de in beslag genomen goederen zo spoedig mogelijk terug te bezorgen, zodat Trekt Uw Plant en ENCOD hun werking kunnen verder zetten. De in beslagname van de werkingsmiddelen van ENCOD, een vzw die niets met deze actie te maken had, duidt op een overdreven aanpak door het gerecht, zeker in vergelijking met de overtreding die kon worden vastgesteld (bezit van een plant per persoon). Wettelijke procedures mogen niet misbruikt worden om legitiem en vredelievend activisme het zwijgen op te leggen.

 

 

Stijn Goossens

Philippe Decraene

Joep Oomen

TREKT UW PLANT (vzw)

Lange Lozanastraat 14

2018 Antwerpen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn naam is Fred Pals en ik ben een verslaggever van het persbureau Bloomberg. Ik ben op zoek naar kwekers die mij iets kunnen vertellen over het stroomgebruik, de hoeveelheid plantjes die je mag telen en hoe de overheid de situatie nu aan het behandelen is. Handhaven, gedogen, wat is nu de kern en wat is de grens? doe een google en u zult zien dat Fred Pals inderdaad bij Bloomberg News werkt als energie verslaggever.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ff zoeken, voorstellen en kijk hier ff.

Iets meer onderzoek zou je beter staan als onderzoeksjournalist ! :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehee

 

 

Maar BBQ wat wil je nu weten dan ??

 

Ik ben op zoek naar kwekers die mij iets kunnen vertellen over het stroomgebruik, de hoeveelheid plantjes die je mag telen en hoe de overheid de situatie nu aan het behandelen is. Handhaven, gedogen, wat is nu de kern en wat is de grens?

 

en iedere maloot kan ff op de site van bloonberg een naampje kiezen en zich daar voor uit geven

 

ik ben eigenlijk johan cruiff kijk maar op www.johancruiff.nl :verrygood

 

De Vriendelijke onderzoeks groenten

 

Harry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaat heen ^$#^%$# journalist. De media heeft de afgelopen jaren al genoeg verziekt met hun eenzijdige maar voornamelijk "domme" berichtgeving. Ga ff lekker zelf googlen en vind je info, zoek er een afgebrand huis bij en je hebt weer een artikel.

Mafkees &%$#&

Share this post


Link to post
Share on other sites
vrede op aarde :verrygood

 

Helemaal mee eens, voor de sensatiepers maak ik echter bij deze een uitzondering :verrygood :smoke :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
zomaar een lid

Group Icon

Groep: New Members

Berichten: 1

 

Mr. Journalist is pleite gegaan na 1 bericht ? :verrygood

 

Mijn naam is Fred Pals en ik W A S een verslaggever van het persbureau Bloomberg. ???? (hopelijk intussen oranje boven want dit is geen visitekaartje)

Share this post


Link to post
Share on other sites

beetje jammer :verrygood

 

zal wel geschrokken zijn van z'n waarm onthaal

 

De Vriendelijke afschrik groente

 

Harry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben illegaal maar niet strafbaar.

 

Laten iedereen die geen verstand heeft van rechten ophouden met de valse beweringen.

 

Dus voor de duidelijkheid: Ik heb maar 5 planten staan,

 

 

ik ben inderdaad illegaal, wiet kweken is nog steeds niet legaal.

 

Maar ik ben niet strafbaar. Na onderzoek van meneer de wijkagent heb ik van een bevoegd ambtenaar hierover uitspraak gekregen. Maar dit had ik ook grond van de plaatselijke verordening kunnen onderbouwen.

 

Wettelijk gezien is het nog steeds niet legaal.

 

Maar gerechtelijk gezien kan geen Openbaar Ministerie mij nog iets maken.

 

 

Dit zijn enkele juridische begrippen waarbij het onderscheid van wezenlijk belang is. Ga maar na, wie het onderscheid niet kan maken weet niet het verschil tussen kweken met beperkt aantal planten of kweken met grotere aantallen. En dat is uiteindelijk het verschil tussen gerust door kunnen gaan of het risico lopen op een boete of vrijheidsstraf.

 

MAAR het BELANGRIJKSTE is nog wel dat het kweken binnen de gedoogde normen zorg draagt voor het voortbestaan van de branche binnen NEDERLAND. Het zijn de malefiede kwekers naast de grote kwekers die politiek gezien niet geaccepteerd mogen worden en ook nooit gelegaliseerd zouden moeten worden. Maar iedere kweker die op beperktere schaal bezig is moet zich ergeren aan het veranderde klimaat in Nederland. Zij bezorgen met hun reputatie ook de slechte naam voor de gehele branche. Mij lijkt dat het grootste probleem voor onze forum kwekers. Waar is Neerlands trots gebleven op haar verworven status als wietparadijs

 

Kon je vroeger nog met je spulletjes over straat lopen. Tegenwoordig heerst een zero tollerance beleid ten aanzien van drugs in het algemeen. Op party's kun je niet eens meer 1 pilletje meenemen en het zal niet lang duren of ook de medebestuurders van een auto zullen zich aan de alcohollimiet moeten houden. In de binnenstad van Utrecht kun je nu al een boete krijgen voor het blowen in het openbaar? Stel je voor dat Giel Beelen die boete had gekregen na het blowen in de buurt van het Glazen Huis.

 

Was ik vroeger trots op het feit dat ik een blower was, tegenwoordig weet ik dat het niet meer overal even makkelijk wordt geaccepteerd.

 

En ik vraag me af welke kant we op gaan. Helaas zie ik dat politiek gezien de branche wordt veroordeeld aan de hand van de verkeerde kwekers. En de kwekers (en gebruikers) die een voorbeeld zouden kunnen vervullen worden gemeden en niet aan het publiek getoond. Hiermee is politiek gezien de afgelopen drie kabinetten Balkenende flinke stappen gezet in de richting van de natte puriteinse droom van Jan Peter. Ga maar na niet lang geleden zijn de proeven begonnen voor het meten van afbraakstoffen bij bestuurders van automobielen. Dit hebben we ook in ons forum besproken en technisch gezien zou iedereen die vaker dan 3 keer per maand blowt niet verantwoord achter het stuur kunnen gaan zitten.

 

Dit is mijn grootste angst. Je mag nergens blowen je kan geen auto rijden ivm het blowen en je kan nergens meer fatsoenlijke wiet krijgen.

 

 

.....En een gelukkig nieuwjaar...

 

 

Groeten uit Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...